background preloader

Sundhed

Facebook Twitter

En undersøgelse af det glykemiske index: Her er 9 faktorer, som dræber tusinder hvert år. Annonce Se på søjlerne lidt længere nede, som viser antallet af årlige dødsfald fordelt på forskellige faktorer.

Her er 9 faktorer, som dræber tusinder hvert år

Den øverste søjle for ’tobaksdødsfald’ er så lang, at den – næsten – svarer til alle de andre søjler, for bl.a. svær overvægt, alkohol og stofmisbrug, stablet oven på hinanden. »Når vi måler på dødsfald, er der intet, der kommer bare i nærheden af rygning. Det er i særklasse i en kategori for sig«, siger professor Knud Juel, Statens Institut for Folkesundhed. Oversigt. »Rygning er den ting, som folk selv kan gøre noget ved, der slår flest ihjel. Han er medforfatter til den næsten 400 sider lange rapport ’Sygdomsbyrden i Danmark – Risikofaktorer’, som Sundhedsstyrelsen i dag offentliggør.

Forskere fra Statens Institut for Folkesundhed har udarbejdet rapporten, der viser,at rygning hvert år slår 13.600 danskere ihjel, når andre risikofaktorer som kost, alkohol og inaktivitet er fraregnet. GRAFIK Rygning er hovedårsag til, at vi dør tidligt. Danske kvinder bliver i snit 82,5 år, mens mændene lever 78,6 år.

GRAFIK Rygning er hovedårsag til, at vi dør tidligt

Dermed er Danmark blandt de vestlige lande med den laveste gennemsnitlige levealder. I 1950'erne var danskerne ellers nummer fire ud af 20 OECD-lande. Effekten af en enkelt cola er vild: Her er, hvad der sker med din krop på 60 minutter. En kold sodavand er forfriskende i sommervarmen (i hvert fald for dem, der er heldige at opleve den slags).

Effekten af en enkelt cola er vild: Her er, hvad der sker med din krop på 60 minutter

Men har du nogensinde overvejet, hvad en enkelt dåse, som svarer til 0,33 liter, faktisk gør ved kroppen? Den britiske farmaceut Niraj Naik har lagt en grafik på sin blog The Renegade Pharmacist, der viser, hvad der sker med kroppen i løbet af 60 minutter efter indtagelse af den søde væske. 10 minutter: 10 teskefulde sukker flyder gennem dit indre system. Det svarer til 100 procent af det daglige anbefalede indtag. Kondition - kroppens maksimale iltoptagelse. Hvad er konditallet?

Kondition - kroppens maksimale iltoptagelse

Konditallet er lig med kroppens maksimale iltoptagelse (VO2 max, konditionen) divideret med kropsvægten. Man kan forbedre sit kondital på to måder: Enten ved at øge sin maksimale iltoptagelse eller tabe vægt. En stor iltoptagelse og en lav vægt vil derfor give et højt kondital. Eksempel: To personer har den samme maksimale iltoptagelse på fire liter ilt per minut. Den ene vejer 80 kilo og den anden 100 kilo. Forside - dr.dk/Undervisning/Nørdakademiet. Liv i lungerne. Ti myter om fedme og slankekure. Det er et faktum, at mange mennesker slås med vægten.

Ti myter om fedme og slankekure

(Foto: Colourbox) Unge mennesker må døje med 'gammelmandssukkersyge', hospitaler må investere i kæmpesenge til svært overvægtige patienter, og samfundets sundhedsudgifter bare stiger og stiger. Men hvorfor er så mange mennesker plaget af alt for mange kilo? Hvilken rolle spiller generne? Alt om kost - Alt om kost. Lung Capacity Of A Smoker Vs Non-Smoker. Velkommen til grundskoleprojekter - Biotech Academy. I menuen til venstre og i oversigten nedenfor findes alle nuværende undervisningsprojekter fra Biotech Academy til de danske grundskoler.

Velkommen til grundskoleprojekter - Biotech Academy

Materialet kan bruges af alle og består af en række teoretiske artikler, som danner baggrund for den øvelse, som er udarbejdet til projektet. Til nogle af projekterne findes der ekstramateriale, som kan fungere som et supplement til undervisningsprojektet. Du finder en guide til projekternes niveau her. Vi modtager meget gerne ris, ros og ideer til nye undervisningsinitiativer på biotech@bio.dtu.dk. Fødevaredatabanken - version 7.01  -  Søgning. Fødevarer - Vægttab.nu. Husk mig [Ny bruger] [Glemt adgangskode?]

Fødevarer - Vægttab.nu

Du er her: Vægttab.nu > Fødevarer I denne sektion kan du navigere ned til og se alle de forskellige fødevarer i vores database. Du kan for hvert produkt se indholdet af energi (i kilojoule og kalorier), fedt indhold, protein indhold og meget mere. Tilføj/rediger dine egne fødevarer Vores kalorietæller er også tilgængelig til iPhone, Android samtWindows Phone ©2011 Silicon.dk ApS 144528 brugere registreret Seneste medlem Kennethmogensen. Liv i lungerne. Udskolingstrinet-e-Bug undervisningspakke. E-Bug er et gratis undervisningsmateriale, som er velegnet til klasseundervisning. e-Bug indeholder aktiviteter og læseplaner om mikroorganismer, smitte, forebyggelse og behandling af infektioner.

Udskolingstrinet-e-Bug undervisningspakke

Hvert afsnit af e-Bug indeholder en detaljeret læseplan for lærere og underholdende elevark til brug i klassen. Der er også en lang række billedmateriale i form af fotos, animationer,videoer og andre præsentationer til download, der kan anvendes til undervisning indenfor de sværere områder af mikrobiologien. Viten: Mad og krop (dansk): Velkommen til Mad og krop. Vi bombarderes med velvillige råd om vores egen sundhed. ”Seks om dagen”, ”Spis fisk”, ”Spar på fedtet”.

Viten: Mad og krop (dansk): Velkommen til Mad og krop

Men hvad skal vi tro på, og hvorfor? Kan vi begrunde myndighedernes kostråd naturfagligt? Mad og krop er et undervisningsprogram, som tager afsæt i, at elevene skal "forstå sin egen madpakke" og kunne forholde sig til de mange kostråd, de støder på i medierne. Hvilke stoffer er næringsstoffer? Hvilke fødevarer indeholder fx mange kulhydrater eller er rig på omega3-fedtsyerer? Undervisningsprogrammet fokuserer på de tværfaglige aspekter af kost og krop, således at både de biologiske og kemiske vinkler er tilgodeset. Undervisningsprogrammet tager afsæt i, at elevene skal have viden om næringsstofferne (kulhydrater, fedt, proteiner, samt vitaminer, mineraler og vand), fordøjelsessystemet og næringsstoffernes omsætning i kroppen.