background preloader

Blog

Facebook Twitter

Bebek Altı Değiştirme Ünitesi. Bebeklerimiz bizim için en kıymetli varlıklar.

Bebek Altı Değiştirme Ünitesi

Nereye gidersek gidelim onlar için en iyi standardı istiyoruz. Bebeklerimiz için rahatlık ve konfor arayışımızın yanında hijyen kaygımızda var. Bebeklerin ihtiyaçları yer ve zaman tanımıyor. Hal boyle olunce her yerde yemek yemek, altını değiştirmek kaçınılmaz. Cafemarkt siz ebeveynlerin ihtiyaçlarını her yerde karşılamayı kolaylaştırmak için bebek altı değiştirme ünitesi tasarladı. Cafemarkt bebeğinizin konforunu ve hijyenini hatta güvenliğini en az sizin kadar önemsiyor. Bebek Altı Değiştirme Ünitesi Duvara Monte Cafemarkt bebek altı değiştirme ünitesini tasarlarken dar mekanları da düşündü. Güvenlidir Cafemarkt bebeğinizin güvenliğine önem verir. İşinizi Kolaylaştırır Bebek ile dışarı çıkmak sürprizlere hazır olmak demek.

Hijyene Önem Verir. Soğuk içecek Sunumları. Su Sunumları Su, temel içecek olması sebebiyle; Her içecek ve yiyecek satışı yapan mekanın menüsünde bulunması zorunlu bir içecektir. Su sizin menünüz için de zorunlu içecek olmaktan çıkıp tercih edilen bir içecek olabilir. Suyu öncelikle şişe ile ya da sıradan bardaklarda servis etme rutininden çıkarak şık bir bardak ile servis edebilirsiniz.

Yada özel şişelerde. Sadece sizin için yapılmış markanızı taşıyan özel şişelerde. Bu şişeler tek kişilik sunumlarda kapaklı olmamalıdır. Soğuk Kahve ve Çay Sunumları Soğuk kahveler artık hemen her cafenin menüsünde bulunuyor. Makarna Sunumları. Menü Düzenlemesi Menü düzenlemenizi yapın makarna için ayrı bir alan oluşturun böylece misafirleriniz makarnayı tamamlayıcı bir yiyecek olarak görmekten vazgeçip başlı başına bir yemek yani dolu bir tabak olarak algılayacaklardır.

Makarna Sunumları

Makara Çeşitleri Makarna çeşitlerine menü de yer verin. Çok fazla makarna çeşidi olduğundan makarna çeşitlerini günlere paylaştırabilirsiniz. Böylece her gün tüm makarnalardan servise hazır bulundurmak zorunda kalmazsınız. İşletmenizin zarar etmesini önlemiş olursunuz. Soslu Makarnalar Menünüzün makarnalar bölümünde makarna çeşitlerinin yanında bol seçenekli bir sos bölümü oluşturun. Makarna Sunumları. Pişirme Teknikleri. Pasta Süsleme. Pasta yapımı eskiden sadece pastanelere özgü iken; şimdi pasta evleri ve butik pastacılık günümüzün popüler pasta mekanlarından.Peki nedir pasta evlerindeki pastaları klasik pastane pastalarından ayıran?

Pasta Süsleme

İyi ve aranılan bir pasta, süslemesi iyi yapılmış bir pastadır. Pasta evlerinin pastalarını pastane pastasından ayıran nokta süslemesidir.Peki pasta süsleme için gerekli pasta ekipmaları nelerdir ve nasıl kullanılırlar? Krema TorbasıKrema torbası ucuna bir duy takılarak pasta dekorlamada kullanılır. Sık olarak kullanılan 3 çeşit krema torbası vardır. Naylon krema torbası, bez krema torbası, kağıt krema torbası.Şekillendirici Taraklar Pasta süslemede kullanılan bir diğer ekipman ise taraklardır.

Çatal Kaşık Bıçak Bakımı. Mutfağımızın en çok kullanılan gereçlerinden olan çatal kaşık bıçaklar hemen deforme olur.

Çatal Kaşık Bıçak Bakımı

Peki kolay eskimesin diye neler yapılabilir? Çatal kaşık bıçak Bakımı ile ilgili bir yazı derledik. Bakın deneyimli çatal kaşık üreticileri yapılması gerekenler ile ilgili neler söylüyor. İlk kullanimda, Hafif bir sabun veya deterjan kullanarak paslanmaz çatal-kasik biçaklarinizi elde iyice yikayin. Döner Makinesi. Döner Makinesi Döner makinesi ya da döner ocağı olarak adlandırılan düzenek dönerin eşit miktarlarda belli bir ısı ile pişerek servise hazır hale gelmesini sağlar.

