background preloader

Spirituel

Facebook Twitter

Hiroshi Nakamura & NAP : Sayama Forest Chapel. Sur une parcelle triangulaire d'un cimetière de la banlieue de Tokyo à Sayama, l'architecte Hiroshi Nakamura a imaginé un temple orienté en direction de la forêt.

Hiroshi Nakamura & NAP : Sayama Forest Chapel

Situé au cœur des arbres, le projet prend sa genèse au pied de cinq d'entre eux. Comme une empreinte au cœur de la structure formant l'édifice, le plan et la volumétrie se plient à eux et s'installent délicatement entre leurs troncs. "Therefore, I have decided to create a space that devotes to the forest that is transcendent in its existence, by tilting the wall inward to avoid the tree branches and leaves.

" Memorial to Victims of Violence in Mexico by Gaeta Springall Architects. Gaeta Springall Architects: The site is in Chapultepec, the most important park of Mexico City.

Memorial to Victims of Violence in Mexico by Gaeta Springall Architects

This part of the forest belongs to the Federal Government and was under the custody of the Secretariat of National Defense for many decades, so, first of all, the memorial project means the recuperation of 15,000 square meters of public space. In this project, we give material form to one of the most important issues of contemporary Mexican society: violence. In response to this, we propose an open project, open to the city and open to appropriation by its citizens: a space that exists in a state of complete openness to the city and the people. In this manner, the project plays the double role of public space and memorial. Barn / Project Meganom. Architects Location Nikolo-Lenivets, Kaluga Oblast, Russia Architects in Charge Yury Grigoryan, Pavel Ivanchikov, Iliya Kulesov, Alexandra Pavlova, Yury Kuznezov Project Year 2006 Photographs From the architect.

Barn / Project Meganom

The Barn is a pavilion created for the land art festival "Archstoyanie" in Nicolo-Lenivets in 2006. It was built not from drawings, but from SMS. Nanjing Wanjing Garden Chapel / AZL Architects. Architects Location Area 200.0 sqm Project Year 2014 Photographs Project Leader Zhang Lei Project Team Zhang Lei, Wang Ying, Jin Xin, Cao Yongshan, Hang Xiaomeng, Huang Longhui Collaborator ADI-NJU From the architect.

Nanjing Wanjing Garden Chapel / AZL Architects

The project - a 200 square meter small chapel, is located in Wanjing Garden along Nanjing’s Riverfront. Hosted by priests from Nanjing Union Theological Seminary, it supports religious activities like worship and wedding services. This wood and steel structured chapel has gentle exterior shape as well as strong interior space infused with mysterious religious power. The earliest and fundamental church space has two interrelated tendencies- Center and depth. Centinela Chapel / estudio ALA. Architects Location Project Area 540.0 m2 Project Year 2014 Photographs From the architect.

Centinela Chapel / estudio ALA

The commission by the Tequila company Centinela was the design of an enclosure to house religious and social events, with the following requirements: integration to existing buildings and high versatility in the distribution of the plan. The building is located inside of the Tequilera Centinela in the highlands of Jalisco, where we sought to make a reinterpretation of religious spaces, old houses and farms in the region that had been built with adobe since colonial times. Noting the direct and flexible relationship of these spaces with people, we come to the design of its plan and the changing location of the cross and the opening or closing of doors that modifies its distribution. It is due to this material and spatial quality that harmony is perceived, serving as a shelter for shade for its visitors. Himalesque / ARCHIUM. Architects: ARCHIUM Location: Jomsom 33100, Nepal Architect in Charge: Kim In-cheurl Data Management : MASIL Area: 747.0 sqm Project Year: 2013 Photographs: Jun Myung-jin Himalesque in the plateau of Nepal and against its backdrop of unlimited nature, was another solution to the local climate conditions.

