background preloader

Camlai

Facebook Twitter

Svt

Urval 1. Ikäntyyminen. Recept. Hemvården. Vanhustenhoito. Äldreomsorg+ Äldre + Hemvård. Ålderdom. Äldrevård. Robotit tulevat terveydenhuoltoon – Video: Lahdessa hoivarobotti jumppaa ja turisee. Robottien hyödyntämistä terveydenhuollossa selvitetään.

Robotit tulevat terveydenhuoltoon – Video: Lahdessa hoivarobotti jumppaa ja turisee

Viime vuosina on kokeiltu niin rapsuteltavia lemmikkejä kuin perinteisempiä monitoimirobotteja. Hoitotyössä ihminen on kuitenkin korvaamaton, korostaa palveluinnovaatioiden professori. Kotimaa 6.4.2016 klo 06:55päivitetty 6.4.2016 klo 09:12 Ilona on pirteän punavalkoinen robotti, jonka sähkövalosilmät loistavat. Haluaisitko robotin hoitavan sinua, kun olet vanha? Koti yhä vaarallisin paikka – Näin teet siitä turvallisemman. Kotitapaturmia voi estää tarkastamalla vaaranpaikat vaikka vuosittain ja korjaamalla puutteet mahdollisimman pian.

Koti yhä vaarallisin paikka – Näin teet siitä turvallisemman

Esimerkiksi yksinelävien ikääntyvien kodeista voi tehdä turvallisempia melko yksinkertaisilla muutoksilla. Vaikeinta on muuttaa ihmisten asenteita. Kotimaa 16.3.2016 klo 06:58päivitetty 16.3.2016 klo 06:58. Kauppakassirobotti, älylattia, paikannuslaite... – Ikääntyneiden teknologia kehittyy vauhdilla. Ikäihmisille suunnatun teknologian kehitystyö on vilkasta.

Kauppakassirobotti, älylattia, paikannuslaite... – Ikääntyneiden teknologia kehittyy vauhdilla

Hyvinvointiteknologia on tullut jäädäkseen, ja sitä myötä myös ikääntyneille suunnattuja laitteita ja apuvälineitä kehitetään jatkuvasti. – Paljon on kehitetty ja paljon on kehitteillä. Ikäteknologisilla laitteilla tulee olemaan iso markkinarako jatkossa, sanoo kehittämispäällikkö Sanna Kaijanen Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto Valli ry:n Ikäteknologiakeskuksesta. Osa ikäihmisille kehitetystä tekniikasta on suunnattu kotikäyttöön ja osa esimerkiksi vanhainkotien ja palvelutalojen tarpeisiin. Vanhan ihmisen pitkäaikaishoito on siirtelyä paikasta toiseen. Tampereen yliopiston lokakuun alussa julkaistavan tutkimuksen mukaan vanhainkodissa tai tehostetun palveluasumisen yksikössä eläviä vanhuksia siirrellään paikasta toiseen viimeisen elinvuoden aikana.

Vanhan ihmisen pitkäaikaishoito on siirtelyä paikasta toiseen

Pitkäaikaishoitoon ei voi mennä loppuelämäksi eikä siellä hoideta kuolemaan asti. Kotimaa 25.9.2012 klo 19:36päivitetty 25.9.2012 klo 21:28. Terveyskylä.fi. Miksi mummo jäi paikoilleen ja mikä hänen pulssinsa on? Uusi tekniikka voi mullistaa vanhuksen arjen. Kun mummo tai pappa menee yöllä vessaan, ja liike pysähtyy pitkäksi aikaa, uusi teknologia voi tehdä päätelmän, että jokin on vialla.

Miksi mummo jäi paikoilleen ja mikä hänen pulssinsa on? Uusi tekniikka voi mullistaa vanhuksen arjen

Tuolloin järjestelmä tekee hälytyksen, vaikka vanhus ei painaisi rannekkeensa hälytysnappia. Käytännössä vanhuksen kotiin tai palvelutaloon on asennettu liiketunnistimia ja hänen kädessään on ranneke, jonka avulla liikkeitä ja pulssia voi tarkkailla. Sensoreita on seinillä esimerkiksi wc-tiloissa ja jääkaapin ovessa sekä ulko-ovessa. Tulevaisuuden vanhuspalvelut perustuvat kotona asumiseen. Ennusteen mukaan 75 vuotta täyttäneiden määrä Jyväskylässä kasvaa kymmenessä vuodessa puolella.

Tulevaisuuden vanhuspalvelut perustuvat kotona asumiseen

Vuonna 2026 Jyväskylässä olisi lähes 15 000 75-vuotiasta. Jyväskylä 10.2.2016 klo 06:52päivitetty 10.2.2016 klo 06:19 Jyväskylän tulevaisuuden palveluverkkoa vanhuksille aiotaan rakentaa kodin varaan. Tavoitteena on, että jopa 95 prosenttia ikäihmisistä selvityisi kotonaan tai kodinomaisessa ympäristössä mahdollisimman pitkään. Forskare: "Träning gör dig smart" Har obotlig cancer: ”Hela livet ställs på sin spets” - Efter livet – en serie om döden. Hätäkeskuksia häiritään vuodessa 100 000 kertaa – harvat tapaukset menevät käräjille. Käräjäoikeuksissa käsitellään vuosittain kymmenkunta tapausta, joissa hätäkeskuksia on häiritty asiattomilla puheluilla.

Hätäkeskuksia häiritään vuodessa 100 000 kertaa – harvat tapaukset menevät käräjille

Määrä on vähentynyt tuomioiden ja niiden uutisoimisen vuoksi. Ilkivallaksi luokiteltuja puheluita soitetaan kuitenkin hätäkeskukseen vuosittain 100 000 kappaletta. Kotimaa. Apuvälineitä vai hoitajien syrjäyttäjiä – Mitä mieltä olet ikäihmisille suunnatusta teknologiasta? YleX. Yleinen käsitys on, että suomalainen sairaanhoitokoulutus on huippuluokkaa.

YleX

Etenkin 1990-luvun lopulla ja 2000-luvun alussa suomalaista sairaanhoitokoulutusta ylistettiin maailmalla. Viime aikoina suomalaisen sairaanhoidon tason ylle on kuitenkin noussut synkkä pilvi. Suomessa hoitaja auttaa päivävuorossaan kahtatoista vanhusta, Norjassa ja Tanskassa kahdeksaa. Suomessa hoitajalla on melkein kaikkina vuorokaudenaikoina enemmän vanhuksia autettavanaan kuin muissa Pohjoismaissa.

Suomessa hoitaja auttaa päivävuorossaan kahtatoista vanhusta, Norjassa ja Tanskassa kahdeksaa

Vain yövuorot hoidetaan Tanskassa Suomea pienemmällä hoitajamäärällä. Suomalainen vanhustenhoitaja on kiireisempi kuin hänen kollegansa muissa Pohjoismaissa. Ainakin hoidettavia on naapurimaita enemmän lähes kaikkina vuorokaudenaikoina. Apuvälineitä tarvitaan arjessa entistä enemmän – kysyntä kasvanut rajusti.

Kouvolassa kotona asumista helpottavien arjen apuvälineiden tarve on kasvanut selvästi viimeisen kuuden vuoden aikana. apuvälineet 11.10.2016 klo 14:46päivitetty 11.10.2016 klo 17:51.

Apuvälineitä tarvitaan arjessa entistä enemmän – kysyntä kasvanut rajusti

”Värdegrunder ett surrogat för verkliga förbättringar” Koti yhä vaarallisin paikka – Näin teet siitä turvallisemman.