background preloader

Japán

Facebook Twitter

Hat japán ünnep, melyeknek itthon is örülnénk - | JAPÁNSPECIALISTA | JAPÁNSPECIALISTA. 2020. évi nyári olimpiai játékok. A 2020. évi nyári olimpiai játékok, hivatalos nevén a XXXII. nyári olimpiai játékok több sportot magába foglaló nemzetközi sportesemény lesz, amelyet 2020 nyarán Tokióban rendeznek. A pályázási folyamat[szerkesztés] A 2012. február 15-i határidőig hivatalosan öt város adta be pályázatát az olimpia megrendezésére. A NOB 2012. május 23-án nevezte meg a hivatalos pályázókat, a döntés szerint Isztambul, Madrid és Tokió verseng az olimpia rendezési jogáért.[1] A NOB 2013. szeptember 7-én, Buenos Airesben dönt a játékok helyszínéről.[2][3] Fontosabb időpontok[szerkesztés] A rendező ország kiválasztásának főbb időpontjait a NOB végrehajtó tanács az alábbiak szerint fogadta el:[3][4] május 16. – a NOB kiküldte a nemzeti olimpiai bizottságoknak a pályázatra való felkérésről szóló levelet. július–augusztus – a NOB felkérte a nemzeti bizottságokat, hogy azok július 29-ig levélben erősítsék meg országuk elkötelezettségét a WADA (Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség) szabályzata mellett.

「東京オリンピックマーチ」1964ファンファーレ付き [ Tokyo Olympic March ] 1964. évi nyári olimpiai játékok. Az 1964. évi nyári olimpiai játékok, hivatalos nevén a XVIII. nyári olimpiai játékok egy több sportot magába foglaló nemzetközi sportesemény volt, melyet 1964. október 10. és 24. között rendeztek meg a japán Tokióban. A játékok rendezésére már másodszor[1] pályázó japán fővárost 1959. május 26-án, Münchenben választotta ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság négy[2] város közül.

Ázsiában először rendeztek ötkarikás játékokat. A versenyek lebonyolítását biztosító létesítmények a legkorszerűbb módon épültek, és modern technikai eszközökkel voltak felszerelve. Egyedül a nézők voltak tartózkodóak. A versenyeken kilencvenhárom nemzet ötezer-százötvenegy sportolója vett részt. Érdekességek[szerkesztés] Részt vevő nemzetek[szerkesztés] Vastagítással kiemelve az első alkalommal versenyző nemzetek. Líbia (LBA) (1) egy atlétája a nemzeti zászlaja alatt részt vett a megnyitóünnepségen, de később nem indult a versenyszámában. Olimpiai versenyszámok[szerkesztés] Éremtáblázat[szerkesztés] Jegyzetek[szerkesztés] Keserű japán lecke a budapesti olimpiának. Ez a cikk 263 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek. A 2024-es budapesti olimpiai pályázatot készítők számára is intő jel lehet, hogy a rendezés költségei még egy olyan precizitásáról híres országban is nagyon durván el tudnak szabadulni, mint Japán.

Endo Tosiaki olimpiaminiszter folyamatosan halasztásokért, helyszínváltozásokért és költségcsökkentésekért kilincsel a NOB-nál, de van, amivel ő sem tud mit kezdeni: most már kénytelenek lesznek felépíteni a világ legdrágább stadionját. A napokban jelentették be a tokiói nyári olimpia szervezői, hogy a rendezvényre készülő Nemzeti Stadion építési költségei durván megugrottak, és az előzetesen várt 1,2 milliárd dollár helyett valószínűbb, hogy 2 milliárdba, azaz nagyjából 570 milliárd forintba kerül majd a létesítmény. Ezzel letaszítja trónjáról az 1,6 milliárd dollárból épült New Jersey-i MetLife Stadiumot, és a világ legdrágább sportlétesítménye lesz. 5. 4. 3. Doraemon. A Doraemon (ドラえもん?) Japán mangasorozat, amit a Fudzsiko Fudzsio mangakapáros írt és illusztrált. A manga egy sikeres animeadaptációt is kapott és komoly médiafranchise alakult ki körülötte. A történet egy Doraemon nevű robotmacska körül forog, aki a 22. századból visszautazik az időben, hogy segítse a kamasz Nobi Nobitát (野比 のび太; Hepburn-átírással: Nobita Nobi?).

A mangasorozatot először 1969 decemberében publikálták hat különböző magazinban. A teljes, 1345 történetből álló eredeti sorozat, amelyet a Shogakukan publikált a Tentómusi (てんとう虫; Hepburn-átírással: Tentōmushi?) Manga márka alatt, 45 kötetre terjed ki. A kötetek, a Takaoka Központi Könyvtárban vannak összegyűjtve. A mű címének eredete[szerkesztés] A „Doraemon” név, nyersfordításban „elkóboroltat” jelent. Tartalom[szerkesztés] Doraemont visszaküldi az időben egy kisfiú, Szevasi Nobi, hogy javítson nagyapja, Nobita körülményein, és így az ő leszármazottai is egy jobb jövőben élhetnek. Fogadtatás[szerkesztés] Fordítás[szerkesztés]

Tokyo 2020: Japan goes wild after getting Summer Olympics. 2020 Olympic Games Candidate Cities Promotional Videos. Tokió rendezheti a 2020-as nyári olimpiát! - NSO. Olimpiai Sportágak japánul flashcards.