background preloader

Slow cooker/Crock pot

Facebook Twitter

Skinkstek à la Crock-Pot. Som ni vet så testar jag just nu att laga mat i en Crock-Pot.

Skinkstek à la Crock-Pot

Mitt andra försök med den apparaten var att göra en skinkstek, då jag läst att kött blir otroligt mört och saftigt efter en tillagning i Crock-Pot. Jag fyllde grytans botten med lök, paprika och tomater, allt skuret i stora grova bitar. Hällde på lite olja och cirka 1 deciliter vatten. Ovanpå detta stå ställde jag skinkbogen, kryddade den med massor av grillkrydda, lite salt och peppar. La på locket och vred på 8 timmar långsam tillagning. Du behöver till cirka 4-5 portioner: 1,2 kg fläskbog, 1/2 msk olja, 1 dl vatten, 2 gula lökar, 1-2 vitlökar, 2 tomater, grillkrydda, salt, peppar Gör så här: Börja med att skala lökarna och skär dem i stora klyftor eller halvor.

När mer än halva tiden har gått så vände jag på steken och kryddade den nya sidan också med grillkrydda. Gulaschsoppa i Crock-Pot. Plockade fram min Crock-Pot i helgen.

Gulaschsoppa i Crock-Pot

Var sugen på värmande soppa. Valde att göra soppan i Crock-Poten då den tillagar nötkött på ett mycket bra sätt och för att den inte kokar sönder grönsaker. Resultatet blev en Gulaschsoppa som var mycket god. Barnen som inte är så förtjusta i soppa undrade vad det var som doftade så gott, en vågade till och med provsmaka efter att ha pillat bort lite grönsaker. Soppan passar även bra till matlåda dagen efter då den smakar ännu godare då.

Allroundmarinerade revbensspjäll i crock-pot. Det var ett tag sedan jag använde mig av min fina Crock-Pot, men jag blev så sugen och inspirerad av mina vänner i en facebook grupp om Crock-Pot, så det var bara att plocka fram den.

Allroundmarinerade revbensspjäll i crock-pot

Denna gång så testade jag att tillaga lite revbensspjäll. På kvällen innan själva tillagningen så skar jag upp spjällen i lagom stora bitar och la det i en påse med allroundmarinad och lät det ligga i kylen under natten. På morgonen därefter så kan man gott säga att jag bara la allt i lergrytan, startade den och sedan behövde jag inte tänka mer på maten i sju timmar. Det är det som är det bästa med med en Crock-Pot gryta. Den gör jobbet åt dig och du får ett fantastiskt resultat. Till cirka 4 portioner behöver du: ca 1-1,2 kilo revbensspjäll av bog, 1 påse Santa Maria BBQ Marinade Allround Open and Shut, 2 gula lökar, 2 vitlöksklyftor, 1-2 paprikor, 2 dl vatten, 150 g varmrökt sidfläsk, salt, peppar, serveras med lite kokt ris Gör så här: På morgonen: Smörj lergryteformen med lite olja.

N Taste: Sextimmars köttfärsås i Crock-pot. Nu har jag än en gång slängt ihop sköna ingredienser i "pottan" och denna gång blev det en köttfärssås som är bus-enkel!

n Taste: Sextimmars köttfärsås i Crock-pot.

Om man han en Crock Pot det vill säga. Ingredienser: 1 kg köttfärs Steks lite åt gången för att så mycket köttyta som möjligt ska får en bra karamelisering, (ja ni läste rätt, karamelisering, det är vad som sker när ni bryner något, det finns nämligen sockerarter i köttprotein som du vill karamelisera så det smakar mustigare och får en aptitlig färg) 2 stora morötter 300 g rotseller 2 stora gula lökar 1 vitlök 1 kruka finhackad persilja 1 kruka finhackad timjan. Carnitas i crock-pot. Smakrika revbensspjäll i Crock-Pot. Börjar det här inlägget som så många andra: Vilket väder!

Smakrika revbensspjäll i Crock-Pot

I morse när vi vaknade var det alldeles vitt på marken, det måste alltså ha snöat i natt. Men när jag klev upp hade det övergått till regn, så när vi åkte i väg var det bara en slaskig sörja på vägarna som senare blev värsta ishalkan med kraftig blåst dessutom. Inget promenadväder alltså. Åh nu vill vi antingen ha härlig snö eller torra gator. Varannan-dags-väder vill vi inte ha. På söndagkväll kokade jag ihop en marinad som jag la ner revbensspjäll i. Smakrika revbensspjäll i Crock-Pot1,5-2 kg revbensspjällMarinad2 msk strösocker1 dl chilisås2 msk balsamvinäger4 msk ketjap manis2 tsk torkad ingefäraTill grytan1 dl vatten2 gula lökarsalt och svartpepparKoka ihop marinaden till en simmig sås. Maten blir så god när man tillagar den i en slowcooker!