background preloader

Sociologia 2

Facebook Twitter

5 El procés de socialització. Fotografia: En aquest capítol ens fixarem en el procés de socialització, és a dir, en el procés a través del qual els humans aprenen a ser membres de la societat internalitzant les creences, les normes i els valors d’aquesta.[1] Els animals anteriors a l’espècie humana naixen més preparats per adaptar-se al’entorn que els humans i necessitaven menys temps per desenvolupar les habilitats necessàries per sobreviure i reproduir-se en el seu entorn.

5 El procés de socialització

Com hem vist en el capítol anterior, els ximpanzés també transmeten alguns elements culturals que són diferents en diferents manades que viuen aïllades les unes de les altres, però en cap cas això és comparable a la quantitat de pautes culturals diferents que trobem en les diferents societats actuals i en les que podem conèixer al llarg de la història. La gran varietat humana és el producte de l’evolució cultural acumulativa, tal com hem indicat en el capítol anterior. Els apartats més importants del capítol són: Sigmund Freud. Sigmund Freud (Freiberg, Moràvia, 6 de maig de 1856 - Londres, Regne Unit, 23 de setembre de 1939) fou un neuròleg austríac que va començar a interessar-se en la hipnosi i en com podia utilitzar-se per a ajudar els malalts mentals.

Sigmund Freud

Més tard abandonà la hipnosi en favor de l'«associació lliure» i l'anàlisi dels somnis per desenvolupar el que actualment es coneix com «la cura de la parla». Aquests elements esdevingueren el punt de partida de la psicoanàlisi. LA VIOLENCIA EN LA MIRADA: L ANALISI DE LA VIOLENCIA A LA TELEVIS IO - JORDI BUSQUET.