background preloader

Digital dømmekraft

Facebook Twitter

Mia (20) hjelper dem som blir frastjålet nakenbilder - Trøndelag. Mia (20) hjelper de som blir frastjålet nakenbilder - Trøndelag. Publisert Oppdatert.

Mia (20) hjelper de som blir frastjålet nakenbilder - Trøndelag

Nora Mørk krever 150.000 i erstatning fra alle som har delt hennes private bilder. Livet til håndballstjernen Nora Mørk (26) falt i grus da hun fikk vite at noen hadde hacket mobiltelefonen hennes og spredt private bilder på internett.

Nora Mørk krever 150.000 i erstatning fra alle som har delt hennes private bilder

Mørk stod frem i et intervju med TV 2 at hun ble fysisk syk og slet med både å sove og spise. Hun slet også med å prestere på håndballbanen. En mann fra Telemark ble raskt identifisert og har innrømmet å ha delt de private bildene. Han var den første som fikk en bot på 15.000 kroner. Spredde intimbilder - Nora Mørk krever 150.000 hver av de som spredte intim-bildene - Dagbladet. Jørgen delte et sexbilde fra fest. Han syntes det var «humor». Det syntes ikke politiet. Mia Landsem har kontaktet over 100 jenter med samme beskjed: Noen har spredt private bilder av deg på nettet. Gjør du dette på Jodel, kan du havne i fengsel. – Jeg synes at Jodel er en skikkelig dritt-app, og jeg skjønner ikke hvorfor den appen eksisterer, sier tidligere «Paradise Hotel»-deltaker Martine Lunde (21) i videoen over.

Gjør du dette på Jodel, kan du havne i fengsel

Daglig opplever hun og norske kjendiser hets og ryktespredning på appen Jodel, hvor brukernes identitet er skjult. Det finnes egne Jodel-kanaler som er viet til kjendis- og bloggersladder, og daglig kan man lese flere titalls rykter om kjente navn. – Her om dagen var det noen som spurte om noen hadde ligget med en blogger, og da kom mitt navn inn veldig mange ganger.

Til slutt var det vel 12 kommentarer med mitt navn. Mia (20) sporet opp mannen som spredte bildene av Mørk: - Et evigvarende overgrep. Mandag fortalte håndballspiller Nora Mørk (26) om sitt mareritt, etter at private bilder av henne ble stjålet og delt på nett.

Mia (20) sporet opp mannen som spredte bildene av Mørk: - Et evigvarende overgrep

Mørk har valgt å dele sin historie, i håp om at andre jenter skal tørre å fortelle om lignende overgrep. 26-åringen forteller om sjokket da hun forsto hva hun var blitt utsatt for. Mann får 15.000 kroner i bot for å ha delt private bilder av Nora Mørk. Ungdom ble mobbet via apper - fikk appene fjernet fra kommunenettet. Flere alarmerende meldinger fra barn og unge inn til Ungdommens bystyre i Trondheim fikk ordfører i Ungdommens bystyre, Gjermund Gorset (16), til å reagere. – Særlig det at så unge barn helt ned i 10-11 års alder fikk hatmeldinger, gjorde at vi måtte prøve å gjøre noe, forteller Gjermund.

Ungdom ble mobbet via apper - fikk appene fjernet fra kommunenettet

Sammen med kommunens ledelse fikk de stengt ned to app'er, «Sarahah» og «Polly.fun», fra Trondheim kommunes nettverk. – Positivt. Ungdomsforeldre bør kjenne til appen Sarahah - NRK Rogaland - Lokale nyheter, TV og radio. Sosiale medier Bruk av Facebook og Snapchat er økende med alder, og jentene bruker Snapchat og Instagram i større grad enn guttene.

Ungdomsforeldre bør kjenne til appen Sarahah - NRK Rogaland - Lokale nyheter, TV og radio

Fra 13 års alder er det betraktelig flere jenter enn gutter som mener det er viktig å få tilbakemeldinger på sosiale medier. Tendensen er imidlertid at 40 prosent av barn og unge synes dette er uviktig. Seksuelle kommentarer og nakenbilder. Krever politisk handling mot deling av sexvideoer - Aftenposten. Bjurstrøm ber nå om politisk handling og effektive tiltak.

