background preloader

Amsterdam

Facebook Twitter

Amsterdam houdt enquête naar 'slecht beheer financiën' | Binnenland. Amsterdam-ij.nl op Twitter: "Explosieve groei in aantal nieuwe woningen in Amsterdam …... De woningbouwproductie in Amsterdam is geëxplodeerd - WONEN. 10-12-14 15:13 uur - Bron: Het Parool Dit jaar ruim 5070 woningen in aanbouw In de Amsterdamse Houthavens wordt ook druk gebouwd © Joris van Gennip De woningbouwproductie in Amsterdam is geëxplodeerd. Er werden dit jaar meer dan 5070 woningen in aanbouw genomen. Dat is meer dan de vijfduizend woningen die Amsterdam aan het einde van deze bestuursperiode jaarlijks wil bouwen. Het nieuwe productiecijfer werd vanmiddag onthuld door wethouder Laurens Ivens (Wonen) tijdens een vergadering met gemeenteraadsleden. De Amsterdamse woningbouwproductie ligt onverwachts ruim een derde hoger dan vorig jaar. Grotere woningvoorraadDat de woningmarkt zo snel aantrekt, heeft Amsterdam verrast.

Ivens zou vanmiddag in de gemeenteraadscommissie en morgen bij de presentatie van de Zuiderkerkprijs stilstaan bij de cijfers. De gemeente heeft immers net vanwege het inkrimpende ambtenarenapparaat veel deskundigen bij de onroerendgoedafdelingen ontslagen of laten afvloeien. (Door: Ton Damen) Jacob Obrechtstraat - Straten van Amsterdam - AT5 Gemist. Klijn Berlein op Twitter: "Sloterdijk en omgeving...

Openbaar vervoer rond Amsterdam op de schop | Binnenland. Gemeente Amsterdam maakt meer geld vrij voor mantelzorgers - POLITIEK. Volgende hotspot: Sloterdijk - De Westkrant. Vanaf volgend jaar mogen cafés tot 8.00 uur openblijven. De ruimere openingstijden voor de horeca komen eraan. Per 1 juli 2015 mogen cafés en clubs rond het Rembrandt- en Leidseplein langer openblijven. 26 nachtzaken mogen vanaf 1 juli 2015 op vrijdag en zaterdag tot 6.00 uur gasten binnen laten en hoeven pas om 8.00 uur 's ochtends te sluiten. Nu is dat 5.00 uur met een afkoeltijd tot 6.00 uur.

Terrassen mogen vanaf 1 juli ook in de winter tot 2.00 uur openblijven. Het gaat in eerste instantie om een proef voor drie jaar. Gratis kraanwater, geen happy hourEr kleven veel nieuwe voorwaarden aan de nieuwe openingstijden. Daarnaast moeten ze gratis kraanwater verstrekken als klanten daarom vragen en moeten portiers voldoen aan opleidingseisen. Ondernemers die zich niet aan de regels houden raken hun ruimere openingstijd kwijt. HostsHet stadsbestuur, het bestuur van stadsdeel Centrum, de politie en de ondernemers op het Leidse- en Rembrandtplein hebben samen het Samenwerkingsakkoord Gastvrije en Veilige Uitgaanspleinen ondertekend.

Walther Schoonenberg on Twitter: "Klok Oude Kerk staat stil. Gebeld met gemeente. Vraag van gemeente: waar is dat dan?"... Geheugen van Oost - Het ontleedkundig laboratorium 1. Het gebouw bestaat nog steeds. Aan de Mauritskade, tussen het Tropeninstituut en het Amstellyceum (vroeger: Van der Waalslyceum). Het is nu ruim honderd jaar oud (1909, J.B. Springer). De naam staat nog boven de twee voorname deuren. In feite is dit gebouw een opvolger van de Waag in de Nieuwmarktbuurt. Bij gebrek aan beter vond aan de Mauritskade de registratie van nieuwe medische studenten plaats. Wij dromden samen op de binnenplaats en werden één voor éen binnengeroepen voor de uitslag. Jammer genoeg maakte dat mijn studieduur niet korter. Voor Het ontleedkundig laboratorium 3 ga naar: ------------------------------------------------------------------------------

