background preloader

Blog, Kültür vs..

Facebook Twitter

Yurtdışından Türkiye İçin İlham Veren Girişimler -2. The Economist dergisi son sayısında erken evre risk sermaye(venture capital) şirketlerinin Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde başarılı internet uygulamalarına yatırım yamasına ilişkin bir makale yayınladı.

Yurtdışından Türkiye İçin İlham Veren Girişimler -2

Trendyol örneği de verilen makalede, gelişmekte olan ülkelerde şimdiye kadar genelde gelişmiş pazarlarda başarılı iş modellerinin uygulandığını ancak, gelecekte inovasyon üreterek global çapta etkide bulunabilecek girişimlerin çıkabileceği belirtiliyor. Ben de ilham veren girişimler yazımın ikinci bölümünde yurtdışında henüz kendini ispat etmemiş ve erken evre risk sermayesi almış şirketlerden bahsetmeye devam edeceğim. Belki bunlardan bazılarını yakında Türkiye’de görebiliriz. Gelecekte Türkiye’nin de yurtdışına ihraç edeceği inovasyon girişimlerini üretebileceğini düşünüyorum. 2- Izettle : Square‘in Avrupa versiyonu karşımızda. 3-Readyforce : Site üniversite öğrencileri daha mezun olmadan, profillerini yaratmalarını sağlayarak iş alım yapacak şirketlerle buluşturmayı hedefliyor.

Markafoni'den Türkiye'nin online perakende haritası [Dev İnfografik] Ümit Öncel | 17 Ekim 2013 | Türkiye’de e-ticaret en hızlı büyüyen sektörlerden biri.

Markafoni'den Türkiye'nin online perakende haritası [Dev İnfografik]

Aralarında büyük perakende firmalarının, dev internet şirketlerinin, girişimcilerin ve yerli-yabancı yatırımcıların yer aldığı bu ekosistemin büyüme hızı ise tabi ki en çok tüketicilere yarıyor. Binlerce e-ticaret sitesi her gün yüz binlerce farklı ürün seçeneğini Türkiye’deki 10 milyonu aşkın e-ticaret müşterisine sunuyor. Markafoni son çalışmasında e-ticarete dair merak edilen pek çok konuyu tek dev bir infografik içerisinde toplamış. Türkiye’deki internet penetrasyonundan, kredi kartı kullanım oranlarına, lojistik alt yapısından mobil kullanıma, e-ticaretteki sosyal medya etkisinden, tüketici alışkanlıklarına kadar e-ticaret ile ilgili pek çok farklı detayı aşaıdaki infografikte bulabileceksiniz… İnfografiğin tamamını yazının en altında bulabilirsiniz. İstanbul ilk sırada Türkiye’deki 36 milyon internet kullanıcısının 10 milyonu online alışveriş yapmış. Mobil. Www.sabitfikir.com. World Photography Organisation. Mayıs 2010. Anayasa’nın bazı maddelerinin değiştirilme çabalarının yaşandığı bu günlerde biraz hukuktan söz etmek istiyorum.

Mayıs 2010

Bu ülkedeki hukuk kimin hukuku, bir yoksulla bir fabrikatörün birlikte(ki) hukuku mu? Bu hukuk, Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Deniz Baykal, Devlet Bahçeli’ye uygulandığı gibi Yozgatlı garip bir sokak simitçisine ve Diyarbakırlı bir ayakkabı boyacısına eşit uygulanan hukuk mu(dur) acaba? Biliyorum, yine benden biraz kara çalma bekliyorsunuz ama bu kez yanıldınız: Biraz bilimsel takılmak istiyorum, ekâbirlerle ne davam olabilir(!?) Ama en önemlisi, bu topraklar-barbar ya da insani-nasıl bir hukuka lâyık görülebilir? Bize tarih kitaplarında en kadim yasaların Babil Kralı Hammurabi (MÖ 1750) tarafından yapıldığı öğretilir(di). Hammurabi’den 150 yıl önce Kral Lipit-İştar’ın da sayısı belli olmayan bir yasası olduğunu öğrendik.

Ur-Nammu yasaları girişinde (bugün bu girişe meclislerde yasa gerekçesi derler ya?) Anlatmaya devam edelim: Artık sıra içişlere geldi. Bulent_tekin@turk.net. İnternette Kişisel Bilgilerinize Ne Kadar Kolay Ulaşıldığını Anlatan Reklam. The Corporation (Türkçe Altyazı) 1/10  Everything is a Remix Part 1. Papazın Çayırı. Art Up! Bulgaristan Türkiye ve Yunanistan’da Medya Sanatı -  - Goethe-Institut. iGNANT. Garajımdaki Ejder. Şüpheci Melek. Tanrı Var Mı? Hayatım film diyenlerin sitesi, filmler, fragmanlar, seanslar, galeriler ve sinemalar hakkında en güncel bilgiler ile en geniş film arşivi - filmlerim.com. D&R - Kültür, Sanat ve Eğlence Dünyası.