background preloader

Animale salbatice

Facebook Twitter

Despre animale salbatice, lup, vulpe, urs, caprioara, ingrijire in captivitate, nutritie in captivitate, animale pe cale de disparitie. Toate A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z.

despre animale salbatice, lup, vulpe, urs, caprioara, ingrijire in captivitate, nutritie in captivitate, animale pe cale de disparitie

Urs. Urșii sunt mamifere omnivore (Ursul brun), erbivore (Ursul panda), sau carnivore (Ursul polar) din familia Ursidae.

Urs

Sunt animale plantigrade, omnivore sau carnivore, răspândite în toată emisfera nordică și în unele regiuni din cea sudică. Cei mai cunoscuți reprezentanți ai familiei sunt ursul brun, ursul alb și ursul grizzly. Specii de urs[modificare | modificare sursă] Ursus arctos; (Ursul brun)Ursus americanus; (Ursul american)Ursus maritimus; (Ursul polar)Selenarctos thibetanus; (Ursul tibetan/asiatic)Melursus ursinus; (Ursul mierii/ Ursul leneş)Tremarctos ornatos; (Ursul cu ochelari)Ursus malayanus;(Ursul soare)Ailuropoda melanoleuca.

(Ursul panda)Ursus spelaeus. Notă: Koala nu este o specie de urs. Legături externe[modificare | modificare sursă] Ursul panda. Ursii grizzly vor fi mai flamanzi si mai periculosi decat de obicei. Ursii grizzly vor fi mai flamanzi si mai periculosi decat de obicei zoologie, urs, grizzly, pin, hrana, atac, om + zoom Galerie foto (1) Anul acesta, ursii din Parcul National Yellowstone din SUA si din regiunile inconjuratoare vor trece printr-o perioada dificila in ceea ce priveste resursele de hrana, iar aceasta criza i-ar putea impinge sa caute surse alternative, ducand la inmultirea intalnirilor periculoase dintre oameni si ursi.

Ursii grizzly vor fi mai flamanzi si mai periculosi decat de obicei

Unul dintre alimentele favorite ale ursilor, semintele unei specii americane de pin (Pinus albicaulis), a devenit mai greu de procurat. Ursul. Vulpea. Vulpea rosie este una dintre rasele de vulpe intalnita aproape in intreaga Europa si Nordul Americii si mai putin in Nordul Africii si Australia.

Vulpea

Vulpea care a ucis un ciobanesc german. Vulpea care a ucis un ciobanesc german no tags + zoom Galerie foto (1) Vulpea este un carnivor mic din familia cainilor.

Vulpea care a ucis un ciobanesc german

Vulpea. Vulpea – carnivorul viitorului. Vulpea – carnivorul viitorului vulpe, carnivor, animal, areal, vanatoare, mamifer, bursuc, caine, canide + zoom Galerie foto (2) Unul dintre cele mai populare animale de pretutindeni, vulpea a fost un personaj principal in literatura populara europeana timp de sute de ani.

Vulpea – carnivorul viitorului

A aparut pe scena istoriei inca din Antichitate, cand Esop ii dedica numeroase fabule acestui mic carnivor din familia cainilor salbatici. Imaginea de animal viclean, descurcaret, indraznet si aproape intrigant persista si in prezent asupra vulpii. Cum mitul si legendele acopera intotdeauna un crampei de adevar o simpla privire in viata acestui animal ar spune totul despre secretele supravietuirii unui adevarat invingator. Putine animale au fost intr-atat de dusmanite si vanate de oameni precum banala, la prima vedere…vulpe ! Portretul unei invingatoare. Lup. Din cauza distrugerii habitatelor, schimbarilor de mediu, persecutiei din partea omului, lupii cenusii se mai gasesc astazi doar in cateva regiuni ale Statelor Unite, Alaska, Canada, Europa si Asia.

