background preloader

Avaa nämä

Facebook Twitter

Ulkolinja: Isis syntyi Irakin tuhkasta | TV | Areena | yle.fi. Marenkia ja lemon curdia | Alko. Radikaali rehellisyys voi muuttaa elämäsi ja tuhota parisuhteesi, mutta on sen arvoista, sanoo Tuuli Syvänen: ”Vaihtoehto on elää feikkaamalla” - Elämä. Ongelmalakanat ja ratkaisu | Arkijärki. Tämä on toivepostaus. Hyvä ystävä pyysi neuvomaan, miten muotoonommeltu lakana taitellaan siististi. Tarkoitan siis sellaista lakanamallia, jonka kulmat on ommeltu pussiksi. Käytössä lakana on erittäin kätevä, sillä se pysyy napakasti ja sileästi paikallaan. Haasteita tulee vastaan, kun systeemi pitäisi viikata kaappiin edes jotenkin järkevästi.

Onneksi youtube osaa kertoa vastauksen myös tähän ongelmaan. Olen valinnut tähän kaksi esimerkkiä. Molemmat ovat englanniksi, koska suomekielistä materiaalia ei löytynyt. Molempien perusperiaate on täsmälleen sama, olennaista on saada ensin kaikki kulmat sisäkkäin. Ensimmäinen video. Toinen video. Helppoahan se on kun homman osaa. Sinnikkyyttä voi opettaa, ja se on nyt erityisen tärkeää, sanoo erityisluokan­opettaja – ”Lapset ja nuoret eivät enää tajua, miten paljon työtä asiat vaativat” - Elämä. Kolme perhettä pissasi purkkiin – Tällaisia kemikaaleja heistä löytyy, eikä kukaan tiedä, miten ne vaikuttavat. Hiusvaha kulkeutuu aamiaispöytään Olisi tarkoitus puhua toisen testitalouden tuloksista, mutta hankalaa on. Olemme saapuneet luovan kaaoksen keskelle. Veikko, 2, kaataa Helmin, 2, päähän vettä. Toivo, 4, kyntää ympyrää pihamaalle potkupyörällään ja Väinö, 5, näyttää kuinka osaa kiivetä pihaa reunustavalle penkereelle - sehän käy ketterästi ja ripeästi.

Väinö vilkuttaa iloisesti penkereeltä. Kirsi Koponen, 37, ja Janne Ruotsalainen, 36, tarkkailevat jälkikasvunsa luomaa arjen trombia viilipyttymäisesti, tämähän on heidän arkeaan. ”Niin kauan kuin kuuluu itkua, ei ole hätää. Iso perhe pyrkii sujuvaan arkeen. Muuten Koponen ja Ruotsalainen kertovat olevansa tavallinen sekaruokaa syövä perhe. Perheen isä on maatilalta kotoisin. ”Siellä ruoka oli verrattain puhdasta. Omakotitalo Kuopion Rahusenkankaalla on perinteisyyteen kallistuva: paljon puuta ja käytettyjä kalusteita, vain vähän uutta ja muovista. Keittiön pöydälle lyödään tulokset heidän virtsanäytteistään. Ei. Shingler jäi koukkuun. Tekijät. Animals in Love - 2. Episode 2. Nämä lastenkirjat kaikkien vanhempien olisi hyvä lukea lapsilleen. Tämä on tullut selväksi: villasukkien tekemistä kuvaava sana jakaa suomalaiset.

Kun Kodin Kuvalehti teki nettiin villasukkakyselyn, vastaajia oli liki 1800. Heistä kaksi kolmesta oli ehdottomasti sitä mieltä, että kutoo villasukkia. Joka kolmas oli yhtä ehdottomasti sitä mieltä, että neuloo villasukkia. Neuloa vai kutoa -pohdinta on ikivanha. Jo 1800-luvun lopulla laadittiin ohjelma käsityönopetuksen järjestämisestä kansakouluissa ja neuvottiin käyttämään sanaa ”neuloa” silloin, kun vaate valmistetaan puikoilla.