Bouwbedrijf Heijmans in Rosmalen bedenkt verplaatsbaar eenpersoons huis. UvA hangt nog steeds verplichte 'gender awareness-training' boven het hoofd | Economie. In cijfers 2014. Vierhonderd woningen op vijf eilanden Houthavens | NUL20. Mabashop computers. Amsterdam Smart City ~ About ASC. Amsterdam Smart City (ASC) is a unique partnership between businesses, authorities, research institutions and the people of Amsterdam. Together, our goal is to develop the Amsterdam Metropolitan Area into a smart city. A city is smart when investments in capital and communication infrastructure fuel sustainable economic growth and a high quality of life, in combination with an efficient use of natural resources.

Over the past three years, the Amsterdam Metropolitan Area has worked successfully to become a Smart City. Amsterdam Smart City platformAmsterdam Smart City was initiated by the Amsterdam Economic Board, the City of Amsterdam, Liander and KPN. It has grown into a broad platform, with more than 70 partners that are involved in a variety of projects focussing on energy transition and open connectivity. Throughout the work procedures of ASC, the following points always remain central to activities: 1. 2. 3. The activities of ASC in these urban living labs: Vrijstaat Amsterdam. De macht aan de stad. Wordt het tijd om steden meer macht te geven? VPRO Tegenlicht verkent de groeiende macht en innovatieve kracht van de stad in Eindhoven, Seattle en Hamburg. Waar regeringen vastzitten in hun eigen ambtelijke logheid en partijpolitiek, bruisen de steden van energie, optimisme en daadkracht.

Waar landelijke overheden falen worden veel problemen - op het gebied van milieu, armoede, voedselproductie en zorg - op stedelijk niveau sneller en in samenspraak met de burger opgelost. Wordt het dan ook niet hoog tijd om onze steden meer macht te geven? Wat gebeurt er als pragmatische burgemeesters het heft meer in eigen hand nemen en proberen hun stad - buiten de landelijke politiek om - tot bestuurlijk centrum te maken? Gevoed door een creatieve gemeenschap van mondige burgers kan de stad een nieuwe broedplaats van verandering worden. Waar ruimte is voor experiment. Regie: Kasper Verkaik Research: Chris Vijn Productie: Helen Goossens Eindredactie: Henneke Hagen Frank Wiering. Amsterdam Smart City ~ Projects. Www.sbow.nl/netwerk/detail.php?organisatie_id=3353&caller_id=114&submenu= Www.sbow.nl/netwerk/main.php?submenu=wonen&caller_id=114.

Taxi door Amsterdam - AC | video. Ontwerp | metropoolvanmorgen. Het huidige plan betreft een gedeeltelijke transformatie: de plannen behelzen de eerste tot en met de vijfde etage van het rechter/Zuidelijke deel van het gebouw en de gehele zesde etage. Hier worden op de eerste tot en met de vijfde etage geen aanpassingen gemaakt op het uiterlijke ontwerp. Op de zesde etage wordt het gebouw verrijkt met urban green: de groene dakpatio’s aan de Weesperstraatzijde en de daktuin met de droogloop in de vorm van een kas zijn toevoegingen aan het dak. Het overgrote deel van de plint is nog verhuurd; hier zijn verder nog geen concrete plannen voor maar deze zullen in de toekomst wel gemaakt worden waarbij bewoners worden uitgenodigd om hun visie met de partijen te delen.

De eerste tot en met de vijfde etage van het linker deel blijft in gebruik als kantoorgebouw. De entree van het hotel zal in het uiterste rechter/Zuidelijke trappenhuis geschieden. Amsterdams Zorgblog. Lodewijk Asscher: 'Er wás en er ís antisemitisme in ons land' - AMSTERDAM - PAROOL. 09-11-14 20:45 uur - Bron: Het Parool Minister spreekt bij herdenking Kristallnacht Lodewijk Asscher. © anp 'Ik wil niet leven in een land waar de Kristallnacht alleen met bewakers voor de deur herdacht kan worden', zei minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) vanavond tijdens de herdenkingsbijeenkomst van de Kristallnacht in de Portugese Synagoge aan het Mr.

