background preloader

Castellterçol

Facebook Twitter

Cercador del Patrimoni Arquitectónic. Resultats de cerca. RONDA VALLESANA XXXVII (2016) Castellterçol - Castellcir by UESabadell. Joan Sagalés i Anglí. Moià, Gironella, Girona, Castellterçol i Sant Quintí de Mediona. Moià, Gironella, Girona, Castellterçol i Sant Quintí de Medi.

Moià, Gironella, Girona, Castellterçol i Sant Quintí de Mediona

Rentador castelltercol. La dona serà l'epicentre de Castellterçol durant tot el 2020. ACN Castellterçol.

La dona serà l'epicentre de Castellterçol durant tot el 2020

-El tèxtil va ser, als anys 70 i 80, la principal font d'ingressos per a les famílies de Castellterçol. "Només es parlava dels paraires, però no de les dones que treballaven a les fàbriques", explica la historiadora Malu Garcia. Dècades després, sense pràcticament rastre dempeus del seu passat manufacturer, l'Ajuntament ha optat per dedicar aquest 2020 a homenatjar a les dones que hi van treballar. Preparen exposicions i activitats diverses on l'epicentre serà la dona.

La tradició tèxtil a Castellterçol es remunta al segle XVII. Labruixacatalanatastet. Bruixes.mhcat. Spanish Archives. Diccionari històric de periodistes catalans - DHPC - Institut d'Estudis Catalans. Castellterçol (Moianès), 29 de novembre de 1870 - Castellterçol (Moianès), 1 d'agost de 1917 Gèneres periodístics: Articulisme Orientació Seccions: Opinió Política Mitjans: La Renaixensa La Veu de Catalunya Advocat, polític i periodista, a més de primer president de la Mancomunitat de Catalunya, Prat de la Riba funda i dirigeix La Veu de Catalunya des de la seva creació, el 1899, fins a la seva mort, el 1917.

Diccionari històric de periodistes catalans - DHPC - Institut d'Estudis Catalans

Amb el diari, Prat de la Riba impulsa el catalanisme conservador, el projecte polític central de la seva vida. Les primeres participacions a la premsa de Prat de la Riba són del 1891, quan amb vint-i-un anys debuta com a escriptor públic a La Renaixensa, el diari cultural que des del 1881 serveix de suport no només al català com a vehicle d’expressió de tota mena de disciplines del coneixement, sinó a un projecte col·lectiu que s’havia estroncat en el Congrés Catalanista del 1880, quan el catalanisme es divideix entre republicans i conservadors.

No resulta senzill. Festa Major de Castellterçol / Festes Majors / Festes i elements festius catalogats o declarats / Inici - Patrimoni festiu - Generalitat de Catalunya. Documentades des de la segona meitat del segle XVII, la Dansa de Castellterçol i el Ball del Ciri són dues danses que sempre es troben conjuntament i que donen relleu, caracteritzen i distingeixen la Festa Major de Castellterçol.

Festa Major de Castellterçol / Festes Majors / Festes i elements festius catalogats o declarats / Inici - Patrimoni festiu - Generalitat de Catalunya

Ambdues es ballen en el transcurs d’aquesta Festa Major el darrer diumenge d’agost, la Dansa, i el dilluns següent, el Ball del Ciri. Convocatòria (Entrevistes - La Dansa i el Ball del Ciri de Castellterçol, 15/22) Anada a la Plaça Vella (Entrevistes - La Dansa i el Ball del Ciri de Castellterçol, 21/22) El projecte, introducció (La Dansa i el Ball del Ciri de Castellterçol, 01/22) El projecte, introducció (La Dansa i el Ball del Ciri de Castellterçol, 01/22) Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural. Departament de Cultura.

Mapes de Patrimoni Cultural. Circo Méliès: El Padre Ciuró. En todo caso su libros se convirtieron rápidamente en éxitos editoriales hasta el punto que la editorial de magia madrileña Páginas editó en 2002 una reedición de siete de sus obras ( ) en una colección llena de sabor y buen gusto.

Circo Méliès: El Padre Ciuró

El mago sacerdote catalán comenzó sus actuaciones para sus feligreses franceses y ya en España adoptó el nombre artístico de Ling-Kai-Fu, muy al gusto de la época y con el que firma muchos de sus libros. Con su muñeco Luisito debió de cosechar muchos éxitos a tenor de estas fotos de promoción de sus actos. Ha aparecido en numerosas ocasiones la pequeña pantalla de TVE: un programa en homenaje a su 50 aniversario de Sacerdocio y Mago en "Esta es su vida" y varias apariciones en el programa "300 Millones".

