background preloader

Arvbru

Facebook Twitter

Jetstraumen – atmosfærisk samleband - Yr. Per Rolf Karlsen ber om å få bilde av jetstraumen.

Jetstraumen – atmosfærisk samleband - Yr

Det kan vi ordne! Men for den som også måtte undre seg over kva jetstraumen er kan vi i folkeopplysningens ånd fortelje om det enorme bandet som buktar seg frå vest mot aust på våre breidder. Jetstraumen ligg i om lag 10.000 meters høgd og går som eit belte rundt kloden. Faktisk er det fleire av dei, og den på våre breidder blir kalla polarfronten. Den dannar grensa mellom den kalde polarlufta og den mildare lufta lengre sør. Her blir lågtrykka danna Kald luft er meir kompakt enn varm luft, det blir derfor ein trykkskilnad på tvers av fronten. 16 år gammel jente dømt for å ha filmet og spredt sexvideo på Snapchat. Sandefjord tingrett har avsagt en dom som understreker at filming og spredning av sexbilder og film av andre ungdommer i sosiale medier, er krenkende og straffbart, selv om det skal være vanlig i enkelte ungdomsmiljøer.

16 år gammel jente dømt for å ha filmet og spredt sexvideo på Snapchat

Det finnes lite rettspraksis på området i Norge. Aftenpostens rettskommentator etter lovendring og sexsjikane på nett: - Ikke lenger fritt frem på nettet. Det var på en privatfest i Sandefjord i desember i fjor at 16-åringen filmet to 17 år gamle ungdommer hadde trukket seg tilbake på et soverom for å ha intim kontakt. Sammen med noen venner gikk 16-åringen inn på soverommet. Med mobiltelefonen filmet hun de to i aktivitet i sengen. Disse 27 verktøyene må du prøve om du vil huske bedre og lære lettere! Denne artikkelen vil ta deg rundt 11 min å skumlese, og kan hjelpe deg med å spare opptil 4000,- på pensum, få privatundervisning fra verdens beste lærere i ditt fag, og lett få så god kontroll på tiden din at du vet hvor mange sekunder du bruker på Facebook hver dag.

Disse 27 verktøyene må du prøve om du vil huske bedre og lære lettere!

«Hva var den nettsiden/appen du nevnte igjen?» Dette spørsmålet får jeg etter hvert eneste seminar jeg holder. Etter mange år med eksperimenter for å lære raskere og bedre, har jeg oppdaget utallige nettsider og apper som kan hjelpe meg. Disse deler jeg selvsagt med alle som er på seminarene mine, og denne artikkelen er en samling av akkurat disse. Disse verktøyene vil hjelpe deg med å skape en lettere student- eller elev-tilværelsen, og kan gjøre kjedelige leseøkter mye mer interessante.

VFL i organisasjonen. Hvordan bruke prinsippene for god underveisvurdering i utviklingsarbeidet?

VFL i organisasjonen

Å praktisere prinsippene for god underveisvurdering i utviklingsarbeid kan for eksempel handle om å gjøre alle involverte kjent med målsetninger og forventningergi læringsfremmende tilbakemeldinger på alle nivåinvolvere i planlegging, gjennomføring og oppfølging av utviklingsarbeidetjobbe kunnskapsbasert, legge til rette for refleksjon over praksis og justerer framdriften underveis. Toppløsbilder fra jentegarderobe spredd - Munin. Dette temaet dukker ofte opp.

Toppløsbilder fra jentegarderobe spredd - Munin

Det bekrefter helsesøster Edel Bratlie overfor Romerikes Blad. – Vi kjenner til at bilder av unge, delvis avkledde jenter i gymgarderoben har havnet på nettet. Blant annet ved at jenter har tatt puppebilder av andre jenter og spredt dem videre, forteller hun. Fakta om bilder på nettet Har du tatt bilde av en person, må du ha personens tillatelse før du kan publisere dette bildet.Hvis bildet er av personer under 15 år, må du i tillegg ha tillatelse fra foreldrene til personen det gjelder.Ikke glem at opplysninger på internett er søkbare for alle. Kilde: Ung.no. Differences Between American and British English.

