background preloader

Blogging

Facebook Twitter

En hoe is het nu met jou, 5 jaar later? Blogvraag: Is het beter als alleen professionals zouden bloggen? - Michael Minneboo. Ik ga een visie schrijven en het leek mij interessant om het te hebben over de kwaliteit van blogs, dat die beter zou zijn als alleen professionele mensen blogs zouden runnen.

Blogvraag: Is het beter als alleen professionals zouden bloggen? - Michael Minneboo

Mensen met een journalistieke achtergrond bijvoorbeeld. Ik ben zelf voor en tegen, maar ik wil echter graag uw mening weten. Bent u het hier mee eens of juist niet? Waarom? Ik hoor het graag, alvast bedankt! Maak alles zelf! Brood, worst, zuurkool, taart, en zoveel meer… Mens en Samenleving: Communicatie. Is de baard passé? Van vrouwen hoeft het niet meer - Wetenschap. What A Man's Facial Hair Says About Him, According To A Beard Scholar. Fellas, we know that we can be a bit judgmental, but first impressions are the most lasting.

What A Man's Facial Hair Says About Him, According To A Beard Scholar

That's why we feel it is our obligation to point out when the hem length of your suit is all wrong or to run in the opposite direction when we detect Merrells on your feet. Word clouds van songteksten voor de jaren 60, 70, 80, 90 en 2000. Zongen artiesten in de jaren 60 over hele andere dingen dan waar hedendaagse artiesten over zingen?

Word clouds van songteksten voor de jaren 60, 70, 80, 90 en 2000

Om dit te onderzoeken heb ik bijna alle songteksten van de liedjes uit de Billboard Top 100 lijsten van 1960 – 2009 verzameld (~4200 liedjes) en per decennium verwerkt tot een word cloud. En dat leidde tot deze word clouds: Jaren 1960-1969 Jaren 1970-1979 Jaren 1980-1989. Privacy online. Leven na de dood. Entering and Exiting Jerusalem, the West Bank, and Gaza. Pampergeneratie. Tijd gaat snel, ineens is het alweer ruim een maand geleden dat ik een verhaal geschreven heb.

pampergeneratie

Tijdschrift voor Psychiatrie - De Terreur van Schaamte. Brandstof voor Agressie. Immanuel Kant (1724-1804) - Humanistische Canon. 'Twee dingen vervullen de geest met steeds nieuwe en toenemende bewondering en eerbied, hoe vaker en langduriger het denken zich ermee bezighoudt: de sterrenhemel boven mij en de morele wet in mij.' (Kritiek van de praktische rede, besluit).

Immanuel Kant (1724-1804) - Humanistische Canon

Immanuel Kant behoort tot de grote vormgevers van het moderne mensbeeld. Hij bewijst het failliet van de godsbewijzen, om in zijn ethiek vervolgens een ereplaats te geven aan de autonome mens, de mens die zijn morele daden alleen vanuit zichzelf kan verantwoorden. En daarmee deelt hij een mokerslag uit waarvan de echo's tot op vandaag de dag opklinken. Diagnosed With Dromomania (A Psychological Travel Illness) - Do You Also Have It? I have a quick travel question for you:

Diagnosed With Dromomania (A Psychological Travel Illness) - Do You Also Have It?

Persoonlijke verhalen van transgendermensen. Scottish independence referendum: Polls vary from 8-pt yes lead to 8-pt no lead - live. All the Sunday papers in Scotland have expressed their views on independence today.

Scottish independence referendum: Polls vary from 8-pt yes lead to 8-pt no lead - live

The Scottish press, like the UK press, is overwhelmingly pro-union, but there are surprising differences in the level of enthusiasm they show for a no vote. Only one is backing yes. My colleague Severin Carrell has been looking at what they have been saying and assessing their decision. The Groningen Research Institute for the Study of Culture (ICOG) 24 must-see movies for journalists (and 3 series) Blogcollege in herkansing: Blog over wat je boeit - Michael Minneboo. Samen met docent Daan Westerink ging ik bij de studenten langs om te horen wat hun plan en doel zijn voor het blog dat ze bij moeten houden.

Blogcollege in herkansing: Blog over wat je boeit - Michael Minneboo

Een andere aanpak, maar niet minder leuk. Het ging om een klas met herkansers die in de zomer vier weken lang geacht worden in totaal 12 blogposts te schrijven in het kader van het lesprogramma blog. Dat een blog een journalistiek medium kan zijn, hoef ik niemand als het goed is meer uit te leggen. Het blijft wel altijd een interessante vraag hoe je als journalist je posts toch een persoonlijke insteek kunt geven. Dicht bij jezelf Die persoonlijke insteek begint al bij het onderwerp waar de studenten over gaan bloggen.

Chris Schreve (37) is directeur van Natuurbegraafplaats Hillig Meer  Hij is een van de jongste directeuren in de uitvaartbranche.

