background preloader

Diverse

Facebook Twitter

Pausrörelsekort2. Kompis_arkivet_skrivbar. Beautiful Word Clouds. Printables for kids. Tolka bilder för att träna inferenser och öka ordförrådet. När jag arbetade med sagotemat med mina sjuor ville jag öka deras strategier för att göra inferenser.

Tolka bilder för att träna inferenser och öka ordförrådet

En bra utgånspunkt är att använda sig av bilder. Om du vill veta mer om detta kan du läsa kunskapsköversikten av Barbro Westlund Att läsa och förstå där hon skriver att om ”eleverna har problem att göra inferenser kan bilderböcker /…/ helt eller nästa helt utan text, användas. Det är utifrån bilderna som en slutledning ska dras eller en muntlig berättelse ska formuleras. ” (sid 51). Jag valde att testa detta och anpassade det utifrån sagotemat genom att använda sagoillustrationer. Att tolka en bild När du tolkar bilder kan du göra det genom att titta både i bilden, utanför bilden, känslospråk och författaren i bilden samt du själv i bilden. Tankekarta skrivlinjer. Kortlek. När jag börjar 4an. Aktivitetsbilder. PROBLEMLÖSNINGSHJULET sign. Google Drive. One account.

Google Drive

All of Google. Sign in to continue to Google Drive Find my account Forgot password? Sign in with a different account Create account One Google Account for everything Google. Pokemon bokmärken. Free Puzzlemaker. Pokemon alfabet. Utvärderingsfrågor. Bok - Gratis bilder på Pixabay. Spela Pokémon- i memoryform. GRATIS POKÉMON-MEMORY.

Spela Pokémon- i memoryform

Ni behöver faktiskt inte vara uppkopplade för att fånga Pokémons. Överraska barnen och fixa ett Pokémon-memory. Spelkort finns att skriva ut gratis i artikeln. Går ditt liv, som mitt, ut på att fånga Pokémons i tid och otid? Då har jag en liten present till dig: ett Pokémon-memory. Så tycker jag om PokémonJag tycker att Pokémon Go är ett roligt och lärorikt spel som har utvecklat mina killar på ett flertal sätt som ingen annan lek (eller spel för den delen) har gjort. Men oavsett om jag gillar Pokémon Go är jag tydlig med att vi också behöver göra andra saker också. SpelreglerNaturligtvis kan ni spela precis som vanligt memory. KortenFör att öka kortens hållbarhet rekommenderar jag er att skriva ut på ett hårdare papper alternativt laminera korten.

Skriv utKlicka på länken nedanför för att skriva ut korten. 50 Enkla Formativa Bedömningstekniker _bara Det. Sb88swedish. Sommarh%C3%A4lsning%203%20juni%202016. Diplom. Diplom 2015:2016. Aktivera och engagera dina elever - några IKT-tips. Så här i slutet på terminen börjar många längta efter sommarlov.

Aktivera och engagera dina elever - några IKT-tips

Då kan det vara bra att skapa lektioner där elevernas aktiveras och engageras. I det här inlägget kommer jag att lyfta tre olika IKT-tips som du kan använda med dina elever i din dagliga undervisning. Alla tre är gratis! Vi börjar med tips ett, Kahoot. Jag vet att jag tidigare nämnt detta men nu är det dags igen. I Kahoot kan du välja att själv skapa frågor men du kan också välja frågor som andra redan skapat. Nästa tips är Quizlet. Vill du låta eleverna arbeta med Quizlet i grupp och samtidigt få till ett tävlings- eller spelmoment ska du nytta Quizlet live.

Det tredje tipset är whiteboard.fi, som ger dig möjlighet att låta eleverna arbeta med egna mini whiteboards i klassrummet. Recension av Comic Life - Gör en egen serie. Användningsområden I Comic Life kan du välja med att skapa och bygga upp en serie från grunden eller att välja en färdig grundmall.

Recension av Comic Life - Gör en egen serie

När du trycker på plustecknet i översta vänstra hörnet på startsidan, väljer du ”Create a new Comic”. Då kommer upp några mallar som du kan bläddra mellan. Jag tänkte berätta hur man bygger upp en serie från en tom mall. När jag börjar... mellanstadiet. PROBLEMLÖSNINGSHJULET-sign. Hur skildras va_nskap. Rocka-sockorna. Fågelläten och fågelsång i Sverige.

En sjungande härmsångare kan låta som många andra fåglar i samma strof.

Fågelläten och fågelsång i Sverige

Foto: Zsombor Károlyi Att lära sig känna igen de svenska fåglarnas läten och sånger är inte det lättaste. Det kräver träning, upprepning, tålamod och en viss portion gehör. I den här guiden försöker vi lära ut tips på vad du kan tänka på för att känna igen några av våra vanligaste fågelarters läten och sång. Ett bra sätt att lära sig fågelsång och fågelläten är att lära sig dem i takt med att de dyker upp i landet om våren. . • Lär dig se och höra skillnad på förbiflygande fåglar. Vi har också specifika artiklar om • grön- och gråsiska • ugglor • trastar • piplärkor • kungsfåglar • mesfåglar.  Barnkanalen. Forhallningssatt i klassrummet. Extranewspapers. Problem loading page. Arskursplaneringar_0.

Lekar

Terminsstart. Kulturrådet EV. Lärarverktyg. Elevledda utvecklingssamtal. Mall årsplanering. Klassmeet är awesome! ~ Kilskrift. Idag har vi haft klassråd.

Klassmeet är awesome! ~ Kilskrift

Inget konstigt med det. Vi brukar ha det varje vecka. Men eftersom vi nu haft iPads ett tag (inte en till en tyvärr, men ganska många ändå) så passade vi på att ta ett nytt grepp på klassrådet. Jag skapade ett rum i Todaysmeet. Därefter bäddade jag in konversationsrutan på vår blogg under fliken klassråd. Mina elever är väldigt bra på att hålla i klassråd. Efter klassrådet sammanfattade eleverna vad de tyckte om mötesmetoden. CC Search bilder som är ok att hämta enligt upphovsrätten. Classroom Management Strategies To Take Control Of Noisy Students. Alfred Nobel A5-häfte.

Grej of the day

Elevspel.se - Kunskapsspel för barn. Världens 12 häftigaste övergivna städer. Discovery Education's Puzzlemaker: Create your own cross word puzzles! Download Free ESL Flashcards and Printables. Sifferkul.pdf. Printables List. Lottahelsing: Här trappas det inte ner,... GratisSkola.se: Välkommen till GratisSkola.se.

ISA - för årskurs 4 och 5. Länkskafferiet - Lankskafferiet.org. Slideshare, ett powerpointliknande verktyg: Föräldrakurs om betyg och bedömning vt14. Skapa Google Drivekonto.