background preloader

Hoofddoek Beatrix

Facebook Twitter

Image Search result for " Weblog Presentatoren » Blog Archief » De Hoofddoek. Voor wie de staatsbezoeken aan de Verenigde Arabische Emiraten en Oman maar een klein beetje volgde, leek het vooral te gaan om de hoofddoek die de koningin droeg in de moskeeën van Abu Dhabi en Muscat.

Weblog Presentatoren » Blog Archief » De Hoofddoek

Voor ons, die erbij waren, was het een onderdeel, maar wel een onderdeel dat vooral de eerste en de laatste dag het werk dicteerde. Terwijl het staatsbezoek gewoon doorging kwamen vanuit Hilversum de telefoontjes. De beelden werden doorgestuurd, er werd een gesprek met minister Rosenthal gepland en er kwam de vraag of ik een gesprek kon doen over De Hoofddoek. Waar konden we dat doen? Facebook. Jean Petit delaRoche: 16 maart 2011 Elsevier.nl... Elsevier.

Beatrix der Nederlanden. Beatrix Wilhelmina Armgard, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, Prinses van Lippe-Biesterfeld[1] (Baarn, 31 januari 1938) was van 30 april 1980 tot en met 30 april 2013 koningin der Nederlanden.[2] Zij is het oudste kind van koningin Juliana en prins Bernhard en sinds 2002 weduwe van prins Claus.

Beatrix der Nederlanden

Geboorte en doop Beatrix met haar moeder. De zwangerschap verliep probleemloos, maar niet zonder zorgen. Eind november 1937 botste Bernhard in een auto nabij Diemen met hoge snelheid op een voertuig beladen met zand.[6] Hij liep onder meer een schedelbasisfractuur en zware hersenschudding op. Met royale blik - ROYALBLOG.NL: Aanklacht tegen Zorreguieta: goedkope publiciteitsstunt? Wat heeft Jorge Zorreguieta te maken met de treurige verdwijning in juni 1977 van dokter Samuel Leonardo Slutzky?

Met royale blik - ROYALBLOG.NL: Aanklacht tegen Zorreguieta: goedkope publiciteitsstunt?

Alles, meent advocaat Liesbeth Zegveld. Hij maakte destijds immers deel uit van de Argentijnse regering, en die was weer nauw verbonden met de moordzuchtige junta. In die tijd verdwenen tienduizenden Argentijnen – en iedereen die met het bewind te maken had, is medeschuldig. Voor Zegveld is het daarom logisch om bij het Nederlandse Openbaar Ministerie een aanklacht in te dienen tegen Jorge Zorreguieta. Koningin Beatrix een hoofddoek, goed idee? Margarita de Bourbon de Parme. Bezigheden[bewerken] Huwelijk en gezin[bewerken] Margarita trouwde op 19 juni 2001 te Amsterdam met Edwin de Roy van Zuydewijn.

Margarita de Bourbon de Parme

Het huwelijk, waaruit geen kinderen zijn geboren, werd op 8 november 2006 ontbonden door echtscheiding. De inschrijving hiervan vond plaats op 28 februari 2007. Julia Carolina Catharina (Amsterdam, 3 september 2008)[2]Paola Cecilia Laurentien (Den Haag, 25 februari 2011). Met royale blik - ROYALBLOG.NL: Beatrix staat bij kabinetsformatie volop in de wind. In dagblad Trouw besteedde parlementair redacteur Teun Lagas zaterdag ook aandacht aan de opwinding onder staatsrechtgeleerden over de schijnbare openhartigheid van informateur Ruud Lubbers over zijn bespreking met koningin Beatrix.

Met royale blik - ROYALBLOG.NL: Beatrix staat bij kabinetsformatie volop in de wind

Volgens Trouw is er geen reden tot ongerustheid: Lubbers weet en wist wat hij deed. Met royale blik - ROYALBLOG.NL: NRC: 'Politiek bepaalt zelf welk type kabinet er komt' Marc Chavannes schrijft zaterdag 31 juli in zijn column Opklaringen in NRC Handelsblad een helder betoog over de gang van zaken bij de kabinetsformatie, en zo stelt hij: Niet de Koningin, maar de Politiek bepaalt welk type kabinet er komt.

