background preloader

Websites & mobile

Facebook Twitter

10 inspirerende navigatiemenu's die klaar zijn voor het nieuwe jaar. Een navigatiemenu maakt of breekt een website.

10 inspirerende navigatiemenu's die klaar zijn voor het nieuwe jaar

Het is daarom belangrijk om hier net zoveel aandacht aan te besteden als aan een call-to-action-button en het met passie te ontwerpen. Maar wat maakt een menu nou goed? Na alle kerstdiners kunnen we denk ik wel iets luchtigs gebruiken. En daarom dit keer geen tips of uitleg, maar een tiental voorbeelden, gekozen met behulp van thislooksgreat, één van de designers uit de 99designs-community. De voorbeelden zijn onderling erg verschillend, maar er valt wel een belangrijke les uit te trekken: alle menu’s passen naadloos bij de sfeer en design van de bijbehorende website. App, mobiele of responsive site: de voor- en nadelen op een rij. Dat we willen dat onze webshop goed zichtbaar is op smartphone en tablet lijkt me duidelijk.

App, mobiele of responsive site: de voor- en nadelen op een rij

Welke opties zijn er om deze groeiende markt te betreden en welke optie past het beste bij jouw onderneming? Moet je naast je webshop een aparte mobiele webshop of applicatie ontwikkelen, of je huidige webshop responsive maken? M-commerce heeft het afgelopen jaar een enorme vlucht genomen. Je moet natuurlijk niks, maar ik raad je aan alle opties goed te overwegen, in deze tijd waar de verwachtingen van de consument steeds verder toenemen. Om je keuze makkelijker te maken, vind je in dit blog alle voor- en nadelen op een rijtje. Applicatie Regelmatig gebruik bij de app van 9292. Er zijn verschillende soorten applicaties, daar ga ik nu niet diep op in. Apps zijn snel, gebruiksvriendelijk en kunnen features gebruiken van je telefoon zoals je camera en je adressenboek. Veel gebruikers per platform Beleving bij Vogue. Een app voor beleving Ook voor Vogue is de app een bewuste keuze.

Voordelen: Nadelen: E-commerce inspiratie voor 2013: 4 lessen van conversietovenaars. Conversie is de kunst om een beoogde klant precies te laten doen wat de verkoper voor ogen heeft.

E-commerce inspiratie voor 2013: 4 lessen van conversietovenaars

Om te sturen, te helpen, te beïnvloeden en vooral: om het verschil te maken met de concurrent. In dit artikel een aantal in het oog springende, inspirerende voorbeelden van bedrijven die dit proces goed onder de knie hebben; echte "conversietovenaars". Welke lessen kunnen wij van hen leren? Les 1: waar je klant zich bevindt is waar je winkel moet zijn Als de klant in de buurt is verwacht deze direct en persoonlijk bediend te worden. In 2011 startte de lifestyle blog My Haute Closet (MHC) met als doel het blog te transformeren in een e-commerceplatform.

Uitgelichte case: het Instagram-succes van My Haute Closet Les 2: bereikbaar zijn is cruciaal (en dan vooral mobiel) De consument is ‘device agnostic’, dus optimale mobiele toegankelijkheid van je winkel of dienst is noodzakelijk. Uitgelichte case: ‘De Bijenkorf is mobiel maar toch compleet’ Merkbeleving op kleine schermen: 5 tips voor een responsive identity.

Wat wil de mobiele bezoeker van onze website?

Merkbeleving op kleine schermen: 5 tips voor een responsive identity

Hoe zorgen we ervoor dat deze bezoeker zo snel mogelijk bij de juiste informatie komt? We gaan er vanuit dat de mobiele bezoeker haast heeft en dus geen tijd heeft voor informatie die niet direct relevant is. Bovendien is daar op het scherm ook geen ruimte voor. Mobiele websites moeten vooral duidelijk en straight to-the-point zijn. Maar is er op kleine schermen nog wel ruimte voor branding en identiteit? Dat een sterke (online) identiteit een belangrijke rol speelt in je communicatie met je doelgroep, zal geen verrassing zijn. De mobiele standaard De beperkte ruimte op het scherm van een smartphone betekent dat er nagedacht moet worden over welke content het meest relevant is voor de gebruiker. Een dure Mercedes wordt op de smartphone op dezelfde manier gepresenteerd als een stofzuiger van Philips. Ook de meer content-heavy websites, als nationale en internationale nieuwswebsites, zijn op de smartphone vaak zeer functioneel ingericht.

Rechterkolom-blindheid & het belang van content op de juiste plek. Op basis van recente usabilityonderzoeken die wij uitvoeren (gemiddeld vijftig usabilitytesten per jaar) signaleren wij een trend: de rechterkolom van websites wordt vaak maar matig waargenomen, terwijl bedrijven belangrijke content en functionaliteiten alleen in de rechterkolom van hun website plaatsen.

Rechterkolom-blindheid & het belang van content op de juiste plek

Het gevolg is dat bezoekers belangrijke content over het hoofd zien. Het lijkt of er sprake is van "rechterkolom-blindheid". Reden genoeg om uit te zoeken wat hier de oorzaak van is. Geen aandacht voor de rechterkolom Bij websites die veel content hebben, met uitzondering van e-commercewebsites, is de aandacht van bezoekers vooral gefocust op het midden (de body) van de pagina. De rechterkolom wordt nauwelijks opgemerkt. Waarom valt de rechterkolom onvoldoende op? De rechterkolom valt niet op door zowel bewust als onbewust gedrag. 1. Als bezoeker kom je met een bepaald doel op een website, dat je zo snel mogelijk wilt bereiken. 10 webdesigntrends voor 2013. Het land bevindt zich in een diepe crisis.

10 webdesigntrends voor 2013

Buiten is het koud. De cijfers zijn alarmrood. De keuzes snoeihard en budgetten snijdt men met een bot mes aan stukken. In real life is alles somber. Virtueel verlangen we daarom naar de tijd dat geluk nog heel gewoon was. 1. Als de werkelijkheid ons niet aanstaat, leggen we er gewoon een waas overheen. 2. Het kampvuur knettert, met warme truien schurken we tegen elkaar. 3. Het knalrood van de cijfers doet ons pijn aan de ogen. 4.