Ammattikäytössä villasukkia neulotaan, ja esimerkiksi Suuri Käsityö -lehden ohjeissa puikoilla varmasti neulotaan. Murre ratkaisee Mutta mutta. Kutoa-sanan ensimmäisenä selityksenä on Kielitoimiston sanakirjassakin selitys kankaan valmistamisesta kangaspuissa tai koneella. Kansa voi siis edelleen sekä kutoa että neuloa villasukkia. Kuulostaa jotenkin tutulta, eikö? Riehukaa lapsenne kanssa – näin riehuminen tukee lapsen kehitystä! Rauhoittuminen on erityisen tärkeää Pelkällä riehumisella ei kuitenkaan pötki pitkälle. ”Jos lapsi ei saa tyynnyttävää kosketusta, hän ei opi rauhoittumaan. Sisäinen kyky rauhoittua opitaan suhteessa, jossa aikuinen tyynnyttää lasta”, Mäkelä muistuttaa. Perinteisesti äidit ovat olleet rauhoittavan kosketuksen mestareita.

Jos lapsen kehitys on yhden aikuisen varassa, joka ei syystä tai toisesta tarjoa tyynnyttävää kosketusta lapselle, seuraa Mäkelän mukaan ongelmia. ”Koska aivot kehittyvät kokemusten kautta, on ajateltavissa, että tällaisella lapsella on suurempi riski ylivilkkauteen”, Mäkelä kertoo. Lue myös: Äiti, näin tuet parhaiten poikalapsen kehitystä Lasta voi vaivata riehakkaan aikuisen puute Nyky-yhteiskunnassa monet äidit hoitavat lapsiaan yksin. ”Yksinäinen vanhempi ylikuormittuu helposti, eikä väsynyt aikuinen jaksa tarjota lapselle riittävästi säätelyapua.

Paras lastenhoitojärjestelmä on sellainen, missä lasta hoitaa useat aikuiset. Lue myös: 10 askelta kohti stressitöntä arkea. Videokooste yhdeksän vuoden jälkeen - tältä näytti RMJ-festarikansan keskellä vuonna 2016. Työelämää syytetään liian usein kiireestä – Ylisuorittaminen vapaa-ajalla uuvuttaa meidät, sanoo kasvatustieteen professori - Elämä.

Runsas vuosikymmen sitten Juha T. Hakalan virtasi turhautuneita opiskelijoita. Hakala piti Jyväskylän yliopistossa Maisterihautomoa, jossa hän ohjasi graduunsa jumittuneita opiskelijoita kohti tutkintoa. Tyypillinen opiskelija oli kuin eräs parikymppinen – lahjakas ja tunnollinen opiskelija, joka ei kolmenkaan vuoden yrittämisen jälkeen ollut saanut graduaan valmiiksi. Paineet olivat liian suuret. Hakala neuvoi Hannaa kuten monia muitakin. Kymmenen vuoden aikana Hakala neuvoi satoja opiskelijoita ja sai työstään palkinnonkin. ”On asioita, jotka täytyy tehdä hyvin, jopa täydellisesti, mutta on paljon enemmän asioita joihin riittää seiskan, ehkä seiska miinuksen taso”, hän sanoo. Sama pätee Hakalan mielestä moneen muuhunkin elämänalueeseen.

Hakala on huolissaan meistä ihan tavallisista suomalaisista. Kohtuullisuuden saarnamiehen mielestä onni ei löydy jatkuvan ponnistelun kautta. IS Mysteeri on täällä – kisaa muita vastaan uudessa jännittävässä pelissä - Viihde - Ilta-Sanomat. Opettajat motivoivat koululaisia suloisella aamurutiinilla. Kasvokkain: Psykiatri kääntää kiusaamisen kannustukseksi. Lapsi syö jatkuvasti kynsiään, vaikka vanhemmat kieltävät. "Joo joo", lapsi sanoo, mutta pian vanhemmat löytävät hänet taas piilosta järsimässä kynsiään.

