background preloader

SEO

Facebook Twitter

Simons SEO-tips: 6 råd när du skapar ditt länkbete! | Binero ... InShare0 Som jag nämnde i mitt förra blogginlägg om hur du bör definiera en sida när det gäller optimering så nämnde jag att det kan vara lite annorlunda med just länkbeten, och därför tänkte jag förklara detta lite närmare här i del 6 av min SEO-serie hos Binero. Tidigare i serien: 1) SEO från början, 2) Tekniska tips, 3) Gratisverktyg 1, 4) Gratisverktyg 2, 5) Skriva för Google Vad är ett länkbete? Alla som någon gång arbetat med sökmotoroptimering vet att länkar är någonting som man måste ha till sin sajt för att kunna ranka högt på konkurrensutsatta begrepp. Enkelt uttryckt kan man säga att Content is King men Links are God. Här kommer länkbeten in i bilden. Jag kommer här i första länkbetesdelen fokusera på några tips som du kan tänka på när du skriver artiklar som även kan fungera som länkbeten. 6 tips att tänka på när du skapar ditt länkbete!

1. Däremot finns det några saker som alltid fungerar: 2. Den perfekta SEO-optimerade rubriken är inte alltid perfekt när det gäller länkbete. 4. Simons SEO-tips: Så skriver du för Google | Binero - bäst på ... InShare0 En viktig del när man väl optimerar texter är att tänka på hur man optimerar en sida och en text.

Det här kan vara väldigt svårt att veta hur man gör så därför tänkte jag tipsa om vad du bör tänka på när du väl ska optimera dina sidor eller blogginlägg. De första frågorna du bör ställa dig är följande: - Är den här texten ett länkbete? – Är det här en mer allmän text som ska få in generell söktrafik? Tidigare i serien: 1) SEO från början 2) Tekniska tips 3) Gratisverktyg 1 4) Gratisverktyg 2 Anledningen till den här viktiga frågan är att det är väldigt annorlunda att skriva för att få många länkar till en sida.

Den här guiden kommer fokusera på texter som inte per definition är länkbete utan istället fokusera på generella texter som man vill få synas högt i en sökmotor på givna sökfraser. 10 tips för hur du skriver för Google 1. Det första steget är som alltid att kolla på vad för nyckelord det är viktigt för dig att synas på. 2. Social Media NewsWeb TipsSocial Media Guide 2. 3. 4. SEOmoz. Simons SEO-tips: Hur "äger" Du ditt sökresultat? | Binero ... InShare2 En viktig fråga rörande sökmotoroptimering i dagens värld i sökmotorerna är hur man “städar” sina sökresultat eller för den delen har kontroll på sitt eget sökresultat. Vi vet att idag söker folk ofta på företagsnamnet, på en person direkt i Google för att finna information om det eller komma direkt till själva sidan.

Det här beror till stor del på att vi har väldigt många toolbars i våra webbläsare och den vanliga personen skriver bara in i random sökfält för att få fram information. Hur ser då mitt sökresultat ut? Här blir det superviktigt att kolla så det blir helt korrekt för ibland kan det rent av slinka in negativa sökresultat om ens namn, varumärke, produkt eller företag. Därför kommer jag i denna del av Bineros SEO-guider lista olika sätt att påverka sökresultatet. För att ta ett exempel kan vi ta två politiker: Edvard Unsgaard & Mona Sahlin: Som ni ser för Mona Sahlin är sökresultatet och i synnerhet videosöket som inte direkt smickrande. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.

Simons SEO-tips: iNEED.se SEO-analyserat! | Binero - bäst på ... InShare3 Då var det dags för den tredje och sista sajten i Bineros och mitt jultips 2010 att få bli SEO-analyserad av mig och den här gången så blir det en sajt som inte direkt är en blogg utan snarare en jobbsökarsajt: iNEED.se. iNeed är en jobbsökarsajt som är lite annorlunda då de även fokuserar en hel del på att få fram videoannonser på själva sajten.

Det extra intressanta är att det är en uppstickare som konkurrerar med stora jättar vilket alltid är roligt. Så då är det ingenting att vänta på, ta en kaffe och följ med i SEO-analyserandes ljuva värld härnedan! Tidigare guider i min SEO-sejour här på Bineros domäner: 1) SEO från början, 2) Tekniska tips, 3) Gratisverktyg 1, 4) Gratisverktyg 2, 5) Skriva för Google, 6) Länkbete, 7) WordPress 1, 8 ) WordPress 2, 9) WordPress 3, 10) WordPress 4, 11) WordPress 5, 12) Äg ditt sökresultat SEO-analyser: Onyanserat.se, Brinkenfeldtit.se Teknisk SEO Jag förstår mig inte riktigt på varför ni har med ID i URL-en egentligen? Domänhantering 1. 2. 3.