El libro es un pequeño manual de 150 páginas con todo lo que necesitas saber sobre este arte contado de una manera directa, clara y con una metodología exhaustiva. CIURÓ, Padre Wenceslao: INFOCIRCO. Biografía de Wenceslao Ciuró (ES) Artículos El Padre Wenceslao Ciuró y Sureda nació el 1 de Marzo de 1895 en Castelltersol a 60 km de Barcelona.

INFOCIRCO. Biografía de Wenceslao Ciuró (ES)

Inició sus estudios como alumno interno en los padres Escolapios, en Moyá, por 1905. Aquel chicuelo (wences para los amigos), veía a los novicios salir de paseo y sintió enormes deseos de unirse a ellos. FESTIVAL DE MAGIA EN MEMORIA DE WENCESLAO CIURÓ. SANT PERE DE RIBES 3.2.2012. El Padre Wenceslao Ciuró y Sureda nació el 1 de Marzo de 1895 en Castelltersol a 60 km de Barcelona.

FESTIVAL DE MAGIA EN MEMORIA DE WENCESLAO CIURÓ. SANT PERE DE RIBES 3.2.2012

Inició sus estudios como alumno interno en los padres Escolapios, en Moyá, por 1905. Aquel chicuelo (wences para los amigos), veía a los novicios salir de paseo y sintió enormes deseos de unirse a ellos. Era la llamada de dios: en noviembre de 1909 a los catorce años de edad, vestía el hábito calasancio en Moyá.

Profesa con votos simples en 1914 y pasa tres años dedicado a intenso estudio en Irache (Navarra). En septiembre de 1917, previa dispensa de la Santa Sede por su corta edad es ordenado sacerdote. Noviembre'09: Wenceslao Ciuró. El Padre Wenceslao Ciuró i Sureda nació el 1 de Marzo de 1895 en Castelltersol a 60 km de Barcelona.

Noviembre'09: Wenceslao Ciuró

Inició sus estudios como alumno interno en los padres Escolapios, en Moyá, por 1905. Wenceslao Ciuró - La Magia de Magomino. El Padre Wenceslao Ciuró y Sureda nació el 1 de Marzo de 1895 en Castelltersol a 60 km de Barcelona.

Wenceslao Ciuró - La Magia de Magomino

Inició sus estudios como alumno interno en los padres Escolapios, en Moyá, por 1905. Aquel chicuelo (wences para los amigos), veía a los novicios salir de paseo y sintió enormes deseos de unirse a ellos. Era la llamada de dios: en noviembre de 1909 a los catorce años de edad, vestía el hábito calasancio en Moyá. Profesa con votos simples en 1914 y pasa tres años dedicado a intenso estudio en Irache (Navarra). En septiembre de 1917, previa dispensa de la Santa Sede por su corta edad es ordenado sacerdote. Wenceslao Ciuró. El Padre Wenceslao Ciuró i Sureda, nació el 1 de mayo de 1895 en Castelltersol, Barcelona.[1]​ Inició sus estudios como alumno interno de los escolapios de Moyá en 1905.

Wenceslao Ciuró

En septiembre de 1917 es ordenado sacerdote, para lo cual tuvo que obtener dispensa de la Santa Sede, por su corta edad. Pasa tres años dedicados al sacerdocio en el Monasterio de Santa María la Real de Irache Navarra. Ilusionista[editar] Cuando estudiaba en Moyá, uno de los hermanos legos realiza una sesión de juegos de manos que hizo que Wenceslao Ciuró sintiera una irresistible atracción por el ilusionismo.[2]​ El Padre Ciuró experimentó con numerosos tipos de magia, desde la micromagia hasta la magia de salón y fue una de las figuras que más destacó en este período básico de aprendizaje de la magia española. Programa ilusionismo. De ida y vuelta - Segunda hora - 16/04/14 - RTVE.es.

Mobile History Map. El miratge dels masos. Permanències i canvis del paisatge rural de Moià (segles XVII-XX) (Modilianum, 46, 2012, pp. 21-52) Sociologia de la industrialització. De la seda al cotó a la Catalunya Central (segles XVIII-XIX), Fundació Noguera, Barcelona, 2011. El creixement divers a la Catalunya del segle XVIII. Protoindustrialització? (Catalan Historical Review, 5, 2012, pp. 195-209) PROJECTE DE MUSEU ANTROPOLÒGIC I DE LA INDÚSTRIA TÈXTIL DE CREVILLENT. La fábrica de tintes del Marcet. Castelltercol. Especials TVE Catalunya - Les bruixes porten dol. 3:06 27 mar 2020 L'Óscar López, director de Página Dos, ens porta unes recomanacions per passar millor aquests dies en els que no podem sortir de casa.

