background preloader

2015_Technologie

Facebook Twitter

Tesla's Model 3: Musk voor de massa. Franse politie wil openbare wifi verbieden. Wie nog twijfelt aan het nakende overlijden van traditionele televisie... Geldautomaat gaat de weg op van de telefooncel. 'Klimaatwijziging niet de grootste bedreiging die op ons afkomt' Heeft Magic Leap de sleutel van onze virtuele toekomst in handen? India schort Facebooks 'gratis internet' op. Rocket: Een Duitse startup-fabriek verovert het internet. Voulez-vous diner avec moi? Nieuw deelconcept bedreigt Parijse horeca. Email vormt een bijzonder hardnekkige verslaving. How do I fix DPC Watchdog Violation errors in Windows 8? Express. Apple vindt de oplossing voor dalende iPadverkopen: de senioren. Het Amerikaanse technologieconcern Apple lijkt eindelijk een oplossing te hebben gevonden om de dalende trend in de verkoop van iPad-computertablets te keren.

Apple vindt de oplossing voor dalende iPadverkopen: de senioren

Het bedrijf heeft daartoe een overeenkomst gesloten met IBM en Japan Post - Japans grootste werkgever - om 5 miljoen iPads aan ouderlingen te verkopen. China bouwt 'werkplaats van de wereld' om tot robot-only zone. In de Chinese productiehub Dongguan zullen tegen 2016 zo’n 1.500 fabrieken mensen beginnen vervangen door robots.

China bouwt 'werkplaats van de wereld' om tot robot-only zone

Dat meldt de South China Morning Post. Slimme gadgets worden de volgende technologiebubbel. Het is onmogelijk geworden een krant open te slaan zonder een verhaal te lezen over de zoveelste technologie-ondernemer die een nieuw revolutionair slim object aankondigt.

Slimme gadgets worden de volgende technologiebubbel

Express. Wat kan je doen met een computer die 9 dollar kost?

express

Niks, zou je zo denken. Een normale computer kost namelijk al snel honderden euro's. Maar C.H.I.P. bewijst het tegendeel. Is Facebook op weg naar wereldheerschappij? Na de uitgevers heeft het... In wat de volgende stap lijkt van Facebooks plan om het wereldwijde web te veroveren, biedt het zijn gebruikers nu ook een platform aan om makkelijk tweedehandsspullen te verkopen.

Is Facebook op weg naar wereldheerschappij? Na de uitgevers heeft het...

Hiermee begeeft Facebook zich op het grondgebied van tweedehandswebsites zoals eBay en Craigslist. Facebook als centrale hub voor verkopers en kopers Er zijn er steeds meer: Facebookgroepen waar consumenten zaken verkopen. Onlangs werd aan het platform een functionaliteit toegevoegd die gebruikers toelaat producten te 'taggen' op prijs, locatie, foto en nog meer. Nu gaat Facebook nog een stapje verder. De 'Alle verkoopgroepen'-optie zorgt voor een mooi overzicht van alle items die momenteel te koop staan in de groepen waarvan de gebruiker lid is. Lily, je persoonlijke cameraman/drone in de lucht. Dit is de kortste review ooit, omdat Lily een Drone is die je in de lucht kan gooien en die je daarna volgt of voor je uit vliegt en als extra ook nog eens waterdicht is voor een prijs die iedereen die een Drone wil hebben zal aanspreken.

Lily, je persoonlijke cameraman/drone in de lucht

Maar Lily is helaas nog niet op de markt. Wij zijn er enthousiast over want alles wat we tot nu toe over Lily weten en hebben gezien in onderstaande video lijkt geweldig. Drones zijn hot op het internet. Ze zorgen voor beelden zoals we ze nog nooit eerder hebben gezien. De millenials worden straks 35... Wat betekent dat voor de technologie... 85% van de Amerikaanse baby's die vorig jaar geboren werden zijn kinderen van millenials (de generatie geboren na 1980).

De millenials worden straks 35... Wat betekent dat voor de technologie...

Die generatie is dus niet zo jong meer als we vaak denken en bereikt snel de leeftijd waarop ze hun levensdoelstellingen willen realiseren. Dat zal onder andere gevolgen hebben voor de technologie-industrie, aldus de Wall Street Journal. <i>Part man. Part machine. All cop...</i> Politie van Dubai zet komend... De politie van Dubai gaat de volgende twee jaar robots inzetten om winkelcentra en andere openbare plaatsen te patrouilleren.

<i>Part man. Part machine. All cop...</i> Politie van Dubai zet komend...

