background preloader

Content = king

Facebook Twitter

Kevin Spacey Closing Keynote Highlights - Content Marketing World 2014. Zo maak je levensechte persona's zonder duur gebruikersonderzoek. De klant is koning, zeggen veel marketeers en ondernemers.

Zo maak je levensechte persona's zonder duur gebruikersonderzoek

Toch handelen ze daar meestal niet naar. Wil jij je echt klanten centraal zetten, voor een betere dienstverlening en daar niet een duur gebruikersonderzoek voor uitvoeren? Gebruik dan persona’s, een oude techniek uit de reclamewereld. We verliezen onze klanten uit het oog De klant is koning. Als de klant al langs komt, is hij volgens ons vooral lastig of veeleisend. 5 Ways Content Marketing Is the New Community Marketing. Je contentstrategie op orde met een contentkalender. Contentmarketing is nog steeds booming en als je hier nog niet mee bezig bent, is het zeker de moeite waard om hier dit jaar mee aan de slag te gaan.

Je contentstrategie op orde met een contentkalender

Succes op social media staat of valt met de content die je deelt. Is die waardevol voor je publiek? Vinden zij die informatie leuk en interessant genoeg om te delen? Denk vanuit jouw klant. Waar ligt die ‘s nachts wakker van? 5 Ways To Brainstorm Great Content Marketing Ideas. De 21 basisregels van content marketing. Must-read: een pleidooi voor slow content marketing. Niet-authentieke authenticiteit Een recent artikel van Hubspot toont aan wat ik bedoel met die 'buzzword-cyclus': in de loop van de geschiedenis is de lijst met 'beste marketingwoorden' telkens veranderd.

Must-read: een pleidooi voor slow content marketing

In de jaren '60 ontdekten onderzoekers dat er 10 woorden waren die in reclame erg goed werkte. Het bedrijf Levitt & Sons maakte er meteen een advertentie van, zie het plaatje hieronder: Reclameman David Ogilvy kwam volgens het Hubspot-artikel jaren later met een nieuwe lijst 'goed converterende' woorden, zoals 'amazing' en 'sensational' en 'revolutionary'. Woorden waar mensen nu niet langer van opkijken omdat ze teveel gebruikt zijn. Het doet me denken aan het 'wheel of retail' dat ik eerder al eens heb toegepast op social media: je krijgt een soort wiel waar onderaan nieuwe woorden bijkomen en aan het eind woorden afvallen die 'op' zijn. Content curatie in 5 stappen - Bas Schepers Community MarketingBas Schepers Community Marketing. Marketing Trendonderzoek 2014: contentmarketing verdringt social media. Net als vorig jaar staat ‘klant centraal’ bovenaan de prioriteitenlijst van marketeers, aldus Berenschot.

Marketing Trendonderzoek 2014: contentmarketing verdringt social media

‘Contentmarketing’ komt dit jaar met stip binnen op de tweede plek, en vervangt hiermee ‘social media’, dat is gezakt naar plek 10. De top-3 wordt net als vorig jaar afgesloten door ‘authenticiteit’. Op de vierde plaats staat met stip ‘Big Data’, dat vorig jaar nog als elfde eindigde. Storytelling handhaaft zich op plek vijf. Marketingtrends van 2014: Buyer persona's: check of de houdbaarheidsdatum verlopen is. Een buyer persona-profiel stel je op omdat je betere focus wilt aanbrengen in je marketing-activiteiten.Stel, je hebt een buyer persona-profiel gemaakt, wat dan?

Buyer persona's: check of de houdbaarheidsdatum verlopen is

Hoe lang gaat zo’n profiel mee? Moet je de buyer persona updaten? Zo ja, hoe doe je dat en hoe vaak? Deze vragen duiken steeds vaker op, merk ik. Laten we bij het begin beginnen: je investeert tijd en resources in het opstellen van zo’n buyer persona-profiel en je bent zeker een jaartje zoet met het afstemmen van je content en je marketingactiviteiten, gebaseerd op de uitdagingen van die koper. Content en data als aanjagers van de 'community circle' Binnen 3 jaar belandt een derde van de bedrijven in een informatiecrisis, zo voorspelt het technologie-researchbedrijf Gartner.