Krever politisk handling mot deling av sexvideoer - Aftenposten

Noe av bakgrunnen for at hun engasjerer seg er artiklene i Aftenposten den siste tiden om alvorlige skadevirkninger for jenter som blir utsatt for deling av seksuelle bilder og videoer. Forrige uke fortalte «Ida» om hvilke konsekvenser spredningen av en sexvideo hadde for henne. Ungdom er dårlegast på nettvett - NRK Kultur og underholdning - Nyheter og aktuelt stoff. – Etter å ha opplevd diverse ting, så har eg forstått at det er mange foreldre som ikkje veit i det heile tatt kva barna driv med på nett.

Ungdom er dårlegast på nettvett - NRK Kultur og underholdning - Nyheter og aktuelt stoff

Stella Stenman (14) opplevde så mykje dårleg at ho melde det til politiet. Ho trur at mange ikkje er klar over at enkelte handlingar på nett faktisk er ulovleg. – Eg har meldt folk til politiet. Det har kome som eit stort sjokk både hjå dei det gjeld og foreldra. Dei er ikkje klar over at det er ein konsekvens. Propaganda på Snapchat - Bergens Tidende. Vi har eit ansvar for få elevar til å ikkje å tenkje at alt ein les på internettet nødvendigvis er sant.

Propaganda på Snapchat - Bergens Tidende

På internettet finn du alt frå rasisme, helseråd, falske nyheiter, halshoggingar, pokerspel, sovande giraffar, matematikkoppgåver, bombeoppskrifter, sixpackråd og tips til korleis du kan leva til du er 120 år. Det er ikkje grenser for kva eit nysgjerrig og undrande menneske kan få svar på her, og forsking viser at ni av ti unge sjekker nyheiter på internett via smarttelefonen sin opptil fleire gongar dagleg (SIFO, 2016). Her får dei med seg utruleg mykje nytt frå sosiale medier som Twitter, Youtube, Facebook m.m., og dagens barn og unge er ganske gode på å spreie videoar med ulikt innhald. Gutt (17) dømt for ikke å ha slettet «puppe-bilde» Gutten (17) gjorde ingen ting for å få tak i bildet, men lot være å slette det.

Gutt (17) dømt for ikke å ha slettet «puppe-bilde»

En 17-åring har blitt dømt i tingretten for besittelse av bilder som seksualiserer barn. Bildet, som han selv omtaler som et «puppe-bilde», skal være av en jevngammel jente. - Ingen vil kle av seg foran klassen, men hvorfor gjør dere det for hele verden? Det lurer jeg på. Kan noen svare meg? Én av fire unge sender nakenbilder: Hele skolen så Sebastian (19) naken - NRK Norge - Oversikt over nyheter fra ulike deler av landet. «I ein tid der vi kan tørre å si, i en tid der vi kan tør å stole på folk. Det e en tid der alle menneska e lik. Sprer falske nyheter på Facebook med hets mot Trine Skei Grande. Over 80.000 personer har likt og følger Facebook-gruppen «Nei til Trine Skei Grandes flyseteavgift».

I lang tid har stortingsrepresentanten og partilederen følt seg trakassert og hetset av innlegg i gruppen. Drapstrusler og politibeskyttelse – Dette har avlet frem flere drapstrusler, og jeg har i perioder hatt behov for politibeskyttelse, sier hun. Truslene eksploderte etter at folk la ut hennes mobiltelefonnummer i Facebook-gruppen. 16 år gammel jente tiltalt for å ha spredt sexvideo. Deler du bilder av barna dine på nett? - Mobilskole. De fleste av oss har nok gjort det, ofte uten å tenke over det engang .. Vi deler bilder av våre barn som vi synes er søte, morsomme og som vi av en eller annen grunn ønsker å dele med venner og kjente. Toppløsbilder fra jentegarderobe spredd - Munin. Dette temaet dukker ofte opp.