Miksi lapsen käytöksessä ei tapahdu mitään muutosta, vaikka vanhemmat sanovat "ei"? Moni vanhempi ja ammattikasvattaja on ollut vastaavassa tilanteessa. Seinilläkin tuntuu olevan paremmat korvat kuin lapsilla. Mikään ei vain mene perille. Psykiatrian erikoislääkäri Ben Furman kuitenkin väittää, että lasten ongelmat voi kääntää taidoiksi. Voimavarat valjastetaan ratkaisuun Kun lapsi syö kynsiään tai käyttäytyy muuten ei-toivotulla tavalla, vanhempien pitäisi Furmanin mukaan lopettaa puhe kynsien syömisestä ja puhua ainoastaan kynsien kasvattamisesta. . – Kun lapsella on ongelmia tai vaikeuksia, hänen kanssaan ryhdytään miettimään, mitä taitoa pitäisi opetella.

Hänen mukaansa jotkut lapset ovat jopa keksineet kasvattaa yhden kynnen kerrallaan, jotta he saavat juhlia kymmenen kertaa. Kiusaajasta kannustajaksi Mitä tehdä, jos kiellot eivät toimi? Kahden sekunnin kikka paljastaa, sopivatko sinulle lyhyet hiukset - MyStyle - Ilta-Sanomat. Pitkähiuksinen voi mallailla polkkatukan soveltuvuutta itselleen esimerkiksi pukeutumalla pooloon niin, että hiukset jäävät kauluksen sisälle. Miltä näyttää, kun pituus riittää vain kaulalle? Esittelee helpommankin – ja ehkä toimivamman – keinon. Sivustolta löytyy myös havainnollistava Ideana on tarkastella kasvojen sivuprofiilia.

Aseta viivoittimen nollakohta korvanlehden alaosaan ja viivoitin pystysuorassa kaulalle. Kun kynä on suorassa kulmassa, luetaan viivoittimen mitta kynän kohdalta. Jos mitta jää sen alle, lyhyet hiukset (alle leukamittaiset) todennäköisesti sopivat kasvoillesi. Poikkeuksiakin tietenkin on aina, ja moni nainen on jo kokeillut elämänsä aika niin monta hiustyyliä, että tietää kyllä, mikä itselle sopii. Lue myös: Sähkön kilpailutus - Sähkön hintavertailu ja kilpailutus on helppoa kilpailuttaja.fi laskureilla | Kilpailuttaja.fi. Sähkön hintavertailu lyhyesti: Laskurin toimintaperiaate, miten myyjänvaihto tapahtuu, kilpailuttaminen muuton yhteydessä, ... Lue lisää » Sähkön hinta ja sähkön kilpailutus laskurissa Olemme kilpailuttaneet sähkön hinnan puolestasi Kun syötät tiedot nykyisestä sopimuksestasi laskuriin, palvelu hakee sähkötuotettasi ja kulutustasi vastaavan edullisimman tarjouksen palveluun aktivoituneiden sähköyhtiöiden joukosta.

Paras tarjous voittaa Näytämme kustakin sopimustyypistä vain parhaan sähkötarjouksen, jotta myyjät joutuisivat kilpailemaan aidosti päästäkseen kärkeen. Voit tehdä uuden sähkösopimuksen vaivattomasti palvelumme kautta Voit allekirjoittaa sopimuksen oman pankkisi tarjoamalla sähköisellä allekirjoituspalvelulla. Uusi myyjä hoitaa paperiasiat puolestasi Me välitämme allekirjoittamasi sopimuksen eteenpäin uudelle sähkönmyyjällesi, joka sanoo vanhan sopimuksesi irti ja lähettää sinulle kirjallisen sopimusvahvistuksen.