Chris Schreve (37) is directeur van Natuurbegraafplaats Hillig Meer 

Een begraafplaats runnen is niet echt iets waar andere ondernemende dertigers jaloers op zullen zijn. De wereld is voor…Fréderike Geerdink. De wereld is voor…Fréderike Geerdink. WordPress Homepage: blog of pagina? - WordPress Lounge. WordPress begon als een platform voor bloggers, maar het smaakte al snel naar meer.

WordPress Homepage: blog of pagina? - WordPress Lounge

WordPress kreeg binnen de kortste keren een nieuwe functie waarmee WordPress direct werd gebruikt door een grotere doelgroep: de ‘homepage – statische pagina’ functie. Websites zonder blog worden steeds vaker gemaakt met WordPress en dat is mogelijk gemaakt door de optie om je homepage te veranderen in een statische pagina. Ga in het linker menu van je WordPress backend naar ‘Instellingen’ en vervolgens naar ‘Lezen’. Hier zie je bovenaan de pagina een optie genaamd “Startpagina toont”. Suzanne Kunzeler: 21 november.

Ik start de ochtend met koffie en de mail. Vandaag tref ik meteen twee berichten aan van onze sitemanager Liesbeth Lergner. Twee keer goed nieuws! Als eerste is de vernieuwde Zappelin app vannacht door Apple goedgekeurd en vanaf nu te downloaden via de Appstore. Onze app, waarop kinderen kunnen kijken, spelen en creatief kunnen zijn, is inmiddels de 300.000 downloads ruimschoots gepasseerd. En in de nieuwe update gaat alles vele malen sneller, zijn er nieuwe spelletjes en kleurplaten. Het tweede bericht vermeldt dat de Zapp Goes Serieus actiepagina online staat. Te allen tijde zoeken wij op de kinderzender naar nieuwe manieren om ons verhaal te vertellen, om aan te sluiten bij de doelgroep. B'richt uit brno » Voorbij het busstation.

Dare.uva.nl/document/222911. Journalisten in masters en bachelors. Er lijkt een wildgroei te zijn aan studies die wel erg veel op elkaar lijken. Zo kun je op zeker twaalf plekken in Nederland journalist worden. Op hbo- én universitair niveau. Wat is nu beter? Het kiezen van een master is geen sinecure. Je hele werkzame toekomst kan daarvan afhangen. ‘Hoe val ik op tussen 440 andere sollicitanten?’ In 1966 zou men bij die vraag vreemd hebben opgekeken.

Numerus fixus Directeur Wiel Schmetz van de Academie voor Journalistiek en Voorlichting in Tilburg bond dit voorjaar in Villamedia de kat de bel aan. Wetenschappelijke inslag Toen het college van bestuur van de Radboud Universiteit Nijmegen hoogleraar Jo Bardoel vroeg om een verkenning uit te voeren naar de haalbaarheid van een master Journalistiek in Nijmegen, had hij aanvankelijk ook zijn bedenkingen. Jo Bardoel ontkent niet dat sommige Nijmeegse afgestudeerden in de journalistiek terecht zullen komen. Prototypes feedback tool. De Vereniging van Onderzoeksjournalisten. Eric Newton: het Teaching Hospital helpt de journalistiek naar een betere toekomst. Het digitale tijdperk klopt ook op de deur van de journalistiek. En digital natives, de nieuwe generatie journalisten, gaat de journalistiek dat tijdperk inhelpen. Verslag symposium 'Journalist in opleiding' Met die woorden opende René van Zanten, algemeen directeur van het Stimuleringsfonds voor de Pers, woensdag het symposium ‘De journalist in opleiding’ in Pakhuis de Zwijger.

Een middag die georganiseerd was omdat het volgens hem "tijd wordt om eens drie passen naar achter te zetten en het slagveld te overzien. " Teaching hospitals bij opleidingen journalistiek. Ik help je met een goed verhaal, zodat het zichzelf verkoopt. Begin mei van dit jaar aarzelde ik enorm. Het ging weliswaar om slechts een Facebookpagina, toch heb ik zeker een minuut naar mijn scherm gestaard voordat ik mijn ingevulde gegevens bevestigde. Het ging wat mij betreft namelijk om een behoorlijk nuanceverschil: mezelf als bedrijf of als persoon vermarkten, en als journo of storyteller – in dit geval via één van de ontelbare kanalen.

Een simpel voorbeeld, maar het raakt dat waar ik het over wil hebben: hoe vermarkt de journalist(iek) zich? Noot vooraf: dit is geen post die je binnen een paar minuten gelezen hebt. New Jersey blogger considered a journalist under state Shield Law. The 40 Best Blogs for Journalism Students. Because journalism as a whole constantly ebbs and flows along with the currents of new technologies, students hoping to graduate and enter into the industry need to understand how its myriad facets change over time.

Seeing as how blogs — one of the cornerstones of digital media and citizen reporting — inherently boast a current, updated structure, they provide an ideal conduit through which to trace all the most timely trends, concerns, and opinions. No matter their specialty or area of interest, at least one of the following will provide some nourishing food for thought and effective supplements to classroom lesson. Tabloid Watch’s constant update schedule (purposefully) highlights everything journalists should absolutely not do.