background preloader

Novellen 13

Facebook Twitter

S lilla litteraturpris. Mormors mitsubishi. Semester - Svenskanoveller Wiki - Wikia. Noveller inifrån krigets Syrien. Snö Snöns skådespel som han betraktade genom det lilla fönstret var väldigt lockande och gav honom lusten att springa ut och leka.

Noveller inifrån krigets Syrien

Men hela natten tänkte han på mannen som hade ringt och frågat: Är ni den och den? Han hade svarat: Ja. Mannen hade då i ett tämligen neutralt röstläge fortsatt: ”Infinn er i morgon. Våldsmannen. Wolfgang Borchert: Köksklockan. !

Wolfgang Borchert: Köksklockan

[Borchert](/wp-content/PICT1/PICT1812_01.jpg @alignright)Undan för undan översätter jag nu Wolfgang Borcherts berättelser. Tidigare har jag visat er ”Brödet” (Das Brot) och ”De tre mörka konungarna” (Die drei dunklen Könige) här. Offerlamm. Av Roald Dahl Det var varmt och städat i rummet, gardinerna var fördragna och de två bordslamporna tända — både hennes och den som stod vid den tomma stolen mitt emot.

Offerlamm

På byffén bakom henne stod två höga glas, sodavatten och whisky. I termosen låg det friska istärningar. Mary Maloney satt och väntade på att hennes man skulle komma hem från arbetet. Standardlängden av ett mirakel. ”Jag kommer att bli en perfekt utställningsvakt, jag är lyhörd och ansvarstagande.”

Standardlängden av ett mirakel

En man med en mörk historia söker jobb på ett konstmuseum. En nyskriven novell av Jonas Hassen Khemiri. Jonas Hassen Khemiri. Novell av Jonas Hassen Khemiri: Standardlängden av ett mirakel. …’Reuterswärd’ kommer från en kund som brukar lämna in sina kostymer hos oss, han spelar handboll, har tre barn och är släkt med en bergsklättrare som dog på Mount Everest, släktingen alltså, kunden mår bra, han kom förbi i förra veckan för att plocka upp sin tvätt…” det låter kanske konstigt men plötsligt var det som att allt som var jag, jeansen och luvtröjan och ärret och händerna blev en del av något annat, som om jag var något mer än den jag var, ungefär på samma sätt som när jag skrev ”Anders Reuterswärd” på ansökan…”

Novell av Jonas Hassen Khemiri: Standardlängden av ett mirakel

Vägen mellan himmel och jord. Selma Lagerlöf fick novellen Vägen mellan himmel och jord utgiven första gången i tidningen Julrosor* år 1914.

Vägen mellan himmel och jord

Ett år senare kom den med i skriftsamlingen Troll och människor. I Vägen mellan himmel och jord får läsaren möta en gammal bekant från Gösta Berlings saga, nämligen den gamle överste Beerencreutz. Då majorskan dog lämnade han Ekeby och kavaljersflygeln. Han bosatte sig i stället hos en bondfamilj i Stora Kils socken. En natt får översten ett ovanligt besök. Noveller. Sagan om busschauffören som tänkte att va fan - Svenskanoveller Wiki. Av Tage Danielsson NU SKA NI höra en saga som handlar om bussförare Hugo Berglund.

Sagan om busschauffören som tänkte att va fan - Svenskanoveller Wiki

När sagan börjar har han just tagit emot avgiften av den sista påstigande passageraren vid Skanstull, och nu startar han buss numro 144 på sin elfte resa för dagen via Gullmarsplan ut på Huddingevägen mot Örby och Älvsjö till Herrängen och Fruängen. Klockan är halv tolv på dagen, Hugo Berglund är 47 år, månaden är juni och vädret är strålande vackert. Jonas Gardell - Mormor gråter. Tove Jansson: Granen. Av Tove Jansson.

Tove Jansson: Granen

Tove Jansson läser ur Granen. Mumindalen om vintern är kall, tyst och skrämmande.

