background preloader

Compelling story

Facebook Twitter

Waarom sommige leiders inspireren tot actie en anderen niet - ManagementSite. Teun stond voor zijn meiden.

Waarom sommige leiders inspireren tot actie en anderen niet - ManagementSite

Het was in de kantine en hij moest het slechte nieuws brengen: de cassette afdeling moest over driekwart jaar sluiten, maar tot die tijd moesten ze nog volledige productie draaien. Hoe vertel je dat? Ik was erbij, als personeelschef. Normaal gesproken was ik altijd een beetje bang voor Teun. Hij was een grote, dikke man, met onderkin en een half brilletje waar zijn glinster-oogjes overheen tuurden. Maar nu ging het anders. Hoe te beïnvloeden, betrekken en inspireren. Gedragsverandering. Begin met de context! 7 Voorbeelden. In de afbeelding zijn de binnenste cirkels even groot.

Gedragsverandering. Begin met de context! 7 Voorbeelden.

Maar de rechter lijkt veel groter dan de linker, omdat deze in een andere context is geplaatst. De grootte van de omringende cirkels bepaalt mede hoe wij de middelste waarnemen. Ook ideeën, concepten of producten ontlenen vaak hun betekenis aan de context waarin ze worden geplaatst. In 1956 ontwerpen in de Verenigde Staten de Jacuzzi broers een speciaal bubbelbad voor hun neef, die aan artritis lijdt. Een tijd lang doen de broers verder weinig met hun uitvinding.

Verandering van context is ook cruciaal als het aankomt op het beïnvloeden van gedrag. How to Execute a 15-Word Strategy Statement - Alessandro Di Fiore. By Alessandro Di Fiore | 8:00 AM April 29, 2014 There is no shortage of stories and anecdotes to illustrate how the best strategies can nearly always be reduced down to a brief but powerful statement and even more ink has been spilled describing the dangers of strategy statements that read like detailed action plans.

How to Execute a 15-Word Strategy Statement - Alessandro Di Fiore

But how do you go about actually crafting — and using — a 15-word strategy statement? My approach is based on narrative techniques. Storytelling: 5 inspirerende voorbeelden - Hostnet weblog. Holbewoners die jachtavonturen op rotsen schilderden, piraten die elkaar spookverhalen vertelden, ouders die hun kinderen voorlezen uit een sprookjesboek: het vertellen van verhalen wordt al sinds jaar en dag gedaan en is één van de meest natuurlijke vormen van communiceren.

Storytelling: 5 inspirerende voorbeelden - Hostnet weblog

Vandaar dat storytelling de laatste jaren veel terrein heeft gewonnen op de marketingafdeling. Gewoon een overwaaiende hype? Nee, storytelling lijkt blijvender en biedt daarnaast vele kansen. Dit artikel is een introductie op storytelling. Wat houdt de term nu precies in? Er was eens… Storytelling is het inzetten van een verhaal met de daarbij behorende technieken voor het overbrengen van een boodschap of het losmaken van emoties bij de ontvanger. Het verhaal bestaat uit narratieve elementen: er is een plot met daarin een bepaald conflict of een worsteling van de hoofdpersoon.Het verhaal maakt emoties los bij de ontvanger.Het verhaal is authentiek en waar of waarachtig. Het belang van storytelling 1. 2. 3. 4.

Online storytelling, hoe doe je dat? Storytelling is hip.

Online storytelling, hoe doe je dat?

Verhalen zijn cool. Intervisiemethodiek Avontuur van de Held.pdf. Www.rogierguns.com BHAG. Infograph compelling story.

Voorbeeld

Avontuur van de Held. Compelling story - Beyond Performance. Compelling Communication BHR. Storytelling by employees. Head of Internal Communications Liane Pannell explains how her team used storytelling techniques to create a sense of common purpose and enable the human voice at the NSPCC.

storytelling by employees

The NSPCC is a UK-based charity whose purpose is to help vulnerable children. When I joined the team about a year ago, we were reviewing our brand. As a charity, we rely on public donations, so enabling our 2,000 staff to have a voice was a big opportunity and we created a fresh approach to how we embed our brand internally and build external clarity through staff ambassadors. We decided to create a three-and-a-half-hour storytelling workshop and asked every single employee to commit to attend – obviously, it took some selling to get buy-in from managers – but I focussed on understanding and addressing their departments’ needs, whether that was to have more impactful conversations with local authorities, with donors, or with other departments.

They keep a copy for themselves and swap the other one with a partner. Storytellers. Hoe een ‘sticky story’ helpt om te veranderen. Dan Heath, auteur van de bestseller ‘De plakfactor’ was voor het eerst in acht jaar in Nederland.

Hoe een ‘sticky story’ helpt om te veranderen

Hij hield een vlammende lezing, over de ‘curse of knowledge’ en hoe je met een ‘sticky story’ de gewenste verandering erdoor kunt krijgen. Marjolein te Kolsté was erbij. Ik zat in die zaal en dacht: ‘Wat is dat toch grappig. Je hebt het boek met de ondertitel ‘Waarom sommige ideeën aanslaan en andere niet’ gelezen en kent alle ins en outs. Change management compelling story Mckinsey. In 1996, John Kotter published Leading Change.

Change management compelling story Mckinsey

Dan Heath on Sticky Presentations. Sticky Knowledge. Stickiness szulanski 1. Wat is framing. De laatste tijd is framing een hot topic aan het worden in Nederland.

Wat is framing

Zowel in de politiek als in het bedrijfsleven wordt steeds meer ingezien dat een goede boodschap niet zonder een goed frame kan, als er succes mee geboekt wil worden. Maar wat is framing eigenlijk? Wat doet het? Waarom is het zo belangrijk? En misschien wel het belangrijkste: hoe kan je zelf framen? Framing Het gebruiken van specifieke taal om de juiste emoties en wereldbeelden aan te wakkeren, waardoor de boodschap aan overtuigingskracht wint, is een kunst die nog onderontwikkeld is in Nederland.

Onderzoeker Baldwin van Gorp definieert het als volgt: ‘een standvastige, metacommunicatieve boodschap die het structurerende denkbeeld weergeeft dat een tekst samenhang en betekenis verleent’.