While there are certainly many more varieties of English, American English and British English are the two varieties that are taught in most ESL/EFL programs.

Differences Between American and British English

Grupper for lærere på Facebook. Undervisningstips“Her kan vi dele ulike undervisningstips med hverandre.”

Grupper for lærere på Facebook

Status lærer“Gruppen er tenkt som et profesjonsfelleskap hvor vi sammen skal kjempe for å bedre lærernes betingelser og status, og for kvalitet i skolen. Folk er svært forskjellige så vi må alle ha respekt og takhøyde for at andre har en annen språkform og humor enn en selv. Derfor, les alt i beste mening, men samtidig bør man absolutt holde seg fra personlig sjikane.

Deler du bilder av barna dine på nett? - Mobilskole. De fleste av oss har nok gjort det, ofte uten å tenke over det engang ..

Deler du bilder av barna dine på nett? - Mobilskole

Vi deler bilder av våre barn som vi synes er søte, morsomme og som vi av en eller annen grunn ønsker å dele med venner og kjente. Kanskje vi bør tenke oss om to ganger før vi ukritisk legger ut bilder og tekst om våre små barn som ikke har valgt å være i offentligheten selv. Barn har også rett til et privatliv og dette handler om respekt for barnas privatliv. Hva er greit at andre ser og vet? 16 år gammel jente tiltalt for å ha spredt sexvideo. Den norske krona stiger i verdi - Sterkeste krone på 17 måneder - Dagbladet. (Dagbladet): Den norske krona har ikke vært like sterk mot euroen på 17 måneder.

Den norske krona stiger i verdi - Sterkeste krone på 17 måneder - Dagbladet

Det vekker internasjonal oppsikt, og store Financial Times omtaler oppgangen i dag. - Det stemmer. Krona er på sitt sterkeste siden sommeren 2015, og det henger uløselig sammen med oppgangen i oljeprisen, sier Øystein Dørum, sjeføkonom i NHO, til Dagbladet. En euro kostet i går 8,92 kroner, ifølge Norges Bank, mot nesten 9,59 i januar i fjor. - Ingen vil kle av seg foran klassen, men hvorfor gjør dere det for hele verden? Det lurer jeg på. Kan noen svare meg? Sprer falske nyheter på Facebook med hets mot Trine Skei Grande. Over 80.000 personer har likt og følger Facebook-gruppen «Nei til Trine Skei Grandes flyseteavgift».

Sprer falske nyheter på Facebook med hets mot Trine Skei Grande

I lang tid har stortingsrepresentanten og partilederen følt seg trakassert og hetset av innlegg i gruppen. Drapstrusler og politibeskyttelse – Dette har avlet frem flere drapstrusler, og jeg har i perioder hatt behov for politibeskyttelse, sier hun. Secret Teacher: I moved to Africa – and realised how flawed British education is. Planleggeren. 133479511.pdf;jsessionid B7F79C84A92F91333BE94BC364170986. Én av fire unge sender nakenbilder: Hele skolen så Sebastian (19) naken - NRK Norge - Oversikt over nyheter fra ulike deler av landet. «I ein tid der vi kan tørre å si, i en tid der vi kan tør å stole på folk.

Det e en tid der alle menneska e lik. Det e en tid der alle skjønne ka det vil si å være sterk.» Sebastian Olsen (19) sitter på studenthybelen sin i Hammerfest og rapper en av låtene han har produsert. – Jeg kom til fylkesfinalen i Ungdommens kulturmønstring med den sangen. Den handler om mobbing og det å stå opp for seg selv.

GOOGLE

MAC\ipad. Undervisningsfag. Læringsmiljøsenteret - Skolene utnytter ikke handlingsrommet for å tilpasse undervisningen. Jøsendalutvalget har nå overlevert sin utredning "Mer å hente. Bedre læring for elever med stort læringspotensial". Utvalget er tydelig på at Norge har elever som ikke får opplæring som gjør det mulig for dem å realisere sitt læringspotensial, og at skolene ikke utnytter handlingsrommet de har for å tilpasse og organisere undervisningen. 15. september la Jøsendalutvalget fram sin utredning NOU 2016:14 Mer å hente.

