background preloader

Funktionsnormen

Facebook Twitter

Dom kallar mig... Petter rappar om adhd. Det var först häromåret han fick diagnosen adhd.

Petter rappar om adhd

I dag säger Petter Askergren att det inte betydde mer än att han fick en bekräftelse. – Okej, nu fattar jag varför jag är som jag är, liksom. Hur är han då? Jo, ”rastlös, kreativ och impulsiv”, säger han själv i den låt som handlar om diagnosen, Krafter. Kanske var det i själva verket koncentrationssvårigheterna som gjorde att han hade svårt att lära sig läsa och skriva. Så tänker han numera, efter att ha läst Frank Smiths bok Läsning. – Den vänder lite upp och ner på det där med inlärning, om hur man lär sig knäcka koden. Det rastlösa märks under intervjun. . – En skolklass är ju som en hel grönsaksdisk. Som Hanna, hans bästa kompis då han var i åtta-tioårsåldern.

Betyg är ett annat sätt att bygga problem, tycker han alltså. – Det är ett så jävla ohumant tänk. Den känslan grundar sig till stor del på att han minns sitt eget dåliga självförtroende, som han inte tror skulle ha blivit bättre med tidiga betyg. Rapparen Lamix: ”ADHD står för Alla Driftiga Har Det” Lamix, eller Lamin Mbergan som han egentligen heter, slog igenom med låten Hey Baby sommaren 2017.

Rapparen Lamix: ”ADHD står för Alla Driftiga Har Det”

Sedan dess har han bland annat utnämnts till Framtidens artist på P3 Guld-galan och nu kommer hans debutalbum. – ADHD är ju ADHD. Men det är också en förkortning för Alla Driftiga Har Det, som är titeln på albumet, säger Lamix. ”Kunde inte sitta still” ADHD brukar beskrivas som en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning som bland annat kan göra det svårare att koncentrera sig. . – Min ADHD funkade inte i skolan. ”Bara att doppa handen” I rollen som artist har han däremot stor hjälp av sin diagnos. – Idag känns det som en superkraft. I studion är han bra på att komma på idéer och hålla energin uppe. . – När jag är på scen märker folk att det är något extra med mig. Inteenframling. Aspergers syndrom och ADD.

inteenframling

Så stod det på det papper som läkaren räckte till mig. Året var 2003 och jag hade hunnit bli 24 år gammal. Ett 24-årigt liv fullt av misslyckanden och utanförskap. Jag hade hunnit påbörja och avsluta flera utbildningar. I min barndom hade jag varit illa omtyckt och utstött eftersom jag inte hade passat in. Men jag hade kämpat. Och här satt jag hos läkaren idag och var chockad. Men så har det inte alltid varit. Jag hade även mina egna intressen och intresserade mig inte alls för samma saker som mina jämnåriga.

När jag fick förklarat för mig att Madonna var sångerska och att det var något ”alla” bara visste, förstod jag att man förväntades veta allt om kändisar. I 20-årsåldern åkte jag till Rom för att plugga italienska i en månad. Georgios Karpathakis. ”Trean var skojig.

Georgios Karpathakis

Men fyran är nog också skojig men jag vet inte ännu. Hoppas på att g klassen blir bra. Om den blir stökig kommer det att bli som i trean. Linus Arnesson räddades från missbruket av Magnus Wislander. Efter semifinalsegern mot Danmark träffades Linus Arnesson och Magnus Wislander.

Linus Arnesson räddades från missbruket av Magnus Wislander

I handbollsarenans katakomber kramade den tidigare handbollsstjärnan om sin tidigare adept. – Jag blev rörd när vi stod och kramades, säger Arnesson. Landslagets 27-åriga vänsternia började spela handboll efter det svenska EM-guldet 2002. I samma veva fick han en ny idol. Magnus Wislander. Alexander Skytte: Låt barnen spela spel – kan rädda liv. Trailer: Limboland: Trailer: Limboland. Underbara ADHD. Bild: fotosidan.se Det är inte svart eller vitt, tyvärr.

Underbara ADHD

Jag fick en fråga på Twitter, sanningen är nog snarare att jag la mig i en konversation, om ADHD är en gåva eller en förbannelse. Special Books by Special Kids - Accueil. Föreläser om Asperger, autism och AD(H)D. Superungar. Atypical. Atypical. I rymden finns inga känslor. Premiär för låten "Bara Du Vill" med 13-åriga Beata Ernman - Malou Efter tio (TV4) Emils text var med i nationella provet: "En revansch för mig" - P4 Dalarna. Apotea. Årets bäst säljande fackbok 2016 - nu i en textutgåva utan bilder, men med samma innehåll!

apotea

Ibland mår jag inte så bra av Therése Lindgren Att må dåligt psykiskt är inget att skämmas över, säger Therése Lindgren, Sveriges största kvinnliga youtuber. Hon blev Årets Youtuber både 2016 och 2015 och hennes hyllade videor består av allt från glada skönhetstips till tårfylld ensamhet. Min superkraft! : så har jag lärt mig älska min struliga adhd - E-bok - Viktor Frisk, Mia Gahne (9789137149950) Med ADHD som motor till framgång Det tog sjutton år.

Min superkraft! : så har jag lärt mig älska min struliga adhd - E-bok - Viktor Frisk, Mia Gahne (9789137149950)

Sjutton år för länge. Innan superbloggaren och artisten Viktor Frisk fick sin ADHD-diagnos fick han inte rätsida på någonting. Reportageserie: Alla funkar olika - Musikhjälpen. Lasta - Min berättelse Nepal är ett av världens fattigaste länder och det var först nyligen landet fick ett nationellt teckenspråk.

Reportageserie: Alla funkar olika - Musikhjälpen

Det har gjort stor skillnad. Lasta föddes döv, men hon hade tur och fick börja på en av de få skolor för döva som finns i Nepal. Det var första gången någonsin som hon fick vänner som hon kan prata med på riktigt. Få syn på normerna: Funktionsnormen. Anna har både autism och ADHD och... - PostkodMiljonären.