Det bekrefter helsesøster Edel Bratlie overfor Romerikes Blad. – Vi kjenner til at bilder av unge, delvis avkledde jenter i gymgarderoben har havnet på nettet. Blant annet ved at jenter har tatt puppebilder av andre jenter og spredt dem videre, forteller hun. Fakta om bilder på nettet. 16 år gammel jente dømt for å ha filmet og spredt sexvideo på Snapchat. Sandefjord tingrett har avsagt en dom som understreker at filming og spredning av sexbilder og film av andre ungdommer i sosiale medier, er krenkende og straffbart, selv om det skal være vanlig i enkelte ungdomsmiljøer. Det finnes lite rettspraksis på området i Norge. Aftenpostens rettskommentator etter lovendring og sexsjikane på nett: - Ikke lenger fritt frem på nettet. «Sondre» (18) ble dømt for å ha delt sexbilde via Snapchat. – Forsto ikke at det fikk følger. Ingen hadde tidligere blitt dømt for å dele sexbilder via sosiale medier da «Sondre» på en fest for to år siden tok bilde av venner som hadde sex. – Det er fort gjort når man er full og har mobilen tilgjengelig.

NAKENALARM: – Unge forstår ikke konsekvensene av å legge ut nakenbilder på nett. Barn og medier 2016 lansert. I dag ble Medietilsynets Barn og medier-undersøkelse 2016 lansert. Den består av to rapporter som gir innsikt i 9 – 16-åringers tanker og forhold til medier, og en rapport hvor vi får høre hva foreldre tenker om barns mediebruk. 2888 barn og 2007 foreldre er begge blitt spurt om 50 spørsmål innen temaene mediehverdag, mobbing og trusler, seksualitet på nett, IKT i skolen, sosiale medier med mer. For årets undersøkelse har Medietilsynet trukket inn innspill til spørsmål fra flere instanser som jobber med forskjellige fagfelt knyttet til barn og medier i Norge, slik som KRIPOS, Redd Barna, Senter for IKT i utdanningen med flere.

Google Smart Lock - Alle passordene dine ligger tilgjengelig på nettet - DinSide. Bergensavisen - Dette bør foreldre vite om Snapchat. [Nettavisen] Facebook, Instagram, Twitter og Snapchat - det er ikke lett å følge med på barnas aktiviteter på mobilen. Barnehage: Disse bildene har du ikke lov til å dele - Mammanett.no. Barneskoleelever i Bergen henges ut på Instagram. Flere elever kom mandag denne uken fortvilet hjem fra Aurdalslia skole. Youth Manifesto: resource competition. We invite young people to create a ‘resource' or ‘resources' (such as a video, poster, or even a song or poem) to express your idea(s) for a better internet, and upload it here...be as imaginative and creative as you like! The aim is that teachers, youth leaders and other young people can then use your creation to trigger more ideas. Er du sikker på at du ikke bryter loven når du fotograferer? Selv om du har stor frihet når du fotograferer i Norge, er det enkelte lover og regler du bør kjenne til.

Snapchat – en dårlig spøk - DinSide.no. Dinside Snapchat lar deg sende private bilder som automatisk slettes fra mottakers telefon. På den måten kan du sende langt mer pikante bilder enn vanlig. – Foreldre kan bli saksøkt. – Jeg vil bli overrasket om slike saker ikke dukker opp, sier advokatfullmektig ved Advokatfirmaet Kyrre ANS, Magnus Thomassen. Han tror dagens foreldre ikke er klar over konsekvensene som kan komme av å eksponere barna sine på Facebook eller andre sosiale medier. Etter hvert som barn av Facebook-generasjonen vokser opp, kan foreldre som ukritisk deler bilder og informasjon få seg en ubehagelig opplevelse.

Appar

Bingo om læreren kan nok IKT. Digital mobbing. Vg. Teaching Adolescents How to Evaluate the Quality of Online Information. How to Infuse Digital Literacy Throughout the Curriculum. CRAAP+Test+handout. Tutorial for Info Power. A directory of direct links to delete your account from web services. The collection of instructions and direct links to delete your web accounts. Det digitale Spejl: Undervisningsmateriale og workshop til udskolingen. IKT OG KLASSELEIING. Identity, Love, and Catfishing. Nettvett.no.