Palvelun käyttö ja kilpailuttaminen on maksutonta Siirry laskuriin: 1. 2. Fysioterapeutti: Moni nainen kärsii tietämättään vatsalihasten erkaumasta – näin treenaat keskivartalosi kuntoon - Hyvinvointi. E11 The Truth About Fat - Dailymotion Video. E11 The Truth About Fat - Dailymotion Video. WWF julkaisi Lihaoppaan: Kotimainen tehotuotettu sianliha ja broileri vältettävien listalla, luomua voi syödä kohtuudella. Maailman luonnonsäätiö WWF on julkaissut Lihaoppaan (siirryt toiseen palveluun), jonka on tarkoitus auttaa suomalaisia tekemään ruokakaupassa ja ravintolassa ympäristöystävällisempiä valintoja – tai ainakin tiedostamaan, mitä vaikutuksia jääkaapin ja vatsan täyttämisellä on.

WWF:n mukaan ruoka muodostaa noin viidenneksen yksityisen kulutuksen ympäristövaikutuksista, yhtä paljon kuin liikenne. Liha- ja maitotuotteiden tuotanto aiheuttaa suurimmat kasvihuonepäästöt muun muassa eläinten rehun tuotannon takia. – Liha ja ruoka ylipäänsä on tärkeimpiä päivittäisiä valintoja, mitä ihminen tekee. Sillä on suuri merkitys ilmaston, vesistöjen ja Itämeren rehevöitymisen sekä luonnon monimuotoisuuden säilymisen kannalta, sanoo ohjelmapäällikkö Jussi Nikula. Opasta varten proteiinin lähteitä on arvioitu ilmasto- ja ympäristövaikutusten kannalta ja ne on listattu liikennevaloista tutuilla punaisella, keltaisella tai vihreällä merkinnöillä. Vältettäviä: tehotuotettu sianliha ja broileri, ei-luomumunat.

Rimakauhua ja rakkautta ohjelmatiedot - Telsu.fi. Haulla rimakauhua ja rakkautta löytyy 3 tulevaa tv-ohjelmaa. Katso kaikki päivän TV-ohjelmat... Siirry TV-oppaan etusivulle tästä » huomenna 00:00 - 01:00 Matkailu avartaa. Su 02.04. klo 21:00 - 22:00 Poikarakkautta. Ti 04.04. klo 00:00 - 01:00 Poikarakkautta. Rimakauhua ja rakkautta Arvosana 2.8/5, annettu 59 ääntä. Selvä! Aurinkokuninkaan linna oli oikea sikolätti | Historianet.fi. Hovielämä oli toistuvaa näytelmää Kuningas ympäröi itsensä loistolla, mutta yksityisyys oli ylellisyyttä, jota hän ei voinut itselleen suoda. Heti heräämisestä vuoteeseen menoon asti hänen ympärillään hyöri valittuja alamaisia, joille oli kunnia saada seurata kuningastaan joka puolelle. Hallitsijan jokainen päivä Versaillesissa oli tarkkaan suunniteltu ja ahdettu täyteen aikaa vieviä rituaaleja. Tällä tavoin Ludvig varmisti, että Ranskan niskoitteluun taipuvainen aateli oli liian kiireistä ehtiäkseen juonitella kruunua vastaan.

Valtaa havittelevien herttuoiden ja markiisien piti joka päivä pysytellä kuninkaan lähellä kuin planeetat Auringon ympärillä. Jokaisella oli oma tarkasti määrätty roolinsa Versaillesin hovielämän päivittäin toistuvassa näytelmässä. Päivän ensimmäinen tehtävä oli osallistua nimellä lever – ranskaksi ”vuoteestanousu” – kutsuttuun aamuseremoniaan. Kahdeksan maissa aamulla kuninkaan herätti kuiskaava ääni, joka kertoi hellävaraisesti, että oli aika aloittaa päivä. Analyysi: Populismi uhkaa demokratiaa – ja noudattaa aina samaa kaavaa. – Populismi johtaa sivilisaation tuhoon! Näin jyrisi EU:n komission varapuheenjohtaja ja entinen Suomen pääministeri Jyrki Katainen Politico.eu-lehden haastattelussa marraskuussa 2016. Myöhemmin samana päivänä Donald Trump valittiin Yhdysvaltain presidentiksi. Populismi on pitkään ollut nousussa niin Euroopassa kuin muualla.