Tove Jansson läser ur Granen

Utan sin familj och vänner tvingas Mumintrollet mogna och bli mer självständig. Här får vi höra hela Trollvinter i Tove Janssons egen uppläsning.Det är inte lätt att vakna ur sitt vinteride i januari och inte kunna somna om igen. I början av Trollvinter är Mumintrollet förfärligt ensam. Men så befolkas mumindalen med vinterns hemlighetsfulla varelser. H C Andersen “Granen” ..Skriven år 1844, av den danske författaren Hans Christian Andersen Ute i skogen stod där en sådan vacker gran; Den hade god plats, sol kunde den få, luft fanns där tillräckligt av, och runt omkring växte många större kamrater, – både gran och fur.

H C Andersen “Granen”

Men den lilla granen var så ivrig att växa; Den tänkte inte på den varma solen och den friska luften, den brydde sig inte om bondbarnen som gick och småpratade, när de var ute för att samla smultron eller hallon. - Ofta kom barnen med en hel kruka full, eller hade smultron trädda opp på grässtrån, så satte de sig vid det lilla trädet och sade: “- Nej, så litet och nätt det är !” H C Andersen: Grantræet. Lagerlöf: Legenden om julrosorna (En saga om en saga) Full resolution (TIFF) - On this page / på denna sida - Legenden om julrosorna << prev. page << föreg. sida << >> nästa sida >> next page >> Below is the raw OCR text from the above scanned image. Do you see an error? Proofread the page now! Här nedan syns maskintolkade texten från faksimilbilden ovan. This page has been proofread at least once. Julstök på Ganymedes - Svenskanoveller Wiki - Wikia.

Av Isaac Asimov Det var ett fruktansvärt misstag att berätta för infödingarna om Jultomten, det fick männen på Ganymedes erfara. För infödingarna vägrade att arbeta om inte Tomten kom till dem varje år — varje ganymediskt år! OLOF JOHNSON gnolade nasalt för sig själv och de porslinsblå ögonen fick ett drömmande uttryck när han synade den ståtliga granen som stod i ett hörn av biblioteket. En riktigt gammaldags jul - Svenskanoveller Wiki - Wikia. Av Börje Crona Eva-Linda kom hem från skolan bubblande av entusiasm. »Nu har jag valt examensprojekt, pappa,« meddelade hon. »Jag ska ordna en fest.« Barn ska uppmuntras. »Så trevligt,« sa jag. »Vem är det som fyller år härnäst?» I vår familj har vi nio födelsedagar att hålla reda på, och de är ganska jämnt utspridda över året. »Äsch, inte en sån fest. Den här ska vara historisk. En fest som firades för hundra år sen.« Rauha, hennes mamma som också satt i vardagsrummet, tittade upp från sitt arbetsbord. »Det låter intressant,« kommenterade hon. »Vad är det för sorts fest?»

Det fanns flera att välja på, fick vi veta. En liten julnovell.pdf. Pälsen. Kyssen av Hjalmar Söderberg. Svanen - Svenskanoveller Wiki - Wikia. Den elektriska flickan. Pojkjäveln Novell av Aino Trosell. Duell i sal 17 - Svenskanoveller Wiki - Wikia. Av Mikael Niemi. Bethelen: Maskrosen. Inlåst - Svenskanoveller Wiki. Berg som vita elefanter, ljudfil. Berg vita som elefanter. Slaa_folje. Vi läser novellen Slå följe - www.plugga24.se. Torgny Lindgren: Handkraft.

Av: Torgny Lindgren NÄR LEKTIONEN VAR SLUT STANNADE TOMAS kvar vid sin bänk, när de andra gått kom han fram till katedern. —Jo magistern, jag har bara en hand nu. Att arbeta med noveller. Svenska klassiker som ebok och epub gratis. L na e-bok Poe.

Oändrat Oändlig : Lyssning : Jonas Hassen Khemiri. Ungdom - Svenskanoveller Wiki. Novellen och berättartekniken. Att-döda-ett-barn1. "Du och jag" tema i årets novelltävling - Kultur & Nöje - www.sn.se. Twitter. Novellsamlingar. Noveller på Spotify! Konst Litteratur Kulturartiklar. Nyårsnovell av Jonas Hassen Khemiri. S novelltävling 2012. Linda Skugges skrivtips 1. PP: Noveller. Matris. Skriva novell. Utdragsd8. Sju steg -tidningen Skriva. Malinsklipp B som i Berättarperspektiv. Malinsklipp P som i parallellhandling. L na e-bok p Biblioteken i S dermanland. Lektionstips: Pälsen av Hjalmar Söderberg.

Sandhamn. Om himlen smälter.