background preloader

Samfund

Facebook Twitter

Stress-ekspert: Evig jagt på et bedre job efterlader os i konstant smerte - Avisen.dk. Når over halvdelen af de arbejdende danskerne i en ny undersøgelse er åbne over for et nyt job eller ligefrem på jagt efter et, så er det ikke kun godt.

Stress-ekspert: Evig jagt på et bedre job efterlader os i konstant smerte - Avisen.dk

Og selv om organisationer og eksperter siger, at det er et tegn på tryghed, når danskerne er europamestre i jobskift, så er Thomas Milsted ikke entydigt begejstret. Zetland. Vi har mistet familiebalancen. Jeg er adopteret. Jeg er adopteret.

Jeg er adopteret

Før jeg blev adopteret, var der ingenting. Mit liv startede i Kastrup lufthavn en efterårsdag i 1977. Livet er blevet for værdifuldt til store bedrifter. »Thi den, som vil frelse sit Liv, skal miste det; men den, som mister sit Liv for min Skyld, han skal frelse det.

Livet er blevet for værdifuldt til store bedrifter

. ” Høflighed dræber ideer. "Hos os giver vi altid udtryk for at være glade for hinandens ideer!

Høflighed dræber ideer

" Ja, men så når I nok heller ikke så langt, antyder ny dansk forskning. (Foto: Colourbox) Netop afdøde Steve Jobs var kendt for at stille nærmest hysteriske krav til sine ansatte hos Apple. Smartphones og tablets kan gøre dig syg og søvnløs. Ny forskning viser, hvordan vores mange gadgets påvirker vores helbred.

Smartphones og tablets kan gøre dig syg og søvnløs

Læs også: Derfor er din tablet-pc en ergonomisk katastrofe Computerworld News Service: Har du søvnproblemer? Tager du uforklarligt på i vægt? Det har muligvis noget at gøre med din smartphone eller computer, hvis du bruger apparatet meget. Et nyt studie udført af forskere ved Rensselaer Polytechnic Institute i byen Troy i delstaten New York i USA viser, at udsættes man i blot to timer for nogen form for baggrundsbelyst computerskærm - såsom på en smartphone, bærbar eller tablet - så undertrykkes kroppens naturlige produktion af hormonet melatonin. Jeg ville ønske, der var flere huller i fortovene. Jeg er kun lige landet i Københavns lufthavn, efter at have været bosat to år i det sydøstafrikanske land Mozambique, da en af de ting, jeg bestemt ikke har savnet, sker: Min svigerinde er mere end 20 sekunder om at få manøvreret sin bil ud af parkeringsboksen og kommer oven i købet til at spærre vejen for en anden bilist i lige så mange sekunder.

Jeg ville ønske, der var flere huller i fortovene

Og da jeg – stadig med den mozambiquiske ’não há problemas’-mentalitet i kroppen – sender kvinden i den anden bil et undskyldende smil og en afværgende gestus, regner jeg med, at potte er ude.

Københavns historie

Er det i virkeligheden vores kultur, der er sindssyg? Jeg kan ikke huske, at jeg nogensinde har været så trist, og samtidig også så lykkelig over være norsk som i dagene umiddelbart efter den 22. juli sidste år.

Er det i virkeligheden vores kultur, der er sindssyg?

Det forfærdelige var sket, det kunne knap være værre. Men så var der reaktionerne. Højdepunktet var nok mødet foran Rådhuset to dage senere: roser, ikke had. Og kloge ord fra kronprinsen, statsministeren og de politiske ordførere. Tårerne kom ikke fra krokodiller. Opvæksten drukner i vækst. I et samfund, hvor velstand og forbrug er de største og altoverskyggende mål, er der ikke brug for børn.

Opvæksten drukner i vækst

Børn har ikke nogen funktion, og i sig selv har barndommen ingen umiddelbar værdi. Ud fra samfundets perspektiv er barndommen noget, der skal overstås, helst så hurtigt som muligt. Derfor bliver der ikke spekuleret ret meget over barnets behov, i den måde samfundet er bygget op. I et vækstsamfund hvor de arbejdsdygtige børnenes forældre konstant skal arbejde mere og hårdere for at oppebære et stigende forbrug, betaler børnene prisen. Protestantismen har gjort os skrupforvirrede. Mange moderne danskere ønsker at finde ud af, hvem de selv er.

