background preloader

Different excursions you can do in Montserrat

Facebook Twitter

La Roca Foradada. El otro día vi por la red un vídeo alucinante, un lunático saltando en caída libre pasando a través de la roca Foradada de Montserrat a 250 Kilómetros por hora!!

La Roca Foradada

Al ver este vídeo me han entrado ganas de ir a ver en persona la Roca Foradada, asique he aprovechado que Vane trabajaba para venir solo hasta aquí. Si no habéis visto el vídeo del que os hablo, os invito a verlo...es lo más loco que he visto últimamente: El saltador es un Noruego apodado el hombre-pájaro, podéis visitar su web que no tiene desperdicio: Alexander Polli Para ir a la Roca Foradada el camino más corto es aparcar en el parking de "Can Masana" Sant Benet (this excursion is planned to go further than "Sant Benet". Keep in mind the instructions to go just where you want to go.

On som: Municipi de Monistrol de Montserrat. A la comarca del Bages. Limita amb Castellbell i Vilar, Vacarisses, Marganell, Esparreguera i Collbató. Com arribar-hi: En cotxe, per l'Eix del Llobregat (C-55) i l'autopista A2 i de la carretera de Terrassa i el nus d'autopistes del Vallès. En ferrocarril, la línia dels Ferrocarrils de la Generalitat comunica Monistrol amb el centre de Barcelona i Manresa amb un tren cada hora. SANT DIMES. Sant Jeroni. Sant Dimes. L’ermita de Sant Dimes pertany a la zona de Tebaida, es troba just sobre el Monestir, al capdamunt de l’escala dreta que surt del jardí.

Sant Dimes

També es coneix com l’ermita del Bon Lladre i del Castell, ja que va ser edificada aprofitant l’antic castell de Marro, que tenia dues torres i dos ponts mòbils. Sant Dimes estava formada per una capella amb un edifici annex on hi havia dues habitacions i al darrere una llar de foc. Amb el temps passà a tenir dos oratoris: el de Sant Bartomeu, construït al segle XVII i el de Sant Josep, edificat al segle XVIII fora del recinte. També s’hi aixecà un calvari a la part més alta. Al segle XVI, durant el temps de l’abat de Burgos, es destruí el castell i canvià l’advocació de l’ermita. Estat actualHi ha restes de l’antiga ermita en bon estat de conservació. LES 32 MILLORS EXCURSIONS I VIES FERRADES. EXCURSIONS AMB NENS A MONTSERRAT. Baixant pel camí de St.

EXCURSIONS AMB NENS A MONTSERRAT

Joan Montserrat, a banda de la seva forta vinculació religiosa i el lligam amb la cultura catalana, és una muntanya espectacular i d’una bellesa única. Els seus paisatges no ens deixen indiferents. El massís de Montserrat, declarat Parc Natural l’any 1987, ens apareix de sobte, com per art de màgia, enmig del paisatge que l’envolta. De sobte s’enlaira bruscament fins a 1.236 m sobre el nivell del mar (Sant Jeroni, el cim més alt) amb unes característiques geològiques que la fan única i que van inspirar el seu nom (muntanya serrada). Es poden fer molts recorreguts i itineraris per la zona, sempre partint des del Monestir, i molts d’ells són perfectament aptes per a fer amb criatures. Agafarem el Funicular de Sant Joan, així ens evitem fer camí de pujada! El funicular ens deixarà al Pla de les Taràntules. Des d’aquest punt surten vàries excursions o itineraris senyalitzats, de diverses durades i dificultats.

Cremallera i Funiculars de Montserrat. L’entorn del santuari ofereix al visitant una gran quantitat d’itineraris de durades diferents per fer a peu i combinades amb els nostres funiculars de Sant joan i Santa Cova.

Cremallera i Funiculars de Montserrat

Santuari Aquest itinerari us conduirà pels monuments i espais més significatius del santuari de Montserrat. És el recorregut obligat per a tothom que vol conèixer el cor de Montserrat. Us portarà a la basílica i a venerar la Mare de Déu, i a través de les restes arquitectòniques i escultòriques us permetrà conèixer el passat de Montserrat. Via Crucis - Sant Miquel - Fra Garí Aquest recorregut permet un primer contacte amb la muntanya de Montserrat. Santa Cova. Senderisme per Montserrat. Drecera dels Tres Quarts: camí tradicional d’accés des de Monistrol de Montserrat.

Senderisme per Montserrat

Forma part d’un tram del GR 96 i, per tant, apareix senyalitzat amb marques blanques i vermelles. També coincideix, parcialment, amb un tram del GR 5. Supera un desnivell de més de 525 metres. Dificultat: Mitjana Distància: 2 - 5 km. Durada: 1 h. 30 min. - 3h.