background preloader

Olvasnivaló

Facebook Twitter

Az IKT portál. Tusorné Fekete Éva- Csak azért is! IKT-s ötlettár - Neteducatio. Modern Pedagógus sorozatunk legújabb darabja Fegyverneki Gergő IKT-s ötlettár című kötete. (Nemcsak) kezdőknek mutatja be az IKT-eszközök iskolai felhasználásnak lehetőségeit. Bruttó: Fedezze fel Ön is a digitális felületekben rejlő lehetőségeket kiadványunkkal, melyek tanítványainál is nagy sikert fognak aratni! Egyéni struktúrájának köszönhetően hatékonyan és egyszerűen használható ötletgyűjtésre és új webes felületek megismerésére egyaránt, hiszen a 21. századi tanár eszköztárából nem hiányozhatnak a változatos infokommunikációs technológiák.

A kiadvány életkortól és tapasztalattól függetlenül szolgálhat újdonsággal olvasóinak. Vágjon bele, mert ez a fajta innováció minden bizonnyal növelni fogja diákjai belső motivációját! Új kiadványunkban megismertetett digitális felületek felpörgetik, megszínesítik óráit, és ami a legfontosabb, fejlesztik Ön és diákjai IKT-kompetenciáját. A könyvben megismertetett eszközöket alkalmazva hatékonyan és könnyedén tudja modernizálni tanóráit.

Előszó. Prievara Tibor: A 21 századi tanár - Neteducatio. A külföldön oly népszerű tanulásszervezési módszer kézikönyvét most először olvashatja magyarul, a hazai oktatási rendszerre adaptálva. Legyen Ön is részese egy kreatív, élvezetes és forradalmi szakmai újításnak! Bruttó: “Valami azt súgja, hogy gyakorlati trükköket is kapunk a sokat emlegetett pedagógiai szemléletváltáshoz. Mindenesetre már sokat sejtet, hogy a “Baj van, nem is kicsi” a könyv második “fejezete”…” ( Farkas R.) “Alapműnek tartom legalább annyiban, hogy elkezdjünk kicsit másképp gondolkodni az oktatásról” ( Tokaj I.) Az év pedagógiai könyve! Mitől lesz hatékony, produktív és korszerű egy pedagógiai módszer a 21. században? A válasz az innovációban, a játékosságban és a belső motivációban rejlik.

Prievara Tibor nagy sikerű és komoly eredményeket hozó módszere csak nálunk érhető el szakkönyv formájában! A könyvben megismertetett módszert alkalmazva hatékonyan és könnyedén tudja ezt megoldani. A kiadvány felépítése: Miért nem hiányozhat az Ön könyvespolcáról sem? Fizetési módok: Digitális pedagógia 2.0 (Benedek András (szerk.)) Digitális átállás a köznevelésben: a mobilkommunikációs eszközök bevezetése és alkalmazása az oktat by Reka Racsko. Motiváció 3.0. Pink, Daniel H. Motiváció 3.0 Ösztönzés másképp A legtöbben azt hisszük, hogy mind önmagunk, mind pedig mások motiválására a legjobb eszköz valamilyen kívülről jövő jutalom, például, a pénz.

Ez a "jutalmazás-büntetés" elmélete. Provokatív és igen meggyőző, új könyvében Daniel H. Az emberi motiváció 4 évtizeden át tartó tudományos kutatásával a háta mögött, Pink feltárja a tudományos ismeretek és az üzleti gyakorlat közötti szakadékot, és azt, hogy ez milyen hatással van az élet minden területére. A Forbes bemutatja: oktatási innovációk 30 alattiaktól! – Modern Iskola. Szól a fordító, pedagógus Kaufmann Péter előszava. ( Frissítés: a fordító javaslatát a moderniskola.hu szerkesztősége magára vette, és gyűjteni kezdte az oktatással kapcsolatos hazai start-up cégek termékeit, szolgáltatásait.

Ha Ön, kedves olvasó, ismer ilyen, küldje be nekünk az info kukac moderniskola.hu ra, vagy a Facebook-oldalunkon is megoszthatja!) Néhány név inspirációként a hazai kötődésű újításokból: Redmenta, ami egy online feladatlapkészítő alkalmazás, a Skool, ahol fiatal lányokkal ismertetik meg a programozást, vagy az iTeach.world, ami egy egyszerű, bárki által használható virtuális osztályterem megoldások létrehozását segítő oldal. A cikk forrása itt elérhető. A Forbes magazin hazai kiadását itt lehet elérni online: Osztálytermek Facebookja? Név: Nic Borg Kor: 27 Az Edmodo társalapítója Online kurzusok bármikor, bárhol Név: Eren Bali, kor: 29, az Udemy társalapítója.

A jövő iskoláinak inkubátora? Név: Katie Beck,kor: 27, a 4.0 Schools ügyvezető igazgatója. Kor: 25. Akik legyőzték a káoszt | tehetseg.hu. 2010 óta minden novemberben megrendezik Budapesten a TEDxYouth konferenciát. TED, vagyis Technology, Entertainment, Design – a terjesztésre érdemes ötletek világszerte népszerű rendezvénysorozatának „kistestvérét”, a fiatalokat megcélzó és őket a középpontba állító TEDxYouth-t november 20-a, az ENSZ Egyetemes Gyermeknapja környékén rendezik meg.

A rendezvény olyan sikeres, harminc év alatti fiatalokat invitál színpadára, akikre innovatív, friss, bátor ötleteik miatt máris érdemes odafigyelni. 2010-ben az alkotó elme működése, 2011-ben a kreativitás köré rendeződtek az előadások. 2012-ben a siker titka foglalkoztatta a fellépőket, 2013-ban pedig láthatatlan történetek váltak láthatóvá. A 2014-es találkozó mottója: Tökéletes káosz! Minden tudományos kutatás fontos eleme a rendetlenségtől a rend felé történő haladás, ugyanakkor a jelszó arra is figyelmeztet: ha megakadunk munka közben, érdemesnek tűnik egy pillanatra mindent elengedni, eljátszani a "mi lenne, ha" gondolatával.

Mérő Bálint.