background preloader

Ledelse

Facebook Twitter

Løgnen om work-life balance. Vil du lytte videre?

Løgnen om work-life balance

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme. Allerede abonnent? Log ind. Mød direktøren, der flyttede topledelsen ud på fabriksgulvet og gjorde 175 ansatte til millionærer. Så altså, Kenneth Iversen havde på få år ændret noget ret fundamentalt i Unimerco, han var blevet manden på toppen, men havde med det samme fordelt ejerskabet for at skabe ansvarsfølelse og motivation, og det virkede.

Mød direktøren, der flyttede topledelsen ud på fabriksgulvet og gjorde 175 ansatte til millionærer

Noget virkede i hvert fald. Hos Devoteam vælger medarbejderne selv deres ledere. Dygtige medarbejdere er værd at holde på.

Hos Devoteam vælger medarbejderne selv deres ledere

For et konsulenthus, som Devoteam, er dygtige medarbejdere den allervigtigste – og ofte eneste – ressource. Samtidig er it- og digitaliseringsspecialister, som dem der arbejder hos Devoteam, blandt de mest eftertragtede faggrupper på det danske arbejdsmarked. Personlig og faglig ledelse skræddersyet den enkelte medarbejder. Sådan leder du de usynlige medarbejdere. Det er ikke alle medarbejdere, der bliver motiveret af italesat anerkendelse fra ledere eller kolleger.

Sådan leder du de usynlige medarbejdere

De bliver derimod motiveret af, at de selv ved, at de gør et godt stykke arbejde, og ved diskret anerkendelse af deres indsats. Her får du inspiration til at lede dine stille medarbejdere. 15 Things Highly Confident People Don't Do. 10 misforståelser om introverte medarbejdere. Menneskesky, generte og negative.

10 misforståelser om introverte medarbejdere

Det er nogle af de labels, der bliver sat på introverte personer. Giv mig en moden chef – Kommunen. Min hjerne er som en skov: Brune blade ligger nederst og gærer, mens alskens nyt spirer frem øverst.

Giv mig en moden chef – Kommunen

Derfor gør ledelsesværktøjer ikke ledelse lettere. Ledere tager på lederkursus for at udvikle sit lederskab og få konkrete værktøjer med hjem.

Derfor gør ledelsesværktøjer ikke ledelse lettere

Men ofte sker det modsatte. Værktøjerne gør ikke ledelse nemmere, faktisk kun mere kompliceret. Kendt forfatter: Når en ansat går ned med stress, skal chefen fyres. Forfatteren og klummeskribenten Kristian Ditlev Jensen mener, at der bør indføres en regel, når en ansat går ned med stress.

Kendt forfatter: Når en ansat går ned med stress, skal chefen fyres

Han synes, at den nærmeste leder skal fyres. - For det er i virkeligheden ham eller hende, der slet ikke magter sit job, skriver Kristian Ditlev i et debatindlæg i Berlingske. Professor: Robuste mennesker er en katastrofe på arbejdspladsen. De unge er ikke forkælede - de er den mest omstillingsparate generation nogensinde - politiken.dk. Fire uger før det amerikanske præsidentvalg opstod et håbefuldt øjeblik.

De unge er ikke forkælede - de er den mest omstillingsparate generation nogensinde - politiken.dk

Håbet knyttede an til Melania Trump, den republikanske kandidatkone. Det var få dage efter afsløringen af lydoptagelsen fra 2005, hvor hendes mand, præsidentkandidaten Donald Trump, pralede med, at hans stjernestatus gav ham særlige beføjelser: Han tillod sig selv at kysse smukke kvinder og at »grab them by the pussy« uden deres samtykke. Afliv 3 myter om feedback. Undersøgelser viser, at feedback sjældent giver den ønskede adfærdsændring.

Afliv 3 myter om feedback

Samtidig føler mange ledere sig utrygge ved at give feedback. For slet ikke at tale om de dårlige oplevelser mange modtagere har. Overlev den største ledelseskrise siden 1864. Oplever du, at kravene til dit job ofte er modsatrettede og komplekse? At du ikke kan gøre nogle tilfredse, og at du ikke har tid til at fordybe dig i løsningen af opgaverne, fordi du hele tiden skal lave papirarbejde?

Du er ikke alene, men ligesom alle dine kollegaer fanget midt i den største ledelseskrise i Danmark siden 1864. Få her et bud på, hvordan du kan navigere gennem krisen med substantiel ledelse. Styrk dit mod som leder. Aldrig har der været så mange lederkurser. Aldrig har ledere været så veluddannede i ledelse. Langt de fleste ledere ved nok om ledelse, men bedriver alligevel ikke den ledelse, de har lært.

Hvad afholder ledere fra at lede på de måder, som de godt ved, de bør, og som de ønsker? Sådan overlever du at arbejde sammen med én, du afskyr. Konstant klagende, evigt på tværs, altid påtrængende og opblæste egoer. Skam gør os modtagelige for stress - Kristeligt Dagblad. Der er brug for nye ledelsesmåder for at forebygge stressrelateret sygefravær. Cand.scient.pol. og ph.d. -stipendiat Pernille Pedersen er ved at færdiggøre en afhandling, som giver en ny tilgang til, hvordan man kan forebygge stress på arbejdspladserne.

Derfor gider de unge ikke arbejde hos jer. Få styr på generationerne. Seneca: Dine medarbejdere er ikke ansat til at trives. Undgå at din nyansatte smutter igen. Jeg får kvalme, når jeg ser post-it-sedler og tusser til endnu en strategidag. Vil de offentligt ansatte skade velfærdsstaten, skal de holde kæft. Politiforbundet - Leder: Stop galskaben – Konsulenthuse gør os alle til grin. Chefer krænker kritikere i den offentlige sektor. 15 Things You Should Give Up To Be Happy. Without realising it, many of our thought habits get in the way of our happiness and cause us to get stuck into negative patterns of thinking. Below we will look at 13 ways we can rewire our thoughts and minds into allowing ourselves to feel the happiness that we deserve, freeing us to live, love and be happy.

We will look at how we can liberate ourselves from those thoughts and mental habits that hold us back and hold us down, we will look forward to a better, happier and more positive new us. Follow this advice and not only will you feel better but those around you will too, after all, only a lit candle can light other candles. Det politiske talent. 03.10.2011: Mig og ... - VL nyt - vl.