background preloader

Yoga

Facebook Twitter

Mandag. Aum – min fjärde tatuering får representera den resa jag började på för så många år sedan, men vars stig blir allt bredare och tar upp allt större plats i mitt liv.

mandag

Det kanske mest kända hinduiska tecknet i västvärlden är Aum eller om. Aum är den heligaste av alla stavelser inom hinduismen och Vedaböckerna (Upanishaderna) och symboliserar den hinduiska världssjälen eller universum. Universum som viskar sina visheten till oss alla om vi bara lyssnar. Aum är närvarande i allt och fungerar som ett verktyg för att hjälpa människor att komma i kontakt med världssjälen, brahman. Enligt hinduism uppkom hela kosmos av den vibration och resonans som följde på att Aum uttalades. Nu är jag ju varken hindu eller buddhist men Aum har ändå kommit att betyda oerhört mycket för mig de senaste åren. Aum uttalas ofta i mantra vid exempelvis meditation. Apohem. Hela livets apotek on Instagram: “Missade du vår livesändning igår? Ingen fara, nu kan du se den om och om igen ✨ Missa inte den här suuperhärliga 30 minuters yogan med…”

Forskning om medveten närvaro i skolan. Innehåll: – Mindfulness i skolan för ett bättre välmående och ökade akademiska resultat– Mindfulness för barn och ungdomar med neuropsykiatriska eller psykiska diagnoser– Mindfulness för bättre hälsa– Svenska studier kring mindfulness i skolan– Svenska böcker kring Mindfulness i skolan Stress och psykisk ohälsa ökar bland skolbarnÅterkommande rapporter visar att den psykiska ohälsan ökar bland svenska elever.

Forskning om medveten närvaro i skolan

Många barn och ungdomar har idag ett stort behov av att hitta ett sätt att hantera skolans prestationskrav och livets utmaningar i stort. De behöver få verktyg som sänker stressnivån, ökar förmågan till fokus och medkänsla. Mindfulness för bättre hälsa och studieresultatMer än 100 studier visar att mindfulnessträning kan ge elever positiva effekter. Studie: Effectiveness of the Mindfulness in Schools Programme: non-randomised controlled feasibility study Studie av elever i åldern 12-16 år som övat mindfulness i klassrummet. Mindfulness i skolan.

Många elever upplever att det ställs höga krav på dem, både från omgivningen och sig själva.

Mindfulness i skolan

Det gäller att lyckas med betygen, hinna med alla aktiviteter och så vidare. När de blir lite äldre tillkommer även stressen över att passa in och hanteringen av sociala medier på nätet. Alla intryck och all information – ofta förmedlad via skärmar av olika slag – gör att barnens hjärnor tränas i att snabbt byta fokus, vilket leder till att de blir bättre på det och får då istället svårare att koncentrera sig.

Yogamatta i kork: The Powerful Mind. Stenars-betydelse. Agat är en grundande sten som stärker vår självrespekt och självkänsla.

stenars-betydelse

Den ger oss mod och handlingskraft när vi känner oss osäkra. Stenen hjälper till att ta bort energiblockeringar i kroppen, främjar balans och bättre hälsa. Chakra. Första chakrat (Muladhara).

chakra

Fysisk identitet, självbevarelsedrift. Yogiska-symboler. Här kan du läsa om de vanligaste symbolerna som finns i våra yogasmycken eller pryder våra kläder.

yogiska-symboler

OM är ett välkänt hinduiskt tecken. Om-tecknet symboliserar universum eller världssjälen. För hinduer betyder OM andlig fullkomlighet, men även för buddhister är det en helig symbol. Ordet OM används ofta som mantra vid meditationer. …"tänk om det gick att bara vara och inte göra" – jag har läst Ulrica Norbergs nya bok "Återhämtning" Ulrica Norberg om den livsviktiga återhämtningen. Yogamusik, hitta härlig musik att yoga till. ”The answers you seek never come when the mind is busy, they come when the mind is still.”