Bedre læring for elever med stort læringspotensial. NOU-en omhandler elever som presterer på høyt faglig nivå, har spesielle talent eller har potensial til å nå de høyeste faglige nivåene. Lærerne trenger mer kompetanse for å tilrettelegge undervisningen Plikten til å gi den enkelte elev tilpasset opplæring gjelder alle elever, også elever som presterer på høyt faglig nivå, elever som har spesielle talent og elever som har potensial til å nå de høyeste faglige nivåene.

Jøsendalutvalgets anbefalinger I utredningen NOU 2016:14 Mer å hente. Utvalget anbefaler at forskningsmiljøer: Screens In Schools Are a $60 Billion Hoax. Itfag. Teacher Resources: 15 Ways to Use Verso App - Verso Learning. Guest post by Kevin Zahner. Disse Windows 10-tipsene bør alle prøve. Windows 10 har mange kule små funksjoner som du kanskje ikke er klar over. Visste du for eksempel at du kan ta video av det som skjer i nettleservinduet, eller selv velge når oppdateringer skal installeres? I denne artikkelen finner du tips til hvordan du kan få mest mulig ut av Windows 10. 1. Ta video av hvilken som helst applikasjon. Spaced Learning downloadable 1. Forms_skole. Vår oppgave er å dele kunnskap om og inspirere andre lærere i fylket til å bruke IKT på en god og faglig måte i undervisningen. Lesson Study som metode i skolebasert kompetanseutvikling. Publisert 24.06.2015 — Skrivesenteret Lesson Study kan være en god innfallsvinkel til arbeidet med skolebasert kompetanseutvikling innenfor ett eller flere av satsingsområdene i Ungdomstrinn i utvikling.

Lesson Study er en metode der lærere i fellesskap planlegger undervisning, observerer hverandre og sammen reflekterer over gjennomført undervisning for stadig å kunne gjøre undervisningen bedre. Lesson Study stammer opprinnelig fra Japan, der metoden har fått navnet Kenkyou jugyou som på norsk kan oversettes til forskningstime (Munthe, Baugstø, Haldorsen, 2013). Barn og medier 2016 lansert. I dag ble Medietilsynets Barn og medier-undersøkelse 2016 lansert. Den består av to rapporter som gir innsikt i 9 – 16-åringers tanker og forhold til medier, og en rapport hvor vi får høre hva foreldre tenker om barns mediebruk. 2888 barn og 2007 foreldre er begge blitt spurt om 50 spørsmål innen temaene mediehverdag, mobbing og trusler, seksualitet på nett, IKT i skolen, sosiale medier med mer. For årets undersøkelse har Medietilsynet trukket inn innspill til spørsmål fra flere instanser som jobber med forskjellige fagfelt knyttet til barn og medier i Norge, slik som KRIPOS, Redd Barna, Senter for IKT i utdanningen med flere. – Norske barn og unge har en massiv bruk av medier generelt, og de har både tilgang og bruk i verdensklasse, sier ansvarlig for undersøkelsen i Medietilsynet, Thomas Haugan-Hepsø. – Dette er for så vidt ikke nytt, men omfanget øker, og vi ser en tendens til at økt mediekonsum gir noe mer risikoatferd på nett.

World Wide English: Velg språk. KS-Ung. Glossary of Usage: Index of Commonly Confused Words. Control Alt Achieve: 66 Question Checklist for Rolling Out Google Apps. English Grammar 101 - Online Grammar Lessons. Here’s The Grammar Test Experts Claim Only Those With An Above Average IQ Can Ace. Did You Pass It? Lars Øyvind Veland. Produkter for: Finn din konsulent Lars Øyvind Veland Salgs- og regionsjef 911 50 200post@fasadeprodukter.no.