Met royale blik - ROYALBLOG.NL: NRC: 'Politiek bepaalt zelf welk type kabinet er komt'

Hij stipt in zijn verhaal ook de kritiek aan die koningin Beatrix de afgelopen weken heeft gekregen op haar handelen bij de (in)formatie. Niet terecht, zo toont Chavannes aan. En om de koningin van persoonlijke motieven te betichten, vindt hij helemaal uit den boze. Het artikel in NRC Handelsblad 'De paradox is dat in deze, mede door toedoen van Geert Wilders, meer antimonarchale tijden, het staatshoofd harder nodig blijkt te zijn om te zorgen dát er een solide kabinet komt.

Weblog Evenementen » Blog Archief » Beatrix heeft nauwelijks invloed op formatie. De dienstauto’s rijden af en aan bij het werkpaleis van koningin Beatrix.

Weblog Evenementen » Blog Archief » Beatrix heeft nauwelijks invloed op formatie

Het staatshoofd, verschanst in de koninklijke vertrekken, ontvangt haar topadviseurs en de politieke kopstukken van het land om de formatie van een nieuw kabinet vlot te trekken. De pers dromt samen bij de ingang van het paleis en weet af en toe de bezoekers van Hare Majesteit enig commentaar te ontlokken, maar van Beatrix zelf geen glimp. Van de ontvangst van de politieke hoofdrolspelers tijdens de kabinetsformatie mogen niet eens televisieopnamen (zelfs geen geluidloze) gemaakt worden, terwijl menige burger de lichaamstaal – om maar een voorbeeld te noemen – van Geert Wilders op de thee bij Beatrix graag zou willen zien.

Het kan voor de argeloze buitenstaander de indruk wekken dat het koninklijke staatshoofd achter de schermen een serieuze invloed heeft op het verloop van de kabinetsformatie, maar dat is een groot misverstand. Eigenlijk is Beatrix niet veel meer dan een doorgeefluik. Legendarische aflevering van Peter R de Vries met Charlie da Silva. RTL Nieuws: 'Vakantiehuis prins is ong... Twijfels Kamer over staatsbezoek Oman 18-11-2011. 'Staatsbezoek koningin aan Oman gaat niet door' PVV stelt kamervragen over sluier koningin 08-01-2012. Geert Wilders versus Koningin Beatrix en de hoofddoek « Debat in de Digitale Hofstad. PVV-leden Van Klaveren, Elissen en Wilders vragen premier Rutte en minister Leers ‘of het kabinet zich realiseert dat het staatshoofd op deze wijze de onderdrukking van vrouwen legitimeert’.

Geert Wilders versus Koningin Beatrix en de hoofddoek « Debat in de Digitale Hofstad

Onderdrukking De PVV stelde zondag Kamervragen over de kleding van de Koningin. Afshin Ellian: Elsevier.nl - Weblog - Mos... Elsevier. Elsevier: Commentaar - 'Trieste wan... Elsevier: Beatrix: Uitspraken PVV ov... Bas Paternotte: Nu op HP/De Tijd: De konin... NU.nl : Rutte noemt opmerkingen Be... Nrc.nl: PvdA noemt uitspraak Beatr... De Telegraaf nieuws: 'Politieke uitspraak staat... Wilders, Beatrix en Rutte vertekenen de waarheid over hoofddoek « George Knight. Koningin Beatrix en prinses Maxima hebben inzicht in de positie van moslimvrouwen met een hoofddoek.

