background preloader

Ömse

Facebook Twitter

Superstädning på bara två timmar. Testa den här supereffektiva och superenkla städmetoden som ger ditt hem känslan av en rejäl storstädning Hur många av oss har egentligen tid för den där storstädningen?

Superstädning på bara två timmar

Det känns som att du redan har fullt upp, utan att du dessutom ska behöva skrubba ditt hem från golv till tak. Därför har vi uppfunnit vårfuskstädningen som med enkla knep gör att ditt hem ser supervälstädat. Och det bästa av allt är att det bara tar två timmar, och i den tiden ingår en kaffepaus! Starta tiduret ... 5 minuter: lägg i en tvätt Rivstarta städningen med att sätta igång en tvättmaskin. TIP Använd ditt favoritsköljmedel för ett extra fräscht resultat. 10 minuter: häng upp allt. QuizPedia - Home of Quizzes.

Ämnesintegrerade projekt kopplade till Lgr 11. #23 – Från en stubbe i en skolskog. Fredag förmiddag och dagens lektioner är planerade utifrån insikten att det idag är galet varmt utomhus.

#23 – Från en stubbe i en skolskog

Kanske inte den där utgångspunkten i läroplanen som man önskar sig men vi lyckades få till den biten också. Fast det märkte nog inte elverna. Ur deras perspektiv har den här dagen kretsat kring de fem nya fågelholkarna som vi fått till skolskogen. Vi har pratat om fåglar, undersökt Naturskyddsföreningen och haft en egen omröstning bland finalisterna i SM i fågelholk (en riktig grej, inte ett skämt). Sedan har vi varit i skogen och letat bra holkplatser. Öva arbetsminne och mönster. Forskaren Torkel Klingberg ger svar på några vanliga frågor om arbetsminne.

Öva arbetsminne och mönster

Fungerar barns hjärna på samma sätt som en vuxen persons hjärna? Nej, många funktioner är under utveckling under barn- och ungdomsåren. Barnet och tonåringen måste förstås som individer i sin speciella fas av utvecklingen, inte som små vuxna. Till exempel ger flera studier belägg för att hjärnans belöningssystem fungerar annorlunda för tonåringar. Forskarnas tolkning av studierna har varit att tonåringen kan sägas vara beroende av belöningskickar, vilket kan förklara att de söker sig till situationer med potentiella belöningar, trots riskerna. Källa: Utdrag ur en guide om arbetsminne i Föräldrakraft nr 1, 2012.

Graffiti Creator. Snögubbar och snöflingor. Temadagar. Teacher Resources, Children's Books, Student Activities for Teachers. Malberts melodier. Make a Christmas Card. ABCya is the leader in free educational computer games and mobile apps for kids.

Make a Christmas Card

The innovation of a grade school teacher, ABCya is an award-winning destination for elementary students that offers hundreds of fun, engaging learning activities. Millions of kids, parents, and teachers visit ABCya.com each month, playing over 1 billion games last year. Apple, The New York Times, USA Today, Parents Magazine and Scholastic, to name just a few, have featured ABCya’s popular educational games. ABCya’s award-winning Preschool computer games and apps are conceived and realized under the direction of a certified technology education teacher, and have been trusted by parents and teachers for ten years.

Castle Arcana: Trim A Christmas Tree. Christmas Tree Maker. Decorate a Christmas Tree Game. Datorbaserad lästräning bra för döva och hörselskadade barn - SkolportenSkolporten. Barn som är döva eller hörselskadade kan bli hjälpta i sin läsinlärning när lästräningen kombineras med ljud.

Datorbaserad lästräning bra för döva och hörselskadade barn - SkolportenSkolporten

Det visar Cecilia Nakeva von Mentzers avhandling där hon har studerat ljudbaserad lästräning för barn med cochleaimplantat eller hörapparat. Varför blev du intresserad av ämnet? – Jag har jobbat som logoped kliniskt både med barn med språkstörning i förskoleålder och barn med lässvårigheter. Jag har även arbetat med döva och hörselskadade barn som har fått implantat och olika typer av hörapparater och jag har tidigare varit med och utvecklat datorprogram som syftade till att förbättra barns uttalsförmåga. Vad handlar avhandlingen om? – Den handlar om datorbaserad, fonologisk lästräning (på engelska ”phonics”) för döva och hörselskadade barn som använder cochleaimplantat eller hörapparat. Vilka är de viktigaste resultaten? – Ett ytterligare resultat var att de döva och hörselskadade barnens strategier skilde sig åt i jämförelse med normalhörande barn.

Kvartssamtal.se - Fortbildning för pedagoger. BIG 5 LATHUND. Litteraturbanken. Litteraturbankens skola är en resurs för lärare och elever, bibliotekarier och alla litteraturläsare: den är tänkt att fungera som läsarens vägledning till det svenska litteraturarvet.

Litteraturbanken

Vid sidan av Litteraturbankens vanliga texter och kommentarer finns här pedagogiska introduktioner, översikter, uppgifter för eleverna och läshandledningar. Vi tror på en litteraturläsning i klassrummet där de flesta texterna läses gemensamt och i samverkan mellan lärare och elever i exempelvis samtal och loggskrivande. Samverkande arbetssätt är extra viktigt vid arbete med äldre och med mer avancerade texter. Elevernas läsutveckling gynnas av ett nära samspel med en vägledande lärare och med varandra under lärarens ledning. Alla prover var bra – men jag hade ingen ork! Tröttheten var förlamande, kroppen värkte och gråten låg ständigt på lur.

Alla prover var bra – men jag hade ingen ork!

Ann-Christine Reimer gick till doktorn, men inget syntes på hennes prover. Nu har läkarna äntligen hittat felet – och lösningen på många års lidande… De första symtomen kom redan 2002. En kraftlöshet och en trötthet hon aldrig tidigare upplevt golvade Ann-Christine fullständigt. Hennes första tanke var att hon kört slut på sig själv efter att ha tränat extremt hårt. Så det var inte så konstigt att Ann-Christine mådde dåligt. Alternativ.nu. Folkloristen berättar. Mat och måltider är fyllda med symbolik, värderingar och traditioner.

Folkloristen berättar

Lördagen den 4:e oktober är det Kanelbullens dag. IFJpYpcVSqYsNV-cnTSbAKuICV_ZH-WH_-tLmb98b6FkgrrI3qfvz2deAGgL1dNstKr1Bu9AC9Dk2Y-sbjh2BkTEVxjy4FN5TwccegmkxnNOHzArM02_FNZyOg (PNG Image, 613 × 637 pixels) School Xmas week 2013. Clipart - High Quality, Easy to Use, Free Support.