Són cinc llibres per a un públic adult i cinc d'infantils i juvenils. Comencem! "Boulder" d'Eva Baltasar És el segon llibre d'un tríptic que va començar amb la novel·la "Permagel" on l'escriptora explora la veu, la vida i el cos de tres dones. "Ca la Wenling" de Gemma Ruiz Palà Una novel·la molt entretinguda que parteix de la relació d'amistat que s'estableix entre una dona xinesa que té una perruqueria, la Wenling, i una documentalista catalana que és clienta seva. Per bruixa i metzinera - Museu d'Història de Catalunya. 1939 El exilio republicano español. Castellterçol - Endrets - Geografia Literària dels Països Catalans. Castellterçol A Rafael Tasis Transformat en pedra, el senyor Canutentre la gentada de Festa Majorsemblava reviure tota l'esplendord'aquells costums rancis, que ja s'han perdut,amb llargues tartanes, polacra i gipó,florit Ball del Ciri, el pa sempre tou,barretina roja, vestit de vellut,envelat, vals jota, nissos per vermut,llonganisses seques, i en aigua de pou,el porró a la fresca, verd fosc i ventrut.

Gemegar de carros en l'hora vespralpels carrers amb cases de caient humili noia bonica tractant al portalmentre dins la cuina restaven, amb fil,tomàtecs llustrosos per sostres guarnir–estiu en conserva, manyac de collir–­en llargues garlandes de raïm rossenc,bolets, alls i cebes i rams de llorerque les llars omplien de flaire agostenc,present delectable del fruitós terrer.

Banc de la Memòria Democràtica. Banc de la Memòria Democràtica. Diccionari tèxtil llaner. Referències il·lustrades by museuhistoriasabadell. CATALUNYA.-Delimitada la protección de los castillos de Mediona y Castellterçol (Barcelona) El Govern ha acordado este lunes delimitar los entornos de protección de los castillos de Mediona y de Castellterçol (Barcelona), ambos declarados Béns Culturals d'Interès Nacional, ha informado tras el Consell Executiu este lunes. La definición de un entorno de protección alrededor de estos monumentos se presenta como "el mejor instrumento" para garantizar la pervivencia de sus múltiples valores culturales en las mejores condiciones posibles. Con la medida se quiere evitar que la alteración del espacio pueda afectar a su valor, a la contemplación o al estudio de estos monumentos históricos, por ello, entre otros aspectos, se velará por la visualización correcta del bien y la integración armónica de eventuales edificaciones. Trencadis, Fons locals digitalitzats - Xarxa de Biblioteques Municipals.

Patrimoni Cultural - Educació. Josep Franch-Clapers. L'èxode. L'exili. L’any 1989, l’artista va fer una donació generosa i desinteressada d’una part molt considerable de la seva obra a la Generalitat de Catalunya. Una obra plàstica que, a més de ser un important llegat artístic, ha esdevingut un excepcional i singular document per conèixer millor un dels episodis més dramàtics del nostre país: la retirada de milers de persones cap a la frontera amb França, fugint de la cruel repressió dels vencedors de la Guerra Civil, així com el seu posterior internament en camps de refugiats a l’Estat francès. Josep Franch-Clapers, exiliat i internat en aquests camps de refugiats, va captar a través del dibuix i la pintura, amb gran realisme, intensitat i emotivitat, la duresa i el dramatisme d’un poble que havia perdut la guerra i les llibertats.

Un poble que intentava sobreviure en unes circumstàncies indignes. - Exposición "Los diarios de Josep Franch-Clapers" Exposición "Los Diarios de Josep Franch-Clapers" El Museo Memorial del Exilio, con la colaboración del Archivo Nacional de Cataluña, presenta una exposición sobre el artista Josep Franch-Clapers (Castellterçol 1915 - Baux de Provence 2005). Esta exposición, comisariada por el historiador del arte, Pere Parramon Rubio, tiene como finalidad mostrar una propuesta que se articula sobre la base de una investigación en torno al carácter testimonial de la obra de este artista.

Fitxa del fons. Codi de referènciaANC1-539 Nivell de descripció Fons Títol JOSEP FRANCH-CLAPERS. Temporary Exhibitions - Exhibition "The Diaries of Josep Franch-Clapers" Exhibition “The Diaries of Josep Franch-Clapers” The , in collaboration with the National Archives of Catalonia, presents an exhibition of the artist Josep Franch-Clapers (Castellterçol 1915–Baux de Provence 2005). This exhibition, curated by art historian Pere Parramon Rubio, is based on the research carried out on the testimonial character of the work of this artist; a work that was produced in the difficult context of the internment camps in and the subsequent German occupation during World War II.