1/2016: Guide for digital kompetanse og undervisningskvalitet. Kvalitetskjeden i høyere utdanning er en helt ny guide for digital kompetanse og undervisningskvalitet. Slik har digitale læremidler endret skolehverdagen. Farlig begjær - Viten. En mann lister seg gjennom skogen. Han er slank og høy, nesten to meter lang. Huden er mørk, håret er krøllete og nesa er flat. I den ene handa bærer han et kastetre, et redskap som minner om et spyd og fungerer som en forlengelse av armen. Paul Ford: What is Code? Skriving i alle fag - noen gode ressurser. Road to Grammar - Your Road to Better Grammar. Twitter - netværk (også for pædagoger)   - Digitalpædagog. “Creative Commons Twitter by Uncalno Tekno is licensed under CC BY 4.0 Jeg opfordre mange af mine kollegaer, lærer, pædagoger og andre godt folk, som jeg møder, at blive aktive på twitter.

Men jeg møder sjældent pædagoger, som er aktive og det synes jeg er en skam, at pædagoger (og andre) går glip af denne mulighed! PedPod 02 Relasjoner på godt og vondt – hvordan motivere elever – Sembly AS. Flyt fokus væk fra tavlen: elevaktiverende arbejdsformer — LEKTIONEN.DK. Hvordan undervise med kjernepunkter. When Students Design The Assessment, Everyone Wins - Work in Progress.

OneNote

Digital kompetanse. Sandefjordskolen. MLA Paper. Skickliga lärares relationsarbete viktigt för eleverna. En ny epoke - Viten. Flere barn og unge blir mobbet på nett. Grammar PowerPoint Presentations at Grammar Bytes! Map shows history of US immigration. Bonjour, Hola, 你好: resources to help teach any language & a chance to win $100! Om Dataporten - Dataporten. Digital grunnkompetanse - generell kompetanse og individuelle utviklingsområder. Open Educational Resources (OER): Resource Roundup. 53 Ways to Check for Understanding. The Most Read Book Among High School Seniors From Each State, in One Surprising Map. Studentene fikk bedre karakterer da faglærer endret undervisninga -Universitetsavisa. La elevene forklare grammatikk digitalt. Instructure Introduces Canvas Commons to Enable Shared Content and Collaboration Across the Canvas Cloud.

Learning is Change. Vår oppgave er å dele kunnskap om og inspirere andre lærere i fylket til å bruke IKT på en god og faglig måte i undervisningen. Pulje 6 (2015-2017)

Digital dømmekraft

Nett-TV - hastighetsmåling. Planlegge + Kalender = Sant. TOOLS. Lærerhverdag #47 - Kjennetegn vs kriterier. Sånn får vi god skole, mener skoleforskeren. Download - MultiUpfile. Kan du dette tastatur-trikset? Lærerbloggen: Grupper for lærere på facebook. Kun én sto på eksamen. Can neuroscience solve the mystery of how students learn? Integrating Office Mix using LTI. Ny rapport: Dette blir viktig i fremtidens skole. – Det er like viktig som fysisk trening. Multimedia Discrepancies - Plenary Lectures as Perceived by Students - Nr 01 - 2015 - Uniped - Idunn - tidsskrifter på nett. Every Teacher’s Guide to Assessment. Syv nøkler til effektiv tilbakemelding. Introducing Think Kit. Today, we’re proud to... UK Learning Analytics Network, University of Edinburgh in Association with Jisc – LiveBlog » Nicola Osborne.

Ole om skole. Den profesjonelle lærer - revidert 08 08 14. Knusende dom fra skolens største stjerne. Lens comes to iPhone and Android. Mozilla Backpack. Assessment For Learning Toolkit. s40536-014-0011-6.pdf. 13 Innovative Services to Enhance Language Learning Online. Cappelen Damms Sinus 1T - Campus Inkrement. OneDrive til alle dine filer - Computer - Digitalt - Livsstil.

IKT OG LÆRING

Ymse. Quizzes.