background preloader

Ledelse

Facebook Twitter

Hos Devoteam vælger medarbejderne selv deres ledere. Dygtige medarbejdere er værd at holde på.

Hos Devoteam vælger medarbejderne selv deres ledere

For et konsulenthus, som Devoteam, er dygtige medarbejdere den allervigtigste – og ofte eneste – ressource. Samtidig er it- og digitaliseringsspecialister, som dem der arbejder hos Devoteam, blandt de mest eftertragtede faggrupper på det danske arbejdsmarked. Personlig og faglig ledelse skræddersyet den enkelte medarbejder Hos Devoteam kan medarbejderne én gang årligt frit vælge ny personlig leder og nyt fagområde med en anden faglig leder, hvis de ønsker det. Der bliver hverken stillet spørgsmål eller rynket på næsen. Sine Fogh-Nielsen, Principal, har været konsulent hos Devoteam i 14 år og har i den tid aktivt tilvalgt fem forskellige personlige ledere, mens hendes faglige leder naturligt har fulgt med hendes valgte fagområde.

For mig har det været utrolig vigtigt, at min personlige leder var en anden end min faglige leder. Fleksibel ledelse for at imødekomme medarbejdernes behov. Sådan leder du de usynlige medarbejdere. Det er ikke alle medarbejdere, der bliver motiveret af italesat anerkendelse fra ledere eller kolleger.

Sådan leder du de usynlige medarbejdere

De bliver derimod motiveret af, at de selv ved, at de gør et godt stykke arbejde, og ved diskret anerkendelse af deres indsats. 15 Things Highly Confident People Don't Do. 10 misforståelser om introverte medarbejdere. Menneskesky, generte og negative.

10 misforståelser om introverte medarbejdere

Det er nogle af de labels, der bliver sat på introverte personer. Men det er en misforståelse. Giv mig en moden chef – Kommunen. Min hjerne er som en skov: Brune blade ligger nederst og gærer, mens alskens nyt spirer frem øverst.

Giv mig en moden chef – Kommunen

Det hele summer i en symfoni og smager lidt af umami – den dybe smag af proteiner. Jeg fløjter og er ved at sprække af overskud. Jeg er moden. Derfor gør ledelsesværktøjer ikke ledelse lettere. Ledere tager på lederkursus for at udvikle sit lederskab og få konkrete værktøjer med hjem.

Derfor gør ledelsesværktøjer ikke ledelse lettere

Men ofte sker det modsatte. Værktøjerne gør ikke ledelse nemmere, faktisk kun mere kompliceret. At udvikle sig som leder handler om at vikle sig ud af værktøjerne. Kendt forfatter: Når en ansat går ned med stress, skal chefen fyres. Forfatteren og klummeskribenten Kristian Ditlev Jensen mener, at der bør indføres en regel, når en ansat går ned med stress.

Kendt forfatter: Når en ansat går ned med stress, skal chefen fyres

Han synes, at den nærmeste leder skal fyres. - For det er i virkeligheden ham eller hende, der slet ikke magter sit job, skriver Kristian Ditlev i et debatindlæg i Berlingske. Læs også: Sundhedsminister investerer privat formue i medicinalfirma. Professor: Robuste mennesker er en katastrofe på arbejdspladsen. De unge er ikke forkælede - de er den mest omstillingsparate generation nogensinde - politiken.dk. Fire uger før det amerikanske præsidentvalg opstod et håbefuldt øjeblik.

De unge er ikke forkælede - de er den mest omstillingsparate generation nogensinde - politiken.dk

Afliv 3 myter om feedback. Overlev den største ledelseskrise siden 1864. Oplever du, at kravene til dit job ofte er modsatrettede og komplekse?