Content en data als aanjagers van de 'community circle'

Dat geeft toch te denken. Ons leven wordt steeds meer gestuurd door data die we zelf produceren, want we zijn immers altijd op zoek naar informatie, content. Ik kan me de voorspelling van Gartner goed voorstellen en bedrijven zullen dan ook snel moeten gaan nadenken over welke rol big data in hun bedrijfsprocessen spelen. Sales driven marketing content. De vijf absolute pluspunten van infographics! - Content Marketing Management.

In een wereld waar informatie ons 24/7 omringt en tijd een groot goed is, wordt de uitdaging om als merk de consument te verleiden jouw content tenminste te bekijken, steeds groter.

De vijf absolute pluspunten van infographics! - Content Marketing Management

Maar gelukkig is daar de infographic. Het blijft een valkuil voor veel merken, of het nu gaat om content marketing via digitale midden of in print: ze willen zo graag zenden, zenden, zenden. En zoveel vertellen. Vaak met de gedachte “hoe meer tekst of hoe meer pagina’s, des te meer aandacht ik krijg.” Maar helaas. 5 Content-Management Tools Marketers Can Use (No Technical Skills Required)

The Dirty Little Secret Of Content Curation Roundup Posts. Roundup posts are “sweet”.

The Dirty Little Secret Of Content Curation Roundup Posts

Het social media-zomerplan: 30 minutes a day [infographic] De zomerperiode is bij sommige organisaties een lastige tijd.

Het social media-zomerplan: 30 minutes a day [infographic]

Door vakanties schiet het er soms bij in om alles goed bij te houden. Zo schiet het er ook wel eens bij in om de Facebookpagina of het Twitteraccount bij te houden. Want ja, die handige collega die dit normaal doet is er een aantal weken niet. En het kost veel tijd om de accounts de hele dag in de gaten te houden. De marketingafdeling van 2020. "Bedrijven worden uitgevers!

De marketingafdeling van 2020

" Heb jij het al gehoord? Het is een populaire uitspraak onder contentmarketeers, omdat er steeds meer naar uitgeefmodellen wordt gekeken om doelgroepen aan te spreken. Hoe ziet de marketingafdeling van een bedrijf dat met uitgeefmodellen werkt er straks uit? Uitgevers weten als geen ander in te spelen op de wensen, eisen en dromen van een doelgroep. Logisch dus, dat er steeds meer naar uitgeefmodellen wordt gekeken. Uitdagingen binnen contentmarketing Als het gaat om de grootste uitdagingen binnen contentmarketing wordt in onderzoeken steevast de productie van voldoende en aansprekende content genoemd.

Zo maak je waardevolle content waar klanten voor terugkomen. "Content isn't king, it's the kingdom," vindt Lee Odden, maar: “Het overgrote deel van de content op internet is niet geweldig, het is gewoon rotzooi.” Hierdoor zitten we in een ‘content shock’: er is nu al meer content dan mensen ooit kunnen consumeren, en dat wordt elke dag alleen maar meer. Lee gaf mij in een interview 7 tips, waarmee jij de best mogelijk content kan maken, zodat mensen die vragen hebben óver jou, de antwoorden ook het liefste bij jou halen. Waar blijft de waardevolle content? “Veel bedrijven creëren gewoon maar zo veel mogelijk content, voor SEO-doeleinden, zodat ze beter gevonden worden door zoekmachines.

Ze maken geen waardevolle content voor de juiste mensen, om hun klanten een betere ervaring te geven”, aldus Lee Odden van TopRank Online Marketing. Tip 1: Kies een geïntegreerde benadering van SEO, social en content. 7 Social Media Tricks You MUST Have Up Your Sleeve. How many social tricks do you have up your sleeve? "Begin met contentmarketing waar het pijn doet" Hij is de grote roerganger op het gebied van Content Marketing. Mede-opperhoofd van het Content Marketing Institute (CMI), adviseur van tal van grote organisaties en hij komt naar Nederland. Robert Rose vertelt over zijn masterclass tijdens de Nacht van de Content: ‘Contentmarketing is geen vervanging van advertising, SEO of PR, nee, je probeert je business ermee beter, effectiever, te maken.’ Om negen uur ‘s avonds zou ik hem spreken.

Dan was het bijna lunchtijd in Los Angeles, waar hij woont. Vooraf nog snel even wat over hem lezen en een presentatie bekijken, besloot ik. Ik vertelde het aan Robert Rose. How To Get 300% More People To Read Your Content. 1K Flares Filament.io 1K Flares × Imagine that you’ve written a blog post that can help thousands of people solve a really painful problem.