Visserplein. Je leest de hele speech die Asscher daar hield hieronder. Minister Asscher in de Portugese Synagoge. © Vincent Smits Dames en heren, Ik sta hier met een verscheurd gevoel. Daar buiten, met zwaailicht, staan bewakers om ons en deze eeuwenoude synagoge te beschermen tegen de dreiging van anti-Joodse agressie nu. Dat is wrang en verdrietig. Vanavond herdenken wij de nachtmerrienacht van november 1938. Voor het oog van de wereld zetten de nazi's opnieuw een schaamteloze stap op weg naar hun uiteindelijke doel: de verdrijving en vernietiging van de Joden.

Dat voelt als een schande voor onze samenleving. Stadslicht van pakhuis de zwijger. 020apps - Mobiele apps over Amsterdam. Robot en ethiek Wereldstad - AT5. 27 oktober Amsterdam Verjaardag 1275-2014 - Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad. Maandag 27 oktober Op 27 oktober 1275 verleende de graaf van Holland, Floris V, een kleine nederzetting bij een dam in de Amstel het recht in Holland handel te drijven, zonder tol te hoeven betalen aan de graaf.

Het document is het beroemde Tolprivilege van 1275 dat vroeger in de IJzeren Kapel van de Oude Kerk werd bewaard maar zich tegenwoordig bevindt in de kluizen van het Stadsarchief (zie kader). Het is het oudste bewaard gebleven document waarin Amsterdam wordt genoemd. Dat betekent dat de (geschreven) geschiedenis van Amsterdam begint op 27 oktober 1275. Sinds enkele jaren wordt op 27 oktober weer de verjaardag van Amsterdam gevierd. Op deze bijeenkomst zal voor het eerst de Geurt Brinkgreve Lezing worden gehouden. Het stadsdeel Centrum is vertegenwoordigd door mevr. In de pauze wordt koffie en thee geschonken met verjaardagstaart, aangeboden door banketbakkerij Holtkamp. De Amsterdam Verjaardag is een openbare bijeenkomst. Lezing Amsterdamse schuttersstukken Deel deze pagina! Programma’s maken over jezelf » We Are Public. Bestel je van je schaarse geld een kopje thee, krijg je er een droog kaakje bij.

Da’s even jammer voor Ida Bartelds (27). Peter Both (26) hield het verstandig bij kraanwater. Ze zijn allebei afgestudeerd en zitten al een tijd zonder werk. Net als zoveel anderen. Over hun levenskwesties maken ze nu een programma in Pakhuis de Zwijger: De Jonge Stedeling. “Je moet je eigen kansen maken,” zegt Peter. Hij zit net een maand in de WW. Eeuwige stagiair Ida kwam na haar afstuderen in de bijstand, ze vond geen baan die bij haar paste.

Niet betaald Of ze betaald krijgen voor het maken en organiseren van het programma? Callcenter Peter: “het is een beetje raar, alles wat we over onszelf zeggen zou ook over het programma kunnen gaan.” Netwerken Ondertussen is werken aan De Jonge Stedeling een fijne manier om bezig te blijven. Prefab woningen Het programma over Wonen moet nog vorm krijgen.

