background preloader

Üzleti Tervezés

Facebook Twitter

PEST analysis. Index of /tananyag/e-learning-tananyag. Marketing és reklám számítási plédák. Ebin.eu. A számvitelelméletben az értékesítés bruttó eredményéhez hasonló tartalmú a fedezeti összeg, amelyet az árbevétel és az ahhoz kapcsolódó költségek közötti különbségként definiáljuk.

Ebin.eu

A fedezeti összeg az alábbi séma alapján kerül kiszámításra: 1. árbevétel 2. proporcionális jellegű költség 3. fedezeti összeg (1-2) 4. fix jellegű költség 5. eredmény (3-4) A proporcionális jellegű költségek azok a költségek, amelyek a termelési volumen változásának hatására összegükben viszonylag arányosan változnak. A fix jellegű költségek közé azok a költségek tartoznak, amelyek a termelés volumenének válto-zására összegükben változatlanok maradnak. A módszer alkalmazásának előnye, hogy külön feltételezés hiányában a bázisidőszakra tá-maszkodó számítások esetén * a proporcionális jellegű költségek változását arányosnak kell tekinteni a volumen változásá-val * a fix jellegű költséget változatlan összeggel kell szerepeltetni.

Vállalatépítő» Blog-archívum » A SWOT elemzés kis-, középvállalati alkalmazása. A cikk áttekintést ad a SWOT elemzés (SWOT analízis) történetéről, felépítéséről, folyamatáról, alkalmazásáról.

Vállalatépítő» Blog-archívum » A SWOT elemzés kis-, középvállalati alkalmazása

A döntést segítő elemzési eszköz kis- és középvállalatok vezetőinek is ajánlott. Rabi Sándor Egy vállalat – beleértve a kis- és középvállalkozásokat is – stratégiaalkotási folyamatának megalapozásához szerencsés, ha strukturálja a rendelkezésre álló információkat. Ehhez az egyik legelterjedtebb eszköz a SWOT elemzés. A mozaikszó angol és magyar nyelvű összetevői: Strengths - Erősségek, Weaknesses - Gyengeségek, Opportunities - Lehetőségek és Threats - Veszélyek.