background preloader

ICT toepassingen

Facebook Twitter

How to: Overal bij je bestanden met Dropbox. Je favoriete bestanden en foto’s op elke computer, laptop, telefoon kunnen benaderen, zonder continu usb-sticks te hoeven gebruiken, een ideale situatie voor veel mensen.

How to: Overal bij je bestanden met Dropbox

Daar is de applicatie DropBox de uitgelezen gratis oplossing voor. DropBox kun je zowel online als met een app op je desktop, tablet of telefoon gebruiken. Maak eerst een account aan op www.dropbox.com en volg de stappen om ook gelijk de applicatie op je desktop te downloaden. Als je je aangemeld hebt is er een mogelijkheid om een tour door de dienst te nemen. Kennismaken met Prezi 3: Animaties toevoegen. In een aantal vorige how to's lieten we zien hoe je de eerste stappen zet bij het maken van een presentatie met Prezi.

Kennismaken met Prezi 3: Animaties toevoegen

Je hebt gezien hoe je tekst toevoegt en hoe je de volgorde bepaalt met behulp van het pad. Je kunt in het pad ook animatie gebruiken. Hoe je dat doet zie je in deze how to. Dit is de derde videoworkshop in onze serie over Prezi. De andere delen kunt u hieronder terugkijken. Bekijk hier de eerste introductie in Prezi. Bekijk hier het tweede deel, waarin we aan de gang gaan met het pad. Kennismaken met Prezi 2: het 'pad' Prezi: een mooi alternatief voor PowerPoint. Cursus Office applicaties - Excel, Word, Powerpoint, Access, Publisher, Visio, Adobe applicaties - Photoshop, Dreamweaver, Flash, Picasa, Sketchup, XP, Vista, Windows 7.

Download nu voor € 5,95. Werken in een document. Vervolg oefeningen Excel (+oplossingen) Het kan zijn dat je tijdens het openen van een bestand een beveiligingswaarschuwing krijgt.

Vervolg oefeningen Excel (+oplossingen)

Onderstaande bestanden zijn veilig te gebruiken op je computer. De bestanden kunnen gedownload worden, door simpelweg op de bruine xls-link te klikken. De oplossing vindt u steeds in het bijgeleverde xls bestand (onder de tab Opl in het excel-bestand !) Document "Verzamelde lesbrieven deel 2" volledig bijgewerkt. Hoe werkt Dropbox? - Tutorials, Nieuws en Tips. iPad in de klas Dominicus College. Werken met Google Formulieren Google Formulieren (nu onderdeel van Google Drive) Met Google Formulieren kun je een online vragenformulier maken en deze vragen thuis door de leerlingen op de computer laten beantwoorden.

iPad in de klas Dominicus College

Je kunt ‘meerkeuzevragen’ en ‘open vragen’ maken. Je ontvangt de antwoorden op de formulieren automatisch in een spreadsheet bij Google Docs (Drive). Let er wel op, dat het eerste veld op je formulier een veld is waar de leerlingen hun voor- en achternaam in kunnen zetten. Wil je alle namen alfabetisch, dan moeten ze hun achternaam als eerste vermelden. Filmpje: “Using Google Forms to Create a online Quiz” Met het tooltje Flubaroo kun je de vragen die je stelt via Google Formulieren automatisch laten nakijken.

Filmpje: “Flubaroo – Grading Made Easy”Website: www.flubaroo.com Artikelen over Google Formulieren en Flubaroo.

Edmodo

Margreet van den Berg - ICT en onderwijs. Lesmateriaal. Word Cloud Creators. Wilfred Rubens over Technology Enhanced Learning. It's all in the Cloud! 28. Zo maak je een Yurls-startpagina. Bij gebruik van een digibord of beamer is het handig om vanuit één startpagina met één klik op de knop te kunnen doorlinken naar veelgebruikte websites, videofilmpjes, animaties enz. enz.

28. Zo maak je een Yurls-startpagina.

Yurls is een gratis online-service waarmee dat mogelijk is. Op een eigen startpagina kunnen favoriete websites, filmpjes, animaties, feeds, tweeds, teksten, polls, afbeeldingen, Google-maps, enz. enz. worden verzameld en geordend. Met Yurls zijn al deze favorieten overal ter wereld voor u bereikbaar. Yurls is zeer gebruiksvriendelijk en levert esthetisch verantwoorde resultaten. Om gebruik te kunnen maken van Yurls moet eerst een account worden aangevraagd. Hoe dat in zijn werk gaat en hoe daarna een Yurls-pagina kan worden aangemaakt en gevuld staat uitvoerig beschreven in de hieronder toegevoegde lesbrief.

Sinds kort beheer ik een Yurlspagina voor de klassen 1 en 2 van het voortgezet onderwijs. Deze Yurls-pagina kunt u bereiken onder: Voor geschikte links houd ik mij aanbevolen. Bogerman.yurls.net. 21edingen. Font Generator. Web20atschool. BoekTweePuntNul. 10 Useful Google Spreadsheet Formulas You Must Know. Softwijs. Training. Cursus Office applicaties - Excel, Word, Powerpoint, Access, Publisher, Visio, Adobe applicaties - Photoshop, Dreamweaver, Flash, Picasa, Sketchup, XP, Vista, Windows 7.

Mediawijsheid

Online websites maken met Google Sites. Websites maken: voor sommigen heel simpel, anderen beginnen er niet eens aan.

Online websites maken met Google Sites

Maar: het ontwerpen van sites hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Ook is het echt niet altijd nodig om dure, systeembelastende software te gebruiken. Met de online dienst Google Sites maak en publiceer je in een handomdraai je eigen site. In deze tips&trucs lees je hoe het werkt. Succes! Tips en trucs » SiROC. Office 2010 We stappen over van Office 2003 naar Office 2010. Een aantal zaken zijn nieuw, vooral het lint. Onderstaande cursussen helpen je te wennen aan de nieuwe manier van werken. De stem op de filmpjes is in het Engels, maar je ziet de Nederlandstalige versie van Word, Excel, enz. én er is ondertiteling in het Nederlands (voor het afspelen van de filmpjes heb je MS Silverlight op je pc nodig). cursus Word 2010 cursus Excel 2010 cursus Powerpoint 2010 cursus Access 2010 cursus Outlook 2010 Wil je een kort overzicht van wat je kunt doen met de programma’s van Office 2010, ga dan naar: ‘Aan de slag met Office 2010’.

Pepermunt.net - Eerste hulp bij internet. Wikicursus [licensed for non-commercial use only] / FrontPage. Hallo Wiki-cursist!

wikicursus [licensed for non-commercial use only] / FrontPage

Add Letters! Custom Image Generators & Sign Generators.

ELO

SLIM > MS IT Academy. Leer sneller werken en bouw aan je CV De Microsoft IT Academy is een website waar je kunt trainen voor het gebruik van verschillende Microsoft Office programma’s, zoals Word, Excel en PowerPoint.

SLIM > MS IT Academy

De cursussen zijn gratis toegankelijk. Na de cursus kun je een internationaal erkend certificaat halen om je kennis ‘officieel’ te maken en op je CV te zetten. Zo werkt het.