background preloader

Kasvatus

Facebook Twitter

Meneekö hermo eteisessä karjuvaan lapseen? Näin pääset sujuvasti ulkoilemaan, neuvoo vuoden lastenhoitaja - Hyvinvointi - HS.fi. Avotuli, kota ja päiväunet lampaantaljan päällä.

Meneekö hermo eteisessä karjuvaan lapseen? Näin pääset sujuvasti ulkoilemaan, neuvoo vuoden lastenhoitaja - Hyvinvointi - HS.fi

Käsketkö sinäkin lastasi olemaan reipas? – Turhaa, sillä lapsesi ei ymmärrä sinua. Ei tarvitse kauaa olla automarketissa, kun kuulee isien ja äitien sanovan lapselleen: "Tulepas nyt reippaasti tänne", "Nyt sovitat reippaasti näitä housuja" tai "Nyt reippaasti sieltä".

Käsketkö sinäkin lastasi olemaan reipas? – Turhaa, sillä lapsesi ei ymmärrä sinua

Reipas-sana on jo vuosikymmeniä ollut ilmaisu, jolla vanhemmat ovat kehottaneet lapsiaan toimimaan halutulla tavalla. Sana on kuitenkin lastenkasvatuksessa tehoton. – Lapsen on vaikea ymmärtää, mitä tarkoittaa olla reipas, kertoo Väestöliiton vanhemmuustiimin esimies, psykologi Suvi Laru. The Simplest and Most Perfect Explanation of Privilege I’ve Ever Seen. Toby Morris, an Australian illustrator, has created a comic strip which can teach us an important lesson: that not everyone has the same opportunities in life.

The Simplest and Most Perfect Explanation of Privilege I’ve Ever Seen

This is a short story about two people born into completely different families, whose members play contrasting roles in their children’s lives. We think it’s well worth reading. ’There is no such thing as a "self-made man". We are made up of thousands of others. Everyone who has ever done a kind deed for us, or spoken one word of encouragement to us, has entered into the makeup of our character and of our thoughts, as well as our success.’ Kasvokkain: Psykiatri kääntää kiusaamisen kannustukseksi. Lapsi syö jatkuvasti kynsiään, vaikka vanhemmat kieltävät.

Kasvokkain: Psykiatri kääntää kiusaamisen kannustukseksi

"Joo joo", lapsi sanoo, mutta pian vanhemmat löytävät hänet taas piilosta järsimässä kynsiään. Miksi lapsen käytöksessä ei tapahdu mitään muutosta, vaikka vanhemmat sanovat "ei"? Moni vanhempi ja ammattikasvattaja on ollut vastaavassa tilanteessa. Asuuko teillä nirso lapsi? Lue nämä vinkit. 1.

Asuuko teillä nirso lapsi? Lue nämä vinkit.

Vanhempi, ole kuin et kuulisi kitinää lainkaan – tässä ovat kasvatuksen uudet kymmenen käskyä - Elämä. Leikki eteni tavallisella kaavalla.

Vanhempi, ole kuin et kuulisi kitinää lainkaan – tässä ovat kasvatuksen uudet kymmenen käskyä - Elämä

Ensin lapset riehuivat ja heittelivät sohvatyynyjä pitkin olohuonetta. 8 keinoa saada nirso lapsi syömään tulematta itse hulluksi - Perhe. Jotkut lapset ovat kaikkiruokaisia ja hotkivat lautasen tyhjäksi, toiset taas jyrsivät palan kurkkua eivätkä kelpuuta lautaselleen mitään uutta.

8 keinoa saada nirso lapsi syömään tulematta itse hulluksi - Perhe

Ruoan kanssa nirsoileva lapsi voi lietsoa vanhemman epätoivoisiin tekoihin – herkuilla lahjontaan, uhkailuun, kiristykseen tai lapsen mieltymysten mukaisten erikoisruokien tarjoiluun. Tie on kuitenkin lyhyt. Mannerheimin lastensuojeluliiton Vanhempainnetin ohjeissa että lapsi syö silloin, kun hänellä on nälkä. Tunne- ja tietoisuustaitojen opettaminen. Lasta ei tarvitse suojella voimakkailta tunteilta – auta lasta antamaan niille nimi - Aamulehti. Älä korjaa lapsen jälkiä! Sotku ruokkii luovuutta - Perhe. Hyviä uutisia kaikille sottapyttyjen vanhemmille: jatkuvasti tiptop-kunnossa oleva koti ja aikataulutettu elämä eivät tee hyvää ihmiselle.

