background preloader

Eigen artikels

Facebook Twitter

Categorieën en tags gebruiken in WordPress. Modeblogs zijn dood, lang leve modeblogs! Geef maar toe: als persoonlijk of zakelijk blogger ben je stiekem wel eens jaloers op al die fashion- en lifestyle-bloggers bij wie het geld moeiteloos lijkt binnen te stromen.

Modeblogs zijn dood, lang leve modeblogs!

Mooie jonge vrouwen die schrijven of vloggen over lipgloss, jurkjes of millennial-trends, nonchalant ogend met hun ‘just-out-of-bed’-look waar ze uren aan hebben lopen stylen. Bedrijven betalen grif voor ‘free’ publicity op hun blogs of huren hen in als ambassadeur. Afgelopen week ontstond echter een barstje in dit jubelverhaal: fashion-netwerk Creators of Desire heeft bekendgemaakt te stoppen met bijna al zijn modeblogs.

Hipster-alert dus: wat is er loos met de trendblogs? Creatorsofdesire.com is een netwerk van modeblogs, maar stopt dus met modeblogs. Op LinkedIn schreef Bos een analyse over de status van modeblogs. Wat haar eigen blognetwerk betreft baseert Bos zich op de bezoekcijfers: vooral het laatste half jaar daalde het aantal fashionista’s dat een bezoek bracht aan Creators of Desire ‘fiks’. Build a Website - Squarespace — Squarespace. Perfectionisme aanpakken = makkelijker bloggen! Praat met bloggers van allerlei slag en je komt er al snel achter dat niet het tijdsgebrek of een gebrek aan inspiratie de grootste vijand voor het blog(gen) is, maar vooral diens perfectionisme.

Perfectionisme aanpakken = makkelijker bloggen!

Dat remt af en zorgt voor faalangst. Allemaal dingen die ervoor kunnen zorgen dat je onvoldoende schrijvende meters maakt en je blog uiteindelijk niet van de grond komt. Maar hoe het verlammende perfectionisme aanpakken? Welnu, met de juiste mind set hoeft jouw perfectionisme niet eens een remmende factor meer te zijn. Perfectionisme is zo slecht nog niet Ik heb geen zin om het perfectionisme en de perfectie hier en nu uit te roepen tot volksvijand nummer één. Ook als blogger is dat streven naar perfectie best nuttig.

Cracking the Content Code. Podcast: Play in new window | Download Marketing Podcast with Mark W.

Cracking the Content Code

Schaefer Content as a category of marketing has continued to evolve. At first we created articles to get found by those using search engines. Then we realized we needed to use content to build our audience and start capturing email leads. Snel hoger scoren in Google? Direct optimaliseren in 3 stappen!

Snel hoger scoren in Google?

Ken je het vervelende gevoel dat jouw website onvindbaar lijkt voor klanten? Dan is het nu tijd om hiermee aan de slag te gaan! In drie stappen kun je al snel hoger scoren in Google. Opmars van adblockers: grootste uitdaging voor publishers tot nu toe? De tijd dat adblockers alleen werden gebruikt door tech savvy nerds ligt steeds verder achter ons.

Opmars van adblockers: grootste uitdaging voor publishers tot nu toe?

Zowel het aantal adblockers als het aantal internetgebruikers dat deze adblockingsoftware gebruikt, is flink aan het groeien. Niet alleen in Amerika, maar ook in Europa. Voor van advertentie-inkomsten afhankelijke publishers kan dit een groot probleem gaan worden. Hoe wijdverbreid is het gebruik van de adblocker nu echt en wat kun je als publisher doen om ook in de toekomst geld te blijven verdienen met advertenties? 1 op de 20 internetgebruikers wereldwijd.

Korte of langere blogberichten: wat is beter? Vandaag nog eens een video van de hand van IMU-topman Tonny Loorbach.

Korte of langere blogberichten: wat is beter?

Deze volbloed internetprofessional slaagt er nu eenmaal in om ook meer ingewikkelde zaken op het gebied van SEO en internetmarketing erg bevattelijk uit te leggen… Veel bloggers twijfelen tussen korte of langere blogberichten. Daarom schreef ik er ook al een paar artikelen over. Hierin benaderde ik de ideale lengte van een blogpost vooral vanuit het standpunt van de lezer. Op de blog af: The Pink Perfectionist. Het is hoog tijd voor een volgend interview in de reeks “Op de blog af.”

Op de blog af: The Pink Perfectionist

Ditmaal praat ik met Amy over haar blog, The Pink Perfectionist. 1. Bloggen? Waar de **ck moet ik over schrijven? Je hoort het ongetwijfeld iedere dag: ‘Bloggen!’

Bloggen? Waar de **ck moet ik over schrijven?

Maar ik begrijp jouw probleem. Jij weet niet waarover je moet bloggen. Klopt, he? Dan is dit artikel iets voor jou. Ik ga je verschillende ideeën geven om je op het juiste spoor te zetten. Hoe maak je een blog succesvol? Het zal je niet verbazen als ik je vertel dat me vaak gevraagd wordt hoe je een blog succesvol maakt.

Hoe maak je een blog succesvol?

