background preloader

Anost34

Facebook Twitter

Anders Österberg

Bästa webbsidorna för att göra egna digitala tidningar. Kylarvätska saab 9-5 2,3t. Ursprungligen postat av Fredrik / 1941Som sagt, man kan inte till 100% gå efter färgerna.

Kylarvätska saab 9-5 2,3t

Men generellt brukar den Blå & Gröna färgskalan oftast vara propylen-baserade & Orange samt Röda färgskalan vara etylen-baserade. Men detta är inte hela sanningen, då specifikationerna skiljer sig på innehållet. Finns ingen standardisering på färgerna. Det finns t.ex. även klar/genomskinlig glykol, men den används oftast till andra tillämpningar än i bilar. Så kolla vilken spec. som är rekommenderad & köp rätt produkt.Det är som med motoroljor.

Bra mattematerial

Sv.padlet. Digitala verktyg för formativ bedömning @ Nordström Education. Skrivet av Daniel Nordström Här hittar ni en sammanställning på olika digitala verktyg som man kan nyttja för att stödja arbetet med formativ bedömning.

Digitala verktyg för formativ bedömning @ Nordström Education

Sammanställningen kommer att uppdateras löpande. Följ oss på sociala medier eller på vår hemsida för att ta del av nya uppdateringar med tips på digitala verktyg. Här hittar ni en sammanställning på olika digitala verktyg som man kan nyttja för att stödja arbetet med formativ bedömning. Sammanställningen kommer att uppdateras varje vecka.

De olika verktygen är inte direkt kopplade till en specifik nyckelstrategi eller olika metoder utan det finns en stor flexibilitet och valfrihet att anpassa användandet av olika digitala verktyg i undervisningen efter behov. Foton, bilder och illustrationer För att synliggöra lärandet och förstärka texter så kan lärare och elever använda sig utav olika foton, bilder och illustrationer från t.ex. För er som vill hitta gratis fria bilder på Internet rekommenderas följande sajter: Formativ undervisning och bedömning. Provfri matematik – bedömning i praktiken. Detta blogginlägg handlar om regler för arbetsro baserade på inlärning istället för på disciplin.

Provfri matematik – bedömning i praktiken

Jag kommer visa hur mina ordningsregler för eleverna är formulerade och Malin Larssons utveckling av dem, samt länkar till hennes blogg och radioprogrammet som var upprinnelsen till det hela. Men först vill jag visa ordningsregler för LÄRAREN: Upprinnelsen är att jag medverkade i Sveriges Radio P1. Studio Ett hade en specialsändning om skolan som avslutning på en reportageserie om skolan med rubriken och hashtagen Kaosklass. Mitt mål var att ändra fokus för den offentliga skoldebatten. Ska vi skapa ordning och reda i klassrummet, måste vi skapa regler som är baserade på det som forskningen säger främjar inlärning. En fråga till dig, kära läsare: Hur skulle du själv formulera ordningsregler i ett klassrum, om de ska utgå ifrån att främja inlärning?

Här är en bild på reglerna i mitt klassrum, fula som stryk, men innehållet är vackert: Efter radioprogrammet hände något härligt. 30 Inspiring Posters To Jazz Up Any Classroom. Ett litet tillägg om Kims prov. De positiva erfarenheterna från att återkoppla prov med metoden Kims prov och alla goda idéer från kollegor runt om i landet har gjort att jag gått vidare och testat ett par olika varianter som jag tänkte att jag bara helt kort skulle redovisa.

Ett litet tillägg om Kims prov

I kemi har mina elever haft prov i ämnet livsmedelskemi. I stället för traditionell genomgång av provet använde jag mig av Kims prov med några förändringar. Inga av Kims svar var fel men var av olika kvalité när det gällde användandet av begrepp, resonemang mm. Anledningen till att jag inte presenterade några felaktiga svar var dels att eleverna i hög grad hade svarat på ett korrekt sätt men framför allt ville jag inte att några felaktiga svar skulle fastna och sitta kvar som missuppfattningar.

Syftet med Kims prov är ju det motsatta. I det andra fallet hade vi ett matematikprov som byggde på de nationella prov som skolverket länkar till från sin hemsida. Kims matteprov - feedback på ett annorlunda sätt. Ett matteprov ses ofta som ett traditionellt summativt sätt att bedöma elevernas kunskaper.

Kims matteprov - feedback på ett annorlunda sätt

Som lärare vill man gärna att det skulle ha en formativ sida, att eleverna skulle använda det rättade provet till att få feedback, lära sig av misstagen och ta med sig de nya insikterna till nästa moment. Tyvärr är inte så lätt att få med eleverna när det gäller den saken. Det blir mest fokus på svart eller vitt, rätt eller fel. För att komma till rätta med det fick mina elever i årskurs 9 rätta Kims prov. När jag hade rättat färdigt mina elevers senaste matteprov tog jag ett tomt prov och skrev Kimmy längst upp, namnet på en fiktiv elev. Den första reaktionen från eleverna kom genast när de klev in i klassrummet och fick syn på högen med uppkopierade prov: ”Vem är Kim?” Eleverna satte igång och efter ett tag började kommentarerna komma: ”Å nej, jag har kommit på ett fel jag gjorde på provet, jag har gjort samma fel som Kim” eller ”så här gjorde jag också och det stämmer”.

Swedish Maths Teaching Resources. Where applicable, use the links to download Swedish versions of resources.

Swedish Maths Teaching Resources

Maths Resources in Swedish Shapes display banner (Ref: SB3725) Colourful printable banner for your (2D) ‘Shapes’ display. 3D shape posters (Ref: SB1199) A set of 7 A4-sized printable posters featuring common 3D shapes. Values to 6 bingo (Ref: SB7990) A set of bingo boards and matching cards with values from 1 to 6 represented in different ways. MULT.

Mattesajter

Film till bedömningsstöd i idrott och hälsa, årskurs 6. DashboardMenu. IKT-hjälpmedel. Programmering. En matematiktävling för hela klassen. Matte_7-9.pdf. Idrott och hälsa.