Flori

Facebook Twitter

IASOMIE. Narcisă. Narcisa (genul Narcissus) este un gen originar din nordul Africii, regiuni mediteraneene și Europa Centrală, circa 32 specii erbacee, bulboase[1].

Narcisă

Termenul de narcisă vine de la mitul frumosului tânăr Narcis din mitologia greacă, care s-ar fi îndrăgostit de chipul său. Legenda spune că floarea a apărut la moartea sa, chiar pe mormântul său. În România este vestită rezervația naturală Poiana cu narcise din localitatea Vad, județul Brașov, din depresiunea Făgărașului. Un alt loc cu narcise este Rezervația naturală Poiana cu narcise de la Racâș-Hida de lângă satul Racâș, Sălaj.[2] Petunia.

Lobelia. Gazania. Panseluță. Panseluța de câmp, barba împăratului, catifeluța sau trei-frați-pătați (Viola tricolor - L.) este o floare sălbatică de origine europeană, care crește în toate anotimpurile.

Panseluță

A fost introdusă în America de Nord, unde s-a răspândit pe vaste teritorii și este cunoscută ca Johnny Jump Up (deși numele este folosit pentru a denumi și alte specii similare precum Panseaua galbenă). Este progenitoarea panselei cultivate și din acest motiv este numită și Pansea sălbatică; înaintea dezvoltării panselei cultivate, "Pansea" era denumirea alternativă pentru specia sălbatică. Panseluța este o plantă de dimensiuni mici, care crește pe tulpină, atinge cel mult 15 cm în înălțime, cu flori care au un diametru de aproximativ 1.5 cm. Crește pe pajiști și în regiuni pustii, mai ales pe pământ acid sau neutru. CIUBOTICA - CUCULUI. Plante, plante de apa, planta, parfum, tulpina, specii plante, galben, talpa gastei, urechiuse Florile galben - aurii ale acestei specii de ciubotica-cucului raspindesc o mireasma placuta, asemanatoare merii si formeaza o umbrela dispusa pe o tulpina inalta de 10-20 de centimetri, care se ridica din centrul unei reozete.

CIUBOTICA - CUCULUI

Aceasta varietate se mai numeste si aglica, anghelina, calce, cinci-foi, cizma-cucului, talpa-gastei, tita-caprei, tita-oii, urechita -ursului. Ea creste cu precadere pe cimpiile din zonele deluroase si prealpine. Foarte raspindita Primula eliator, cunoscuta tot sub numele de ciubotica-cucului, dar si de aglici, agrisel sau tita-vacii, creste pe mai toate cimpiile, la margini de paduri si sub tufisuri se poarta pe tulpina inalta o umbrela florala de un galben deschis, ce un parfum slab. Anthurium - Wikipedia. IRIS. Petunia - Flori de apartament si terasa. Ultima modificare: 2011-03-14 | Primul publicat: 2011-03-14 Vrei sa adaugi articolul la favorite?

Petunia - Flori de apartament si terasa

Vrei sa stergi articolul din favorite? Adauga la favorite » Sterge din favorite » ZAMBILE. Lacrimioare - Strat de flori. Ultima modificare: 2011-03-28 | Primul publicat: 2011-03-23 Vrei sa adaugi articolul la favorite?

Lacrimioare - Strat de flori

Vrei sa stergi articolul din favorite? Gladiole. Floarea copilariei mele - Gura-Leului - Flori de gradina. Imi placeau trandafirii, lalelele, narcisele, ghioceii, si, in general, plantele al caror nume il cunosteam.

Floarea copilariei mele - Gura-Leului - Flori de gradina

Exact ca atunci cand o fetita, intrebata fiind ce meserie vrea sa aiba cand va creste, raspunde cantareata sau medic, iar un baietel spune ca vrea sa fie politist sau pompier. Imi amintesc gradina matusii mele, si niste plante interesante care cresteau pe marginea aleii. Aveau multe culori si o forma ciudata. GAROAFA - DIANTHUS CARYOPHYLLUS. Gradina, flori, gradini, piatra, plante gradina, gradini de vara, pamant de gradina, flori gradina, plante, gradina de flori, plante de apa, flori si gradini, plante si gradini, pamant de flori, uscat Denumire populara: garoafa, garoafa de gradinaFamilie: CaryophyllaceaeInaltime: 45-60 cmDiametru: 38-45 cmExpunere: plin soareSol: 6,6-7,5 (neutru), 7,6-7,8 (usor alkalin)Udare: medie - nu exagerati; la intervale regulatePerioada de inflorire: primavara tarziu - varaFoliaj: verde, verge-albastrui DescriereGaroafele sunt un gen de plante care infloreste anual, de doua ori pe an sau in continuu.

GAROAFA - DIANTHUS CARYOPHYLLUS

Garoafa are frunze ascutite, lanceolate, de culoare gri-verzui, asezate de-a lungul tulpinii; frunzele se intorc usor in afara. Florile pot fi parfumate, simple sau duble, de mai multe culori. Crizanteme. Crini. Lalele. Orhidee. Viorea. Margarete. Trandafir. Planta tipică are tulpina spinoasă și fructul ca măceșele trandafirului sălbatic, „Rosa canina” care crește sub formă de tufișuri în regiunile aride, cu soluri calcaroase.

Trandafir

Caractere morfologice[modificare | modificare sursă] Tulpina, poate fi cățărătoare sau târâtoare, de înălțime variabilă în funcție de soi (0.5 – 4 m).Frunzele alterne, imparipenat-compuse, (cu peste 11 foliole, rar simple), însoțite de stipele, pot fi caduce sau persistente.Florile cu 5 petale, 5 sepale și număr mare de stamine și stile, pot fi solitare, pauciforme, umbeliforme sau dispuse în raceme umbeliforme, de diverse culori (albe, galbene, roz, roșii, etc).Fructul este cărnos, iar receptaculul, sferic sau urceolat, cu numeroase ovare, stilul cu stigmatul capitat. Înmulțire[modificare | modificare sursă] Se înmulțește atât pe cale sexuată (prin semințe) cât și pe cale asexuată (drajoni, butași, marcotaj, altoire, etc.), în locuri însorite. Ghiocel.