background preloader

Pearltree 130 km/h

Facebook Twitter

Maximumsnelheid op de Nederlandse Rijkswegen. Vandaag heeft het ministerie van Infrastructuur en Milieu bekend gemaakt dat de maximumsnelheid op de Nederlandse snelwegen standaard omhoog gaat naar 130 km/u.

Maximumsnelheid op de Nederlandse Rijkswegen

Alleen daar waar de veiligheid het niet toelaat en daar waar het niet mogelijk is vanwege milieu-eisen zal een andere maximumsnelheid gelden. In de praktijk betekent dat waarschijnlijk dat op alle wegen waar nu 120 km/u gereden mag worden, dat daar nu vanaf september 2012 130 km/u gereden mag worden. Onderstaande kaart geeft het mooi weer: Maximumsnelheid omhoog op meer snelwegen. Goed nieuws!

Maximumsnelheid omhoog op meer snelwegen

Tenminste, ik ben hier wel voor: uit een inventarisatie van minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) gebleken dat de maximumsnelheid op een flink aantal snelwegen best kan worden verhoogd. Autoblog.nl: snelheid naar 130 km/u. Kom hier, verkeersminister Schultz, dan geven we je even een redactionele knuffel.

Autoblog.nl: snelheid naar 130 km/u

Dit als dank omdat je vandaag hebt besloten de snelheid op 900 kilometer asfalt te verhogen naar 130 km/u. Vandaag heeft Schultz een brief naar de Tweede Kamer gestuurd met daarin de plannen voor snelheidsverhogingen vanaf 1 september 2012. Tegen die tijd wordt de snelheid voor een groot deel permanent, en voor een deel ‘variabel’ verhoogd naar 130 km/u. In totaal gaat het om bijna 60% van de snelwegen. Extra inkomsten pomphouders door 130 km-maatregel. De verhoging van de maximumsnelheid van 120 km naar 130 km per uur op 60 procent van de snelwegen is goed voor pomphouders.

Extra inkomsten pomphouders door 130 km-maatregel

Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) heeft berekend dat op jaarbasis 110 miljoen liter extra brandstof zal moeten worden getankt. Ook de overheid spint garen bij de maatregel. De staat zal jaarlijks tussen de 50 en 100 miljoen euro meer ophalen. 130 kilometer per uur: slim of niet? Heiloo-Online, Flickr.com Vanaf 1 september 2012 hoeven we niet meer naar Duitsland om het gaspedaal eens goed in te kunnen drukken.

130 kilometer per uur: slim of niet?

Marcia Nieuwenhuis: #Schultz van Haegen moet i... 130 km/u maakt de A58 minder veilig. ‘Die paar doden’ Het lekkere rijgevoel van onze minister bij: De passende term van minister Melanie Schultz van Haegen-Maas Geesteranus.

‘Die paar doden’

Gelezen: De Pers, Documenten Rijkswaterstaat Minister Schultz gaat per 1 september 2012 de maximum snelheidslimiet op driekwart van de snelwegen 130 kilometer per uur verhogen. Op 900 kilometer snelweg permanent naar 130 kan, op 500 kilometer tussen 19.00 en 06.00 uur; en voor 450 kilometer langs natuurgebieden wellicht ook. Vier van de vijf 80-kilometerzones worden opgeheven. Effectief wordt de maximum snelheid 136 kilometer, want dat wordt de boetegrens. Zonder extra maatregelen zou de hogere snelheid jaarlijks tot 3 tot 7 verkeersdoden en 17 tot 34 ernstig gewonden leiden, zegt de minsiter. Cijfers vallen misschien wel hartstikke gunstig uit straks, wie zal het zeggen. “Volgens Infrastructuur en Milieu zijn de aantallen ‘statistisch gezien niet groot genoeg om betrouwbare uitspraken te kunnen doen over het effect van de snelheidsverhoging op de verkeersveiligheid.” Ricardo Heijne: 130 km anti...

12-03-2011 Handen af van de automobilist. De file, dat ben je zelf. Wij bedanken iedereen voor het enthousiasme waarmee “de file, dat ben jezelf” in 2011 is ontvangen en wensen iedereen een heel gelukkig 2012 toe (met wellicht wat minder files)!

De file, dat ben je zelf

Wij zijn erg blij dat we lijken te slagen in het doel op grond waarvan we ooit zijn begonnen aan het samenstellen van dit boek. Iedereen praat, schrijft en heeft een mening over verkeer en vervoer en met name de fileproblematiek, maar dat leidt niet altijd tot discussies op basis van feiten. En die liggen soms toch zo voor de hand. Natuurlijk leidt een hogere maximum snelheid tot grotere ongevalsrisico’s! Waarom? Gelukkig wordt Nederland wakker. Ook wij hebben goede voornemens voor 2012: We gaan aan de slag gaan een Engelse versie van “de file, dat ben je zelf”, met als werktitel (hoe kan het ook anders) “You are the traffic jam!”. We keep you posted! Reacties Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ohja, we hebben ook nog natuur in Nederland! Hè, vervelend!

Geschreven op 5 april 2014 om 10:12 uur 0 Reacties De goedkoopste manier om vleermuizen waar te nemen is om ze te zien vliegen of tijdens hun winterslaap.

Ohja, we hebben ook nog natuur in Nederland! Hè, vervelend!

Maar wanneer je ze ziet vliegen is het schemerachtig of al donker en welk soort vleermuis zie je dan vliegen? Met een apparaat, ‘bat-detector’ genaamd, kun je vleermuizen ‘horen’ en aan de hand van het geluid bepalen welk soort vleermuis je hoort. Maar als je op internet gaat zoeken naar een bat-detector kom je al snel op een bedrag van € 70,- tot 100,- Op internet kwam ik onlangs een erg goedkope bat-detector tegen. Voor nog geen € 20,- heb je een bat-detector, waarbij je wel zelf enkele componenten moet solderen. Je krijgt een soort doosje, wat open kan klappen en waar al enkele uitsparingen in gemaakt zijn.

Met de (Duitstalige) handleiding is het goed te volgen wat waar gesoldeerd moet worden. Let even goed op de + en – zoals ook bij de microfoon. Uiteindelijk is dit het resultaat: Dit is bijvoorbeeld het geluid van de dwergvleermuis. Arie Slob: Triest. Kabinet VVD/CDA...