background preloader

Äikkä

Facebook Twitter

Boggle. Tiimalasi ja kirjainnopat laatikossa Boggle on nopeutta vaativa sanapeli, jota pelataan kynän, paperin, tiimalasin, boggle-laatikon ja kirjainnoppien avulla.

Boggle

Pelin kulku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä] Boggle-erä aloitetaan laittamalla kirjainnopat laatikkoon ja ravistamalla sitä. Laatikko on suunniteltu niin, että ravistuksen loputtua kirjainnopat tipahtavat niille varattuihin kuuteentoista koloseen muodostaen 4x4 neliön.

Opiskelutekniikat

Untitled. Tältä sivulta löydät leikkejä äidinkielen oppisisältöihin.

untitled

Klikkaamalla haluamaasi luokka-astetta löydät kaksi leikkiä, jotka tarjoavat mallin opetuksen toiminnallistamiseksi. Leikit on nimetty harjoiteltavan asian mukaan, joista opettaja näkee leikin teeman. Mikäli leikeissä tarvitaan materiaalia, esimerkiksi sanakortteja, ne ovat tulostettavissa ohjeessa olevista pdf-linkeistä. Joistakin leikeistä on myös videolinkit, joista voi nopeasti tarkistaa leikin kulun. Pääset siirtymään muihin oppiaineisiin tämän sivun lopussa olevista linkeistä tai ToimintaTavaksi!

Untitled. Kannustavat ja myönteiset Sananlaskut 2.0 ryhmätoimintaan. Tieto lisääntyy jakamalla!

Kannustavat ja myönteiset Sananlaskut 2.0 ryhmätoimintaan

Nostakaa pöydälle päivitetyt sananlaskut! Suomalaisen Työn Liitto innosti osana Suomen 100-vuotisjuhlavuotta kansalaisia päivittämään vanhat nöyryyteen ja vaatimattomuuteen kannustavat sananlaskumme uuteen kannustavampaan muotoon. Sananlaskut 2.0 -korteissa on poimintoja kampanjan aikana päivitetyistä sananlaskuista.

Ilmaisu

Kumpi on oikein, shampoo vai sampoo? Testaa, osaatko kirjoittaa vierassanat oikein - Hyvä olo. Kumpi on oikein, shampoo vai sampoo?

Kumpi on oikein, shampoo vai sampoo? Testaa, osaatko kirjoittaa vierassanat oikein - Hyvä olo

Testaa, osaatko kirjoittaa vierassanat oikein Suomen kieli on ihan syystä vaikean maineessa – se ei ole aina helppoa edes niille, jotka kieliopin parissa päivittäin työskentelevät. Kieli kuitenkin kiinnostaa, ja siitä ovat osoituksena suureen suosioon nousseet Me Naisten kielivisat. Niiden avulla moni on päässyt testaamaan, osaako oikeasti taivuttaa suomen kieltä hallitseeko ja onko sanavarasto niin että tuntee harvinaisemmatkin sanat. Hupsis! Sensomotorinen rata kielenkehityksen tukena 1 - Käyttäjän opas. Hupsis!

Hupsis! Sensomotorinen rata kielenkehityksen tukena 1 - Käyttäjän opas

On kuvaus sensomotorisesta kuntoutusmuodosta. Se on kehitetty erityisesti lapsille, joiden kielen ja motoriikan kehitys on viivästynyt, mutta sopii käytettäväksi kaikkien lasten kanssa päiväkodeissa sekä esi- ja alkuopetuksessa. Innostavia sanataidetehtäviä 3.-6.-luokkalaisille – Lukuviikko. Taikajuomaa Teemana MUODONMUUTOS Aiheena TAIKAJUOMAT Tehtävänä on keksiä muodonmuutoksen opettaja ja kehitellä oma taikajuoma. kesto 1-2 oppituntia.