Älä korjaa lapsen jälkiä! Sotku ruokkii luovuutta - Perhe

Miksi kannattaa lukea lapselle tänäkin iltana se vanha, tuttu kirja? Hs. Ovatko nykyvanhemmat voimattomia uhmaikäisen edessä?

hs

Testaa, osaatko toimia raivoavan parivuotiaan kanssa Parivuotias heittäytyy selälleen ja kirkuu. Ei tehoa suostuttelu, ei järkipuhe, ei uhkailu eikä lahjonta. Ujo lapsi on fiksu - Valeäidin tunnustukset. "Noooo mikäs se sinun nimesi on?

Ujo lapsi on fiksu - Valeäidin tunnustukset

" "Veikö kissa kielen? " World Economic Forum - Journal. Tämä kuvaus ADHD:sta on yksi parhaimmista, jonka olemme koskaan nähneet. Tämä pitäisi kaikkien lukea! Olen aivan niin kuin te, mutta kuitenkin niin kovin erilainen. Tunnen samoja tunteita, koen samoja asioita. Mutta hieman vahvemmin. Jos olen iloinen, olen ylenpalttisen iloinen. Jos olen vihainen, olen todella vihainen. Kun olen surullinen, olen musertunut. Joskus otan kaiken henkilökohtaisesti. 10 tärkeintä kaveritaitoa. 1. Ohjaa hyviin ystävyyssuhteisiin Yksikin hyvä ystävä voi vaikuttaa siihen, että kiusattu selviää paremmin, psykologi Soili Poijula sanoo. Pieni lapsi ei kuitenkaan opi kaverin kanssa olemisen taitoja itsestään vaan tarvitsee siihen aikuisen ohjausta. – Vanhempien tehtävä on alusta alkaen empaattisesti ottaa lapsen tunteet todesta ja auttaa niiden hallinnassa.

HS: Lasten levottomuuden ja keskittymiskyvyttömyyden syy ei juuri koskaan ole peliriippuvuus. Lasten ja nuorten peliriippuvuus on erittäin harvinaista, kertoo Helsingin Sanomat. Sen sijaan univaje on erittäin yleistä ja aiheuttaa 95 prosenttia ongelmista, joita vanhemmat pitävät merkkeinä peliriippuvuudesta, toteaa lastenpsykiatriaan erikoistuva lääkäri Jaana Wessman HS:lle. Noin joka kolmannen hänen hoitoonsa tulevan lapsen kohdalla keskustellaan pelaamisesta, mutta kotidiagnoosina tehty peliriippuvuus on usein väärä.

Hs. Uusi pienten lasten liikuntasuositus kehottaa aikuisia tinkimään liiasta varoittelusta, kielloista ja rajoituksista ja palauttamaan lasten vauhdikkaat leikit kunniaan. Suosituksen tekijät haluavat lisätä lasten mieluisia kokemuksia ja kokeiluja liikunnan parissa. Suosituksen mukaan päiväkoti- tai koulupäivän aikana lapsen kaikenlaisella omatoimisella liikunnalla on arvonsa – myös nujuamisella ja pelmuamisella. Keskiviikkona helsinkiläisessä päiväkoti Aleksissa julkaistun suosituksen mukaan alle kahdeksanvuotiaiden lasten pitäisi liikkua vähintään kolme tuntia päivässä. Lasten päivittäisen liikunta-annoksen pitäisi sisältää kevyen sisäliikunnan ja reippaan ulkoilun lisäksi myös erittäin vauhdikasta menoa.

Aiemmin suositus oli kaksi tuntia reipasta liikuntaa päivässä. 10 asiaa, joissa matkustavat lapset kehittyvät muita etevimmiksi - Matkat. Erilaiset tutkimukset selvittävät aika ajoin, minkälaisia hyötyjä matkustaminen meille tuottaa. Matkustamisen on todettu muun muassa parantavan eläkeikäisten mielenterveyttä. Transamerica Center For Retirement Studiesin tekemän tutkimuksen ne eläkkeellä olevat ihmiset, jotka matkustavat, ovat mielenterveydeltään paremmassa kunnossa kuin muut. He saavat muun muassa enemmän asioita aikaiseksi kuin ne, jotka eivät matkustaneet. Nyt tutkijat ovat selvittäneet, minkälaisia hyötyjä matkailu tuo lapsille. Äidin kenkäkikka leviää Facebookissa. Newsner Suomi - Journal. Tunnista tunnelukkosi. Lasten hätätilanteet ja elvytys. Taas paloi pinna lasten kanssa – lue asiantuntijoiden neuvot. Teemme lasten kanssa lähtöä ulos kodin eteisessä.

Lapsen komentaminen jäähylle voimistaa uhmakkuutta tai vetäytymistä, stressitutkija varoittaa. Ulkopuolelle sulkeminen on lapsen näkökulmasta täysin katastrofaalista, ja sillä pelkästään vahvistetaan haitallista käyttäytymistä, Nina Sajaniemi Helsingin yliopistosta arvioi Ylen aamu-tv:ssä. Jari Sinkkonen: Miksi eskari-ikäinen käyttäytyy kuin kuningas?