background preloader

Flori

Facebook Twitter

IASOMIE. Narcisă. Narcisa (genul Narcissus) este un gen originar din nordul Africii, regiuni mediteraneene și Europa Centrală, circa 32 specii erbacee, bulboase[1].

Narcisă

Termenul de narcisă vine de la mitul frumosului tânăr Narcis din mitologia greacă, care s-ar fi îndrăgostit de chipul său. Legenda spune că floarea a apărut la moartea sa, chiar pe mormântul său. În România este vestită rezervația naturală Poiana cu narcise din localitatea Vad, județul Brașov, din depresiunea Făgărașului. Un alt loc cu narcise este Rezervația naturală Poiana cu narcise de la Racâș-Hida de lângă satul Racâș, Sălaj.[2] Caractere morfologice[modificare | modificare sursă] Specii[modificare | modificare sursă] Înmulțire[modificare | modificare sursă]

Petunia. Son ampliamente utilizadas en jardinería, dada su variedad de colores y su facilidad de cultivo y producción.

Petunia

Son increíblemente útiles en zonas tropicales ya que su momento de floración dura todo el año, y no poseen un tallo fuerte o espinas en el mismo, son ampliamente utilizadas para el ornato de sitios de recreación, tales como plazas y parques. Historia[editar] La Petunia nyctaginiflora fue descubierta por una expedición francesa en Brasil en 1823. Cuenta con una flor blanca de dulce fragancia que se abre por la noche y se la denominó Petunia, en París, por su estrecha semejanza con la planta del tabaco llamada petun por la nación tupí-guaraní.

Petunia × hybrida hort. ex E.Vilm. Reproducción[editar] Su forma viva de reproducción puede ser sexual o asexual. Variedades[editar] Grandiflora[editar] Este tipo de petunias tiene las flores más grandes, hasta 10 cm. de diámetro. Hedgiflora (Diseminación)[editar] Lobelia. Algunos botánicos emplazan este género con la familia Lobeliaceae, otros como una subfamilia Lobelioideae dentro de Campanulaceae.

Lobelia

Gazania. Panseluță. Panseluța de câmp, barba împăratului, catifeluța sau trei-frați-pătați (Viola tricolor - L.) este o floare sălbatică de origine europeană, care crește în toate anotimpurile.

Panseluță

A fost introdusă în America de Nord, unde s-a răspândit pe vaste teritorii și este cunoscută ca Johnny Jump Up (deși numele este folosit pentru a denumi și alte specii similare precum Panseaua galbenă). Este progenitoarea panselei cultivate și din acest motiv este numită și Pansea sălbatică; înaintea dezvoltării panselei cultivate, "Pansea" era denumirea alternativă pentru specia sălbatică. Panseluța este o plantă de dimensiuni mici, care crește pe tulpină, atinge cel mult 15 cm în înălțime, cu flori care au un diametru de aproximativ 1.5 cm. CIUBOTICA - CUCULUI. Plante, plante de apa, planta, parfum, tulpina, specii plante, galben, talpa gastei, urechiuse Florile galben - aurii ale acestei specii de ciubotica-cucului raspindesc o mireasma placuta, asemanatoare merii si formeaza o umbrela dispusa pe o tulpina inalta de 10-20 de centimetri, care se ridica din centrul unei reozete.

CIUBOTICA - CUCULUI

Aceasta varietate se mai numeste si aglica, anghelina, calce, cinci-foi, cizma-cucului, talpa-gastei, tita-caprei, tita-oii, urechita -ursului. Ea creste cu precadere pe cimpiile din zonele deluroase si prealpine. Foarte raspindita Primula eliator, cunoscuta tot sub numele de ciubotica-cucului, dar si de aglici, agrisel sau tita-vacii, creste pe mai toate cimpiile, la margini de paduri si sub tufisuri se poarta pe tulpina inalta o umbrela florala de un galben deschis, ce un parfum slab.

