background preloader

Pearltree 130 km/h

Facebook Twitter

Maximumsnelheid op de Nederlandse Rijkswegen. Vandaag heeft het ministerie van Infrastructuur en Milieu bekend gemaakt dat de maximumsnelheid op de Nederlandse snelwegen standaard omhoog gaat naar 130 km/u. Alleen daar waar de veiligheid het niet toelaat en daar waar het niet mogelijk is vanwege milieu-eisen zal een andere maximumsnelheid gelden. In de praktijk betekent dat waarschijnlijk dat op alle wegen waar nu 120 km/u gereden mag worden, dat daar nu vanaf september 2012 130 km/u gereden mag worden.

Onderstaande kaart geeft het mooi weer: Maximumsnelheid op de Nederlandse Rijkswegen vanaf september 2012 Dat is het gevolg van het experiment met 130 km/u dat op een aantal snelwegen gehouden is in de afgelopen maanden. Ook wordt er nog onderzoek gedaan naar een aantal andere trajecten, die langs bepaalde natuurgebieden lopen. Daarnaast gaat ook nog eens het grootste deel van de 80-kilometerzones op de schop: Bij Den Haag (A12), bij Rotterdam (A13), bij Utrecht (A12) en bij Amsterdam (A10-West) (rood op de kaart). Maximumsnelheid omhoog op meer snelwegen | 50plus. Goed nieuws! Tenminste, ik ben hier wel voor: uit een inventarisatie van minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) gebleken dat de maximumsnelheid op een flink aantal snelwegen best kan worden verhoogd.

Op tientallen trajecten behoort het nieuwe maximum van 130 kilometer per uur tot de mogelijkheden en ook zijn er plekken waar de snelheid van 100 naar 120 kilometer per uur kan.Onlangs werd nog gesproken over een proef waarbij op slechts vier proeftracés het gaspedaal dieper mag worden ingetrapt, maar Schultz heeft er nu acht gevonden waar spoedig harder mag worden gereden. Als de proeven aanslaan kan vanaf de zomer op tientallen locaties harder worden gereden. Klik hier voor informatie over de locaties waarop harder mag worden gereden en meer informatie over de achtergronden bij dit nieuws.

Autoblog.nl: snelheid naar 130 km/u. Kom hier, verkeersminister Schultz, dan geven we je even een redactionele knuffel. Dit als dank omdat je vandaag hebt besloten de snelheid op 900 kilometer asfalt te verhogen naar 130 km/u. Vandaag heeft Schultz een brief naar de Tweede Kamer gestuurd met daarin de plannen voor snelheidsverhogingen vanaf 1 september 2012. Tegen die tijd wordt de snelheid voor een groot deel permanent, en voor een deel ‘variabel’ verhoogd naar 130 km/u. In totaal gaat het om bijna 60% van de snelwegen. Op bijna 900 km wordt 130 km/u de vaste snelheid, en op iets minder dan 500 kilometer aan asfalt wordt via een dynamisch systeem de snelheid voor “het grootste gedeelte van de dag” naar 130 verhoogd.

D66 en GroenLinks zullen er ongetwijfeld van gaan stampvoeten, maar Schultz heeft ook besloten dat per 1 juli 2012 de snelheid in vier van de vijf 80 kilometer-zones omhoog gaat naar 100 kilometer per uur. Check de kaart met alle plannen HIERR. Extra inkomsten pomphouders door 130 km-maatregel | TankPro.nl. De verhoging van de maximumsnelheid van 120 km naar 130 km per uur op 60 procent van de snelwegen is goed voor pomphouders. Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) heeft berekend dat op jaarbasis 110 miljoen liter extra brandstof zal moeten worden getankt. Ook de overheid spint garen bij de maatregel. De staat zal jaarlijks tussen de 50 en 100 miljoen euro meer ophalen. De maximumsnelheid gaat niet alleen op de snelwegen omhoog. Ook op veel randstedelijke 80 km-wegen zal de snelheid worden verhoogd naar 100 km per uur. CO2-uitstoot De verhoging van de snelheid heeft ook negatieve milieu-gevolgen.

Rijgedrag De exacte hoeveelheid extra verkochte brandstof is volgens het PBL niet te berekenen, omdat dat afhankelijk is van rijgedrag en het aantal zuinige auto’s op de weg. 130 kilometer per uur: slim of niet? Heiloo-Online, Flickr.com Vanaf 1 september 2012 hoeven we niet meer naar Duitsland om het gaspedaal eens goed in te kunnen drukken. Dan wordt de maximumsnelheid op zestig procent van de snelwegen namelijk verhoogd naar 130 kilometer per uur.

