background preloader

Historier fra virkeligheten

Facebook Twitter

Drammens Tidende - Lesernes sterke mobbehistorier. Vi ba leserne om å fortelle om sine erfaringer med mobbing.

Drammens Tidende - Lesernes sterke mobbehistorier

Sterke, lange og mange historier ble delt. Ni av dem kan du lese her. Drammens Tidende har gjennom flere artikler den siste tiden hatt fokus på mobbing. Vi opprettet en egen side på dt.no, hvor leserne kunne skrive inn sine historier om mobbing. Responsen har vært stor. Ønsker du å lese flere enn dem vi presenterer her, eller kanskje vil du fortelle din egen historie? Du kan også sende en e-post til nyheter@dt.no. Dette er ni av de sterke historiene som er sendt inn til oss. 11 år i helvete: Jeg husker jeg slet for å få puste inne i hjørnet der. Kan ramme hvem som helst: Mobberen hadde en egen evne til å manipulere menneskene rundt seg. Åtte år med mobbing: - Jeg kommer aldri til å tilgi. Mest sannsynlig har de ødelagt livet mitt. Steffen ble kalt brilleslange og sett på som en svekling.

- Jeg kommer aldri til å tilgi. Mest sannsynlig har de ødelagt livet mitt

Han var en som ikke gjorde motstand. En som skulle tas. Februar 2001: Kjeven er most ned i gulvet. Steffen er 13 år og sikker på at han skal dø. En liten tiendeklassing strammer hendene rundt halsen hans, og nekter å gi slipp. «Du er ikke verd noe», knurrer han. Steffen svarer ikke. . - De bare sto der og så på, forteller Steffen Ekren. Begynte tidlig Tall BT har fått tilgang til fra elevundersøkelsen for 2012, viser at hver fjerde elev i Hordaland sier de har opplevd mobbing. Jeg vet ikke hvorfor de valgte meg. 5422 elever sier de blir mobbet en sjelden gang eller oftere, mens 1848 svarer at de blir mobbet fra et par ganger i måneden til flere ganger i uken.

Lærer Bjørndals metode. Det banker på klasseromsdøren til klasse 9B.

Lærer Bjørndals metode

De er omtrent halvveis i en norsktime. Utenfor står klasseforstanderen. Når klassen ser ham, retter de seg i ryggen. Han har den effekten på dem, og de skjønner at det må være alvor når han oppsøker dem midt i timen til en annen lærer. - Jeg vil snakke med Arne, Per, Lise, Ingrid, Gunnar og Tone. Dere blir med meg inn på et grupperom nå. Det var en gang en lærer. . - Nei, ingen av dere har plaget Else. ELEVENE STIRRER PÅ ham, så ned i bordet.

Les også historien til tidligere mobbeoffer Steffen Ekren: - Jeg kommer aldri til å tilgi. Odins mamma: - Rektorer som ikke griper inn mot mobbing må sparkes. I dag skulle sønnen hennes, Odin, startet i 10. klasse.

Odins mamma: - Rektorer som ikke griper inn mot mobbing må sparkes

Men isteden tok han livet sitt i mars 2014 etter år med mobbing. Nå bistår Katrine Olsen Gillerdalen foreldre som trenger hjelp når barna deres mobbes. – Det føles godt å hjelpe noen som er i den situasjonen. Det manglet jeg selv, sier hun. Kan du hjelpe oss? Da Odin døde våknet engasjementet i folket. . – Mange etterlyser planene som skolen lovet før sommerferien, sier hun. Hun leser opp fra en mail som kom i forrige uke: – Jeg har et barn som blir mobbet på skolen. . – Det kan vi, sier hun. Katrine bruker mye tid på å informere om foreldrenes og barnas rettigheter, og hun er med foreldrene inn i møter med rektor, når situasjonen er fastlåst. – Da går jeg inn i den profesjonelle rollen, og kan være på foreldrenes side uten at følelsene tar overhånd, forklarer hun.

- Min datter ble seksuelt misbrukt av medelever i friminuttene. – Man tror ikke det kan skje, sier jentas far. – Min lille pike utsatt for noe sånt?

- Min datter ble seksuelt misbrukt av medelever i friminuttene

Det er kanskje noe av problemet, man vil ikke tro det. Datteren hans var bare åtte år da hun ble utsatt for seksuelle overgrep på skolen. Han ønsker å fortelle om det for å få fram hvor galt det kan gå hvis mobbing for foregå uten at noen griper inn. Han er anonym for å beskytte datteren. Tlf/SMS/MMS: 02255Fra utlandet: +47 915 02255E-post: tips@tv2.no – Det som er så vondt er å tenke på er at det kunne vært unngått med tettere oppfølging av problemelever, mer inspeksjon og bedre kompetanse på skolene, sier han. Startet i første klasse Allerede i første klasse ble det klart for foreldrene at datteren ikke hadde det bra på skolen. . – Vi var hjemme fredelig og rolig, så kom det plutselig, husker faren. – Hun begynte å gråte og vi skjønte jo ikke helt hvorfor, men mellom hikstene kom det fram det ene etter det andre. – Kan du gå inn på noe av det hun fortalte?

- Lærerne sa jeg bare innbilte meg mobbingen. TRONDHEIM (Dagbladet): -Jeg ble frustrert og sint når ingen ville høre det jeg hadde å si.

- Lærerne sa jeg bare innbilte meg mobbingen

Dette var personer med autoritet. De har makt til å gjøre noe. Hvis de ikke trodde meg, hvem ville gjøre det da? Fra niende klasse til andre året på videregående ble «Hege» utestengt fra fellesskapet. Klassekameratene hvisket og tisket bak ryggen hennes. . - Jeg ble fryst ut bare jeg kom inn i klasserommet. Ble ikke tatt på alvor Først mot slutten av tiende klasse fortalte hun lærerne om mobbingen. - Jeg tenkte at det bare var best å legge ting bak seg. siden jeg uansett skulle begynne på en ny skole og på videregående.

Sammen med foreldrene forsøkte hun å melde ifra til skolen, men de følte at de ikke ble tatt på alvor. - Både mamma og pappa og jeg følte at læreren fraskrev seg ansvaret, nettopp fordi det virket som et nederlag at klassen ikke var «perfekt» . - Min egen feil.