Forta ei curativa este egala in valoare cu cea a Primulei officinalis, putind fi folosita exact in acelasi fel. Moduri de folosire: Alte articole. Anthurium - Wikipedia. IRIS. Petunia - Flori de apartament si terasa. Ultima modificare: 2011-03-14 | Primul publicat: 2011-03-14 Vrei sa adaugi articolul la favorite?

Petunia - Flori de apartament si terasa

Vrei sa stergi articolul din favorite? Adauga la favorite » Sterge din favorite » Articolul a fost adaugata la favorite! Articolul a fost stearsa din favorite! Petunia face parte din familia Solanaceae si cuprinde peste 26 de specii. Petunia este originara din America de Sud. Specii petunia cultivate: Petunia hybrida Este specia careia ii apartin varietatile si soiurile existente in cultura diin obtinuta prin incurcisarea dintre Petunia axilaris B.S.P. si Petunia violacea Lindl. Iata cateva varietati si soiuri de petunie cultivare: Ingrijirea petuniilor Petunia este o planta pretentioasa la caldura. Se recomanda urmatoarele lucrari de intretinere practicare in ingrijirea petuniilor:

ZAMBILE. Lacrimioare - Strat de flori. Ultima modificare: 2011-03-28 | Primul publicat: 2011-03-23 Vrei sa adaugi articolul la favorite?

Lacrimioare - Strat de flori

Vrei sa stergi articolul din favorite? Adauga la favorite » Sterge din favorite » Articolul a fost adaugata la favorite! Articolul a fost stearsa din favorite! Lacrimioarele sunt plante ce se remarca prin parfumul si delicatetea florilor. O veche legenda spune ca lacrimioarele au aparut din lacrimile Evei, atunci cand a fost alungata impreuna cu Adam din Gradina Edenului. Lacrimioara (Covallaria majalis) este o planta mica (20-30 cm) cu frunze mari, ovale si ascutite la varf.

Se cultiva in special: Variegata - cu frunze panasate si Rosea cu flori roz. Ingrijire lacrimioare Lacrimioarele prefera semiumbra dar pot fi plantate si la soare daca solul dispune de umiditate suficienta. Lacrimioarele se inmultesc prin mugurii stoloniferi. Florile se revolteaza foarte devreme, dimineata prin smulgere. Gladiole. Floarea copilariei mele - Gura-Leului - Flori de gradina.

Imi placeau trandafirii, lalelele, narcisele, ghioceii, si, in general, plantele al caror nume il cunosteam.

Floarea copilariei mele - Gura-Leului - Flori de gradina

Exact ca atunci cand o fetita, intrebata fiind ce meserie vrea sa aiba cand va creste, raspunde cantareata sau medic, iar un baietel spune ca vrea sa fie politist sau pompier. Imi amintesc gradina matusii mele, si niste plante interesante care cresteau pe marginea aleii. Aveau multe culori si o forma ciudata. Am intrebat-o pe mama „Ce sunt astea?” Si am primit un raspuns scurt: „Gura-leului”. GAROAFA - DIANTHUS CARYOPHYLLUS. Gradina, flori, gradini, piatra, plante gradina, gradini de vara, pamant de gradina, flori gradina, plante, gradina de flori, plante de apa, flori si gradini, plante si gradini, pamant de flori, uscat Denumire populara: garoafa, garoafa de gradinaFamilie: CaryophyllaceaeInaltime: 45-60 cmDiametru: 38-45 cmExpunere: plin soareSol: 6,6-7,5 (neutru), 7,6-7,8 (usor alkalin)Udare: medie - nu exagerati; la intervale regulatePerioada de inflorire: primavara tarziu - varaFoliaj: verde, verge-albastrui DescriereGaroafele sunt un gen de plante care infloreste anual, de doua ori pe an sau in continuu.

GAROAFA - DIANTHUS CARYOPHYLLUS

Crizanteme. Crini. Lalele. Orhidee. Viorea. Margarete. Trandafir. Planta tipică are tulpina spinoasă și fructul ca măceșele trandafirului sălbatic, „Rosa canina” care crește sub formă de tufișuri în regiunile aride, cu soluri calcaroase.

Trandafir

Caractere morfologice[modificare | modificare sursă] Ghiocel.