background preloader

Källkritik

Facebook Twitter

Källkritik på internet. Statistik & fakta. Källkritik för årskurs 7-9 - 1. Starta. Vilseledande information på nätet sprids av dig och mig – med hjälp av en svart hatt – re:flex. Re:flex publicerar under våren en serie artiklar och material för att uppmärksamma säkerheten på internet.

Vilseledande information på nätet sprids av dig och mig – med hjälp av en svart hatt – re:flex

Vi välkomnar därför Annika Englund med en specialskriven artikel om digital säkerhet. Annika är digitalstrateg och tech-entreprenör som till vardags arbetar som skribent på Dagens Analys samt med nationella tillväxt- och innovationssystem och internationalisering av teknik-startups. Barn vill prata mer i skolan om livet på nätet - Surfa Lugnt. Sju av tio mellan- och högstadieelever vill prata mer i skolan om livet på nätet.

Barn vill prata mer i skolan om livet på nätet - Surfa Lugnt

Majoriteten uppger också att deras föräldrar bara till viss del eller inte alls har koll på deras nätvanor. Telenor och Surfa Lugnt lanserar därför nu Vuxenläxan, som en del av sitt initiativ Nätprat. Utbildningsstyrelsen - Planera - skolstadier och teman. Lärobjekt om Oslo - Lärobjekt om Oslo - hörförståelse i norska. Vandringen i Oslo-byen Lärobjektet tränar hörförståelsen i norska.

Lärobjekt om Oslo - Lärobjekt om Oslo - hörförståelse i norska

Eleven står på Karl Johans gate, huvudgatan i Oslo, och ska därifrån med hjälp av de instruktioner han eller hon hör via Aker Brygge ta sig till kungliga slottet. Eleven får information om Norges historia och om kända personer och institutioner, såsom Nobels Fredssenter, Ibsen, Nansen och kungahuset. Vandringen i Oslo-byen tar ca 40 minuter att komma igenom. Skola - Kopiraittilan Koulu.