background preloader

Retorik

Facebook Twitter

Prins Daniels tal vid Lärarnas Riksförbunds kongress. 178190 1 102587 Tala ut. How to sound smart in your TEDx Talk. Muntlig redovisning. Martin Luther King. I have a dream (Jag har en dröm) av Martin Luther King är troligtvis världens mest berömda tal.

Martin Luther King

King åkte runt och talade i det stora amerikanska riket, ofta i flera städer varje vecka. I talen kan vi närma oss vem King var och vad han ville. King använde ofta talen för att motivera, inspirera och uppmuntra till konstruktiv ickevåldshandling. Även vi hoppas att talen nedan vi har valt ut kan åstadkomma detta hos er som läser och lyssnar på dem. p.s. Allt nedan är på engelska då inget annat anges. I have a dream (Jag har en dröm) Talet hölls i Washington D.C. den 28 augusti 1963. Ljud och bildspel » Text och ljud » Prins Carl Philips kärlekstal till Sofia. Det finns bröllops tal och så finns det kungliga bröllopstal.

Prins Carl Philips kärlekstal till Sofia

Minns 2010 och Daniel. Prins Daniels tal till Victoria - BröllopsGuiden. "Eders Majestäter, Eders Kejserliga Höghet, Eders kungliga Högheter, Excellenser, mina damer och herrar, kära familj och vänner.

Prins Daniels tal till Victoria - BröllopsGuiden

Kära Victoria. Kronprinsessan Victoria, prinsessa av Sverige. Mitt hjärtas prinsessa. Retorik. Retorik - konsten att tala. 166278-1_Retorik Handledning. Jonas Hassen Khemiri: Andra familjer hade andra gudar, det närmsta vi kom en helig plats var vårt bibliotek. När jag var liten så brukade jag tänka att alla familjer utom vår hade en helig plats.

Jonas Hassen Khemiri: Andra familjer hade andra gudar, det närmsta vi kom en helig plats var vårt bibliotek

Ett ställe dit de kunde åka på helgen för att bli en del av ett större sammanhang, hitta en gemenskap, hålla historien och traditionen vid liv. Vissa familjer klädde sig fint och åkte till kyrkor eller moskéer. E471045901.pdf. Charlottas klassrum. Talexempel. TV: Zlatan tårögd efter nionde Guldbollen: "Hamnar i skuggan av Pontus och Klas" - Sverige - - fotbollskanalen.se. Bredvid de gyllene bollarna från 2005, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 trycks nummer nio in någonstans hemma i pappa Sefiks prisskåp.

TV: Zlatan tårögd efter nionde Guldbollen: "Hamnar i skuggan av Pontus och Klas" - Sverige - - fotbollskanalen.se

Att döma av den nyligen visade tv-dokumentären och hemma-hos-reportagen, är det ont om plats. - Vad säger man efter nio guldbollar? Jag tror inte att det finns mycket att säga. Guldbollarna talar för sig själva. Jag lever fortfarande min pojkdröm vad det gäller fotboll, sade Ibrahimovic när han strax före 22 på måndagskvällen klev upp på scenen och tog emot svensk fotbolls finaste utmärkelse. Igen. Anders "Ankan" Johansson om tidigare betyg. 20131204 – Jason Diakité (Timbuktu): Tal i riksdagen under Fem i tolv-rörelsens manifestation. Jag tog med med mig en sak idag som jag bara brukar ha med mig när jag lämnar Sverige, och det har jag inte gjort nu för jag kom med en väldigt kort taxifärd.

20131204 – Jason Diakité (Timbuktu): Tal i riksdagen under Fem i tolv-rörelsens manifestation

Jag tog med mig detta här [visar ett pass], det brukar jag bara ha, som sagt, när jag lämnar Sverige för att påminna alla ställen jag kommer till, var jag kommer ifrån. Det här betyder väldigt mycket för mig, detta, den här samlingen papper. Det är inte alla som bor i Sverige, som lever i Sverige, som har ett sådant. Jag tog med den idag för att säga att detta är mitt bevis i alla fall, på att jag inte är någon främling. Så fientligheten mot mig på grund av min hudfärg kan egentligen aldrig bli främlingsfientlighet, det är och förblir rasism. Här är världens bästa tal 2014 - foretagande. Malinsklipp hålla tal. Klasskompassen. Fenomenet Malala. I ett tidigare blogginlägg berörde jag frågan om vad som gör oss till dem vi är och vad vi själva kan göra för att göra kunskapsresor, uppleva personlig utveckling samt få en plats i tillvaron att agera ut ifrån.

Fenomenet Malala

Mot den bakgrunden är det intressant att studera fallet Malala Yousafzai. 17 år gammel blev hon för en månad sedan den yngsta personen någonsin att ta emot Nobels fredspris (eller för den delen vilket Nobelpris som helst). Det har sagts och skrivits mycket om hennes kamp för barns och ungas rättigheter i Pakistan och hela världen. Timbuktus tal - ord för ord. I dag höll Fem i tolv-rörelsen sin årliga manifestation i Sveriges riksdag.

Timbuktus tal - ord för ord

Men när rapartisten Timbuktu tog emot pris närvarande inte talmannen Per Westerberg (M). – Som talman undviker Per Westerberg att närvara vid prisutdelningar som kan uppfattas som kontroversiella, säger hans pressekreterare Samira Zayane. Då höll han känslofyllda talet. Emma Watson at the HeForShe Campaign 2014 - Official UN Video. Retorik – konsten att övertyga. Jag planerar för nästa arbetsområde som är retorik, dvs konsten att tala övetygande, samt etos, patos och logos som är ett tals olika delar.

Retorik – konsten att övertyga

Vi ska alltså analysera talen samt skriva egna. I nya kursplanen är tal framlyft så eleverna ges redskap för att möta arbetslivet framöver. I vår kommun har vi som mål att arbeta entreprenöriellt och detta tycker jag ligger väl i fas med det synsättet ,förutom hela arbetssättet formativ bedömning och att som lärare dela med sig av sina planeringar för att lyfta skolan. Talanalys Vad är talares syfte – är det att utbilda, att motivera, att övertyga eller för att underhålla?

Några användbara tips på länkar jag snappade upp från Twitter är: En Prezi om talets uppbyggnad och lite kort historik samt talets uppbyggnad här. Svenska tal: #vitalarsomTED. Pedagogisk Planering #visomtalarsomTED Introduktion av projekt.

#vitalarsomTED

Prins Daniel. Fördomar 2 - The Latin Kings. Ashton Kutcher Speech - Teen Choice Awards (HQ) Timbuktus tacktal. (Jason Diakité).

Retorik

Tala Retorik. Sagokungen i vågornas skugga. RetorikMagasinet 25 & 28. Talarstolen. Stadshuset i Stockholm 10 januari 2005: Minnesstund för tsunamins offer och tre tal ska hållas. Avslutningstal - mall.doc.