background preloader

DM Roumanie

Facebook Twitter

Healthcare in Romania. Mass exodus: Why corruption in Romania's healthcare system is forcing its doctors to work abroad - Europe. Maria Barbu tried.

Mass exodus: Why corruption in Romania's healthcare system is forcing its doctors to work abroad - Europe

She searched for work in the hinterland, hoping to escape the nexus of corruption and nepotism that furthers careers in the big cities. But even in a small town of 8,000 people, the hospital manager wanted €5,000 to hire her. Mass exodus: Why corruption in Romania's healthcare system is forcing its doctors to work abroad - Europe - World - The Independent. Cati romani dau spaga la medic si de ce - sondaj. Un sondaj realizat de INSCOP Research arata ca cei mai multi dintre romani sunt nemultumiti de sistemul de sanatate, iar 63% dintre acestia au dat spaga personalului medical.

Cati romani dau spaga la medic si de ce - sondaj

Peste 36% dintre romani considera ca au o stare de sanatate buna, iar 45,9% nici buna, nici proasta. Totodata, 14,5% dintre respondenti spun ca au o stare de sanatate proasta, indica sondajul "Barometrul de opinie publica - Adevarul despre Romania", publicat marti, pe pagina de internet a INSCOP Research. Coruptia din spitale, cea mai mare problema din sistemul de sanatate - sondaj. Studii. Cotidian austriac: Nu exista antidot pentru coruptia din sistemul sanitar romanesc. Coruptia din sistemul de sanatate din Romania a intrat in atentia jurnalistilor de la cotidianul austriac Der Standard.

Cotidian austriac: Nu exista antidot pentru coruptia din sistemul sanitar romanesc

"In sistemul sanitar romanesc medicii mituiesc de multe ori alti medici, dar si pacientii lor isi platesc spagile. A da sau a nu da spaga - aceasta este intrebarea de care nu pot scapa medicii tineri din Romania", scrie Der Standard. Clasificarea spitalelor din România. Cele mai multe instituţii sanitare (58%) se găsesc în cele mai slabe categorii: a patra şi a cincea.

Clasificarea spitalelor din România

„Adevărul" vă prezintă lista tuturor spitalelor din România, de stat sau private, care au căpătat în ultimele şase luni o clasă de competenţă. Cele 461 de instituţii sunt împărţite pe cinci categorii, de la cea mai bună, clasa 1, până la cea mai slabă, a cincea.Pentru pacienţi, clasificarea este importantă pentru a vedea gradul de performanţă al fiecărui spital la care apelează. Pentru autorităţile locale şi angajaţii spitalului, gradul influenţează finanţarea instituţiei şi achiziţiile de aparatură, nu şi salariile. Health expenditure per capita (current US$) Romanian Healthcare Sector - RAIFFEISEN INVESTMENT ROMANIA S.R.L. List of cities and towns in Romania. This is a list of cities and towns in Romania, ordered by population according to the 2011 and 2002 censuses.[1] For the major cities, average altitude is also given.

List of cities and towns in Romania

Cities in bold are county capitals. The list includes major cities with the status of municipiu (103 in total), as well as towns with the status of oraş (217 in total). Complete list[edit] Twenty largest cities[edit] See also[edit] References[edit] Lista orașelor din România. ORAŞELE-CAPITALĂ ale României. Noua împărţire a ţării: 8 regiuni, cu buget propriu multianual, conduse de consilii regionale. ORAŞELE-CAPITALĂ ale României.

ORAŞELE-CAPITALĂ ale României. Noua împărţire a ţării: 8 regiuni, cu buget propriu multianual, conduse de consilii regionale

Noua împărţire a ţării: 8 regiuni, cu buget propriu multianual, conduse de consilii regionale România va avea 8 regiuni - Bucureşti-Ilfov, Centru, Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest, Sud şi Sud-Est - care vor avea competenţe exclusive sau partajate cu cele ale statului, un buget multianual şi un preşedinte, în fruntea unui consiliu regional, potrivit proiectului Legii privind regiunile, citat de Mediafax. Proiectul prevede că teritoriul naţional al României este împărţit în 8 regiuni, cu reşedinţele la Bucureşti, Alba Iulia, Piatra Neamţ, Cluj Napoca, Brăila, Timişoara, Craiova, Călăraşi, iar fiecare regiune este formată din două sau mai multe judeţe.