Innostavia sanataidetehtäviä 3.-6.-luokkalaisille – Lukuviikko

Lukuviikko ohjeita alakoulu A4. Kielellä on kiva leikkiä! Ankka-tehtäviä yli 10-vuotiaille – Lukuviikko. Tiesitkö, että Aku Ankka -sarjakuvat suomennetaan englannin, hollannin, italian ja ranskan kielistä?

Kielellä on kiva leikkiä! Ankka-tehtäviä yli 10-vuotiaille – Lukuviikko

Suomentaja kotouttaa tarinan eli muotoilee käännöksensä suomalaisten makuun ja elämänpiiriin istuvaksi. ”Käännöksen” sijaan voisikin käyttää sanaa ”muunnelma”, tai jopa ”ankannos”. Ankantamisen johtotähtiä ovat kekseliäs kielenkäyttö ja leikkisyys. Esimerkki konstailemattomasta kuplasta: Ankkamaisesti maustettuna Iineksen repliikki näyttää tältä: Kielellä leikittely on yksi Akkarin lystikkyyden rakennuspalikoista. Materiaalit – Lukuviikko.

Tiesitkö, että Aku Ankka -sarjakuvat suomennetaan englannin, hollannin, italian ja ranskan kielistä?

Materiaalit – Lukuviikko

Suomentaja kotouttaa tarinan eli muotoilee käännöksensä suomalaisten makuun ja elämänpiiriin istuvaksi. Lukuviikolla juhlistetaan erityisesti eurooppalaista kirjallisuutta ja nostetaan esiin käännöskirjallisuutta. Koko Eurooppa lukee!

Vuorosanat

Haastattelu. Elokuva. Viesti fiksusti verkossa. Sananvapaus. Kettu lentää -selkoaineisto ryhmille. Suomalaiset kansansadut ovat osa kulttuuriperimäämme ja ne elävät kaiken ikäisten muistoissa.

Kettu lentää -selkoaineisto ryhmille

Kettu lentää -selkoaineisto tarjoaa ideoita ja välineitä suomalaisten kansansatujen ja eläinsatujen käsittelyyn ryhmissä. Aineisto sisältää ohjeen, kansansatuja selkokielellä, ideoita ja välineitä satujen ja tarinoiden keksimiseen yhdessä sekä erilaisia eläinaiheisia kuvapelejä. Lataa ja tulosta Vinkki: Pitikö ryhmäsi Sattuman sanelemista saduista?

Runeberg

Sarjakuvat. Varjoteatteri. Viittomakieli. Ohjeet ja tehtavat. Monologia ja kertoja. Uutiset. Lyriikat. Gdpr-consent?destination= Tiedonhaku. Lehti. Tubettaa. "Kuuteen sanaan mahtuu kokonainen elämä!" – Kirjasto pyysi miniatyyrirakkaustarinoita ja sai niitä yli 2000. Kallion kirjasto haastoi kirjoittamaan kuuden sanan rakkaustarinoita.

"Kuuteen sanaan mahtuu kokonainen elämä!" – Kirjasto pyysi miniatyyrirakkaustarinoita ja sai niitä yli 2000

Yllättävän moni tarttui haasteeseen, sillä lemmekästä tekstiä tulvii vieläkin. rakkaus. Lukusilta - Sanasto. Alla on sanoja, joilla tavallisesti kuvataan lukemista. Saat selville sanan merkityksen klikkaamalla valitsemaasi sanaa. Kuvan alta löydät sanat myös perinteisemmässä esitysmuodossa. Sujuvuuden opettaminen. Lukusujuvuus on taitojen kokonaisuus Sujuva lukeminen tarkoittaa sanojen nopeaa ja tarkkaa tunnistamista sekä luetun oikeaa rytmittämistä ja tauottamista merkityksellisiksi ja järkeviksi kokonaisuuksiksi, aluksi lauseiksi.

