background preloader

Dutch

Facebook Twitter

Oculus Rift: onze eerste stapjes in virtual reality. Sinds de Oculus Rift op het toneel verscheen, blijft het maar superlatieven regenen en wordt het ding non-stop vanuit alle kanten bejubeld.

Oculus Rift: onze eerste stapjes in virtual reality

Grote coryfeeën uit de game-industrie scharen zich achter het project en struikelen bijna over elkanders voeten om hun sympathie te betuigen voor wat begon als een 2 miljoen euro “projectje” van uitvinder Palmer Luckey. Grote bekende engines zoals Unreal en Unity waren er als de kippen bij om de techniek te ondersteunen, terwijl bekende ontwikkelaars zoals Valve meteen speciaal aangepaste games voor de virtual reality headset uitbrachten. Nu ook druppelsgewijs de via Kickstarter beloofde developer kits hun weg beginnen te vinden, komt ook uit de indie hoek het ene interessante project na het andere. Pas nog maakte Oculus VR (de firma achter de Oculus Rift) nog bekend dat er 16 miljoen dollar opgehaald werd bij investeerders die overduidelijk brood zien in deze hoogtechnologische headset. Bijna afgewerkt? Weg wazig Windows Verkenner scherm, weg E3. Geldverkwisting door het EU parlement op film vastgelegd. Word gratis lid Inschrijven mogelijk vanaf 45 jaar Heb je een hekel aan ‘oudbollig’ gedoe, altijd je mening klaar en ben je graag van alles op de hoogte?

Geldverkwisting door het EU parlement op film vastgelegd

Dan is deze website iets voor jou! Bekijk ‘het beste van het web’, bijzondere foto’s, cursussen met video voorbeelden, een agenda met uitgaanstips en meer. Het beste, leukste en meest informatieve selecteren we maandelijks voor je. Dit en meer ontvang je via de nieuwsbrief. De website biedt je o.a. de mogelijkheid een eigen weblog, receptenboek, nieuwsoverzicht en fotoboekensite te starten. Nieuwsgierig? Bekijk de beste filmpjes, verhalen en foto’s van het web!

Ontmoet nieuwe mensen Raadpleeg online computercursussen met video voorbeelden Deel foto’s, filmpjes, recepten, berichten en je mening Hou het nieuws in de gaten via de nieuwspagina (25 bronnen) Tegen alle vooroordelen in: het succes van onvoorwaardelijke ‘cash transfers’ in India. Het pleidooi van de Britse econoom Guy Standing voor een veralgemeend basisinkomen is niet onopgemerkt gebleven in progressieve kringen.

Tegen alle vooroordelen in: het succes van onvoorwaardelijke ‘cash transfers’ in India

Minder bekend is de proef met het basisinkomen in India waarbij Standing betrokken is. Een experiment met interessante gevolgen voor leefomstandigheden, gezondheid, onderwijs, gelijkheid en de economie. In negen dorpen in de Indiase staat Madhya Pradesh ontvangen alle bewoners maandelijks een vast bedrag: 200 roepies (2,40 euro) voor een volwassene en 100 roepies (1,20 euro) voor een kind. Naar Westerse normen lijken deze bedragen wellicht verwaarloosbaar, maar in India moet bijna 80 procent van de bevolking nog altijd rondkomen met minder dan 20 roepies per dag. Standing startte deze proef met zogenaamde cash transfers in 2010 met hulp van de Indian Self-Employed Women’s Association (SEWA). Bij de uitvoering van het project wordt SEWA financieel ondersteund door Unicef India. "Mensen die behandeld worden als volwassenen leren volwassen te zijn" Chrisdemeyere - Volksvertegenwoordigers die voor de uitbreiding van de GAS-boetes stemden.

Revelation of the Pyramids Nederlands ondertiteld. Vandenbroucke: 'Hervorming kan ongelijkheid vergroten' De voormalige minister van Onderwijs Frank Vandenbroucke vreest dat hervorming van het secundair onderwijs de sociale ongelijkheid wel eens kan vergroten in plaats van verkleinen.

Vandenbroucke: 'Hervorming kan ongelijkheid vergroten'

Dat zegt hij in een interview in DS Weekblad. Na moeizame onderhandelingen bereikte de Vlaamse regering een akkoord over de onderwijshervorming. Frank Vandenbroucke, die nu professor is aan de KU Leuven, is bezorgd over de hervorming. Onder druk van de N-VA worden scholen niet verplicht om zowel algemeen vormende, technische als beroepsrichtingen aan te bieden. Scholen kunnen ervoor kiezen om een 'eliteschool' te vormen, zegt Vandenbroucke. 'Die vrijheden die men geeft, zouden kunnen leiden tot een nefaste tweedeling tussen domeinscholen en scholen die zich net tegen dat model profileren', verklaart hij.

Vandenbroucke ziet ook positieve zaken. Ook op andere domeinen is de ex-minister kritisch. Lees meer: Het integrale interview met Frank Vandenbroucke (Voor abonnees)