Regiunile prevăzute de proiect sunt: Regiunile sunt unităţi administrativ-teritoriale în care se exercită autonomia regională şi în care se organizează şi funcţionează autorităţi ale administraţiei publice regionale. 5.V_ro.pdf. Prezentarea Regiunii Nord-Vest (Transilvania de Nord) Regiunea de Nord-Vest (Transilvania de Nord) a fost creata in baza legii 151/1998 (modificata prin legea 315/2004) prin asocierea voluntara a administratiilor publice locale, dar nefiind momentan o unitate administrativ-teritoriala si neavand personalitate juridica.

Prezentarea Regiunii Nord-Vest (Transilvania de Nord)

Regiunea de Nord-Vest (Transilvania de Nord) este una din cele 8 regiuni de dezvoltare din Romania si include 6 judete: Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Maramures, Satu-Mare, Salaj. Suprafata regiunii este de 34.159 kmp, reprezentand 14,32 % din suprafata tarii, cu o populatie totala de 2.744.914 locuitori. 1mtbq_Regiunea Centru în cifre si date.pdf. Romania in figures_2013.pdf. Institutul National de Statistica. Url?sa=t&rct=j&q=numar%20cabinete%20stomatologice%20romania%20&source=web&cd=1&ved=0CB0QFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.insse.ro%2Fcms%2Ffiles%2Fpublicatii%2Fsan2011. Spitale in Romania si Statele UE. Cele 27 de state membre ale Uniunii Europene au impreuna aproape 12.800 de spitale publice si private, potrivit datelor centralizate de Wall-Street.ro.

Spitale in Romania si Statele UE

Dintre acestea, cele mai multe se afla in Franta si Germania, tari care cumuleaza mai bine de o treime din totalul la nivel UE. In 2010, Romania avea 428 de spitale de stat si alte 25 private. De atunci si pana acum, 67 de spitale publice au fost desfiintate, ca mai apoi unele dintre ele sa fie redeschise, in vreme ce o mana de companii private au inaugurat inca 10 spitale private.

In prezent, nu se stie cu exactitate cate spitale sunt in Romania. „Statisticile pentru 2011 sunt inca in lucru” - acesta este raspunsul pe care l-am primit de la Centrul National de Statistica si Informatica in Sanatate Publica. Numarul de spitale private din Romania a ajuns la 109, potrivit Institutului National de Statistica.

Potrivit datelor Institutului National de Statistica din Romania (INS), numarul de spitale private din Romania a ajuns la 109.

Numarul de spitale private din Romania a ajuns la 109, potrivit Institutului National de Statistica

Mai mult, comparativ cu anul 2010, numarul medicilor care lucreaza la privat s-a dublat in ultimii ani, in conditiile in care posturile in sistemul public au ramas blocate. In 2011 existau 97 de unitati sanitare private in Romania. Spitale private noi au fost deschise in judetele: Iasi, Constanta, Prahova, Bihor, Bacau, Ilfov, Arad si in Bucuresti. De asemenea, fata de anul 2011 in 2012 reteaua privata a cescut cu un numar de 166 de cabinete independente de medicina de familie, cu 425 de cabinete stomatologice independente si cu 346 de cabinete medicale independente de specialitate. In anul 2012 au functionat 271 policlinici private, cu 23 mai multe decat in 2011, 1.305 laboratoare medicale (cu 33 mai multe decat in urma cu doi ani) si 1.971 de laboratoare de tehnica dentara (cu 72 mai multe decat in 2011).

Historical Regions of Romania (Map of Romania, Harta Romaniei) - Official Travel and Tourism Information. Healthcare statistics. Data from January 2014.

Healthcare statistics

Most recent data: Further Eurostat information, Main tables and Database. Planned article update: January 2015. Romania. Medical and Dental Equipment Market In Romania. ROMANIA - Medical Device Industry and Demographic Data. Shown below you will find some basic demographic and economic data, plus information specific to the medical device and healthcare industry. Capital city: Bucharest Total area: 238000 km² Population: 21.4 million Currency: Leu. The Medical Device Market: Romania. Despre noi - MD&D. Medical. Piata medicala. Cookie-urile ne ajuta sa va oferim serviciile noastre. Utilizand aceste servicii, acceptati modul in care noi si partenerii nostri utilizam cookie-urile. Aflati mai multe piata medicala Piata serviciilor medicale private a ajuns la circa 570 milioane de euro - 12.06.2014.

Legislation