Wilders, Beatrix en Rutte vertekenen de waarheid over hoofddoek « George Knight

Zo denken ze zelf. Ze suggeren dat alle vrouwen dat uit vrije wil doen. Da’s aantoonbaar onjuist volgens diverse getuigenissen die zeggen dat er moslimvrouwen zijn die door hun omgeving gedwongen worden om een hoofddoek te dragen. Bozoc ★★★: briljante antwoorden van d... PVV - tolerantie, verdraagzaamheid & hoofddoekjes. Emancipatie en de PVV. Emancipatie en de PVV Wilders stelt kamervragen over de hoofddoekjes van Beatrix en Maxima, want die hoofddoekjes, die zijn een symbool van vrouwenonderdrukking.

Emancipatie en de PVV

Dat komt een beetje hypocriet op mij over en wel hierom. De Verenigde Arabische Emiraten zijn al heel erg lang een ondemocratische staat en vrouwen worden daar al eeuwenlang gediscrimineerd. Dus als je zo tegen de onderdrukking van vrouwen bent, dan moet je kamervragen stellen over het hele staatsbezoek. Redactie: Wilders’ afkeer van Beatri... Wij Willen Wel Een Hoofddoek Verbod! Hyve - hyves.nl. Oman. Oman, officieel het Sultanaat Oman (Arabisch: سلطنة عُمان Salṭanat ʿUmān), is een land in West-Azië, aan de zuidoostkust van het Arabische Schiereiland. Het grenst aan de Verenigde Arabische Emiraten in het noordwesten, Saoedi-Arabië in het westen, en Jemen in het zuidwesten.

The Land of Oman. Staatshoofd. Een staatshoofd is de persoon die het hoogste gezag vertegenwoordigt of belichaamt in een land. In sommige landen, zoals de Verenigde Staten, is het staatshoofd tevens regeringsleider. Inside Story - Putin and Medvedev's job swap. Correspondent Olaf Koens volgt de Russische parlementsverkiezingen - Pauw & Witteman. Weblog Berlijn » Blog Archief » The Making of a Scandal. Het blijft maar onrustig rondom de Duitse bondspresident. Christian Wulff is in een paar weken tijd wereldberoemd geworden, al had hij dat het liefste op een andere manier zien gebeuren. Met name de Duitse pers blijft hem onder schot houden. Elke dag verschijnen er voortdurend kleine of grote nieuwe onthullingen in de zaak-Wulff. Zo zou hij dit weekend gefluisterd hebben dat hij ervan uitgaat dat ‘binnen een jaar alles vergeten zou zijn’, gebruikte hij de gevoelige Duitse oorlogsterm ‘Stahlgewitter’, om het spervuur op zijn persoonlijkheid te duiden en blijkt hij nog altijd niet de openheid te hebben verschaft die hij in het tv-interview van vorige week beloofde.

Duitse president Wulff in opspraak om lening - Hyves. NOS: Druk op president Wulff ne... BNR Nieuwsradio: Wulff verhindert publicati... De Volkskrant: De 500 antwoorden van Wulf... Nederlands Nieuws: AD: Eerste CDU'er eist aft... N-tv: Zwischenruf : \"Bild\" vs. Polder Twits: Meerd... 3FM: Geen slippertje, maar een... Siebe: In Zweden dreigt constitut... ROYALBLOG.NL: Nachtmerrie voor koning Juan Carlos. In de aanloop naar zijn 74ste verjaardag (5 januari) had koning Juan Carlos van Spanje zich donderdag wel prettiger nieuws gewenst dan de mededeling dat zijn schoonzoon Iñaki Urdangarín door rechter Jose Castro is opgeroepen voor de rechtbank te verschijnen. Iñaki Urdangarín en een zakenpartner zouden overheidsgeld hebben verduisterd.

Het gaat daarbij om geld dat het door hen beiden geleide Nóos van de overheid van de Balearen heeft gekregen en dat vervolgens voor andere doeleinden is gebruikt danwel is weggezet op privérekeningen in belastingparadijzen. Spanish Royal family member denies mishandling money. VNO-NCW: Staatsbezoek Oman succes:... Susan Hutton: Omani scholars prepare for...