Sujuvan lukutaidon kehittyminen edellyttää automatisoitunutta äänteiden ja tavujen yhdistelyn taitoa sekä taitoa tunnistaa kokonaisia sanahahmoja. Tällöin lukija ei enää käytä äänne äänteeltä tai tavuittain tapahtuvaa sanojen kokoamista ja lukija tunnistaa tuttuja tekstissä usein toistuvia sanoja yhä enemmän kokonaisuuksina. Siksi sujuvassa lukemisessa on kyse useiden peruslukutaidon alkeiden samanaikaisesta hallinnasta, sanojen merkityksen ymmärtämisestä sekä tekstin tulkinnasta, ei pelkästään lukemisen nopeudesta. Jos lukemisen sujuvuudessa painotetaan vain lukemisen nopeutta, se johtaa helposti vain liian kovaan vauhtiin, jolloin tekstin merkitys ja luetun ymmärtäminen kärsivät. Edellisen vuoden hittinimi sai väistyä – tässä ovat vuoden 2017 suosikkinimet! - Perhe.

Aino ja Leo ovat vuonna 2017 syntyneiden lasten suosituimmat etunimet, kertoo Väestörekisterikeskus. Ainon sai ensimmäiseksi nimekseen 319 tyttöä ja Leo annettiin etunimeksi 414 pojalle. Ainon jälkeen suosituimmat tyttöjen ensimmäiset etunimet olivat viime vuonna Eevi, Emma, Sofia ja Aada. Pojille useimmin annetut etunimet Leon jälkeen olivat Elias, Eino, Väinö ja Onni. Ruotsinkielisten tyttöjen suosituin ensimmäinen etunimi oli Ellen. Päivämääräharjoitus. Akun & Pellen K.I.E.L.I.K.O.J.E.

Sijamuodot

5.-6. luokka. Pidä Suomi siistinä Alivaltiosihteerin kielikoulu, jossa harjoitellaan kolmea osa-aluetta: alkukirjaimia, yhdyssanoja ja välimerkkejä. Aluksi on taitojen alkutestaus, jonka perusteella saat jatkotehtäviä. Tehtävätasot ovat perusvirkamiestaso, asiallinen virkamiestaso ja huippuvirkamiestaso. Pelissä on mahdollista suorittaa diplomeja eri tasoilta. Iso vai pieni alkukirjain? Lauseenjäsenet. Sanaluokat. Sanomalehti. Saame. Kirjoittaminen. Lukeminen. Kirjailijat. Murre. Runot. Mainokset. Lauseet. Yhdyssanat ja erisnimet. Materiaalipankki - Lastenkirjainstituutti. Lastenkirjainstituutti on toteuttanut palvelun, joka tarjoaa alakoulun opettajille oppimistehtäviä ilmiölähtöisen opettamisen tueksi. Syksyllä 2017 on tulossa myös yläkouluille suunnattuja tehtäviä. Ensimmäisessä vaiheessa materiaaleja tuotettiin teemoista monikulttuurisuus, ilmastonmuutos ja muuttuvat perhemallit.

Opettajakoulutuslaitokset on valittu hankkeen yhteistyökumppaniksi, koska lasten- ja nuortenkirjallisuuden asemaa osana opettajakoulutusta halutaan samalla vahvistaa. Ensimmäisen vaiheen tehtävät suunnniteltiin yhteistyössa Tampereen yliopiston opettajankoulutuslaitoksen ja Sanataideyhdistys Yöstäjän kanssa. Se connecter à Facebook. Äidinkielen linkkejä.

Kalevala

Lasten Areena. Software: Anagrammit. Toiminnallista äidinkieltä. TOIMINNALLISIA VINKKEJÄ. Kaimakone kertoo, kuinka monta kaimaa etunimillä, sukunimillä tai kokonimillä on tai mikä on yleisin etunimi tai yleisin sukunimi väestötietojärjestelmässä - Suomi 100 - Ilta-Sanomat. Facebook. Typolar. Etusivu - Lastenkirjainstituutti.