Lup

Aspectul exterior si dimensiunile Lupul (Canis lupus lupus) este un mamifer salbatic, robust si suplu, de talie mare. Dimorfismul sexual nu este pronuntat. Lup salbatic. Lupul rosu. Lupul rosu Lupul rosu, Canis lupus rufus, carnivor, lup, extinctie, rezervatie, coiot + zoom Galerie foto (1) Lupul rosu (Canis lupus rufus) este un carnivor mai mic decat lupul cenusiu, dar mai mare decat coiotul.

Lupul rosu

In salbaticie mai traiesc doar 100 de lupi rosii intr-o rezervatie din nord-estul statului Carolina, in timp ce un numar de aproximativ 150 de exemplare este detinut de gradinile zoologice americane. in Stateler Unite si Mexic, lupul rosu a avut serios de suferit din cauza vanatorii si a lipsei partenerilor din aceeasi specie, fapt ce a facut ca multi dintre ei sa se imperecheze cu coioti.

Caprioara. Caprioara este cea mai mica specie de capre salbatice originare din Europa.

Caprioara

Masculii au tendinta de a fi mai mari si mai robusti, in comparatie cu femelele. Aspectul exterior si dimensiunile Caprioara este cea mai mica specie de capre salbatice originare din Europa. Masculii au tendinta de a fi mai mari si mai robusti, in comparatie cu femelele. Masculul poarta denumirea de caprior, iar femela de caprioara sau ciuta. Comportamentul In comparatie cu alte subspecii de capre salbatice, caprioara este, de obicei, un animal solitar. Habitatul si aria de raspandire Caprioara prezinta o arie de raspandire destul de extinsa, fiind regasita in zonele temperate ale Europei si Asiei. Hranirea Caprioara nu este foarte pretentioasa, dar prefera vegetalele bogate in apa. Aspecte particulare Caprioara naparleste de doua ori pe an, primavara si toamna. Poze caprioare, wallpaper, galerie foto animale salbatice si animale domestice, pictures, pag. 18. Caprioara. Tigru. Un tigru bengalez a ucis un leu. Un tigru bengalez a ucis un leu no tags + zoom Galerie foto (1) Un tigru de Bengal a ucis un leu într-o grădină zoologică din capitala Turciei, Ankara Tigrul a reuşit să intre în spaţiul unde trăia leul, după ce a rupt gardul care despărţea împrejmuirea unde trăiau cele două mari feline.

Un tigru bengalez a ucis un leu

Oficialii grădinii zoologice declară că nu au avut timp să intervină, deoarece tigrul a retezat artera carotidă a leului cu o singură lovitura de labă, leul murind pe loc într-o baltă de sânge. În ciuda incidentului regretabil, aceleaşi oficialităţi susţin că grădina zoologică este foarte sigură pentru vizitatori. Sursa: BBCNews. Tigrul, adevăratul rege al junglei. Tigrul, adevăratul rege al junglei Tigrul, rege, jungla + zoom Galerie foto (4) Dar deodată în junglă totul a amuţit, clipa s-a oprit iar aerul arde tremurând... Apare El, Stăpân şi Spirit străvechi.

Eu pot să vă spun doar povestea lui. Tigrul. Leu animal. Regele junglei a fost detronat de regine! Regele junglei a fost detronat de regine! No tags + zoom Galerie foto (2) Doua leoaice au dovedit ca ele sunt adevaratele stapane ala savanei, dupa ce au lansat cu multa furie un atat uimitor asupra unui mascul puternic si matur. Leul a fost infrant in cateva secunde si a fugit cu coada intre picioare, pentru a scapa cu viata.

Intamplarea a avut loc recent in Parcul National Kruger din Africa de Sud si a fost imortalizata de unul dintre administratorii parcului. Unde traiesc mai nou leii ? In parcari... Unde traiesc mai nou leii ? In parcari... no tags + zoom Galerie foto (1) Un sofer din nordul Kazahstanului a avut parte de socul vietii sale, cand s-a dus sa isi ia masina dintr-o parcare din orasul Kostanai, unde o lasase peste noapte. In momentul in care se pregatea sa intre in automobil, soferul a auzit un raget infiorator in spatele sau.