This title, “The Dairies of Josep Franch-Clapers” demonstrates the interest in linking the pictorial expression of Josep Franch-Clapers with the genre of diary. Exposició "Els Diaris de Josep Franch-Clapers" al MUME - InfoJonquera. 01/07/09 El Museu Memorial de l’Exili, amb la col·laboració de l’Arxiu Nacional de Catalunya, presenta una exposició sobre l’artista Josep Franch-Clapers (Castellterçol 1915- Baux de Provence 2005).Aquesta exposició, comissariada per l’historiador de l’art, Pere Parramon Rubio, té com a finalitat mostrar una proposta que s’articula sobre la base d’una investigació a l’entorn del caràcter testimonial de l’obra d’aquest artista.

Fitxa del fons. Cercador. Departament de Cultura. Espai Franch - Inici. Josep Franch Clapers va ser un artista multidisciplinari que va deixar un important llegat en forma de grans m urals, dibuixos en tinta xinesa , quadres fets amb diferents tècniques, mosaics, vitralls i escultures . En destaca una col·lecció d’obres dedicades a explicar la tristor de l’exili republicà en acabar-se la guerra civil espanyola . Castellterçol, Dansa de.

Castellterçol va néixer protegit per un castell estratègic , situat en un pas natural molt usat durant l'alta edat mitjana, entre el Moianès i la plana del Vallès. De fet, el nom del poble prové de Terçol o Terciolus , el cavaller que va edificar la fortificació.

APADRINAR TERRITORI

Idescat. Territorial and entity codes. Municipis. 080641 Castellterçol. Nomenclàtor oficial de toponímia major. Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya. Les publicacions. Diables de Castellterçol. Cultura Popular del Moianès – Etnologia.cat. Escucha Vida rural a Ràdio Castellterçol - Temporada 02. Conferència Queralt Solé - Inauguració Espai Franch de Castellterçol en Queralt Solé a l'Espai Franch de Castellterçol en mp3(22/01 a las 13:21:12) 01:06:17 31668040. Llegenda del muÇol de foc (versió llarga) El muÇol: La bèstia de foc dels Diables de Castellterçol. Fem cultura popular! - totSuma. EL NOSTRE PROJECTE: Els Diables de Castellterçol, l’única colla de diables de la comarca del Moianès, aquest 2015 fem 20 anys. És per això, que volem tirar endavant un nou projecte: una bèstia de foc. Amb vint anys de vida creiem que aquest pas és important per continuar consolidant la colla després d'haver engegat, l’any passat, la colla infantil “Els diablets de Castellterçol”.

El bestiari és un element puntal en la cultura popular dels Països Catalans i per això ens fa especialment il·lusió, per seguir contribuint a la riquesa del nostre país, però a més, ens permetrà ampliar el nostre ventall d’instruments de foc. Amb la idea, també, d’incloure a la colla gent que potser no està interessada en els diables o en els tabalers, però sí en una activitat com aquesta. Fa anys que uns quants membres han estat treballant en aquest projecte i per fi el volem fer-lo unarealitat. Es fa una escultura en fang a mida real de la bèstia d’acord amb el dibuix del projecte. Diables de Castellterçol. El muÇol: La bèstia de foc dels Diables de Castellterçol. Fem cultura popular! - totSuma. Enllaç dossier Espai Franch. El Vallès Oriental. Arxiu Comarcal del Vallès Oriental. Xarxa d'Arxius Comarcals (XAC) Dansa de Castellterçol. Llocs interessants - Inici. Data i hora oficial 24.01.2019 | 10:33.

Itinerari

Adreça arxius en linia cultura.gencat Castellterçol. Arxiu i Biblioteca Episcopal de Vic. La web dels Boscos de Catalunya. Glasvic. Recuperem l'ermita de Castell. Default. Cartoteca Digital: mapes i fotografies antigues de Catalunya i tot el món. CONTENTdm Title. El muÇol: La bèstia de foc dels Diables de Castellterçol. Fem cultura popular! - totSuma. Mapa Topogràfic de Castellterçol. Imagenes antiguas de castelltersol. Boadilla del Monte. Wenceslao Ciuró. Castellterçol - Uniopèdia, el mapa conceptual. Researche. Researchgate. Antics hostals de camí ral: Fonda Prudenci (Castellterçol)

ICGC - Vissir3. ICGC - Vissir3. Mapa Topogràfic de Castellterçol. MDC - Memòria Digital de Catalunya. Pous de gel.