In de vraag klinkt dan meestal een hoogdringendheid door; een zekere frustratie ook. En naar mij wordt dan gekeken alsof je met één enkele gouden tip, een pennentrek om het even welk blog van vandaag op morgen kan omtoveren tot een instant hit. Maar – voor de zoveelste keer – dé formule voor een succesvol blog bestaat niet. En nee, ik ga beginnen over het feit dat er verschillende manieren en momenten zijn waarop je een blog succesvol kan noemen. Tot de helft van alle verwijzingsverkeer nep. Installeer Google Analytics.

Tot de helft van alle verwijzingsverkeer nep

Zo kom je namelijk nog eens wat te weten over je blog. Kijk bijvoorbeeld naar de statistieken van je blog en wat merk je? Tot de helft van alle verwijzingsverkeer naar je blog is nep. Win een blog planner (onmisbare tool voor iedere blogger) Stel dat jij vandaag voor het eerst een blog begint met de bedoeling er ook echt wat van te maken. En ik zou je slechts één enkele blogtip mogen geven.

Welke tip zou dat dan zijn? Nou, daar hoef ik echt niet lang over na te denken: maak een blog planner. En gebruik ‘m ook echt! Enquête: geld verdienen met bloggen. Geld verdienen met bloggen is lang niet meer alleen weggelegd voor de happy few. En – verbazend misschien – het merendeel van de bloggers is tevreden met de inkomsten die zijn/haar blog genereert. Dat is wat ik concludeer na het bekijken van het onderzoekje naar de verdiensten van bloggers.

Onderzoek 149 bloggers vulden de korte enquête in (waarvoor mijn ontzettende dank). 83% onder hen hadden de Nederlandse nationaliteit, de overige 17% waren Belgen. Ja, vaak is blogadvies gewoon waardeloos! Je leest het goed! En oh, wat hoop ik vurig dat dit voor jou niet als een totale verrassing komt! Zit ik jullie hier dan al drie jaar lang, twee keer in de week onzin te verkopen? Lopen maandelijks 4500 bezoekers met open ogen in de val? Nee, zo scherp zou ik het nu ook weer niet durven stellen. Een groepsblog starten: enkele tips. Ik had het onlangs over de weldaden van groepsblogs. Onder meer als ultiem alternatief voor het “geploeter in eenzaamheid.” Vandaag volgen enkele tips bij het opzetten van zo’n groepsblog. Maar ondanks de voordelen van een groepsblog zie ik veel collectieve blogprojecten met horten en stoten van de grond komen.

Om vervolgens snel te verwateren en daarna een stille dood te sterven. Een verklaring is te zoeken in het feit dat initiatiefnemers vaak een groepsblog starten om de verkeerde reden. SEO in 2015 en verder. Tja, wat valt er nog te vertellen over de SEO in 2015? En toch, je blog goed vindbaar maken in Google en andere zoekmachines wordt minder technisch, doch minder eenvoudig. Waar moet je tegenwoordig zoal op letten? Zoals gewoonlijk is het niet de bedoeling dit artikel al te technisch te maken. Wel wil ik even kort aanstippen waar het met zo’n blog naartoe zou moeten wil ‘ie meetellen in de ogen van Google.

Wie zich nog wat verder in de materie wil verdiepen vindt onder dit stuk een aantal interessante linkjes. 1. Beter bloggen ... zonder meer te schrijven. 7 tips en bedenkingen bij het bloggen. Tijd om nog eens over het muurtje te kijken. 200 woorden voor krachtige titels. Vandaag eerder een schrijftip dan een echte blogtip. Professioneel bloggen op z'n Amerikaans. Het is altijd gevaarlijk om appelen met citroenen te vergelijken. Dagelijks bloggen: 5 voordelen. Trouwe volgers van Blogtrommel.com weten dat ik vandaag de advocaat van de duivel speel. Advertorials schrijven: waar je op moet letten. Hoe een winactie organiseren op je blog? Hoe vaak moet ik bloggen? 2 kleine Bloglovin tips. Blogmannen: wie zijn zijn ze en wat doen ze?

Tips voor beter vloggen en bloggen. Wix.com alternatief voor WordPress of Blogger? Wanneer moet ik mijn blog publiceren? Op de blog af: Marketingmed.nl. Aan de adverteerders van dit blog. Facebook Like Box naar de schroothoop. 3 korte schrijftips. Waarom niemand je blog leest. ZEEF: startpagina's opnieuw uitgevonden? How blogs work. Blog je bedrijf naar de top. Blogger laks met beveiliging WordPress blog.

Blogdip? Geef je blog een grondige facelift. Hoe belangrijk zijn backlinks eigenlijk? - Blogtrommel.com. 18 inspiratiebronnen voor bloggers en schrijvers - Blogtrommel.com. Gratis blog beginnen met WordPress.com - Blogtrommel.com. Enkel "openbaar nuttig bloot" op Blogger - Blogtrommel.com. De sidebar van je blog: prop 'm niet te vol - Blogtrommel.com. Google Adsense werkt echt! - Blogtrommel.com. 75 onderwerpen om over te bloggen. Geld verdienen met bloggen van A tot Z.