Kerken

Slimme fiets moet valpartijen voorkomen. Fietscoaches op 6 locaties in de binnenstad. De fiets is het favoriete vervoermiddel van veel Amsterdammers. Maar waar laat je hem in de de drukke binnenstad? Het liefst natuurlijk voor de deur op de plek van je bestemming. Vaak kan dat, maar niet altijd. En moet je je fiets iets verder weg parkeren. Parkeer je fiets goed Op een zestal drukke locaties in de binnenstad zijn in november en december fietscoaches te vinden. Direct effect Vriendelijke fietscoaches, gekleed in rode hesjes, die fietsers aanspreken om hun fiets netjes te parkeren is geen nieuw fenomeen. Op de lange termijn is het nodig de inzet van fietscoaches te herhalen. 'Controle kan probleem met hinderlijk geparkeerde fietsen beteugelen'

22-11-14 12:31 uur - Bron: Het Parool ’Breid maar uit, dat Fietsdepot’ Fietsen Koningsplein © Rink Hof/Het Parool Analyse De tariefsverhoging om je weggeknipte fiets terug te krijgen, riep veel reacties op deze week. Weg met die fietspolitie, klonk het. Toch staat Amsterdam wel toe dat het uit de hand loopt op belangrijke plekken. Kom aan zijn fiets en je komt aan de Amsterdammer. Die 'fietsnazi's' knipten er 74.000 weg dit jaar, zo veel dat het Fietsdepot de aanvoer niet meer aankon en de bewaartermijn werd verlaagd van dertien naar zes weken.

AmbtenarenapparaatStop er dan mee, klonk het deze week, en stel die hogere kosten eens aan de kaak. Dat valt nogal mee. ChaosHet is hinderlijk voor voetgangers, om te beginnen. Maar kijk dan ook eens bij het Centraal Station, waar de controleurs er bovenop zitten. BezwaarschriftenAllemaal niet terecht, zeggen mensen dan, want 'mijn fiets stond helemaal niet in de weg'.

Meer chaos kan de oplossing niet zijn. (Door: Marc Kruyswijk) De fiets is onmisbaar voor leefbare dorpen en duurzame mobiliteit. Gelijkwaardig instrument Nederland staat internationaal bekend als fietsland, maar inmiddels glijden we af naar de middenmoot, stelt Dijkstra. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft met de decentralisatie van beleid de handen afgetrokken van de fiets, terwijl juist op een hoger schaalniveau grote stappen kunnen worden gezet, stelt de Rijksadviseur. De gemeenten en provincies vragen hier volgens hem ook om. Hij vindt dat de rijksoverheid de fiets niet alleen moet benaderen vanuit het oogpunt van verkeersveiligheid, maar als een gelijkwaardig instrument om te werken aan bereikbare, leefbare steden en dorpen. Investeren in snelfietsroutes Een groot deel van het fileverkeer op ringwegen is lokaal verkeer. Aandacht 'van bovenaf' Dijkstra in zijn betoog: ‘Dit hefboomeffect laat zien dat het aan wil en draagvlak bij lokale en regionale overheden niet ontbreekt.

Gezondheidsvoordeel versus veilgheidsrisico Het rendement van investeringen in de fiets is bovendien hoog. Fietsmodus – Over De App |Ken je de fietsmodus-app al? Check het filmpje en fiets voortaan veilig offline. Stalling Amsterdam informatie. 141027 rode loper voor de fiets en een beetje geschiedenis. 2015 gvb tarieven. GVB Servicepunten.pdf. 2015 halteplaatsen cs. Reizen op rekening van start bij het GVB – Metro. Reizigers in het Amsterdamse stadsvervoer kunnen vanaf deze week zonder saldo op de ov-chipkaart reizen en achteraf betalen.

Vandaag begint GVB met de proef Achteraf Betalen voor Consumenten (ABC) en kunnen ov-chipkaarthouders zich inschrijven. Het vervoersbedrijf heeft geen limiet gezet op het aantal deelnemers. „We willen een goede representatieve groep en stoppen niet bij een paar honderd mensen”, zegt Eric Bosman van het GVB. „We gaan door zolang dat technisch kan.” Deelnemers betalen pas aan het einde van de maand de rekening voor de afgelegde kilometers via automatische incasso. Mensen boven de 18 jaar met een persoonlijke of anonieme ov-kaart kunnen zich aanmelden voor een betaalaccount via de website van GVB. Het wordt ook gemakkelijker om gemiste check-outs online te corrigeren. Tijdens de proef kunnen deelnemers via een online discussieplatform vragen stellen en hun ervaringen delen. GVB wil trolleybussen in Amsterdam. Waarom cookies?