Protestantismen har gjort os skrupforvirrede

Deres forvirring skyldes den kristne protestantisme, der har sat danskerne fri fra religiøse krav - og dermed givet os forvirrende meget frihed. Men faktisk har protestantismen også et svar på, hvad vi bør gøre i stedet for at søge efter os selv. Top five regrets of the dying. There was no mention of more sex or bungee jumps.

Top five regrets of the dying

A palliative nurse who has counselled the dying in their last days has revealed the most common regrets we have at the end of our lives. And among the top, from men in particular, is 'I wish I hadn't worked so hard'. Hvor melder man sig ud af konkurrencen om de perfekte børn? Jeg er far til to børn på henholdsvis 1,5 og 4 år. Både moderen og jeg synes, der er tale om to velskabte og glade børn, som trives. Men heldigvis er det i et velfærdssamfund ikke blot op til forældrenes mere eller mindre subjektive vurderinger at afgøre, hvorvidt deres børn trives og udvikler sig fornuftigt. Når man får børn i Danmark stiller velfærdsstaten en række velmenende eksperter til rådighed for os forældre. De hjælper os med at klare den næsten umulige opgave, det er at frembringe perfekte børn.

Professor: Dansk humaniora er en skandale. Linda Maria Koldau Dette debatindlæg er skrevet af den internationalt anerkendte tyske professor i musikvidenskab Linda Maria Koldau. I 2009 kom hun til Aarhus Universitet, som ville være blandt »Europas førende universiteter«. Linda Maria Koldau er 39 år gammel, har seks forskningsområder og 90 publikationer bag sig. Hun er både musikforsker og kulturhistoriker, professor, dr.phil. og ph.d. Hun har været tilknyttet en række forskellige universiteter. De velstillede har glemt, at velfærdsstaten er til for dem. KRONIK – Børnecheck til alle, begrænsninger på SU, fattigdom i Danmark? Spørgsmålene har været mange den seneste tid; desværre har svarende været skræmmende og direkte fordummende. Riget fattes penge, og gennem ti år har dansken vænnet sig til at sparke nedad, når komplicerede problemer skulle forklares.

Hvordan går det med ytringsfriheden? « Klemens Kappel « blog.politiken.dk. Den stort anlagte konference om ytringsfrihed er nu aflyst, hvad end ikke Dansk Folkeparti beklager. Gert Wilders har jo været på besøg i Trykkefrihedsselskabet og afleveret sit budskab her. Efter sigende mener Wilders i øvrigt, at Koranen skal betragtes som en farlig bog, som staten skal forbyde. Om han ligefrem sagde det fra Trykkefrihedsselskabets talerstol, og om det i givet fald gav uro på rækkerne, vides ikke. Men Wilders hovedbudskab, hvor fanfaren om ytringsfrihed er utilsløret kodesprog for noget andet, nemlig modvilje mod muslimer, er sikkert blevet vel modtaget.

Disse trakasserier ændrer ikke på, at ytringsfrihed er et emne, vi er nødt til at tænke over, selvom man måske ikke lige savner Wilders bidrag. Hvorfor er ytringsfrihed vigtigt? Personlig frihed? Er vækst den eneste vej ud af den økonomiske krise? Er fortsat vækst det vigtigste mål for et samfund? (Foto: Colourbox) Økonomisk vækst. Forøgelse af et samfunds produktion og indkomst.

Oftest målt som ændring i nøgletallet BNP, eller Brutto National Produkt. Et helt centralt emne for politikere og økonomer. Når den anerkendende tilgang bliver positivitetsfascisme. 'Vi lever i historisk bevidstløshed' En smartphone er aldrig smartere end sin ejer. Samvittighedens stemme. Skandaløs tackling af depressioner.

Borgen 2011. Spindoktorer har fast greb om journalister. Et nyt valg truer: Hvad skal Danmark dog leve af? Forsker retter frontalangreb på dansk vuggestuepædagogik. Hun skiller fårene fra bukkene. Politikeren Anna Mee Allerslev bidrager til åndløsheden. Lige som journalisten Reimer Bo, komikeren Casper Christensen, musikeren Simon Kvamm, præsten Kathrine Lilleør, kommentatoren Peter Mogensen, digteren Henrik Nordbrandt og antropologen Dennis Nørmark.