Döner Makinesi

Döner Makinesi döner ustasının tercihine, pişirilecek dönerin büyüklüğüne ve farklı ihtiyaçlara göre çeşitli ebatlarda ve özelliklerde üretlirler. Döner Makinesi Çalışma Prensibi Cihaz elektrik, doğalgaz ya da lpg güç kaynaklı olarak ısınır. Mutfak terimleri. Mutfak Ekipmanları. Mutfak ekipmanları mutfakların olmazsa olmazıdır.

Mutfak Ekipmanları

Büyükten küçüğe bir çok mutfak ekipmanı mevcuttur. Mutfak ekipmanlarını iki grup altında toplayabiliriz. Döner Ocağı. Döner ocağı ya da döner makinesi olarak isimlendirilen dönerin eşit miktarlarda belli bir ısı ile pişerek servise hazır hale gelmesini sağlayan düzenektir.

Döner Ocağı

Döner ocağı döneri pişiren ustanın tercihine, dönerin ebatlarına ve ihtiyaçlara göre değişik ebatlarda ve özelliklerde üretlirler. Döner Ocağı Nasıl Çalışır? Döner ocağı elektrik, doğalgaz ya da lpg güç kaynaklı olarak ısınır. Patates Dilimleyici. Patates dilimleyici yani patates kesme makinesi özellikle endüstriyel mutfakların kurtarıcılarından.

Patates Dilimleyici

Patates kızartması artık hemen hemen her menünün yanında servis edilebilen joker bir ürün halini aldı. Restoran Açmak. Başlangıç Başlangıç için öncelikle yer seçimi yapılmalı.

Restoran Açmak

Yapılacak işe uygun ebatlarda ve konumda bir yer seçilmeli. Seçilen yer için fizibilite çalışması yaptırılabilir. Böylece yatırımınızın ne kadar doğru olduğuna bir uzman gözüyle emin olabilirsiniz. Bir iç mimar ile görüşerek yerin açılacak restorana göre dizayn etmeye uygun olup olmadığını netleştirebilirsiniz. Mutfağınızı planlamadan önce mutfaktaki çalışma prensibini tanımanız gerekmekte. Temek Öğeleri Planlama Yemek servisi için temel olan öğeleri planlamamak önemlidir. Kafeterya Malzemeleri. Kafeteryalar hızlı yemek yeme, çay – kahve içme alanı olarak oldukça revaçta.

Kafeterya Malzemeleri

Çok büyük mekanlar gerektirmediğinden hemen her alana yerleştirilebilmekteler. Üstelik sadece alışveriş merkezleri ve bağımsız dükkanların içlerinde değil kafeteryalar pek çok alanda karşımıza çıkmaktalar. Okullarda,iş yerlerinde,hastanelerde kafeteryalar sıkça kullandığımız alanlardan. Fırın Tepsileri. Evlerde kullanılan standart fırın tepsileri dışında endüstriyel mutfaklarda kullanılan çeşitli fırın tepsileri mevcuttur. Endüstriyel mutfaklarda kullanılan fırınların yapısı ve boyutları evlerde kullanılan fırınlardan çok farklıdır. Bu sebeple ürünlerde farklı çıkar. Pasta Kalıbı. İkramlık Sunumlar. Mini ikramlar gerek organizasyon firmaları olsun gerek evde verilen davetler olsun misafirleri iyi ağırlamada olmazsa olmazdır. Sizler için yerli ve yabancı kaynakları araştırıp farklı mini sunum biçimleri derledik. Umarız keyifle okursunuz. Hamur makinesi. Kesme Tahtası. Kesme tahtası ve kesme bloğu çeşitleri endüstriyel mutfakların ve ev mutfaklarının en çok kullanılan ürünlerdendir.

