background preloader

Catolicpd

Facebook Twitter

Informació Catòlica i de l'Arquebisbat

Som col·leccionistes de notícies, esdeveniments i successos de l'entorn catòlic i de l'Arquebisbat de Barcelona en particular

Arquebisbat de Barcelona - El Full Dominical 2.0. Teniu a les mans un nou Full Dominical, nou en el sentit que, encara que és la mateixa publicació amb què l’Arquebisbat es comunica amb els diocesans setmanalment des de l’any 1881 –va ser el primer Full Dominical de l’Estat i l’inspirador de molts altres que van venir després–, ara fem una posada al dia, necessària perquè una publicació de tan llarg recorregut mantingui la vitalitat i una presència que pugui ser sal en la societat de cada moment. Aquesta renovació no és només d’aparença, de disseny, sinó que volem que sigui també de contingut i, sobretot, de manera de fer-lo servir, ja que no podem ignorar que som al segle XXI i que bona part de la societat, especialment la més dinàmica i la més jove, es comunica i busca informació en els diversos formats digitals més que no pas en el paper tradicional.

Hi ha una renovació, doncs, que és de disseny. Sent el mateix Full, li hem volgut donar un aire més actual. Un altre aspecte és el del contingut. La Xarxa.com. CatalunyaReligió.cat. NewsESP. BTV.cat. El cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha presentat aquest dimarts la nova etapa que enceta el Full Dominical de l’Església diocesana.

BTV.cat

El disseny del Full s’ha renovat i s’hi han introduït codis QR i imatges de realitat augmentada (AR). El Full Dominical de la diòcesi de Barcelona es va crear el 1981 i va ser el primer en tot l’Estat espanyol. Seguint amb la idea de ser un full dominical pioner, pretenen arribar a més gent, especialment els joves, i per això són els primers a incorporar-hi les noves tecnologies de la informació.

L‘actualització del Full Dominical ha estat la primera en 20 anys i l’ha dut a terme la universitat de La Salle. LA VANGUARDIA (edició paper) La Vanguardia explica les novetats del Full Dominical 2.0 El diari dedica una notícia a informar sobre els canvis tecnològics de la publicació En l’edició de La Vanguardia del 30 de desembre del 2012 es publica una notícia sobre les novetats tecnològiques del renovat Full Dominical: ARQUEBISBAT DE BARCELONA - Carrer del Bisbe 5 - 08002 BARCELONA Horari: de dilluns a divendres, de 9 a 14h. / Tel: 93.270.10.10 Tràmit d'expedients matrimonials de 10:30 a 13h.

•AVÍS LEGALveure web sencera. Noticias de HOY. Cadena SER. La Vanguardia.