Op de stukken waar nu 80 gereden mag worden, gaat de maximumsnelheid naar 100 kilometer per uur. Dit geldt alleen niet voor de A20 bij Rotterdam; daarover moet nog een besluit genomen worden. De snelheidsverhoging moet een snellere doorstroom bevorderen en tijdswinst opleveren. De voordelen De minister heeft een flexibele snelheid voor ogen; waar het kan moet men 130 kilometer per uur kunnen rijden, maar op stukken waar dit niet veilig of verantwoord is, moet de rem erop. De voorstanders De VVD en de PVV zijn blij met de plannen. De nadelen Tegenstanders zien het iets minder rooskleurig in. De tegenstanders De PVDA twijfelt en wil eerst zeker weten dat de verhoging geen extra overlast oplevert. Bronnen: BNR, NOS, DePers, Duurzaamnieuws. Marcia Nieuwenhuis: #Schultz van Haegen moet i...

130 km/u maakt de A58 minder veilig. ‘Die paar doden’ Het lekkere rijgevoel van onze minister bij: De passende term van minister Melanie Schultz van Haegen-Maas Geesteranus. Gelezen: De Pers, Documenten Rijkswaterstaat Minister Schultz gaat per 1 september 2012 de maximum snelheidslimiet op driekwart van de snelwegen 130 kilometer per uur verhogen. Op 900 kilometer snelweg permanent naar 130 kan, op 500 kilometer tussen 19.00 en 06.00 uur; en voor 450 kilometer langs natuurgebieden wellicht ook. Vier van de vijf 80-kilometerzones worden opgeheven. Effectief wordt de maximum snelheid 136 kilometer, want dat wordt de boetegrens. De tijdwinst voor automobilisten wordt geschat op ongeveer 20 duizend werkuren per dag, een winst van 1 procent. Zonder extra maatregelen zou de hogere snelheid jaarlijks tot 3 tot 7 verkeersdoden en 17 tot 34 ernstig gewonden leiden, zegt de minsiter.

Cijfers vallen misschien wel hartstikke gunstig uit straks, wie zal het zeggen. De Pers vandaag: Ricardo Heijne: 130 km anti... 12-03-2011 Handen af van de automobilist. Blog | De file, dat ben je zelf. Wij bedanken iedereen voor het enthousiasme waarmee “de file, dat ben jezelf” in 2011 is ontvangen en wensen iedereen een heel gelukkig 2012 toe (met wellicht wat minder files)! Wij zijn erg blij dat we lijken te slagen in het doel op grond waarvan we ooit zijn begonnen aan het samenstellen van dit boek. Iedereen praat, schrijft en heeft een mening over verkeer en vervoer en met name de fileproblematiek, maar dat leidt niet altijd tot discussies op basis van feiten. En die liggen soms toch zo voor de hand. Natuurlijk leidt een hogere maximum snelheid tot grotere ongevalsrisico’s! Gelukkig wordt Nederland wakker. Ook wij hebben goede voornemens voor 2012: We gaan aan de slag gaan een Engelse versie van “de file, dat ben je zelf”, met als werktitel (hoe kan het ook anders) “You are the traffic jam!”.

We keep you posted! Reacties Er zijn nog geen reacties geplaatst. Menno's blog | Ohja, we hebben ook nog natuur in Nederland! Hè, vervelend! Geschreven op 5 april 2014 om 10:12 uur 0 Reacties De goedkoopste manier om vleermuizen waar te nemen is om ze te zien vliegen of tijdens hun winterslaap. Maar wanneer je ze ziet vliegen is het schemerachtig of al donker en welk soort vleermuis zie je dan vliegen?

Met een apparaat, ‘bat-detector’ genaamd, kun je vleermuizen ‘horen’ en aan de hand van het geluid bepalen welk soort vleermuis je hoort. Maar als je op internet gaat zoeken naar een bat-detector kom je al snel op een bedrag van € 70,- tot 100,- Op internet kwam ik onlangs een erg goedkope bat-detector tegen. Namelijk de “Franzis - Fledermausdetektor zum Selberbauen, Bausatz”. Voor nog geen € 20,- heb je een bat-detector, waarbij je wel zelf enkele componenten moet solderen.

Je krijgt een soort doosje, wat open kan klappen en waar al enkele uitsparingen in gemaakt zijn. Met de (Duitstalige) handleiding is het goed te volgen wat waar gesoldeerd moet worden. Let even goed op de + en – zoals ook bij de microfoon. Arie Slob: Triest. Kabinet VVD/CDA...