Himalesque / ARCHIUM

The local traditional boundary markers are constructed from spaces with a thick outer skin, in order to solve the condition of a plateau in a lump. I paid attention to the deconstruction of the thickness of the boundary wall I divided the wall of enclosed space which is separated from the outside according to functions. A “gap” can be created in between the stone wall blocking wind and the glass wall, forming inner space. The small garden in between the separated walls open up a space seemingly destined to be confined by a softening wind and full light exposure, making a 'gap' to establish its relationship with nature. Chapel Maria Magdalena / Sacher.Locicero.Architectes. Architects: Sacher.Locicero.Architectes Location: 9063 Zollfeld, Austria Architect In Charge: Gerhard Sacher Area: 27.0 sqm Project Year: 2014 Photographs: Paul Ott, Courtesy of Gerhard Sacher Construction Company : Petautschnig Bau GmbH - Murau, Knafl&Co St:Veit a.d.Glan Civil Ingineer Structure: Pittino ZT-GmbH - Graz From the architect.

Chapel Maria Magdalena / Sacher.Locicero.Architectes

The family chapel Maria Magdalena by the architect Gerhard Sacher is a spectacular sculptural object made of white concrete ( SCC „self compacting concrete“). The constructers have proved a great portion of heart, trust and deep understanding for architecture in having created this project of an exceptional, timeless spaciousness, in which family ceremonies and festivities take place and where tranquillity, contemplation and remembering can be experienced in a unique setup. Light of Life Church / shinslab architecture + IISAC. Sancaklar Mosque / Emre Arolat Architects. AZL architects - Project - Nanjing Wanjing Garden Chapel. The project - a 200 square meter small chapel, is located in Wanjing Garden along Nanjing’s Riverfront.

AZL architects - Project - Nanjing Wanjing Garden Chapel

Hosted by priests from Nanjing Union Theological Seminary, it supports religious activities like worship and wedding services. This wood and steel structured chapel has gentle exterior shape as well as strong interior space infused with mysterious religious power. Its plain material doesn’t fail in expressing the delicate construction logic. The earliest and fundamental church space has two interrelated tendencies- Center and depth. Both the centrality from the Pantheon and the deep axis of the Basilica was inherited in the early Christian Architecture. Crematorium Baumschulenweg / Shultes Frank Architeckten.

Vue sous cet angle, cette église aurait presque l'air normale... Attendez de la voir de plus près. Les architectes qui ont dessiné cette église ont réussi à créer un monument unique et magique.

Vue sous cet angle, cette église aurait presque l'air normale... Attendez de la voir de plus près.

Une véritable œuvre d’art qui se transforme en fonction de l’angle de vue de celui qui la regarde. Cette église se situe en Belgique, dans la campagne de Looz, et elle a été conçue par le groupe d’architectes « Gijs Van Vaerenbergh ». Vue du dessus cette église semble tout à fait banale. Vue de face elle devient presque invisible. Cette création nommée «Lire entre les lignes » est composée de 100 couches d’acier empilées et décalées à égale distance.

Vue sous certains angles, la structure joue avec notre esprit. Tantôt « pleine » et « normale », parfois ajourée, presque transparente ou comme coupée en deux ce bijoux d’architecture offre une vision poétique, épurée et tellement féérique… Un travail tout droit sorti de l’imaginaire ! Unusual Pilgrimage Chapel. Située sur le plus haut sommet des montagnes de Harghita de Transylvanie en Roumanie, Kápolna Madaras est une chapelle à la structure architecturale inhabituelle.

Unusual Pilgrimage Chapel

Cet édifice extra-ordinaire pensé par Christopher Johnson Architect et Ramona Albert fait corps avec son environnement naturel et possède des fenêtres oculaires, laissant pénétrer la lumière de façon plus ou moins intense en fonction des heures de la journée. Curved Chapel in Finland. Sanaksenaho Architects ont été commissionnés pour construire la St Henry’s Ecumenical Art Chapel en Finlande. Ils ont imaginé la chapelle en suivant une forme d’arc avec des poutres courbées qui lui donnent plus une allure de bateau que de bâtiment. Une perspective et une lumière incroyables pour une construction boisée à l’intérieur et cuivrée à l’extérieur. Photos by Jussi Tiainen.