background preloader

Freemason

Facebook Twitter

"Frimureriet har gett mig ryggrad" - Frimureriet har framför allt gett mig ryggrad och stärkt min vilja att stå bakom de journalistiska principerna.

"Frimureriet har gett mig ryggrad"

Det säger Johan Moberg, pensionerad journalist och frimurare i Åbo i över trettio års tid. Moberg ställer sig kritisk till de påståenden som lades fram i tv-programmet MOT som sändes på Yle1 i måndags. I programmet hävdar bland annat Åbo stads tidigare planeringsarkitekt Jukka Paaso att frimurarna haft ett stort inflytande på beslutsfattandet i Åbo. Paaso själv säger sig ha utsatts för påtryckningar då han inte ville ansluta sig i sällskapet. - Jag tror knappast Paaso utsatts för press, utan kanske bjudits in i sällskapet och sedan tackat nej. Moberg betonar också att varje frimurare förbinder sig till att följa sitt lands lagar då han blir antagen. . - Det finns gamla frimurareder som säger att man bör hjälpa en broder i nöd. Läs också: "Frimurare styr Åbo" MOT om frimureri på Arenan. Vad vet vi om Anders Breivik? [Sammanfogad tråd/mod] - Sidan 208.

Trådens rubrik är: "Vad vet vi om Anders Breivik?

Vad vet vi om Anders Breivik? [Sammanfogad tråd/mod] - Sidan 208

" Den frågan har jag ställt mig några gånger de senaste månaderna. Här är i alla fall en biografi i punktform som jag sammanställt. Källorna är Wikipedia samt Breiviks manifest. . 1979 - föds Anders Behring Breivik i Oslo 13/2 som son till diplomaten Jens David Breivik och sjuksköterskan Wenche Behring. . 1994 - Breivik konfirmeras i norska statskyrkan. . 1995 - vid 16 års ålder gör Breivik uppror och fängslas för graffitimålning. . 1997-2004 - aktiv medlem i Fremskrittspartiet. 2007 förföll hans medlemsskap pga obetalda avgifter. . 1997 - förlorar 2 miljoner (370 000 dollar) på aktier. . 1998 - examen från treårigt handelsgymnasium (Oslo handelsskola). . 2001 - genomgår plastikoperation för haka, näsa och panna. . 2002 - inleder en nioårsplan för att finansiera sina terrordåd. . 2005 - besöker Vitryssland. . 2007 - Breiviks deklarerade tillgångar är 630 000 NOK enligt norska skatteverket.

Men som sagt, jag kan inget bevisa. Ex-frimuraren: Jag blev lagd i en likkista - Dagen. Kan du förklara närmare vad du menar är problematiskt med präster som är frimurare?

Ex-frimuraren: Jag blev lagd i en likkista - Dagen

– I åttonde graden föregår det en ritual med en egen frimurarordination av präster. Där svär de på att de är villiga att offra sitt liv för frimureriet. Då frågar jag var deras lojalitet finns: I frimurarlogen eller i Norska kyrkan? Frimurarlogen är för mig en sekt, som har lite med kristendomen att göra. I bokens innehållsdeklaration beskriver du en skrämmande upplevelse med en likkista? – Ja, det är i ritual för tredje graden som jag blev lagd i en likkista med ett vitt skynke över ögonen, och sex ordensbröder bar mig in i ett svart rum som kallades gravgrottan.

Vad skedde i gravgrottan? – Ordensledaren drog mig upp ur kistan som Guds ställföreträdare. Likväl fortsatte du i fem år och sex grader till? – Jag var nyfiken på att få veta mer. Vilken slags reaktioner har du fått efter att du lämnade? – För det mesta positiva. Varför då? Varför det? Interview With a Former Finnish 33rd Degree Freemason part 1.

Finsk före detta frimurare talar ut i finsk TV. Frimurarlogen P2 (Propaganda Due) styr och korrumperar Italien. Propaganda due p2.