You’ve written the post, edited it, looked it over a few times to make sure that you didn’t miss anything important, and hit ‘publish.’ You send the post out to your list, share it on all of your social networks, and settle in to see what happens. And then… Nothing. Longreads: zo zet je ze in voor content marketing. Vooral door de komst van tablets mogen langere verhalen weer op internet. Online lange verhalen lezen is daardoor een stuk aantrekkelijker geworden. Steeds vaker kom je online dan ook zogenoemde longreads tegen. Het format wint aan populariteit. Contentmarketing versus campagnedenken. Smaakvolle contentmarketing komt niet uit een pakje. Als je aan de slag gaat met contentmarketing, zul je op zoek moeten naar het juiste recept om jouw doelgroep te laten smullen. Als een ware topkok moet je iets origineels op tafel zetten en je moet er ook nog eens genoeg van kunnen maken voor iedereen.

Content is nou eenmaal geen eenheidsworst. Hoe til jij je content naar een hoger niveau, zodat ook de fijnproevers er van gaan smullen en jij er de vruchten van plukt? Voor de fijnproever. Contentmarketing in de praktijk: 7 basisfundamenten. Iedereen heeft inmiddels wel een mening over contentmarketing. Er wordt immers nogal wat afgeblogd, gesproken en geschreven over het thema. Veel van wat we traditioneel marketing, communicatie of PR noemen wordt nu overgoten met het populaire sausje van contentmarketing. Maar pas op, zo eenvoudig is het niet! Weg van de context van je product Contentmarketing is radicaal anders dan traditionele marketing, omdat niet het product of de dienst centraal wordt gesteld, maar de doelgroep of de ‘buyer persona’s’. Om alle informatie, meningen en inzichten structuur te geven geef ik met artikel daarom graag een helicopter view op dit thema. Content marketing in Europe: data and lessons. Naar een werkende contentstrategie - deel VIII Content management » Door: Joep van Loon -

In deze achtste post over contentstrategie zetten we de stap van strategie naar de dagelijkse praktijk: hoe richt je het contentproces in? Hiermee komen dus we op een voor redacteuren heel bekend terrein: het bedenken en publiceren van content. Het (werk)proces bestaat uit de volgende stappen: ConcipiërenCreërenDistribueren & publicerenOnderhoudenArchiveren & verwijderen Wie doet wat? Bij deze stappen speelt nog een dimensie, namelijk die van de rollen en rechten.

Ook in traditionele (offline) redacties is er van oudsher een scheiding in verantwoordelijkheden. Het doelendrijfzand van de contentstrategie. Organisaties die een online strategie gaan formuleren, vertalen hun organisatiedoelen naar online doelen. Zo ook bij een contentstrategie. Hoe begin je als merk met een contentkalender? Wat kun je leren van uitgevers en van succesvolle merken?

Bij De Telegraaf noemden we de onverwachte inhakers wakkere inhakers. Contentmapping: vergroot het bereik & verleng de levensduur van je content. 50 Stats You Need to Know About Content Marketing. De gebruiker centraal in het contentuniversum: 5 inspirerende pioniers.

Content & website-optimalisatie: tips van internationale experts. Als online marketeers zijn we minimaal 20 tot 30% van onze (vrije)tijd kwijt aan het volgen van de nieuwste trends en kennis bijspijkeren op het gebied van online marketing. Mede dankzij Google en andere internet giganten is het online speelveld voor marketeers continue in verandering. Wie het goed wil doen, moet op een slimme manier continue bij blijven leren. Contentmarketing met impact? Geef je content een gezicht! Denk als een uitgever: in 6 praktische stappen naar een contentstrategie.

Www.frankwatching.com/wp-content/uploads/gravity_forms/4-210751d6893a319070a2060a87d67913/2013/02/WP-Data-Direction.PDF. Maak je merk cool met slimme content - Business. De klant is content. Content. What The New Yorker Magazine Can Teach You About Content Marketing that Works. Content Marketing Requires More Than Content. Content audit: een goede start van het reviewproces. 5 Cool Content Marketing Infographics You Shouldn't Miss.

Wanted: chief listening officers, voor organisaties die echt luisteren. Where To Spend Your Marketing Budget in 2013. 8 Content Marketing Trends for B2B. Content is hot, pas op je vingers! 5 essentiële tips. Social Media Content Marketing Tools.