background preloader

Permaculture

Facebook Twitter

Foggage Farming - Fordhall Farm. Tornblad. Tornblad (Ulex) er en slægt med ca. 20 arter, der er udbredt i Nordafrika og det sydvestlige og vestlige Europa.

Tornblad

Det er kraftigt tornede buske med en tæt og stærkt forgrenet vækst. Skuddene er furede, og alle forgreninger ender i en torn. Bladene er spredtstillede, og kun hos kimplanterne ses det karakteristiske, trekoblede blad. Ærteblomstfamilien. Albiziablomster Ærteblomstfamilien (Fabaceae) er urter, buske eller træer.

Ærteblomstfamilien

Bladene er spredte, ofte med fodflige og sammensatte. Blomsterne er uregelmæssige (kun én symmetriakse). De er samlet i aks, klaser eller hoveder. Agroforestry research trust fruits nuts seeds plants publications. Indkøbskurv - SAXO.com. Kulsukker. Hjertebladet El. Voksested[redigér | redigér wikikode] Hjertebladet El gror i blandede løvskove på tør bund i Sydøsteuropa og i det sydlige Italien og på Kreta.

Hjertebladet El

Naboer er f.eks. Bøg, Buksbom, Jordbærtræ, Julerose, Dun-Eg, Manna-Ask, Rød Kornel, Stilk-Eg og Vedbendbladet Alpeviol. Anvendelse[redigér | redigér wikikode]