Ranskassa, Italiassa ja Hollannissa populistit saattaavat voittaa vuoden 2017 vaalit. Saksassa populistit ovat nousseet lähes tyhjästä merkittäväksi poliittiseksi voimaksi. Iso-Britannian EU-eroa on selitetty pitkälti populismilla. Ja nyt maailman vaikutusvaltaisimmaksi ihmiseksi eli Yhdysvaltain presidentiksi on valittu puhdasverinen populisti, Donald Trump. Miksi populismi sitten on monista niin vaarallista? Näihin kysymyksiin on yrittänyt vastata yhdysvaltalaisen Princetonin yliopiston politiikan tutkimuksen professori Jan-Werner Müller. Saksalainen, aatehistoriaan laajasti perehtynyt Müller avaa kirjassaan seikkaperäisesti populismin ydintä. 1. ”Me olemme kansa.

Harvard Psychologists Reveal: Parents Who Raise 'Good' Kids Do These 5 Things. Times have changed greatly and with new times come new habits, sets of behavior and attitudes that seem very different from the ones we were used to when we were kids. Today’s generations are all geared up with the newest technology that seems to distract them from the need to go out and play, socialize in the ways we used to or just spend time having fun. All these changes have brought a great challenge to parents who, if you ask a kid, weren’t fortunate enough to have the benefits of today’s modern technology.

The challenges vary in many ways, but the main things is that today’s parents raise their children way more differently than they were raised and the outcome of those parents’ care is the greatest challenge. Will my kid learn to be a complete person, the one who pushes forward and a person who can bond and communicate with others freely and openly. Every parent asks the same questions: Am I missing something? Am I doing everything right? This is the foundation of it all. Simon Segal. Mitä muovia voi viedä kierrätykseen? Mitä muoviroskasta tehdään? Miksi margariinirasia kannattaa kierrättää? Kun kuluttaja vie muoviroskansa johonkin Suomen kierrätyspisteistä, muovi viedään Ekokemin kierrätyslaitokselle Riihimäelle jatkojalostettavaksi.

Siellä muovi lajitellaan, pestään, sulatetaan ja siitä tehdään muoviraetta. Margariinirasian tie kierrätyslaitoksella uuden muovituotteen raaka-aineeksi vie vain reilun puoli tuntia. Kotimaa 2.3.2016 klo 17:02päivitetty 3.3.2016 klo 09:39 Miksi muovia ylipäänsä kannattaa kierrättää? Mitä enemmän jo käytössä olevaa muovia kierrätetään, sitä vähemmän maaperästä tarvitsee porata öljyä. Ekokem, johon muoviroskat päätyvät jalostettaviksi, on vuosien ajan kehittänyt konseptia, jolla muovin kierrätyksestä pitäisi saada kannattavaa. Eikö vie paljon energiaa, kun muovi pestään ja kuivatetaan? Muovit ohjataan takaisin muoviteollisuuteen raaka-aineeksi, korvaamaan öljystä raaka-ainetta. Mitä muovia voi laittaa kierrätykseen? Muovinkierrätykseen voi viedä käytännössä kaiken elintarvikepakkauksina toimineen muovin. PVC-muovia ei saa laittaa keräykseen. Testissä Acorellen aurinkorasva - katso toimivuus videolta! Prisma: Videopelien vaikutus. Tiededokumentti: Totuus alkoholista. Salamatkustajia sushissa - Kemikaalicocktail.

