background preloader

Hus og have

Facebook Twitter

Super Bright Tunable Led Light Panels. Denne hjemmelagde sneglefellen koster under en krone og utrydder brunsneglen på rekordtid! - Sosialnytt.com. Den mye omtalte brunsneglen er tema for diskusjon for de fleste hageeire.

Denne hjemmelagde sneglefellen koster under en krone og utrydder brunsneglen på rekordtid! - Sosialnytt.com

Sneglen som skaper stor irritasjon ved å spise opp blomster og bed er en uønsket invaderende art som står oppført på Norsk svarteliste. Du har kanskje prøvd mange tips og triks som skal fjerne sneglen, men fremdeles myldrer det i hagen din? Da burde du prøve tipset til danske Michael Petersen. Han har delt en oppskrift som skal ta knekken på sneglen, en metode som er både enkel og billig. For under en krone kan du lage din egen sneglefelle som raskt utrydder 25-50 snegler. Innlegget hans på Facebook har blitt delt tusenvis av ganger, folk er tydeligvis opptatt av effektive måter å bli kvitt brunsneglen på.

Michael skriver: «Hjemmelaget sneglefelle. Michael Petersen forteller til Dagens.dk, at han fant på den smarte løsningen etter at han hadde bestilt noen dyre sneglefeller på internett. «Jeg tenkte at dette var svært dyrt. «Når fellen er full, tar jeg på et par hansker, skrur lokket på melkekartongen og kaster den.» Dyrke Ingefær - Indendørs og udendørs dyrkning. Det er let at dyrke ingefær fra en ingefærknold, som du køber i supermarkedet.

Dyrke Ingefær - Indendørs og udendørs dyrkning

Plant den i en potte med jord i foråret, og høst rødderne i efteråret. Dyrk ingefær hjemme i vindueskarmen, og brug de dejlige ingefærknolde i maden Ingefær er en dejlig plante, der egner sig til asiatisk madlavning, eller du kan bruge roden til te. Ingefær-te er en populær drik, og kan virke mod kvalme. Ingefær er også blodfortyndende og kan være gavnlig ved gigt. Ingefær egner sig ikke til det danske klima, da det er en tropisk plante, der klarer sig bedst med temperaturer over 30 grader. Du kan dog let dyrke din egen ingefær indendørs i vindueskarmen eller udendørs i drivhuset. Køb en god ingefærknold i supermarkedet eller ved grønthandleren Du kan købe ingefærknoldene i supermarkedet Du kan købe en ingefærknold ved grønthandleren eller i supermarkedet.

Vælg en ingefærrod, der ser sund og saftspændt ud, og om muligt har små grønne vækstknopper. Få et sundt indeklima - dr.dk/Sundhed/Din sundhed. 99 Life Hacks to make your life easier! - Imeimei. Her er rådene, der kan få dit badeværelse til at skinne. Kalkrester langs armaturet, striber på spejlet og et afløb, der kun tillader vandgennemstrømning i mindre mundfulde.

Her er rådene, der kan få dit badeværelse til at skinne

Lyder det bekendt? Så kan det være badeværelset trænger til den helt store tur. I følge Anne Grete Rasmussen, husholdningsøkonom og kvinden bag hjemmesiden www.frugrøn.dk, behøver man ikke kaste sig ud i den helt store hovedrengøring hver uge. Sådan bygges en havelåge (gør-det-selv havelåge) Gør det selv havelåge og hegn. Jeg fik endelig lavet en gør det selv havelåge med tilhørende hegn, så Merle ikke sådan lige kan løbe fra baghaven og ud på vejen!

Gør det selv havelåge og hegn

Behovet er selvfølgelig blevet meget tydeligt dette forår hvor Merle, i forhold til sidste sommer, har fart på og i løbet af nul komma fem kan komme ret langt væk! Nu kan vi stå i køkkenet og lave mad eller vaske op, eller lave lidt andre ting, mens Merle selv leger i sin sandkasse eller bare render lidt rundt i haven. Det er dog ikke sådan at vi ikke har et halvt øje på hende, men det giver bare lidt ro at hun ikke bare kan vade ud fra baghaven! Og så blev behovet rigtig stort til vores påske kom-sammen, hvor der var tonsvis af unger i haven, der var godt nok mange små spir at holde øje med hele tiden! Fuger omkring vinduer og døre. Hvis der er revner i en udvendig fuge, eller den har sluppet i en af siderne, bør den skiftes ud med det samme, da den ikke længere holder tæt over for nedbør og vind.

Fuger omkring vinduer og døre

Regnvand vil uhindret kunne sive ind i konstruktionen og føre til råd- og svampeskader. Der findes mørtelfuger, der er en smule elastike, så de kan optage mindre bevægelser mellem vinduet og muren. de vil dog også, med tiden, revne lidt. Er du gør det selv-typen, der selv vil udskifte fugerne, er det vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i, hvilken type fugemasse du skal bruge. Du kan udskifte fugerne hele året, men det er nemmest forår og efterår, hvor det ikke er meget koldt eller meget varmt. Fugemasse/Elastisk fugeElastiske fuger, der trænger til at blive skiftet ud, ser indskrumpede og tørre ud.

Det er vigtigt, at der ikke er en tæt fuge indvendig. FugebåndNår fugebåndet er udskiftningsmodent, ser det som regel indtørret og rynket ud. Hvilken fugemasse skal du vælge til udvendige fuger omkring vinduer og yderdøre?