Yogamusik, hitta härlig musik att yoga till

Yogapositioner & Asanas - Bläddra i vårt bibliotek. Håå Kursgård – Retreat Center - Skandinavisk Yoga och Meditationsskola. Håå Retreat Center, Skandinavisk yoga och meditationsskola i Småland kan mycket väl vara den plats där du för första gången i ditt liv upplever autentisk yoga och den djupgående effekt det kan ha.

Håå Kursgård – Retreat Center - Skandinavisk Yoga och Meditationsskola

Våra lärare har en lång erfarenhet av yoga och det att undervisa. Allt du vill veta om vagusnerven. MANTRA Deva Premal Moola Mantra Part I II III. Upptäck fördelarna med yinyoga. Har du provat yinyoga?

Upptäck fördelarna med yinyoga

Om du känner dig trött och orkeslös, eller upplever att hjärnan är överstimulerad och tankarna irrar runt, kan den här yogaformen vara perfekt för dig. Jag tänker gå rakt på sak och tala om att mitt mål med den här artikeln är att få alla som ännu inte provat yinyoga att våga testa. Varför? Jo, för att yinyoga har så otroligt många fördelar. Jag skulle själv beskriva känslan när jag lämnar en klass som helt fantastisk! CHAKRAGUIDEN: Lär känna svādhiṣṭhāna (sakralchakrat) Följ med på Yoga Worlds utforskningsresa av våra chakran!

CHAKRAGUIDEN: Lär känna svādhiṣṭhāna (sakralchakrat)

Den här gången har turen kommit till svādhiṣṭhāna, sakralchakrat. NAMN: Svadhisthana (betyder ”ens eget ställe”) LÄGE: Sakrala ryggmärgen, mitt emellan naveln och ryggradens bas ungefär tre centimeter in i kroppen. FÄRG: Orange. Andas medvetet och tredimensionellt – hur? Kolla här! Jag har en ny(gammal) passion….jag har fullständigt nördat in mig på meditation, mindfulness och medveten andning, och detta är det första av en serie av inlägg (och förhoppningsvis kommer det också en tryckt artikel) om ANDETAG Hoppas ni gillar det! Andetaget som, som tur är, sker av sig själv i kroppen…. men hur många av oss har koll på kvalitéet hos egna andetaget eller har du ens funderat på hur du andas?

Yoga. 3 effektiva yogarörelser mot stress - Tia Jumbe - ayurvedisk rådgivare, yogalärare. Lätt mediationsställning (Sukhasana). Lugnande för sinnet. Foto alla bilder i inlägget: Amanada Larsson, BT Studio. Yoga asanas är ett fint verktyg mot stress. Här är tre effektiva (och superenkla) yogarörelser som lugnar och hjälper kroppen att stå emot stressen. Stress betraktas inom ayurveda som en obalans i nervsystemet, alltså vatas domäner. Alldeles oavsett så är det viktigaste du kan göra att hantera orsaken till stressen, som jag berättat tidigare är det omöjligt att vara i balans om du är stressad. Den bästa vården är förebyggande, alltså friskvård!

Alldeles oavsett vilken obalans stressen skapar hos dig så kan du ta yoga (asanas, pranayama och meditation) till hjälp för att lugna kropp och sinne. 8 positioner för mer energi – Yoga World. Lär dig detta om hallux valgus - ge dig själv friska fötter! Nu är det dags för ett inlägg om en grej som inte kanske är den vanligaste att skriva om på bloggar, nämligen hallux valgus. Men det är ett viktigt inlägg som jag tycker att ni alla bör läsa om, eftersom det är mycket vanligt och man faktiskt kan göra något åt det – om man bara vet hur.

Vad är hallux valgus? Hallux valgus märks ofta som en irriterande, öm knöl på utsidan av stårtåns första led, som gör ont när tryck kommer på knölen från skor.