Kirjoittanut noora 27. lokakuuta 2010 kello 07:08 Blogini perustuu postaukselleni Ratkaisu selittämättömiin vatsavaivoihin. Kannattaa lukea, jos olet uusi Kemikaalicocktailin seuraaja. Havaitsin siis Japanissa lomeillessa, että vatsaoireeni katosivat kokonaan ja siitä alkoi kala-kasvispainotteisen ruokavalion noudattaminen ja rakkauteni sushiin. Kuitenkin juuri tässä lempiruoassani, sushissa, on kaikenlaista scheissea, jota en mielellään syö, esimerkiksi natriumglutamaattia (E621) ja aspartaamia (E951). Olen aikaisemmin postannut natriumglutamaatista misokeitossa ja surimipuikoissa, ja löytyypä aromivahvennetta kaupan katkaravuistakin.

Natriumglutamaatin lisäksi sushi-inkiväärissä voi olla aspartaamia. Ystäväni lähetti minulle eilen viestin Facebookissa: ”Ootko ollu tietoinen et monissa sushi-inkivääreissä on aspartaamia yök! Frendini tapaan kannattaa ehdottomasti osoittaa ravintolassa, että on kiinnostunut siitä, mitä suuhunsa laittaa. Sote ahdistaa psykoterapeutteja – pelkäävät Kela-suhteensa muuttuvan. Miksi miehillä oli kalukukkarot? | Historianet.fi. Ravinto- ja voimaharjoitteluvalmentaja ei suosittele vähähiilihydraattista ruokavaliota kenellekään - RadioRock. Kari Uusikylä – Suoraa puhetta. Klassikko uudistui – samettisen pehmeä viljaton vispipuuro. Jakso 2 | Stacey Dooley: Naisten helvetti. ”Monen miehen mielestä unelmakroppa naiselle” – uusi suomalaisdokumentti näyttää bikini fitness -lajin arjen, jossa naiset treenaavat miehisen katseen alla - Nyt.fi. Tasa-arvon historia. Jakso 2: Kuohuvat teinivuodet | Tiededokumentti: Mikä meitä odottaa?

Arjen kemikaalit - Recherche Google. Mielipide: Antakaa rauha opettaa! - "Ei oppilaan asioita ratkota palavereissa ja työryhmissä" Doodle. Anu Kokkonen kohtaa aggressiivisia lapsia työkseen ja kirjoitti oppaan opettajille — "Heistä yksikään ei ole tahallaan ilkeä" Ilmakasvit – kauneimmat lajikkeet ja hoitovinkit | Kotivinkki. Veganismilla myydään muovia - Kemikaalicocktail. "Muovin kierrätyksestä ei kannata tehdä itselleen liian vaikeaa" Akta graco. Meikkipussukan uusi suosikki: mineraalimeikkipohja - Lähiömutsi.

Vanha hinnasto saattaa olla arvokkaampi kuin romaani eivätkä Myrna-kupit kiinnosta ketään – asiantuntijat kertovat, mitkä käytetyt tavarat nyt käyvät kaupaksi. Mitä tehdä, kun kaikki muu kiva vie lapsen mennessään, eikä lukeminen maistu? Lastenkirjailija neuvoo miten lapsi innostetaan keskittymään kirjoihin - Päivän lehti 24.3.2017. Video: Kuminauhallinen lakana on pirullisen vaikea taitella siististi – yksinkertainen kikka toimii. Kaupallinen yhteistyö Unikulma: Fitness-malli Janni Hussi yllättyi patjatestissä: "Luetteko ajatuksiani?" Lastenkirjailija-kuvataiteilijan luova ja värikäs satumaailma | Meillä kotona. Kyllä hyviä lastenkirjoja on - Päivän lehti 25.3.2017. Aleksis Salusjärven kolumni: Lukeminen ei ole hauskaa, se on eloonjäämistaito. Nykynuorille nykykirjallisuutta - Viisikko voi odottaa - Tarinoita tieteestä. InRealLife: teinit netissä. Iskikö ikäkriisi? Lue psykologin neuvot | Kotivinkki.

Erityisopettaja napauttaa: "Kurilla ei kasvateta ketään – koulun pitäisi antaa lapselle eväät elämään" Online Suomen kielen sanavarastotesti. Sopimattomat – Kun peruskoululainen osaa ihan liikaa.