background preloader

IKT i skolan

Facebook Twitter

Tülays IKT-sida. Guide: Så viralgranskar du Youtubefilmer – fem enkla steg. Nybörjarguide ~ Kilskrift. Din nybörjarguide till att flippa klassrummet Vad bra!

Nybörjarguide ~ Kilskrift

Du har börjat intressera dig för att flippa klassrummet. Men vad är det egentligen? Jag intervjuades av Ålands Radio när jag var där och föreläste. Dessutom har jag med i radioprogrammet Skolministeriet när det handlade om det flippade klassrummet. Här kommer Aaron Sams och Jonathan Bergmanns föreläsning från BETT 2013. Här är ett blogg inlägg som heter The Flipped Classroom Guide for Teachers.Flippat London - del 2. Appar för elever i behov av särskilt stöd. På uppdrag av speciallärarna i Lysekils kommun kommer här mina framtagna appar för elever i behov av särskilt stöd.

Appar för elever i behov av särskilt stöd

Publikationen tar också upp tips och trix för en enklare skoldag:) Relaterat iPad som hjälpmedel. Teacher Recommended: 50 Favorite Classroom Apps. 32 appar inför höstterminen 15/16. Här kommer min lista med iPadappar som kommer finnas på alla iPads i Lysekils kommun åk 1-6.

32 appar inför höstterminen 15/16

Alla appar var, när jag gjorde den, ”gratis” för eleverna:) Tanken är att detta ska vara en bas-lista för skolorna och sedan kan varje skola eller pedagog önska andra appar att komplettera med. Speciallärarna har också fått en genomgång av vilka appar som de inte får missa att göra reklam för. Se längre ner på sidan. Kommunen har Microsofts Office 365 så därför ligger Officepaketets appar med i mitt paketet.

Lingro – den coola översättningstjänsten. Nedanstående är förmodligen ingen nyhet för många, men helt klart värt att nämnas igen, särskilt för alla språklärare och elever som lär sig språk där ute!

Lingro – den coola översättningstjänsten

Lingro är ett webbaserat översättningsverktyg som översätter ord direkt på sidan. Du kan också göra egna ordlistor med ord du slagit upp och senare träna på dessa ord via flashcards som Lingro skapar åt dig. Facebookgrupper. Elever som kan läsa i bok och på skärm. Fokus på undervisningens mål och syfte Frida Monsén, foto: Christina Fischer Godin Fjällenskolan är en F-9-skola där alla lärare och elever i årskurs 4 till 9 har varsin dator sedan 2011.

Elever som kan läsa i bok och på skärm

De yngre eleverna har ipads och de äldre har laptops. Här arbetar Frida Monsén som digital utvecklingsledare. Det innebär att hon är involverad i allt som rör det pedagogiska arbetet med att internet och digitala medier ska bli en del i den dagliga undervisningen. Upplev teckningar som blir levande i 3D. Av en händelse ramlade jag över denna app: Colarmix som imponerade stort på mig.

Upplev teckningar som blir levande i 3D

Tänk att ta ett färgläggningsark, färglägga som jag vill och sedan genom att titta på teckningen via denna app se bilden komma till livs i 3D med just de färger jag själv har valt. Appen är gratis att ladda ner:) Du kan uppleva bilden från flera håll och bli överraskad av de funktioner som göms i bilderna. Ipad-appar för en kreativ grundskola. Här är mediepedagogen Pelle Jofjells genomgång av användbara appar till ipad i grundskolan.

Ipad-appar för en kreativ grundskola

Han går igenom appar för att organisera sitt arbete, appar för grupparbeten, för att redovisa och för att skapa med text och bild. Du får en kort genomgång av apparna Påminnelser, Anteckningar, Pages, Trello, 30/30, Keynote, Snapseed, Tumbler, Paper, Bamboo, Sketchbook pro, Procreate. Fler apptips finns på Pelle Jofjells hemsida. Ses offline? Så drabbas din hjärna av slösurfandet. Twitter, Facebook, Instagram, mejl och SMS.

Så drabbas din hjärna av slösurfandet

Dagens informationsflöde gör vår hjärnor mer upptagna än någonsin tidigare – något som enligt flera forskare faktiskt skadar själva hjärnan och ger oss både sämre minne och koncentrationsförmåga, skriver The Guardian. Våra hjärnor tar emot information under hela vår vakna tid. Ibland väcks vi till och med i sömnen av att mobilen plingar till.

Nu förklarar hjärnforskaren Daniel J Levitin vad som faktiskt händer med våra hjärnor – och hur minnet och koncentrationsförmågan försämras. ”Inte skapta för multitasking” Digital pedagogik: så här kommer du igång. Du har väl inte missat detta?

Digital pedagogik: så här kommer du igång

Mediapoolen har levlat upp och bytt utseende på sin digitala pedagogik. Här finns massor att utforska! Sweden Academy. Bästa webbsidorna/apparna för att lära sig svenska. Hejsvenska.se Den här sidan är från Komvux Malmö Södervärn och är för nybörjare.

Bästa webbsidorna/apparna för att lära sig svenska

Man väljer vilket tema man vill arbeta med men gången inom varje tema är bestämd och man måste klara av ett moment innan man går vidare till nästa. Nu finns möjligheten att installera hejsvenska.se på datorer för användning utan internet.Windows versionen Digitala spåret. Nybörjarguide ~ Kilskrift. Din nybörjarguide till att flippa klassrummet Vad bra! Du har börjat intressera dig för att flippa klassrummet. Men vad är det egentligen? Jag intervjuades av Ålands Radio när jag var där och föreläste. Inspelade föreläsningar om IKT och flerspråkighet. Nätverket Flerspråkighet i Norden (FLIN) anordnade webbsänd nordisk konferens om IKT och flerspråkighet i Norden i Oslo 20-21 oktober 2014. Flera av föreläsningarna kan nu ses i efterhand. Medlemmar i nätverket Flerspråkighet i Norden. Internet och källkritik.

Jag har satt ihop en lista med mina favoritsajter när det gäller att arbeta med Internet och källkritik, en viktig grundsten för både elever och lärare idag. Ur Lgr11 kap.1 Skolans värdegrund och uppdrag / Skolans uppdrag Eleverna ska kunna orientera sig i en komplex verklighet, med ett stort informationsflöde och en snabb förändringstakt.

MIK-rummet. För barn och unga. Svenska språkappar för barn. För barn och unga. Moderskeppet - Kurser om foto, bildbehandling och Photoshop. Making quizzes and worksheets. Printable Worksheets. Säker på nätet. Kilskrift. Www.voki.com/products.php. Forskning om it i skolan. Tidslinje. Game-based blended learning & classroom response system. #MysterySkype. Digitala verktyg för språkutveckling - Wikiversity.

Fakebook - create a fake social profile at www.classtools.net (@classtools) Öppna digitala lärresurser - OER - goeasy. WHOIS Search, Domain Name, Website, and IP Tools - Who.is. Phishing Quiz - Vad är en "säker sida" på Internet? Låt eleverna göra testet och se hur duktiga de är. Ever wonder how good you are at telling the difference between a legitimate website and one that's a phishing attempt? Take this quiz to find out. You're a phish-spotting ninja! You correctly identified out of sites in the OpenDNS phishing quiz. You are skilled at spotting even the toughest phishing scams.

But beware: cyber criminals are more clever than ever at creating sites that fool even the most experienced phishing detectives. Congrats! Wow, you're pretty good at spotting phish. You got duped! Don't sweat it. Share your results or challenge your friends: Flipped Classroom. CC Search. PowerPoint Templates, Transitions & Animations. Tips på IKT i skolan.