background preloader

KERÄÄ JA KURATOI- VÄLINEITÄ

Facebook Twitter

Symbolab. Opas sosiaaliseen tiedonhakuun ja kuratointiin. Yksinkertaisimmillaan kuratointi tarkoittaa tätä: kuraattori (asiantuntija / intohimoinen asianharrastaja) arvioi useita artikkeleita (tai kuvia, videoita), valikoi niistä parhaimmat ja jakaa ne yleisönsä kanssa. Tämä säästää lukijoiden aikaa ja vaivaa, kun heidän ei tarvitse kahlata läpi heikkotasoisia, epäoleellisia tai samoja sisältöjä toistavia artikkeleita.

Kuratointia on pidetty varteenotettavana ratkaisuna internetin tietotulvan hallintaan. En ole vielä tavannut ketään, jonka mielestä idea ei olisi hyvä – kuka ei haluaisi löytää helposti laadukasta sisältöä mielenkiinnon kohteistaan? Silti keskimääräinen internetin käyttäjä ei ole vielä kuullutkaan kuratoinnista. Tämä artikkeli on osa kuusiosaista sarjaa, jonka aikaisemmat osat ovat: Löydä, suodata, jalosta – kuratointi ja sosiaalinen tiedonhakuHelpoin reitti parhaan sisällön luo: Googlen, Twitterin ja Facebookin kamppailu internetin herruudestaÄlykkäät henkilökohtaiset web-lehdet Zite ja FlipBoard tehokäytössä Paper.li Scoop.it.

PEARLTREES. 11 Helpful Hints for Combining Google Drive With Symbaloo. Musiikki. About Diigo. Opeblogi: Diigo opetukseen – paljon erityisherkkuja. Sosiaalisen median alkuajoilta on ollut olemassa palveluita, joiden avulla netistä löytyneitä aarteita on voinut kerätä, järjestellä ja jakaa. Edelleenkin nämä sosiaaliset kirjanmerkkipalvelut ovat tuntemattomia suurelle osalle netin työ- ja opiskelukäyttäjiä. Harmi. On todella työlästä muistinvaraisesti etsiä uudelleen ohi vilahtaneita hyödyllisiä sivuja. Jos aarteita tallettaa oman tietokoneen selaimen suosikkeihin (kirjanmerkkeihin), ne ovat vain sillä koneella ja selaimella. Nykyisin toki pilviominaisuuksin varustetut selaimet jakavat kirjanmerkit kaikille laitteille, mutta tämä ominaisuus vaatii kirjautumista selaimelle eikä mahdollista jakamista kavereille. Ensimmäinen linkkien keräily- ja järjestelypalvelu, jota käytin, oli nimeltään BlogRoll.

Sen kautta sai blogin kupeeseen nätisti likkilistoja, joita saattoi hallinnoida yhdestä paikasta keskitetysti. Diigo on paljon muutakin kuin sosiaalisten kirjanmerkkien palvelu. Educator-käyttäjätili on suhteellisen uusi ominaisuus. Trello. Upload, Share, and Discover Content on SlideShare. Your Bookmarks and favorites in the cloud. Blogi: Uutuutena Google+ Kokoelmat. Google+ Kokoelmat on uusi toiminto, jonka avulla voit lajitella tekemiäsi päivityksiä aihealueiden, eli kokoelmien, alle ja tilata omalle Streamillesi kaikkein kiinnostavimmat aiheet muilta. Google+ Kokoelmat voit nimetä juuri niinkuin haluat ja seuraajasi voivat helposti paikantaa juuri heitä eniten kiinnostavat päivitykset yhdestä paikasta. Kokoelmat löytyvät Google+ navigoinnista omana kohtanaan. Kun luot ensimmäisen Kokoelman, ilmestyy profiiliisi myös erillinen välilehti Kokoelmia varten.

Jos löydät muiden Google+ Kokoelmista kiinnostavia aiheita, voit tilata päivitykset omalle Streamillesi klikkaamalla Seuraa. Omia päivityksiä voi liittää Kokoelmiin päivityksen oikean yläkulman valikosta, kohdasta Siirrä viesti kokoelmaan. Mielenkiintoinen piirre yritys- ja oppilaitoskäyttäjille Google+ Kokoelmissa on se, että niiden ei välttämättä tarvitse olla julkisia. Voit luoda erilaisia Kokoelmia joko vain itsellesi, piireillesi tai "muokattu"-vaihtoehdon kautta valitsemillesi henkilöille. You are the content you publish. | Scoop.it.

Your Bookmarks and favorites in the cloud. Google Keep. TVT opetuksen tukena. Eeva Kurttila-Matero. Opeverkostot - Facebook. Osallistu tämän wikin rakenteluun. OHJE: Lisää tietoja ja linkkejä: klikkaa Edit, kirjoita haluamaasi kohtaan (listat aakkosjärjestykseen) ja tallenna. Palaute. Facebook on yhä useampien suosima verkottumispaikka myös ammatillisesti. Facebookin käyttöehdot ovat käyttäjän kannalta huonot eikä ympäristön käytettävyyskään aina ole verraton, esimerkiksi keskusteluketjuja ei saa linkitettyä muille verkkosivuille. Heikkouksista huolimatta Facebookista voi löytyä ammatillista apua ja hyviä verkostoja.HUOMIO! Vastaava listaus ruotsalaisista ryhmistä. Opeblogi: Opeverkostot Facebookissa.

Opetusalan ihmiset ovat löytäneet Facebookin toimivan puolen. Erilaisia opettajien keskinäisiä ryhmiä tai sivuja on putkahtanut muutaman viime vuoden aikana tiheään tahtiin. Tiedonjanoinen saa usein hyvin vikkelästi apua ja tukea. Esimerkiksi mobiililaitteiden opetuskäytön tuki Facebook-ryhmien kautta on kerrassaan korvaamatonta. Aloitimme AVO-hankkeessa jokunen vuosi sitten listaamaan erilaisia opetusalan verkostoja. Tehtävämme kun on edistää avoimia oppimisverkostoja. Facebook-sivu on näyttävä ja täydentyy edelleen. Facebook jakaa mielipiteitä.