background preloader

So

Facebook Twitter

Färglägg asagudar. Asagudarna. Sagan om Tors hammare. När Tor tar tillbaka sin stulna hammare (Historia) - Mellanstadiet. Kom med till Nordiska gudasagan. Odens rike: Skapelsen. Odens rike: Skapelsen. När Sverige var täckt av is. För bildmaterialet på SO-rummet gäller i allmänhet olika typer av licenser.

När Sverige var täckt av is

Många av bilderna är upphovsrättsskyddade medan andra har Creative Commons-licenser eller andra liknande licenser. Några av bilderna är helt fria att använda. Istiden och stenåldern. Istiden - en film om landhöjning. Film om istiden. ISTID. Iceage_pysselblad3. Istiden. Istiden för år 2-3. Mall_allo. Tidslinje Urtid. Tidssnöre med bilder. Stenåldern (Mellanstadiet) - Historia. Läxhjälpsfilm: Forntiden - Var kommer vi människor i från? Stenåldersfilm Lilla jägaren del 2. Stenåldersfilm Lilla Jägaren del 1 Bernt Selberg.

Stenålder. I stenålderns tid - Arv och Grim (del 1) Kom med till Järnåldern. Forntiden 2: Bronsåldern och järnåldern. Forntidens tidslinje. Rena rama forntiden: Runor. Image46-e1397113332370.jpg (JPEG Image, 1936 × 1936 pixels) - Scaled (51%) Bronsåldern och järnåldern. För bildmaterialet på SO-rummet gäller i allmänhet olika typer av licenser.

Bronsåldern och järnåldern

Många av bilderna är upphovsrättsskyddade medan andra har Creative Commons-licenser eller andra liknande licenser. Några av bilderna är helt fria att använda. Om du vill bruka en bild i eget syfte, så måste du själv ta reda på om bilden är fri att använda eller vilka villkor som gäller. Detta gör du genom att klicka på bildlänken som finns under de flesta bilderna. Om en bildlänk saknas är bilden i regel upphovsrättsskyddad och kan inte användas utanför SO-rummet. Istiden och stenåldern. Stenålderns djur och natur. För länge sedan, sådär 17’000 år sedan, fanns det i de isfria delarna av Europa stora däggdjur som mammut, ullhårig noshörning, stäppvisent och jättehjort som gick mot sin sista tid.

Stenålderns djur och natur

Det var istid. Den hade varat i drygt 100’000 år, men Skåne täcktes av isen bara i ungefär 10’000 år. Under den här tiden, då istiden började gå mot sitt slut, fanns också kronhjort och älg, rovdjur som varg, järv, brunbjörn, lodjur och räv, men även sork, bäver, hare och vildhäst. Istäcket började långsamt smälta. Kullaberg var det första av Skåne som kom fram. Stenåldern - för mellanstadiet. För bildmaterialet på SO-rummet gäller i allmänhet olika typer av licenser.

Stenåldern - för mellanstadiet

Många av bilderna är upphovsrättsskyddade medan andra har Creative Commons-licenser eller andra liknande licenser. Några av bilderna är helt fria att använda. Om du vill bruka en bild i eget syfte, så måste du själv ta reda på om bilden är fri att använda eller vilka villkor som gäller. Detta gör du genom att klicka på bildlänken som finns under de flesta bilderna. Stenåldern - en överblick.

För bildmaterialet på SO-rummet gäller i allmänhet olika typer av licenser.

Stenåldern - en överblick

Många av bilderna är upphovsrättsskyddade medan andra har Creative Commons-licenser eller andra liknande licenser. Några av bilderna är helt fria att använda. Grottmålning. Grottmålning Det här behöver du:- Pappersark- Vattenfärg- Tandborste- En hand eller andra saker att måla av Tillsammans med grottmålningar av olika djur så har man också hittat handavtryck på grottväggar.

Grottmålning

Man tror att dessa konstverk har kommit till när våra förfäder samlat färgstarkt lerdamm i ett vassrör och sedan blåst ut dammet kring en hand tryckt mot väggen. Bronsåldern och järnåldern. Image46-e1397113332370.jpg (JPEG Image, 1936 × 1936 pixels) - Scaled (51%) Odens rike: Balders död. Odens rike: Balders död. Odens rike: Balders död.