Overlev den største ledelseskrise siden 1864

At du ikke kan gøre nogle tilfredse, og at du ikke har tid til at fordybe dig i løsningen af opgaverne, fordi du hele tiden skal lave papirarbejde? Du er ikke alene, men ligesom alle dine kollegaer fanget midt i den største ledelseskrise i Danmark siden 1864. Få her et bud på, hvordan du kan navigere gennem krisen med substantiel ledelse. Af Jan Nørgaard, Cand.scient.pol og medstifter samt organisationsstrateg i Cairos Consult, og Lars Bo Kaspersen, Professor i Statskundskab på Københavns Universitet Som offentlig leder står du midt i en ledelseskrise. Styrk dit mod som leder. Aldrig har der været så mange lederkurser.

Styrk dit mod som leder

Aldrig har ledere været så veluddannede i ledelse. Langt de fleste ledere ved nok om ledelse, men bedriver alligevel ikke den ledelse, de har lært. Hvad afholder ledere fra at lede på de måder, som de godt ved, de bør, og som de ønsker? Af Morten Novrup Henriksen, IMPAQ ApS Frygt. Sådan overlever du at arbejde sammen med én, du afskyr. Konstant klagende, evigt på tværs, altid påtrængende og opblæste egoer.

Sådan overlever du at arbejde sammen med én, du afskyr

De pinefulde medarbejdere eller kollegaer er overalt. Harvard Business Review har samlet en række redskaber til, hvordan du håndterer dem uden at kvæle dem eller få blod på tøjet. Af Esben Buch-Hansen, Lederweb Som leder kan du ikke undgå en irriterende medarbejder eller kollega. Skam gør os modtagelige for stress - Kristeligt Dagblad. Der er brug for nye ledelsesmåder for at forebygge stressrelateret sygefravær. Cand.scient.pol. og ph.d. -stipendiat Pernille Pedersen er ved at færdiggøre en afhandling, som giver en ny tilgang til, hvordan man kan forebygge stress på arbejdspladserne. Derfor gider de unge ikke arbejde hos jer. Hvis ledere i det offentlige ser de unge kommende generationer som forkælede og rastløse egoister, så har de misforstået dem.

De vil som andre generationer bare have det på deres måde. ”Umiddelbart kunne det jo godt se ud som om, de unges forkælethed i forhold til jobvalg er betinget af den højkonjunktur, vi lige er kommet ud af med et brag. Men flere undersøgelser viser, at der formodentlig er tale om et mere grundlæggende skift i mentalitet, der skyldes den grundlæggende tilgang, som Netværksmennesket har til verden.” Få styr på generationerne. Seneca: Dine medarbejdere er ikke ansat til at trives. Du skal fokusere på, at I gør det godt, ikke at I har det godt.

Læs her, hvorfor det er det vigtigt, at du tager dialogen om, hvornår I lykkes effektfuldt, og hvorfor dét pejlemærke er vigtigere end dine medarbejderes trivsel. Af Anders Seneca, Dogmekompagniet.dk Hvad leder du efter? Spørgsmålet kan virke banalt, men er basalt, hvis du skal lykkes som leder. Det handler om at have fokus og energi dér, hvor effekten skabes. Effekt er ikke lig regneark Uden medarbejderne kan du som leder intet, med medarbejderne kan du alt (eller i hvert fald mere), hvis blot jeres fokus er fælles og rettet mod den effekt, I skal skabe. Effekt er et ord, der kan smage bittert hos både leder og medarbejdere på arbejdspladsen: 'Vi arbejder med mennesker', 'vores indsats kan ikke måles og vejes'. Undgå at din nyansatte smutter igen. Jeg får kvalme, når jeg ser post-it-sedler og tusser til endnu en strategidag. Vil de offentligt ansatte skade velfærdsstaten, skal de holde kæft.

Politiforbundet - Leder: Stop galskaben – Konsulenthuse gør os alle til grin. Chefer krænker kritikere i den offentlige sektor. 15 Things You Should Give Up To Be Happy. Det politiske talent. 03.10.2011: Mig og ... - VL nyt - vl. Bestyrelsesformanden for Carlsberg er professor og har dermed en akademisk og en ikke-kommerciel baggrund; hvad er styrken?