background preloader

Ledelse

Facebook Twitter

Giv mig en moden chef – Kommunen. Min hjerne er som en skov: Brune blade ligger nederst og gærer, mens alskens nyt spirer frem øverst.

Giv mig en moden chef – Kommunen

Det hele summer i en symfoni og smager lidt af umami – den dybe smag af proteiner. Jeg fløjter og er ved at sprække af overskud. Derfor gør ledelsesværktøjer ikke ledelse lettere. Ledere tager på lederkursus for at udvikle sit lederskab og få konkrete værktøjer med hjem.

Derfor gør ledelsesværktøjer ikke ledelse lettere

Men ofte sker det modsatte. Kendt forfatter: Når en ansat går ned med stress, skal chefen fyres. Professor: Robuste mennesker er en katastrofe på arbejdspladsen. De unge er ikke forkælede - de er den mest omstillingsparate generation nogensinde - politiken.dk. Fire uger før det amerikanske præsidentvalg opstod et håbefuldt øjeblik.

De unge er ikke forkælede - de er den mest omstillingsparate generation nogensinde - politiken.dk

Afliv 3 myter om feedback. Undersøgelser viser, at feedback sjældent giver den ønskede adfærdsændring.

Afliv 3 myter om feedback

Overlev den største ledelseskrise siden 1864. Oplever du, at kravene til dit job ofte er modsatrettede og komplekse?

Overlev den største ledelseskrise siden 1864

At du ikke kan gøre nogle tilfredse, og at du ikke har tid til at fordybe dig i løsningen af opgaverne, fordi du hele tiden skal lave papirarbejde? Du er ikke alene, men ligesom alle dine kollegaer fanget midt i den største ledelseskrise i Danmark siden 1864. Få her et bud på, hvordan du kan navigere gennem krisen med substantiel ledelse. Af Jan Nørgaard, Cand.scient.pol og medstifter samt organisationsstrateg i Cairos Consult, og Lars Bo Kaspersen, Professor i Statskundskab på Københavns Universitet.

Styrk dit mod som leder. Aldrig har der været så mange lederkurser.

Styrk dit mod som leder

Aldrig har ledere været så veluddannede i ledelse. Langt de fleste ledere ved nok om ledelse, men bedriver alligevel ikke den ledelse, de har lært. Hvad afholder ledere fra at lede på de måder, som de godt ved, de bør, og som de ønsker? Af Morten Novrup Henriksen, IMPAQ ApS. Sådan overlever du at arbejde sammen med én, du afskyr. Konstant klagende, evigt på tværs, altid påtrængende og opblæste egoer.

Sådan overlever du at arbejde sammen med én, du afskyr

De pinefulde medarbejdere eller kollegaer er overalt. Harvard Business Review har samlet en række redskaber til, hvordan du håndterer dem uden at kvæle dem eller få blod på tøjet. Af Esben Buch-Hansen, Lederweb Som leder kan du ikke undgå en irriterende medarbejder eller kollega. Skam gør os modtagelige for stress - Kristeligt Dagblad. Der er brug for nye ledelsesmåder for at forebygge stressrelateret sygefravær.

Skam gør os modtagelige for stress - Kristeligt Dagblad

Cand.scient.pol. og ph.d. Derfor gider de unge ikke arbejde hos jer. Hvis ledere i det offentlige ser de unge kommende generationer som forkælede og rastløse egoister, så har de misforstået dem.

Derfor gider de unge ikke arbejde hos jer

Få styr på generationerne. Bliver du også forvirret, når snakken falder på forskellige generationer som X, Y, babyboom, ”zappere” osv.?

Få styr på generationerne

Læs her om, hvad der kendetegner de forskellige generationer, så du bedre kan adskille dem. Af Lene Viinberg, Væksthus for Ledelse. Seneca: Dine medarbejdere er ikke ansat til at trives. Undgå at din nyansatte smutter igen. Der er et kæmpe gab mellem de ressourcer, der bruges på at rekruttere en ny medarbejder og de ressourcer, der bruges på at oplære og integrere den nye spiller på holdet. Men hvis den nye medarbejder ikke oplæres og integreres godt, er der risiko for, at hun opsiger sin stilling i utide. Af Morten Thune Højberg, adm. direktør i Moment og Christian Harpelund, CEO i OnboardingGroup. Jeg får kvalme, når jeg ser post-it-sedler og tusser til endnu en strategidag.

I den forgangne uge kom en længe tiltrængt debat om, hvorvidt resultatbaseret styring er vejen til en mere effektiv offentlig sektor. Politikens leder fra 17.4. konkluderede, at såfremt »det skal lykkes at få mere ud af den offentlige sektor, kræver det bedre og mere intelligent styring og en offentlig debat om, hvad der virker, og især hvad der ikke virker. Vil de offentligt ansatte skade velfærdsstaten, skal de holde kæft. Ove Kaj Petersen fortsætter i Informations kronik den 25. august sin kampagne mod de forkælede offentligt ansatte. Han fremlægger dog ingen dokumentation for forkælelsen, og sammenligner man løn- og arbejdsvilkår i den offentlige og den private sektor, er den svær at få øje på.

I 2009 fik FTF gennemført en sammenligning af arbejdsvilkårene for offentligt og privatansatte FTF’ere. Forskellene var begrænsede, men generelt til ugunst for de offentligt ansatte. Hvor 29 procent af dem angav sjældent eller aldrig at have tid nok til arbejdsopgaverne, var tallet for de privatansatte 20 procent. Politiforbundet - Leder: Stop galskaben – Konsulenthuse gør os alle til grin. Chefer krænker kritikere i den offentlige sektor. 15 Things You Should Give Up To Be Happy. Without realising it, many of our thought habits get in the way of our happiness and cause us to get stuck into negative patterns of thinking. Below we will look at 13 ways we can rewire our thoughts and minds into allowing ourselves to feel the happiness that we deserve, freeing us to live, love and be happy.

We will look at how we can liberate ourselves from those thoughts and mental habits that hold us back and hold us down, we will look forward to a better, happier and more positive new us. Follow this advice and not only will you feel better but those around you will too, after all, only a lit candle can light other candles. Det politiske talent. 03.10.2011: Mig og ... - VL nyt - vl.