Mutfakta kullanılan tüm ürünler gibi hijyen açısından mutfakta kullanıma uygun malzemeden üretilmiş olması gerekmektedir. Yapıldıkları materyale göre farklı çeşitte kesme tahtası mevcuttur. Ahşap Kesme TahtasıPolietilen Kesme LevhasıSilikon Kesme BloğuCam Kesme Levhası Kesme Tahtası PDF kataloğa ulaşmak için tıklayın. Kızarmış Patates Sunumları. Kızarmış patates sunumları ile ilgili sizlerle daha önce bir yazı paylaşmıştık. Zaman geçtikçe sunum konseptleri de değişti. Konveksiyonel Fırın. Ahşap Sunumlar. Ahşap sunumlar son dönemlerin doğal olması sebebiyle en çok tercih edilen sunumlukları. Ahşap sunumlar doğal olması sebebiyle hem doğaya zarar vermiyor hem de sıcak görünümleriyle şık bir sunum sağlıyorlar. Ahşap Sunumlar. Ayaklı Küllük. Sigara içmek güncellenen kanun sistemi ile kapalı alanlarda tamamen yasaklandı. Mekanların misafirlerine sunabileceği alternatif üstü açık alanlar olarak sınırlandı. Durum böyle olunca ayaklı küllük ihtiyacı giderek arttı.

Ahşap Sunumlar. Ahşap sunumlar ile ilgili bir yazı daha önce yazmıştık. Doğal ve sıcak görünümünün yanı sıra oldukça da şık bir sunum sağlıyorlar. Bu durum git gide ahşap sunumların öne çıkarak popüler olmasını sağladı. Pastane Ekipmanları. Tatlılar, tuzlular derken pastane sahipleri iyi bilirler ki pastane açmak evde pasta yapmaya benzemez ve bir çok pastane ekipmanı gerektirir. Pastane ekipmanlarını 2 ana başlıkta inceleyebiliriz. Makarna Makinesi ile Kolay Makarna. Buz Kovası. Soğuk içecek ve içkilerin yanında buz servisi için daima buz kovası ihtiyacı vardır. Özellikle hava sıcak olduğunda buzları uzun süre içinde barındırabilecek bir kova ihtiyacı doğar. Kahve Makinesi. Çekirdekten Bardağa Kahve Kahve, günümüz yaşam koşulları ile baş etmede baş yardımcılarımızdan. Tost Makinesi.

Profesyonel Blender ile Mükemmel Tatlar. Profesyonel blender diğer blender çeşitlerinden neden farklıdır? Profesyonel blender çeşitleri endüstriyel mutfaklar için üretildiklerinden daha fazla kapasiteye sahiptirler. Motor güçleri ev blenderlarından daha fazladır. Cafe malzemeleri. Tuz Biber Değirmeni. Endüstriyel Mutfak. Pastacılık Ekipmanları. Pasta Malzemeleri. Profesyonel Bıçak. Trio Sunum Lezzetler. Limonata Makinesi ve Ayran Makinası. Sıcak Çikolata Sunum. Bardak Yıkama Makinası. Mutfaklar için Yeni Yıl Önerileri. Mutfaklar için Yeni Yıl Önerileri 2. Bambu Çerezlik. Sebze Doğrama Makinesi. Endüstriyel Bulaşık Makineleri. Ayaklı Pasta Standı. Endüstriyel Tost Makinesi. Cafemarkt : #blog #kurubuz #konsept #buz... Son Dönem Konsepti Kuru Buz. Çikolata Dükkanı Açmak. Indüksiyonlu Ocaklar Çalışma Prensibi.

Waffle Evi Açmak. Restoran açmak isteyenler için restoran malzemeleri listesi. Pastane açmak isteyenler için pastane malzemeleri listesi. Bar açmak isteyenler için bar malzemeleri listesi. Bar için gerekli olan temel bar bardakları. Cafe Restoran için Mutfak Malzemeleri Listesi - Endüstriyel Mutfak Malzemeleri ve Ekipmanları. Cafe Restoran için Masaüstü Malzeme Listesi - Endüstriyel Mutfak Malzemeleri ve Ekipmanları. Pastane açmak için gerekli malzeme ve ekipmanlar. Fırın Açmak İçin Gerekli Malzeme Listesi - Endüstriyel Mutfak Malzemeleri ve Ekipmanları. Yeni Yıl Hediyesi Mutfak ekipmanları. Beş Adımda Bar Açmak. Pastane açmak için gerekli malzeme ve ekipmanlar. Cafe açmak için gerekli malzemeler ekipmanlar listesi. Restoran Açmak Arşivleri - Endüstriyel Mutfak Malzemeleri ve Ekipmanları. Bar Açmak Arşivleri - Endüstriyel Mutfak Malzemeleri ve Ekipmanları. Cafemarkt: Profesyonel Mutfaklar. Filtre Kahve Makinesi.