Dat meldt de lokale krant Khaleej Times (VAE). Untitled. De voorbije decennia namen robots vooral eenvoudige taken over van meestal laaggeschoolde werknemers.

untitled

Met de vooruitgang van technologie en de opkomst van kunstmatige intelligentie ziet het er echter naar uit dat ze ook steeds meer complexe jobs zullen overnemen. In het ‘Tweede Machine Tijdperk’, zoals sommige economisten het noemen, zijn de volgende veertien jobs misschien niet langer gereserveerd voor menselijke en betaalde werknemers.

Zelfrijdende Ubers? Het testen is begonnen. Express. De Zuid-Koreaanse elektronicafabrikant LG Electronics heeft een nieuw product in de pijplijn.

express

Het gaat om een televisietoestel dat slechts een halve millimeter dik is, anderhalve kilo weegt en die buigbaar is. Het toestel kan, als een soort poster, met magneten op gelijk welke muur bevestigd worden. Tijdens een recente voorstelling heeft het bedrijf een prototype voorgesteld. Het is echter nog niet bekend wanneer het toestel in de winkel zal komen.

In Zuid-Korea experimenteren hightech-fabrikanten momenteel volop met technieken om schermen buigbaar en flexibel te maken. Untitled. Na het omzetten van muziekspelers, telefoons en horloges naar mobiele toestellen, heeft het Amerikaanse technologiebedrijf Apple nu zijn zinnen gezet op de auto-industrie. Officiële informatie ontbreekt, maar een topman van het bedrijf heeft eerder deze week een aantal interessante uitspraken gedaan. Apple's stap in de automobielsector. Express. De eerste robotchef ter wereld maakte eerder deze week zijn opwachting op de Consumer Electronics Show te Shanghai, waar hij voor het eerst maaltijden voor de gasten bereidde. De robot toont aan hoe deze technologie het potentieel heeft om de kookindustrie ten gronde te veranderen, en dat zowel op particulier- als bedrijfsvlak.

Staren naar hun telefoon, dat deden uw (over)grootouders ook al. Londen kan uitpakken met eerste Google Shop ter wereld. Het Amerikaanse technologieconcern Google heeft in de Britse metropool Londen zijn eerste fysieke winkel geopend. Het filiaal is vooral bedoeld om producten en diensten te demonstreren en het publiek kennis te laten maken met Google en de verschillende platformen en services van het bedrijf. De winkel is gesitueerd in een vestiging van de elektronica-keten Currys PC World aan Tottenham Court Road. Op korte termijn wil Google ook bijkomende filialen openen in de Londense wijk Fulham en in Thurrock in de stadsrand van de Britse metropool. Enkele jaren werd al gewag gemaakt van een mogelijke Google Shop in de Verenigde Staten, maar die plannen zijn nooit gerealiseerd. Untitled. Ook Bill Gates is bezorgd over artificiële intelligentie. Na Elon Musk van Tesla en wetenschapper Stephen Hawking, heeft nu ook Microsoft-oprichter Bill Gates gewaarschuwd voor de gevaren van artificiële of kunstmatige intelligentie.

Gates deed dat op een Reddit AMA of “Ask Me Anything”-sessie. Rest in Peace, Google Glass: 2012-2014. Whatever happened to all those people wearing Google Glass all over town? Many were all-in on the greatness of the product, wearing Google Glass to video podcasts, TV shows, and events. 1 miljard bezoekers per maand, 4 miljard omzet, maar geen winst... Wie... Hoe de smartphone op 8 jaar tijd de wereld veranderde: 8 duizelingwekk... Het sterkste wapen van Apple is geen product. Het is niet de lancering van nieuwe producten die het succes van Apple kan verklaren. Integendeel, veel analisten maken zich juist zorgen over de mate waarin het bedrijf afhankelijk is van de iPhone.

In Silicon Valley heeft één op de drie steun van de overheid nodig. De technologiesector van Silicon Valley zet zijn bloeiperiode verder. Het voorbije jaar werden in het gebied 58.000 nieuwe banen gecreëerd. Untitled. Apple is nagenoeg het enige bedrijf dat er nog in slaagt om met zijn smartphones winst te maken. Dat leidt Jay Yarrow, technologie-specialist bij het magazine Business Insider, af uit berekeningen van Michael Walkley, analist bij de financiële dienstenverstrekker Canaccord Genuity.

Daaruit is volgens Yarrow gebleken dat Apple tijdens het vierde kwartaal van het voorbije jaar 93 procent van alle winsten vertegenwoordigde die de wereldwijde smartphone-sector heeft geregistreerd. Apple verkocht tijdens het laatste kwartaal van vorig jaar 74,5 miljoen iPhones. Daarmee werd een winst tussen 12,6 miljard dollar en 13,5 miljard dollar geboekt.