Cookies zorgen er bijvoorbeeld voor dat je ingelogd kan blijven op een website of dat bijvoorbeeld je locatie- en taalinstellingen worden onthouden. Daarnaast houden ze bij het online winkelen je digitale winkelwagentje bij. Ook kunnen websitehouders dankzij cookies zien hoe vaak hun sites - en welke pagina's - door bezoekers worden bekeken. Sommige cookies maken het mogelijk om je surfgedrag te volgen. Zo kunnen sites en adverteerders mogelijk iets zeggen over je voorkeuren, waardoor ze relevantere advertenties kunnen laten zien.

Advertenties zijn in de meeste gevallen noodzakelijk om de website te bekostigen. Dankzij cookies zijn ze zoveel mogelijk aangepast aan je eigen interesses. Meer informatie over de cookies die worden gebruikt en de partijen die deze cookies plaatsen. Cookie instellingen aanpassen Je kan deze instellingen te allen tijde wijzigen. Cookie instellingen aanpassen Belangrijk om te weten: Het gebruik van cookies is veilig. Waarom cookies? Metro Amsterdam krijgt ‘krappe’ dienstregeling wegens enkelspoor. De tunnelbuis van de Noord/Zuidlijn. Foto ANP/Evert Elzinga Binnenland De Noord-Zuidlijn krijgt vanaf de ingebruikname in 2017 te kampen met een ‘krappe’ dienstregeling en het risico van vertragingen die de hele nieuwe Amsterdamse metrolijn lam kunnen leggen. Dat is volgens het Gemeentelijk Vervoerbedrijf (GVB) het gevolg van het besluit om het laatste deel van het tracé naar station Zuid/WTC enkelspoor in plaats van dubbelspoor aan te leggen.

Dat maakt de hele lijn volgens het GVB storingsgevoeliger dan nodig. Het besluit over dit enkelspoor is acht jaar geleden genomen. “Het gaat om tijdelijke maatregelen zoals verbreding van de trappen en de overkappingen, ” aldus een woordvoerder. In 2012 zag het ernaar uit dat ook het laatste deel van het tracé tweespoors zou worden. Lees vandaag meer in NRC Handelsblad Lees meer over: metro metrostation Zuid/WTC Noord-Zuidlijn. Laatste Fyra teruggesleept naar Italië | Binnenland.

Geschiedenis verleden

Van Nikolaos tot Sinterklaas - Pagina 3. Amsterdam maakt kennis met nieuwe schoorsteenpiet | Binnenland | de Volkskrant. Extraatje voor Amsterdammers met laag inkomen. Raadsinformatie Financieel Verdeelvoorstel Armoedemiddelen 2015. PvdA zal tegen stadsbegroting 2015 stemmen - POLITIEK. Uniforme en lagere afvalstoffenheffing voor Amsterdam in 2015. Gemeente reserveert geld voor structurele voorziening asielzoekers - POLITIEK. Behandeling begroting 2015. Begroting 2015. Sociale media tegen huwelijksdwang. Hervormt erfpachtstelsel. Woonduur verdwijnt, alleen inschrijfduur telt. Wat zijn de wijzigingen in het basispakket van de zorgverzekering in 2015? | Vraag en antwoord. Wonen: huren, festiviteiten en toerisme, ontwikkeling alg.

Groen, duurzaam, bedrijven. Havenstraat.

Binnenstad

Cs, ij. Kattenburg. Museumkwartier, zuid. Nieuw west. Noord. West, lumeij. Westermoskee. De Pijp. De ring. Zuidoost. Bijstandsbond 011214 Gemeente stopt helemaal nog niet met dwangarbeid. Multiloog | praten luisteren met elkaar. Bijstandsbond ff lezen | armoede volgt op armoede.